361
Egy harmonikus kapcsolat kialakításához elengedhetetlen feltételek(?)
  • chhaya #241
    Ha úgy mondod, hogy "egy barátom" vagy "a barátom" az szerintem egyértelmű. :)
  • Arch
    A kapcsolatot nem feltétlen. Nekem sok férfi barátom van, aki tényleg "csak" barát.
  • King of Roads
    mondjuk h mind2 tipikus. hátulról nem hinném h megtudnám mondani melyik a fiú.(mondjuk erről talán)na ez a tipikus. persze lehet h ők pont kivételek, de mint irtam 1szer a legtöbbjük olyan h jönnek az utcán és néznek ki a fejükből. én ma már inkább csak ezeket látom és nem a mercis nagydarab kopaszokat a ribijükkel
  • chhaya #238
    Hát én még ezeket a becézéseket se szeretem, se használni, se azt, ha nekem mondják. Ha már becézgetés, akkor valami egyedi, de azt csak egymás közt. Mások előtt szerintem a keresztnév és a barátom tökéletes, egyáltalán nem hideg, elvégre őt így hívják, és a "barát" a kapcsolatunkat is egyértelműen jelzi. :)
  • Fbn Lx
    sajnos nem ez tipikus
    Én inkább nézek ilyen képeket és ilyen párokat, mint felfújt, bunkó köcsögöket a ribanc nőjükkel. Na az a tipikus. Nekik legalább látszanak érzelmek, tisztességesebbnek / normálisabbnak látszanak. A haj, az meg nem jelent semmit. Csak trend.
  • Anaid
    Hát, talán elfogadás alap. Tudni kell alkalmazkodni egymáshoz, de elfogadni, önmagunkat és a párunkat és alapjaiban nem akarni megváltoztatni őt sem és magunkat sem. Fene tudja...
  • NessieGraf
    Valamikor volt Pesten egy ember, úgy hívták: Füttyös Gyuri. Kicsit ütődött volt, fütyürészve járta a várost és minden nőnek a fenekére csapott. Akkor kezdődött, hogy a férfiak is hosszú hajat növesztettek.

Egy baráti társasággal mentünk valahova. Hátunk mögül felhangzott a füttyszó. Az egyik srác már előre röhögött, mit fogok lépni, ha megkapom a nekem járó seggrepacsit. Nem tartott sokáig az öröme, mert neki volt a leghosszabb haja. Így ő kapta meg.

Szóval nem ma kezdődött a nehéz döntés ideje. Ma csak annyival más, hogy egy erőteljesen érzelgős, műromantikus felhang is csatlakozik hozzá.

Én spec nem bírom a nyálas stílusokat, zenéket. Utóbbiból megragadtam a hetero zenék világában. De legjobban a tizenöt év feletti Barbie, Hello Kitty és hasonló stílusoktól akadok ki.
  • King of Roads
    *minT
  • King of Roads
    őh na igen..multkor ment előttem egy csaj akiről azt hittem hogy fiú mert ÚGY ÖLTÖZÖTT MIND 1 CSAJ!! csak azért nem tudtam eldönteni mert kapucni volt a fején. szal a csaj csajos volt és azt hittem h fiú..
  • Cserediák
    Csak nyugodtan^^
  • Cserediák
    Háát..nem is az ,hogy tipikus,inkább buzis..sztem nem illik egy "férfihoz" ilyen frizura,bár ízlések és pofonok kérdése!A minap láttam egy emo-s párt és nem tudtam eldönteni,hogy kettejük közül melyik a fiú:S Kétségbe ejtenek a mai trendek:(
  • arty
    minden generácionak megvannak a "frizurái" ... mi ezzel a gond?

linkeljek be egy képet apám fiatalkorából? :D
    vagy az enyémből? :D
  • King of Roads
    tipikus
  • Cserediák
    Ha a barátomat nevén szólítom,az olyan hidegnek hangzik.Olyan mint két ismerős egy társaságban.Mégy egymás között vagy esetleg családi összejövetelben sem szólítom a nevén ,mert egyszerűen "hidegnek" tartjuk.természetesen felfogás kérdése..mindenkinek saját szájíz szerint,ahogy tetszik!:) De tény,hogy én is csak lesem a tiniket(pl tegnap a buszmegállóban 13-15 év körüliek ,de már keményen nyalják falják egymást a falhoz döntve,tapiversenyezve),amikor utána valamilyen elcsípett beszélgetésből hallom azt ,hogy a párom.És kb a tegnapi buliból épp hazaviszi:S
    Persze azért a ló túloldalára se kell esni.Szerintem megalázás egy férfi számára ,ha a nő azt mondja ,hogy "Bubukám,Muci,Gyogyikám,Tatuskám,Cuncimókusom..." és egyéb dedós becézgetések tömkelege!Amolyan hányingerkeltő.
  • 1st3nf4sz4tm444
    Én is barátnőmnek mondom, de aki barát meg ismerős ők tudják a nevét és valamikor meg a nevét mondom. Nem tudom tényleg miért van ez, nekem nem tetszik az, hogy kedvesem és kész :D Nem akarok vitát szítani meg hát nem is ez a téma.
  • Fbn Lx
    én mások előtt a nevén szlítom, ha meg névről nem ismerik, akkor azt mondom, hogy barátnőm. Végülis az, nem? -.-
    ilyen kedveskedős neveket csak 4szemközt, de akkor nagyon :D
  • arty
    akkor te mit mondasz olyan társaságban, ahol a neve semmit sem mond a többieknek?
  • NessieGraf
    Ha a szerelmem, azt is szabad kimondani. De azért a kedvesem a pasim / csajom kifejezéseknél sokkal jobb. Saját magam ha az élettársam emlegetem, szimplán a nevét mondom, hiszen van neki.
  • 1st3nf4sz4tm444
    Én hányingert kapok tőle, mikor Kedvesemnek szólítják a másikat, nem tudom miért, talán mert annyira divat és mindenki lekedvesezi a szerelmét. Nem azért, mert nyálasnak gondolom, szimplán kb emiatt.
  • NessieGraf
    A kedvesem szót szerintem nem egymás között kell használni. Hanem a külvilág felé. Azzal kifejezhető, hogy a másik kedves a szívemnek, nem mond részleteket a kapcsolatról és nem bántó, nem túlzó.

Társaságban tökéletes a becenév. Négyszemközt meg ahogy jólesik.
  • 1st3nf4sz4tm444
    Amiket elmondtál az mind szép, de a Kedvesem az nem tudom miért, de túl erőltetett, még egymás között se hívom így barátnőmet. A többi ok, én is szeretem becézgetni barátnőmet, de nemtom, ez a KEDVESEM, valamiért nekem a hátamon is feláll a szőr. :D
  • Cserediák
    Erre csak azt tudom mondani,hogy egy hosszas beszélgetés nem ártana a másik féllel..és reménykedni hogy hatásos lesz és belátja ,hogy ez nem vezet semmi jóra.
  • Cserediák
    A kedvesemmel ,mi a probléma?Ha már egy jó ideje együtt vagytok és nem is terveztek mással lenni,továbbá komolyak vagytok...akkor teljesen korrekt.Én Édesemnek,Kicsimnek,Életemnek,Szívemnek,Drágám...Szerelmemnek szólítom a barátomat(egymás között).Ha barátok és ismerősök között vagyunk akkor kitalált becenevén.És ez viszont is így működik.Ha egy kapcsolatban a két fél már egy bizonyos szinten túllépett ez elfogadható és szép a becézgetés.Ha meg valakinek untrendy,arra nem tudok mit lépni:)
  • kenomy
    Milyen egy remek párkapcsolat? A férfiak átlag mindent pénzzel akarnak megoldani, de azt nem veszik észre, hogy csak épp a lényeget nem adják meg párjuknak(pl.: törödés, szeretet). Nem mindenki nőnél a pénz az első, ezt kéne hogy észre vegyék a társadalom férfi tagjai! A legjobb kapcsolat is tönkre megy, ha csak az egyik fél tesz meg érte mindent, és csak az egyik fektet bele energiát. És ha a vége szakítás, azon nem kell csodálkozni!
  • arty
    ultragagyi leultragagyizni, miközben "megoldást" nem adsz ;)
  • 1st3nf4sz4tm444
    ultragagyi szó
  • NessieGraf
    A kedvesem jó szó. Nekem spec nem jutott eszembe, de épp egy fogalmazás közepén jöttem át kikapcsolni. :)
  • Fbn Lx
    ezzel mondjuk egyetértek.
    Az ember párjából csak egy van.
    Habár... ha már 14 évesen tudja valaki valahonnan biztosra, hogy élete végéig vele lesz... akkor hajrá :D
  • King of Roads
    nem tartozom ebbe a minden hétvégén bulizós kategóriába meg hogy mindig más csajjal menjek haza de nem is hiányzik. van elég elfoglaltságom illetve épp elég arra h csaj nélkül is éljem az életem pláne ennyi idősen. és nem otthon kockulok (sport, gitár stb.) úgyis lesz aki értékelni fogja ezt...
  • arty
    ja, értem :)

azt beláttam én is, hogy egy későbbi korszakban megfelelő :)
  • King of Roads
    szóval konkrétabban a páromon kívül valszeg mindennek..lehet kissé elmaradott vok ilyen téren mindjárt 18 leszek de nem volt még barátnőm 5. óta sokáig vágytam rá, aztán kb 1 éve nem érdekelt a dolog és most is csak néha jön elő h kéne. inkább csak ugy vok vele h lesz időm bőven de ha én egyszer azt mondom h kell akkor lesz is ;)
  • King of Roads
    nah hát én csak a "páromra" mondtam. számomra az inkább már a felnőttebb emberek együttélését fejezi ki mintsem a 14 évesek járását.
  • arty
    így? hogy?

irj már konkrétat, te milyen "névvel" illetnéd a szerelmedet egy beszélgetésben? mert az eddig már sokszor elhangott, hogy a párom, kedvesem nem jo, de hogy helyette mi frankó, az nem

nessiegraf: jjo, mondjuk hogy a párom inkább tényleg a házastárs szebb megfelelője, de a "kedvesem"-el mi a gond? mert ugye ezt is kilőtték itt alant ;)
  • NessieGraf
    Mondjuk ez az egyetlen terület, ahol a magyar és az angol nyelvet keresztezni kéne. Mert a magyar ismeri a pár, a társ, a feleség, a szerető fogalmakat. Az angol meg ismer olyat, hogy barát (lényegtelen a neme, szex nincs), ezen kívül a barátnő és a fiú barát fogalmakat, ami valahol a szerető és a barát között van.

Kérem, hogy a szerető szót a valős értelmében nézzétek, ne a ma használt pejoratív módon.

Azt gondolom, hogy a tizenéves kapcsolatban az angol meghatározásra kéne valami jó szó, normális kapcsolat esetén.

A párom kifejezés valóban a felnőtt időszaké.

Viszont hallottam már a feleség szó fiúsított változatát: a másik felem. Mindkettő jó és szakrális értelemben gyönyörűen kifejezi, hogy csak a férfi és a nő együtt lesz egész. Egy apró probléma van velük: nagyon sokat kéne változtatni a mai átlagember gondolkodásán ahhoz, hogy ezek a szavak visszakaphassák valós tartalmukat.
  • King of Roads
    figy ez nézőpont kérdése..én így látom. ennyi. csak reagáltam 1 hsz-re
  • arty
    komolyan érdekel, hogyan kell a "másikat" nevezni akkor?

a pasim? a csajom? ezek tényleg jobbak?? :O
  • NessieGraf
    Szerintem meg el se tudom képzelni, mire alapozza bárki is, hogy te vagy a legjobb pasi, ha nem is látott élőben.

Egyébként ugye nem vagy remete egy erdőben? Mert ha nem, akkor ne netes helyeken keresgélj. Biztos, hogy sokkal közelebb van hozzád akit keresel, mint gondolod.
  • Fbn Lx
    Tudod mit?
    Te inkább sehova.
  • Bruk
    Ha nincs pénz akkor csak veszekedés lesz.. hidd el.
  • 1st3nf4sz4tm444
    loál, azt azért ne mondd már, hogy azt mondják neked, hogy jóképű vagy, plusz a csajok is nyíltan ezt elismerik és te emellett még gátlásos is vagy?? Én se vagyok csúnya, de nem volt soha, hogy egy csaj rám mozduljon és így még persze, hogy az voltam... De ez? :D