45
Steel panthers: mbt és waw
-
#5 Igazad van abban, hogy vannak a steel panthersen kívül is jó körökre osztott játékok, de az sp-t nem lehet, mondjuk egy panzer campaign, vagy The operational art of war szintű játékkal összehasonlítani, mivel az utóbbiakban magasabb szintű, tehát hadsereg, akár hadseregcsoport vezetés van, míg a steel panthersben külön irányíthatsz rajokat, darabonként a járműveket... stb, igazából szerintem felenként maximum egy ezrednek megfelelő mennyiségű egységet lehet benne irányítani.
Így szvsz kicsit másképp kell stratégiázni, illetve taktikázni benne, mint az általad említett játékokban. -
dezsolti78 #4 John Tiller's is tényleg frankó, meg a többi is,csak ez nekem jobban bejött.
-
#3 azért jelennek meg jó stratégiai játékok e témában))
Panzer Command széria vagy a Battles in .... sorozat)), John Tiller's Campaign Series...
kedvencem a Panzer Campaigns: Budapest '45
-
dezsolti78 #2 Ez nagyon nagy játék. Régen rengeteg időt töltöttem el vele. Azóta se jött ki szerintem jobb stratégia ebben a stílusban. -
#1 Érdekesnek találtam, hogy még nincs topikja ennek a klasszikus körökre osztott stratégiai játéknak, gondoltam nyitok neki egyet, hogy a potenciális játékosok is megismerhessék.
A steel panthers egy körökre osztott stratégia, pályafutását 1995-ben kezdte, azóta több része is megjelent (I,II,III, World at war, World War 2 és Main Battle Tank).
Nagy szerencsénkre a szerintem két legjobban játszható és folyamatosan frissülő Main battle tank, illetve World at War ingyenesen letölthető.
A world at war II. vh-s, míg a main battle tank a világháború utáni valós ill. kitalált konfliktusokat dolgozza fel.
Sajnos hazai rajongói már nagyon elkoptak, én csak egy aktív magyar játékost ismerek, akivel egy ideje e-mail útján pusztítjuk egymás csapatait a Main battle tank-ban.
A Main Battle Tank letöltése + patchek. A patchek kicsit lejebb jobb oldalt találhatók.
A World at War
rövid ismertetője, letöltése, patchek.