6
 • ozric
  #6
  A Microsoft Office ezres nagyságrendű Microsoft szabadalmat tartalmaz, az amerikai szabadalmi hivatalban nagyjából 3 millió "szoftver szabadalom" van bejegyezve (ha jól emlékszem a 2008-as FFII adatokra). Ilyen számok mellett belefér az évi 2-3 szabadalmi per.

  Az meg egy másik dolog, hogy az USA szabadalmi rendszere miatt kis és közepes cégek nem vagyon képesek innovatív szoftvert fejleszteni, mert a szabadalom kutatás könnyen többe kerül mint a teljes fejlesztési költség.

  Maximálisan támogatom a szabadalom elvét, lényegét. Alapvetően (többé-kevésbé) jól működik mindenhol, kivéve a szoftvereket. Ha egyértelműbb, szigorúbb, könnyen kereshető és kezelhető számú lenne, akkor támogatnám csak. Az amerikai rendszer inkább hasonlít egy maffiaháborúra. A 2008-as EU szabadalom főleg azon bukott meg, hogy a szabadalmi maffia hívei (beleértve a magyar MSZ barmait) legalizálni akarták az EPO által nem legálisan bejegyzett százezres nagyságrendű szabadalmakat. Amik most is be vannak jegyezve, csak nem lehet érvényt szerezni, pereket indítani.
  Bővebben itt.
 • Gabo
  #5
  Mikor a fagyi visszanyal...
  Pont az m$ az a cég, aki orrba-szájba mindent levédet vagy megpróbál levédetni saját szabadalomként (pl.: dupla kattintás, egérgörgő...) és utána pedig mindenkiből pénzt kisajtolni a használatáért. Piszok kellemetlen lehet, mikor ez visszaüt rájuk. De gondolom ez is szépen el lesz sikálva anélkül, hogy túl mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk.
 • tenkenorman
  #4
  meg az életfogytig választott bírók
 • tenkenorman
  #3
  ...amerika
 • vasziszdasz
  #2
  Ismét egy lehúzás. Na nem mintha itt most a lehúzottat sajnálni kéne. Megérdemlik egymást.
 • Világpolgár
  #1
  Kutyakomédia.