Megakadályoznák a vezetés közbeni SMS-írást
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aki vezetés közben SMSezik, annak simán bevonni örökre a jogosítványát!
Pont.
Pont.
Ha pl kötelezõvé teszik a használatát (kis lobbitevékenységgel meg sokkoló videókkal megspékelve) akkor máris kaptak sok-sok elõfizetõt. Egyébként azért mûködhet, mert az amerikaiak inkább egyedül mint valakivel utaznak az autóban (tehát nincs utas aki sms-ezzen), a tömköz és a vasúttársaságok sem túl népszerûek (inkább az idõsek körében), hajót/repülõt meg viszonylag egyszerûen lehet szûrni. De amerikán kívül ez épp emiatt nem mûködne.
Ez az, én is ezen akadtam fenn. Ez kábé olyan, mintha vezetés közben a másik kezeddel kirakóznál, vagy keresztrejtvényt fejtenél...
Tényleg ennyire eltorzult volna már a világ vagy én vagyok elmaradott?
Mindenesetre fura ez az egész ami itt folyik ebben az eltorzult digitális világban. Tényleg vannak olyan hülyék akik vezetés közben SMS-t írnak?
Undormány.
Mindenesetre fura ez az egész ami itt folyik ebben az eltorzult digitális világban. Tényleg vannak olyan hülyék akik vezetés közben SMS-t írnak?
Undormány.
"Ennek tényleg csak az lenne a megoldása (?), hogy pofátlanul magas pénzbirság, valamint vezetéstõl (autó,motor, háztartás...stb) való végleges eltiltás, közmunka, mittomén."
Ezzel egyetértek.
Ezzel egyetértek.
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Sokan vélekednek úgy, hogy minden hülye rendelkezés mögött valakinek az anyagi érdekei lehetnek.
Jelen esetben például az lehetne a gyanú, hogy valakik kifejlesztették a hanggal vezérelhetõ telefont. És persze el szeretnének adni minél többet.
Szerintem hamarosan meglátjuk.
(az én személyes véleményem ezzel kapcsolatban teljesen más)
Jelen esetben például az lehetne a gyanú, hogy valakik kifejlesztették a hanggal vezérelhetõ telefont. És persze el szeretnének adni minél többet.
Szerintem hamarosan meglátjuk.
(az én személyes véleményem ezzel kapcsolatban teljesen más)
ne vegyen el olyan hülye nõt aki vezetés közben sms-eket ír/a gyerekeibe nevelje bele, hogy ne játszanak kamikaze-t
Ne csak magadra gondolj. Lehet, hogy az autót nem csak te használod, hanem a gyerek vagy a feleséged és az õ érdekükben fizetsz elõ egy ilyen szolgáltatást.
Amúgy szerintem a hangvezérlés is lehet egy alternatíva. Mármint nem csak a parancsokra gondolok, hanem olyan szoftverre, amely a rögzített szöveget karakterekké alakítják, így nem kell pötyögni, hanem csak bemondani a szöveget.
Amúgy szerintem a hangvezérlés is lehet egy alternatíva. Mármint nem csak a parancsokra gondolok, hanem olyan szoftverre, amely a rögzített szöveget karakterekké alakítják, így nem kell pötyögni, hanem csak bemondani a szöveget.
Miért nem mindjárt felbérelnek 3 embert akik váltva, 8 órás munkaidõvel az anyósülésen ülnek és ha meglátják hogy sms-t akarsz írni a kezedre ütnek?
Legmostmégjobb, hogy pénzbe kerül a beérkezõ üzenetek "FELOLVASÁSA"?! Simán egy gagyi szoftver megoldja, amit a PDA telódra telepítesz! Ezek tényleg majmok, ha ezt is beszívják!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
ÚRISTEN! Havidíjas lesz, hogy megakadályozza, hogy a sajátkocsimban a saját telómmal telefonálhassak és SMS-ezhessek?!?!? Ezek agyhalottak, de komolyan. És ha a mellettem ülõ akar SMS-t írni?!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az ilyen videokat kresz orakra es suliba is ajanlom! de nem a 18 eveseknek azok tobbsege csak nevetne rajta aztan meg sirnak amikor tenyleg e miatt halnak meg a baratai...
kb ennyi. 😊
Az ilyen baleseteket ellehet kerülni sztem az alábbi modszerrel. 😛
Add át a mobilod az anyós ülésben lévõnek és kezd el diktálni neki mit írjon sms-be oszt te közbe attól még tudsz figyelni az útra is miközbe diktálod a társadnak a szöveget, hogy mit írjon.
Add át a mobilod az anyós ülésben lévõnek és kezd el diktálni neki mit írjon sms-be oszt te közbe attól még tudsz figyelni az útra is miközbe diktálod a társadnak a szöveget, hogy mit írjon.
Tételezzük fel, hogy mindez a rendszer mûködhet is, és minden szép és jó, és csak a vezetõ nem nem fog tudni telefonálni - most lényegtelen hogyan oldják meg-
...nos ezesetben 2 dolog lehetséges:
a) kidugja kezét az ablakon, és ugy ir
b) áthajol anyósülésre
😛
Nincs épeszû ember, aki megvenné ezt a saját kocsijába. Szegények azért nem, mert örülnek ha kocsit vesznek, nemhogy ilyen csodálatos extrákkal lássák el még...
gazdagéknál meg -ha mondjuk a gyerek kapja meg- elsõ útja a kiszerelõbe vezetne 😛
Meg most értitek... ez az eszköz nem azt akadályozná meg h sms-t irjál, hiszen minden telefonban más progi van. Ha meg -szintén vita kedvéért- mégis meg tudnák ezt oldani, akkor sokáig tartana valami noname hulladék telefont beszerezni, vagy akár csak 2-3 évvel ezelõttit.
Aztán. Ha csak magát a küldést akadályozná meg, attól még az emberek megírhatnák a kocsiban, hogy aztán csak "elküldeni kelljen"
Ennek tényleg csak az lenne a megoldása (?), hogy pofátlanul magas pénzbirság, valamint vezetéstõl (autó,motor, háztartás...stb) való végleges eltiltás, közmunka, mittomén.
Hülye vagyok h ilyen durva lenne a büntetés? Ezt mondd akkor, ha éppen úgy kanalaznak össze a kocsiból, mivel 1 barom beléd szaladt
...nos ezesetben 2 dolog lehetséges:
a) kidugja kezét az ablakon, és ugy ir
b) áthajol anyósülésre
😛
Nincs épeszû ember, aki megvenné ezt a saját kocsijába. Szegények azért nem, mert örülnek ha kocsit vesznek, nemhogy ilyen csodálatos extrákkal lássák el még...
gazdagéknál meg -ha mondjuk a gyerek kapja meg- elsõ útja a kiszerelõbe vezetne 😛
Meg most értitek... ez az eszköz nem azt akadályozná meg h sms-t irjál, hiszen minden telefonban más progi van. Ha meg -szintén vita kedvéért- mégis meg tudnák ezt oldani, akkor sokáig tartana valami noname hulladék telefont beszerezni, vagy akár csak 2-3 évvel ezelõttit.
Aztán. Ha csak magát a küldést akadályozná meg, attól még az emberek megírhatnák a kocsiban, hogy aztán csak "elküldeni kelljen"
Ennek tényleg csak az lenne a megoldása (?), hogy pofátlanul magas pénzbirság, valamint vezetéstõl (autó,motor, háztartás...stb) való végleges eltiltás, közmunka, mittomén.
Hülye vagyok h ilyen durva lenne a büntetés? Ezt mondd akkor, ha éppen úgy kanalaznak össze a kocsiból, mivel 1 barom beléd szaladt
ez olyan mint a toyotáknál az a csipogás ami akkor szólal meg ha nem kapcoslod be a biztonsági övet. Addig pittyeg amíg be nem kapcsolod és a leleményes vezetõ fogja és bedugja a levágott biztonsági öv "kapcsolóját". Ez mindaddig jó amíg valóban nem akarja bekapcsolni mert utána ki kell venni a levágott "kapcsolót" és bedugni a normális övet és ez több munkafolyamatot igényel. Kijátszható és végeredményben ugyanazt éred el vele.
A telefonos megoldás azért vicces, mert ha én pl egyik éjszaka sofõrszolgálatot rendelek, esetleg átadom egy családtagnak a volánt, akkor a saját kocsimban nem tudok majd telefonálni. Ha meg kikapcsolható ez a funkció akkor senkinek nem lesz szüksége rá, pláne ha meg is kell venni.
A telefonos megoldás azért vicces, mert ha én pl egyik éjszaka sofõrszolgálatot rendelek, esetleg átadom egy családtagnak a volánt, akkor a saját kocsimban nem tudok majd telefonálni. Ha meg kikapcsolható ez a funkció akkor senkinek nem lesz szüksége rá, pláne ha meg is kell venni.
Ugyanaz jutott nekem is eszembe a cikk olvasásakor, mint az elõttem szólónak.
Erre a problémára (és még sok más problémémára) NEM technikai megoldásokat kellene erõltetni, mert azok drágák, körülményesek és alkalmatlanok.
Noprmális oktatási-nevelési rendszerre lenne szükség, és olyan társadalmi légkör kialakítására, amely felelõsségteljes, a jövõben gondolkodó, szorgalmas, embertársukat megbecsülõ és szeretõ emberekre alapoz.
Egy ilyen társadalmi közegben megoldódnának azok a problémák, amelyeknek a vezetés közbeni SMS küldés csak jelentéktelen apró része.
Jelenleg azonban pont az ellenkezõ irányba megy a világ. Nemsokára majd megjelennek az ovodákban a láncfûrésszel hadonászó õrültek, ha sokáig "fejlõdünk" ebbe az irányba. Aztán majd lehet agyalni olyan láncfûrész-vezérlésen, ami az ovodák közelében leállítja a motort... <#falbav>#falbav>
Erre a problémára (és még sok más problémémára) NEM technikai megoldásokat kellene erõltetni, mert azok drágák, körülményesek és alkalmatlanok.
Noprmális oktatási-nevelési rendszerre lenne szükség, és olyan társadalmi légkör kialakítására, amely felelõsségteljes, a jövõben gondolkodó, szorgalmas, embertársukat megbecsülõ és szeretõ emberekre alapoz.
Egy ilyen társadalmi közegben megoldódnának azok a problémák, amelyeknek a vezetés közbeni SMS küldés csak jelentéktelen apró része.
Jelenleg azonban pont az ellenkezõ irányba megy a világ. Nemsokára majd megjelennek az ovodákban a láncfûrésszel hadonászó õrültek, ha sokáig "fejlõdünk" ebbe az irányba. Aztán majd lehet agyalni olyan láncfûrész-vezérlésen, ami az ovodák közelében leállítja a motort... <#falbav>#falbav>
Ha jol ertem ez azt jelenti, hogy az utasokat, masik verzio szerint meg az auto mellett elhalado gyalogosokat is blokkoljak. Milyen mas megoldas letezhet meg arra, hogy megallapitsak, hogy az adott telefon tulajdonosa vezeti eppen a jarmuvet vagy csak ul benne, esetleg mellett halad el? Ha meg a kihangosito alapjan blokkolnak, akkor az emberek egyszeruen kihangosito nelkul fogjak hasznalni a telefonjukat ha sms-t akarnak irni. Szerintem nem technikaval kellene szabalyozni a dolgokat hanem az emberek meggyozesevel, hogy mi a biztonsagos es mi nem az.