22
  • Erik a Viking
    #22
    Aki vezetés közben SMSezik, annak simán bevonni örökre a jogosítványát!
    Pont.
  • bakagaijin
    #21
    Ha pl kötelezővé teszik a használatát (kis lobbitevékenységgel meg sokkoló videókkal megspékelve) akkor máris kaptak sok-sok előfizetőt. Egyébként azért működhet, mert az amerikaiak inkább egyedül mint valakivel utaznak az autóban (tehát nincs utas aki sms-ezzen), a tömköz és a vasúttársaságok sem túl népszerűek (inkább az idősek körében), hajót/repülőt meg viszonylag egyszerűen lehet szűrni. De amerikán kívül ez épp emiatt nem működne.
  • Dynamic
    #20
    Csodálkozol, amikor kamionosokat látok vezetés közben regényt olvasni vagy rejtvényt fejteni.
  • blessyou
    #19
    Ez az, én is ezen akadtam fenn. Ez kábé olyan, mintha vezetés közben a másik kezeddel kirakóznál, vagy keresztrejtvényt fejtenél...
  • Zoliz
    #18
    Tényleg ennyire eltorzult volna már a világ vagy én vagyok elmaradott?

    Mindenesetre fura ez az egész ami itt folyik ebben az eltorzult digitális világban. Tényleg vannak olyan hülyék akik vezetés közben SMS-t írnak?

    Undormány.
  • xNoodlex
    #17
    "Ennek tényleg csak az lenne a megoldása (?), hogy pofátlanul magas pénzbirság, valamint vezetéstől (autó,motor, háztartás...stb) való végleges eltiltás, közmunka, mittomén."

    Ezzel egyetértek.
  • halgatyó
    #16
    Sokan vélekednek úgy, hogy minden hülye rendelkezés mögött valakinek az anyagi érdekei lehetnek.

    Jelen esetben például az lehetne a gyanú, hogy valakik kifejlesztették a hanggal vezérelhető telefont. És persze el szeretnének adni minél többet.
    Szerintem hamarosan meglátjuk.
    (az én személyes véleményem ezzel kapcsolatban teljesen más)
  • Balintos
    #15
    ne vegyen el olyan hülye nőt aki vezetés közben sms-eket ír/a gyerekeibe nevelje bele, hogy ne játszanak kamikaze-t
  • Dynamic
    #14
    Ne csak magadra gondolj. Lehet, hogy az autót nem csak te használod, hanem a gyerek vagy a feleséged és az ő érdekükben fizetsz elő egy ilyen szolgáltatást.

    Amúgy szerintem a hangvezérlés is lehet egy alternatíva. Mármint nem csak a parancsokra gondolok, hanem olyan szoftverre, amely a rögzített szöveget karakterekké alakítják, így nem kell pötyögni, hanem csak bemondani a szöveget.
  • hiftu
    #13
    Ez működne. 3 próbálkozás után kalapáccsal ugyanazt.
  • Balintos
    #12
    Miért nem mindjárt felbérelnek 3 embert akik váltva, 8 órás munkaidővel az anyósülésen ülnek és ha meglátják hogy sms-t akarsz írni a kezedre ütnek?
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Legmostmégjobb, hogy pénzbe kerül a beérkező üzenetek "FELOLVASÁSA"?! Simán egy gagyi szoftver megoldja, amit a PDA telódra telepítesz! Ezek tényleg majmok, ha ezt is beszívják!
  • Sir Quno Jedi
    #10
    ÚRISTEN! Havidíjas lesz, hogy megakadályozza, hogy a sajátkocsimban a saját telómmal telefonálhassak és SMS-ezhessek?!?!? Ezek agyhalottak, de komolyan. És ha a mellettem ülő akar SMS-t írni?!
  • darkhill
    #9
    Az ilyen videokat kresz orakra es suliba is ajanlom! de nem a 18 eveseknek azok tobbsege csak nevetne rajta aztan meg sirnak amikor tenyleg e miatt halnak meg a baratai...
  • ReTeK
    #8
    ez a menő :-)
  • tttttom
    #7
    kb ennyi. :)
  • tttttom
    #6
    Az ilyen baleseteket ellehet kerülni sztem az alábbi modszerrel. :P
    Add át a mobilod az anyós ülésben lévőnek és kezd el diktálni neki mit írjon sms-be oszt te közbe attól még tudsz figyelni az útra is miközbe diktálod a társadnak a szöveget, hogy mit írjon.
  • Dynamic
    #5
    Aktuális.
  • Eriongtk
    #4
    Tételezzük fel, hogy mindez a rendszer működhet is, és minden szép és jó, és csak a vezető nem nem fog tudni telefonálni - most lényegtelen hogyan oldják meg-
    ...nos ezesetben 2 dolog lehetséges:
    a) kidugja kezét az ablakon, és ugy ir
    b) áthajol anyósülésre
    :P

    Nincs épeszű ember, aki megvenné ezt a saját kocsijába. Szegények azért nem, mert örülnek ha kocsit vesznek, nemhogy ilyen csodálatos extrákkal lássák el még...
    gazdagéknál meg -ha mondjuk a gyerek kapja meg- első útja a kiszerelőbe vezetne :P

    Meg most értitek... ez az eszköz nem azt akadályozná meg h sms-t irjál, hiszen minden telefonban más progi van. Ha meg -szintén vita kedvéért- mégis meg tudnák ezt oldani, akkor sokáig tartana valami noname hulladék telefont beszerezni, vagy akár csak 2-3 évvel ezelőttit.

    Aztán. Ha csak magát a küldést akadályozná meg, attól még az emberek megírhatnák a kocsiban, hogy aztán csak "elküldeni kelljen"

    Ennek tényleg csak az lenne a megoldása (?), hogy pofátlanul magas pénzbirság, valamint vezetéstől (autó,motor, háztartás...stb) való végleges eltiltás, közmunka, mittomén.
    Hülye vagyok h ilyen durva lenne a büntetés? Ezt mondd akkor, ha éppen úgy kanalaznak össze a kocsiból, mivel 1 barom beléd szaladt

  • foregister
    #3
    ez olyan mint a toyotáknál az a csipogás ami akkor szólal meg ha nem kapcoslod be a biztonsági övet. Addig pittyeg amíg be nem kapcsolod és a leleményes vezető fogja és bedugja a levágott biztonsági öv "kapcsolóját". Ez mindaddig jó amíg valóban nem akarja bekapcsolni mert utána ki kell venni a levágott "kapcsolót" és bedugni a normális övet és ez több munkafolyamatot igényel. Kijátszható és végeredményben ugyanazt éred el vele.

    A telefonos megoldás azért vicces, mert ha én pl egyik éjszaka sofőrszolgálatot rendelek, esetleg átadom egy családtagnak a volánt, akkor a saját kocsimban nem tudok majd telefonálni. Ha meg kikapcsolható ez a funkció akkor senkinek nem lesz szüksége rá, pláne ha meg is kell venni.
  • halgatyó
    #2
    Ugyanaz jutott nekem is eszembe a cikk olvasásakor, mint az előttem szólónak.

    Erre a problémára (és még sok más problémémára) NEM technikai megoldásokat kellene erőltetni, mert azok drágák, körülményesek és alkalmatlanok.
    Noprmális oktatási-nevelési rendszerre lenne szükség, és olyan társadalmi légkör kialakítására, amely felelősségteljes, a jövőben gondolkodó, szorgalmas, embertársukat megbecsülő és szerető emberekre alapoz.

    Egy ilyen társadalmi közegben megoldódnának azok a problémák, amelyeknek a vezetés közbeni SMS küldés csak jelentéktelen apró része.
    Jelenleg azonban pont az ellenkező irányba megy a világ. Nemsokára majd megjelennek az ovodákban a láncfűrésszel hadonászó őrültek, ha sokáig "fejlődünk" ebbe az irányba. Aztán majd lehet agyalni olyan láncfűrész-vezérlésen, ami az ovodák közelében leállítja a motort...
  • kvp
    #1
    Ha jol ertem ez azt jelenti, hogy az utasokat, masik verzio szerint meg az auto mellett elhalado gyalogosokat is blokkoljak. Milyen mas megoldas letezhet meg arra, hogy megallapitsak, hogy az adott telefon tulajdonosa vezeti eppen a jarmuvet vagy csak ul benne, esetleg mellett halad el? Ha meg a kihangosito alapjan blokkolnak, akkor az emberek egyszeruen kihangosito nelkul fogjak hasznalni a telefonjukat ha sms-t akarnak irni. Szerintem nem technikaval kellene szabalyozni a dolgokat hanem az emberek meggyozesevel, hogy mi a biztonsagos es mi nem az.