25
A cég remekműveinek egy közös topicja van a fórumon:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1251967693
ebben 1-2 kivétellel az összes hasonló elfér.
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1251967693
ebben 1-2 kivétellel az összes hasonló elfér.
-
#25 Eberhard Rössler: Die Unterseebote der Kaiserlichen Marine
Nem magyar, de azért talán O.K. .. :)
Ha már nosztalgia:
Galaktika, Robur stb.(nem emlékszem) - valamelyik száma anno tele volt szépen megrajzolt német tengó fotókkal. Egy darabig kutattam utána, de hasztalan.
SH készítők: az SH5 csak szélsőség lehet. :) Rendszerkövetelmény miatt mindenképp'. Márciusban kiderül, hogy Jedi lesz vagy S(h)it(h). -
#24 Tessék olvasgatni szépen a hazai szakirodalmat is! Nálam az első lépés a témában Csonkaréti Károly - A Zenta cirkálóval kezdődött című képes novellája.. miniregénye volt. Majd jött a Tengerek Szürke Farkasai. Sajna ez a szimulátor, nálam nem jött be annó.. nem volt igazi hangulata.
Majd egyszer talán.. lesz valami erről a korszakról is. Persze érdekes, hogy az SH széria készítői ennyire elfeledkeznek az I. világháborúról. Az Aboukir, Cressy, Hogue esete az U-9-el nem volt semmi, Az U-20 a Lusitaniát torpedózta meg. A KuK U-5 a Leon Gambettát, az U-4 torpedót vágott a Dublin gyomrába és tenger fenekére küldte a Giuseppe Garibaldit. A francia Curie megkísérelt bejutni Pólába, nem jött össze, lett belőle U-14. Na jó erről ennyit.. -
#23 Ja, de! :) - Ahogyan írtam is 17 napja.
Játszol vele vagy csak benéztél ide?
Közben én is feltankoltam tengeralattjáró-könyv ügyileg. Ebben a témában legautentikusabbnak tűnő, nálunk is elérhető könyv:
Eberhard Rössler: Die Unterseebote der Kaiserlichen Marine
-
#22 Ja, ez nem a Shells Of Fury?:D Tök ugyanaz a két game. -
#21 Egy tengeralattjáró-szimulátorban valóban a repcsik hangja a lényeg. -
#20 Belenéztem PT-boats gameplay-ébe. Nem lesz rossz, HA egyszer kiadják nálunk is. Annyira nem izmos a grafika. Ezt a grafikát, hozza az SH4 is.
Ami azonban mindennél fontosabb:
Hangulata és emiatt újrajátszási rátája a PT-boatnak számomra erőteljesen kérdőjeles. A tengeralattjáró rejtett, titkos, emiatt személyesebb, jobban azonosulásra késztetőbb, nyílt tengeren is használhatóbb, szabadabb, egyszerre erősíti a küldetés- és a kalandor tudatot. Ugyanezt nem tudnám elmondani a PT-boat mint vízi járműről.
Utánanéztem a könyvednek. Nem kapható. Antikváriumokban is csak előjegyezhető. Tartalmilag valóban máshol nem fellelhető képeket közöl? Melyik tengókról szól inkább - II. Vh.-s vagy Hideg-háborús?
A Topic OFF Silent Hunter 3-ról még annyit: GWX 2.1 ill. 3.0-val, ha lehetőséged van, próbáld ki.
Ezt a játékot, miután a jelek szerint maximalista vagy :) , ne próbáld ki. ;-) -
readswift #19 Ernest Louis Schwab (az Usn nyugállományú kapitánya) :
A VILÁG TENGERALATTJÁRÓI
E.L.S. : Az U.S. Navy nyugállományú kapitánya , a II . vh. alatt kilenc tengeralattjáró-őrjárat többszörösen kitüntetett veteránja . (...)
1991-ben adták ki, Victoria KFT. (nos akkor a 6évemmel mellélőttem , mert akkor már 8 éves kellet legyek )
Nézd, én a ruszki pt-boats -ra vártam, amint látom oroszoknál már van , nálunk nincs. Lehetséges hogy dx11-re várnak mielőtt kidobják nem tartom elképzelhetetlennek. PT-boats -ék IL-2 Olegtől licenszeltek pl repülőgépmodelleket és fizikát, szerintem legjobb lenne ha tényleg összefésülnék a kettőt.
Sirva röhögtem mikor SH3ban meghallottam a repülőgépek dopplerhanghatásait.
-
#18 Nagyon érdekes, egyedi szemléletmód. :)
Mi volt a 2 kg-s könyv címe, ami ennyire kitolta az ingerküszöböd, hogy neked az SH3 GWX nem mérce? -
readswift #17 bizony a 4-et meg sem néztem, és az 5t sem fogom -
#16 Azt ismeritek, hogy:
- Mi a különbség az élvezet és a döbbenet között?
- ???????
- 9 hónap.
Kb. így hatott az info: akár át is nevezhetnénk a topicot Shells of Fury-vá (Astragon és/ vagy szimulátor gyűlölők máshová piszkíthatnának).
Mire alapozom? ERRE!
Jogi szempontból mindenképpen izgalmasat művelt az Astragon, mint ahogy a Speed Boat Simulator-uk is rendkívüli mértékben hasonló az Aquadelic GT vagy Powerboat GT nevű játékra.
Readswift!
Egyelőre kérdezek, nehogy félre értsük egymást:
Jól értem-e, hogy számottevő tengeralattjáró-szakértőnek titulálva magad, neked nem tetszett az SH3 sorozat utolsó két képviselője sem?
-
readswift #15 Hát mivel a flight simulatornak vége van, én reménykedek benne hogy sokan átpártolnak sturmovik Oleghez és lesz sok PÉNZES kiegészitő, azt mondta hogy akár még subokkal is megbirkózna az engine . Szerintem akár valami magyar kezdeményezés is lehetne. -
bgabor #14 Csak a borítót hasonlítjuk, nem a játékot. -
readswift #13 Igen el lehet gondolkozni , pl . az ingerküszöb nevü kifejezésen, csak azért nem fogok egy rettenetesen gyenge játékkal játszani mert sub van benne. Én, aki 6évesen 2kg-s tengeralattjárós könyvet hurcoltam haza a könyvesboltból nagy elégedetten . -
#12 Az, hogy ha az SH3 és 4 mércéjével indulsz neki a játéknak, csalódás fog érni.
Ha a második kérdésed így szántad, akkor érdemes elgondolkodnod, hogy biztos jó helyen jársz-e.
Kérésre, íme néhány "in-game" kép:
Gameplay_1 Gameplay_2 Gameplay_3 -
readswift #11 mi az hogy nem sh3 sh4?
Egy fél délután eltöltésére érdemtelen játék milyen mérce valakiknek?
-
#10 szerintem csak magára a "borítóra" gondolt :) -
#9 Ne hasonlítsunk már egy FS-t az astragon szemeteihez. :D -
#8 miért ti egy új játékot nem a menüje alapján ítéltek meg? :D -
#7 ezt nézem most én is... ingame kép semmi XXXD -
#6 oszt berakja a menü képeit, bazze:d -
#5 Azért emlékeztet valamire...
:D:D -
#4 Szimulátor. Még nekem is csak 1. benyomásaim vannak.
-
#3 -
#2 És ez mennyire szimulátor?
Úgy tudom az I.vh-ban még az U-bootok főleg az ágyújukat használták vadászatkor, a merülés inkább meneküléskor jött jól... szóval ez nem SH másolat, ebbe tényleg nagy I. világháborús körülmények vannak? Merre lehet menni? -
#1 Ausztriában bukkantam rá. Nálunk nem láttam eddig sehol. A weben rákerestem - elenyésző info és csak a borító képek. Gamespot, gamestar nem ismeri. Mi legyen? Na, egy próbát megér - megvettem.
Nos, Urak:
Nem értem, hogy miért nem ismert játék ez.
Németül nem annyira tudóknak:
Ez egy 1. Világháborús búvárhajó/ tengeralattjáró szimulátor. Ebben témában a Shells of Fury van még, de nálunk az sem annyira kapható.
Első benyomások:
Grafika: Nem mai, de nem is kaka. Picit gyengébb, mint a Silent Hunter 3, de fényévekkel vezet a Dangerous Waters előtt.
Hangulat: Igazi retrofeeling. Nekem tetszett. Zene is illik a stílushoz.
Irányítás: teljesen más billentyűzet-leosztás, mint az SH sorozatnál. A dolgot nehezíti, hogy csak németnyelvű. Nincs nyelvválasztási lehetőség.
Negatívumok: semmi extra. Nem sh3 és sh4. Ennyi. Akinek lehetősége van, érdemes kipróbálnia. Német nyelvtudás követelmény. :)
Képek:
No.1
No.2
No.3