Megszakították az indiai Hold-szonda küldetését

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
A személyeskedést kérjük szépen mellõzni. <#ejnye1>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Egész jó ez a macskából és sültcsirkébõl összerakott izé.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Molnibalage
A Békásmegyeri sem töltésem megy. Tudom, mert naponta használom.

Európa számtalan városában van jól mûködõ elõvárosi közösségi közlekedés, ahol autót szépen lerakják. Nincs is összefüggés abban, amit írsz. Ok-okozati viszony nulla.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A békásmegyeri és a gödöllõi hév végig kiépített néhol töltéssel, néhol ágyazattal.
Minden télen késtem a középsuliból, mert nem ment a villamos 10 centi hótól sem. És ugyanannyi közlekedési balestem volt villamossal, mint busszal, csak a különbség az, hogy viharos szelek kábelt szaggatnak, és a villamos akkor se megy. Évente 2-3 alkalommal szívtam emiatt.
Igen, a reggel 7kor tömegközlekedõk az általam leírt területen 80%ban 18-25 közötti korúak. Mivel minden nap suliba járok, és tudom, hogy kinek a mije jár a seggemben, mikor kapaszkodóért vagy levegõért kapkodok a tömegben, de egyiket se kapok.
Szerintem a közlekedési helyzet kritikus, se a hév, se busz, se a villamos nem segítene rajta, mert az autóforgalom nõne. A helikopter drágább, mint a metro. 600 milliárd oda, vagy építheted át egész Budapestet... Házastul, terestül.
És a metro leggyorsabb tömegközlekedési módszer akkor is.
És ha csak az én problémám lenne, akkor nem lenne az én problémám, mert nem kéne tömegnyomorban mennem minden nap, mert egyedül mennék.
És az sem nereséges, ha kenyeret veszel a boltban, csak szükségszerû, nem anyagilag nyereséges, hanem ár/érték arányban. Inkább veszek egy kenyeret, mint hogy éhen haljak...

És igaz az, hogy a magyar mentalitás rakásfos, de pont errõl van szó, mert amíg azt leírod fórumba, hogy a magyar mentalitás fakásfos, kidobhattál volna egy mûanyag üveget szelektív gyûjtõbe.

Az a kérdés, ha valaki külföldre megy, pl. németo-ba, az hazaáruló-e, vagy azért ment el külföldre, mert a hazája elárulta?!

...

<#kerdes><#felkialtas>

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Szerintem kamu.

Kara kánként folytatom tanításom.

(Ide beszúrva szép nagy. Az eredeti oldalon miniatûr)

Ti aztán tudjátok basztatni egymást.

#37, de mindegy.

KillerBee
Mindjárt jön az, hogy együnk szart, ezermilliárd légy nem tévedhet (a reklámok után szabadon).

Én nem dolgozom a vasútnál, soha nem is dolgoztam és vasutas sincs a családban. Mégis ágyazatnak hívtam mindig is, hiszen abba vannak beleágyazva a talpfák. A töltéssel azért sem keverhetõ, mert töltés nem csak a vasútnál van: pl. az árvízvédelemben is használatosak. Sõt ha jól tudom, Szeged környékén anno a vasutat épp azért építették töltésre, néhol elég magasra, hogy az egyben árvízvédelmi célt is szolgáljon. De az árvízvédelmi töltést vasút nélkül is töltésnek hívják.

Elkúrós #67:

A töltés témáját djhambi hozta fel ebben a topicban. Másodszor Molnibalage használta, harmadikként pedig õt szorosan követve te. Ha a korrekt szóhasználat neked kekeckedés, akkor te is erõsen kekeckedsz. Azaz dehogy, hiszen te éppen a rossz szóhasználatot pártolod.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Én értelek, sõt, ha egy tudományos dolgozatot kellene írnunk, akkor nagyra becsülném a kekeckedéseiteket (mert ugye most már ketten vagytok), de ez már refrén lett, hogy nem a lényegrõl beszélünk, hanem elterelitek a dumát mellékvágányokra, ahol aztán jól kisiklik.

Molnibalage
Mellesleg leszarom, hogy hány ember hülye. A vadászgépnek is hajtómûve és nem motorja van. Lehet, hogy az angol szegényes és (jet)engine - (piston) engine névvel illeti mindkettõt, de akkor is. Okkal van kölünbözõ nevük.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Tisztán látszott, hogy hülyeségrõl beszéltek. Persze, most hogy tisztázódott, hogy ismételten tévedtél nekiállsz magyarázni a bizonyítványt. Lehet, hogy én nem ágyazatnak hívom, hanem alapozásnak, de a töltést nem kevertem össze vele.

De trollkodj csak tovább és légy büszke magadra.

Ha megkérdezel 1000 embert az utcán, szerinted hányan fogják arra azt mondani, hogy ágyazat? Talán 2-3, akik vasútnál dolgoznak. Köz/szak-nyelv.
sanyix is egy fórumba írt, nem doktori disszertációba, és itt mindenki értette rajtad kívül, no meg az idõközben befutott ... hm...erõsítéseden kívül.

Ehhez értettél mindig is, szavakon lovagolni. Te nagy lovagló!

Molnibalage
Killer gyorsabb volt, mint én. Kevered a dolgokat.

KillerBee
"Ugyanis téged hamar el lehet felejteni. Szenilitás nélkül is. Rád emlékezni - na ahhoz már bizarr gusztus kell."

Hát még szenilitással! 😛
Rajta, felejts már el, lécci, lécci!

Mellesleg a railway bed éppen az ágyazatot jelenti, ellentétben az embankmenttel. Te igazi mazochista vagy, láthatóan élvezed, ahogy égeted magad.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Rossz a szócikk.<#mf2>

vasúti töltés: railway embankment,
de railway bed/berth is.

KillerBee
Elkúrós elvtárs keveri az ágyazat és a töltés fogalmát.

Kis segítség

A tõtés így néz ki:

Az, hogy melette még fel is töltik, hogy szintben legyen a tereppel, sõt, a vágányok között is betonlapokat helyeznek el, az már mindegy.

Amire te Csöpöl kapcsán gondolsz, az megemelt pályatest, vagy pályaszerkezet.

Vasútat töltés nélkül nem lehet építeni, mert a talaj a legtöbb helyen nem megfelelõ, nem bírja el a vonatszerelvények súlyát, tehát a síneket talpfákra, azokat töltésre helyezik. Azt nem tudom, hogy esetleg a Sziklás-hegységben lehetne úgy síntalpfákat elheylezni, hogy direktbe a sziklás talajba rögzítik õket, vagy esetleg közvetlenül a síneket is. Vasútépítõ karrierem alatt én ilye nem láttam. De majd elszegõdöm mozdonyvezetõnek az AmTrakhez - ha Borsik János is jön velem - hogy megnézem. Miután megnéztem, hazajövök, és elmesélem neked, már ha emlékszem még rá, meg rád. Ugyanis téged hamar el lehet felejteni. Szenilitás nélkül is. Rád emlékezni - na ahhoz már bizarr gusztus kell.

KillerBee
"Molnibalage" nevû "fórumozónál" nem az elsõ eset, hogy vagy félreértelmezi a vitapartner állítását, és amúgy sem konstruktív vitapartner, emiatt én nem is vagyok hajlandó többé szóba állni vele. Óvakodom tõle, mint egy leprástól.

Ezt már nekem (és Molnibalage-nak is) megígérted nemrég, ám azóta is reagálsz a hozzászólásainkra. Nagyon súlyos szenilitásban szenvedsz, valószínûleg ezt a mostani fogadkozásodat is el fogod felejteni.

(Figyelem! Az nem ér, hogy válaszolsz a hozzászólásra, csak éppen nem a "válasz erre" feliratra kattintva.)

Molnibalage
Itt látsz töltést. Én ezt értem alatta és az angol is. Ilyen alig van a HÉV vonalon, ahol van, ott is átjárható.

Molnibalage
Most akkor lehet, hogy mi ketten nem ugyanazt értjük töltés alatt?

A lényegen nem változtat, a síneken át tudnak menni az autók sok helyen...

Molnibalage
No, most már állítsad le magad. Utaztál már HÉV-en te nagyokos? Vágóhíd Duhaharaszti szakaszon hol megy töltsén te nagyokos? Mutassak képet?

Apropó. Tudtam róla, de eddig még nem használtam Gúgli Ört Mars- és Hold-nézetét. Most belenéztem, és tényleg szép fotók vannak fent. A marsi Arcot is megnéztem (volna), de nem is arc. Lehet hogy Geszti Peti @rc-án (orcáján, LOL) hamarabb lehet arcot látni, mint ott.

Vagy minden tatyójának belébe belenyomni egy RFID matricát...100ft darabja nagyjából. Faszé nem én kaptam a százmilliókat a beléptetés kifejlesztésére..

Ilyen dugult metró lejárót szerencsére a Déliben még nem láttam...igen szintén azért jöttem pestre merthogy ittaztán van jobb meg több meló..van a szart van...mégjobban lehúzzák a népet, meg az utolsó utáni pillanatban fizetnek az van...lojalitás, empátia 0. Ai a legjobban meglepett és teljesen szokatlan volt, hogy 1 infós melóra 200 fölött van a jelentkezõk száma, a média meg nyomja, hogy az infós az bizony hiányszakma. (na ennekaztán tényleg semmiköze már a cikkhez)

"És a sok hülye vén picsának az ellenõrök elõtt kell elkezdeni a táskájában turkálni a bérletért"

Na, ezeknek kellene RFID kártya, de azt meg otthon felejtenék.

Hát, nincs más megoldás, elõbb-utóbb be kell ültetni azt a csipet a fejekbe.
(Szokjátok csak... <#vigyor>)

Sanyix
muhaha! óbudán lakom, állítólag 2 busz 10 percenkét, 1 20 percenként jár, gyakorlatban ez annyi, hogy 20 percenként jön a "vonat" 3 busz vonatozik... úgy hogy ebbõl 2-nek 90%-ban ugyanaz az útvonala, aztán dugóban tötypörgés a bécsi úttól a batyiig, aztán a metróba le alig pár percig ácsorogva a mozgólépcsõn, amire percekig kell várni hogy ráléphessek, mert akkora tömeg van.
És a sok hülye vén picsának az ellenõrök elõtt kell elkezdeni a táskájában turkálni a bérletért, persze úgy hogy a két ellenõr között állnak meg, hogy a mögöttük lévõk nehogy tudjanak haladni, mert annyi eszük van mint egy marék döglött molylepkének. De kellemes is napi 2x 1 órát eltölteni azzal hogy a külvárosból a belvárosba jutva kb 10 km-et megtegyek (NEM légvonalban értendõ). Mennyi is ez? 10km/h-s átlagsebesség?
Biciklizni persze nem lehet, mert:
- nincs út, az autóúton meg életveszélyes
- olyan rohadt nagy a szmog hogy alig lehet levegõt venni
- ha van bicikliút azon is jobbra balra szédelegnek a gyalogosok (mert egyenesen nem képesek menni), vagy egymás mellett sétálgatnak, a csikorgó kerekes fékezésre meg még õk háborodnak fel, emellett ha a biciklis járdán megy, fel vannak háborodva.
Tényleg jobb mint 500 métert gyalogolni és egy dugómentes helyen normális sebességgel buszozni(vidéken).

budapest egy rakás szar, egyáltalán ez a városba mindenki "modern" marhaság is, ami annyira "modern" hogy pont a begyepesedett hülyeség miatt kell még egy csomó embernek bejárni, miközben már lehetne máshogy is (távmunka).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

íGY VAN. lAKOSÁGCSERÉT KELLENE végrehajtani.
Nem is kellene teljes, csak részleges. London lakosságát át kellene telepíteni Magyarországra, és fordítva. a cigányok úgyis ki akarnak oda vándorolni az ingyen segélyért, hát segíteni kell nekik. Utána, gyönyörûség lenne nézni, ahogy a jól mûködõ pesti metrón a volt londoniak beszélik a koknit. (Nem zoknit, koknit! Érted!?)

Bp. lenne a pü. központ, a City, innen számolnák a LIBOR-t, ami már BÍBOR lenne (érted?!)

MF.<#mf2>

Az, hogy hogyan kéne közlekedni...megtekinthetõ kicsi osztrák szomszédunknál.

A villamos ha bezárja az ajtót, ám valaki odarohan, és megnyomja a gombot...beengedi...az az 5-10s idõ kiesés ugyan már mit számít, be tudja hozni, és jobb az utasnak is a hangulata.

Autósok...megáll a zebránál az egy dolog, de a 4 sávos autó úton is átenged anyázás nélkül, ha nincs zebra akkoris.

Lámpánál...mikor sárga, kiengedi a kéziféket, sebességbe vált, és mikor zöld van indul...de nem csak az eleje, hanem az egész sor...így nem fordulhat elõ, hogy a hátsók pont akkor indulnak mikor már piros van.

Minek köszönhetõ ez?

Neeem, nem vérmérséklet kérdés.
Piszokdrága ott egy jogsi, és ha bünti van akkor keményen megnyomják a tollat, pár pontnál meg ugrik a jogsi ami kb másfél milla forint.

Ez nekik is nagy pénz, és ezért meg sem szeretnék kockáztatni.

Ha a forgalom normális tempóját képtelen felvenni a kedves autós, ne üljön autóba..ennyi a történet.

Öcsém...hogy ezek a pöstiek mindíg panaszkodnak... 😄
Zalaegerszegen laktam. Ott 15-20 percenként (hétvégén fél óra) ha jön egy busz(80 000-res városka). Más nincs. A bérlet ott is 7-8000.
A megállók 500m-enként vannak nagyjából.
Tehát elég ritka eset, hogy valakinek épp a háza elõtt van a buszmegálló.
És igen, idõbe telik odamenni(5 perc), de ki nem szarja le.

Itt meg mit látok...villamosnak 100m-enként megálló, minden 4-6 percenként jár (van ami 2) és bár kint lakok a fenébe (budai hegyek), itt is egymás seggében vannak a buszmegállók...szóval egyáltalán ne tessék panaszkodni!

És ha tetszik, ha nem, a sok balfasz autós miatt vannak a dugók!1 5személyes autóban eleve 1 ember ül.
Nemtudja merre menjen...esetleges rendõri karjelzéseket képtelen értelmezni, nemlátja a felfestett/elbólyázott sávot, piroson csuklóból átmegy aztán van a csatt, balfaszkodik 40-el a 70-es táblánál feltartja a sort, mikor zöldre vált a lámpa akkor engedi ki a kéziféket, és még 2 másodperc mire felfogja, hogy jééé zöld van...ezért van a dugó.

Itt van a használható (bár heringes) tömegközlekedés, miért nem lehet használni azt? Képtelen vagyok elhinni, hogy minednkinek Gödöllõn van a munkahelye és muszáj autóval menni.

Az meg hogy tömeg van...reggel van...de napközben tökjól használható mindegyik tömegközlekedési eszköz, és még viszonylag pontosak is.

Londonban 4 metró van, naponta hibásodnak meg olykor órákra...ilyet mikor láttatok itt?

Itt nem feltétlen a közlekedéssel van a gond, hanem a mentalitással.

Na, ja, szellemi hanyatlás.
Arról, hogy mi a vasúti töltés már felesleges is beszélni. Béke poraitokra!

Molnibalage
A Csepeli HÉV kicsit magasabban van ahol a bekötés volt régen, az út mellet benzinkútig lejt az út. Mikor kijössz az OBI parkolójából akkor van vagy 3 méteres szintkülönbség.

Sanyix
Mihez kéne híd?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

KillerBee
"Csúcsforgalomban a metró hátrányban van a metróval szemben."

A villamossal szemben.

Molnibalage
Újra híd kellene a nagy szintkülönbség miatt. Én nem tudok röhögni, csak sírni.

Igazából a következõ HÉV beszerzésnél azt kell figyelmebe venni, hogy alkalmas legyen a késõbbi nagyívûá fejlesztésekhez is. Pl. lehetne olyan, mint a német városok közötti gyorsvillamos ami még föld alá is bemegy, de belvárosi közlekedésre is alkalmas. 100-as csúcssebessége több, mint elég a a HÉV vonalakra a mostani pályaállapotok mellet. Vicc a HÉV átlagsebessége...

KillerBee
Pedig bizony Molnibalage-nak nagyon is igaza van a 4-es metróval. Tény, hogy a metró kényelmesebb, nagyobb a presztízse ("világvárost építünk" szlogen), de a leglényegesebb az, hogy összehasonlíthatatlanul több pénzt lehet lenyúlni az építése során.

Azt hiszem, a VEKE írt részletes elemzést arról, mennyire hibás a 4-es metró mostani vonalvezetése. Talán nem 40 évvel ezelõtti forgalmi adatokból kellene kiindulni.

Nagy élmény lesz, amikor a metró elkészültével megszûnik a felszíni villamosforgalom és a környéken lakók nagy része azzal szembesül, hogy jóval többet kell gyalogolnia a metróállomásig, mint kellett korábban a villamosmegállóig - a plusz sokak számára lehet akár egy teljes villamosmegálló hossza is. A mozgólépcsõn le- és felmenni további 1-2 villamosmegállónyi idõt vesz igénybe. A hosszú utazásoknál hozhat valami kevés pluszt a metró, de a közepes és rövid utazások a metrón tovább fognak tartani.

Nem kell feltétlenül zárt pálya ahhoz, hogy más jármûvek ne hajthassanak a villamossínekre. Elég lenne annyi is, hogy a mostani apró buckák helyett pl. 20 cm magas folytonos perem akadályozza meg a ráhajtást, kivéve persze a keresztezõdésekben. A közlekedésbiztonság nem lehet komoly érv a picike buckák mellett, a legkülsõ sávban parokó kocsiknak ütközni sem éppen biztonságos.

Csúcsforgalomban a metró hátrányban van a metróval szemben. A metrónál van egy nem is olyan rövid minimum, aminél sûrûbben nem követhetik egymást a szerelvények, mert két szerelvény között kell lennie egy üres pályaszelvénynek. Villamosnál ez nem követelmény. A mozgólépcsõk meg igen szûk keresztmetszetet jelentenek.

Elkúrós barátunk a szellemi hanyatlás súlyos tüneteit produkálja. Érvei már rég nincsenek és azt hiszi, ezek pótolhatók szitkozódással és személyeskedéssel.

Sanyix
a boráros térre most is meg lehetne oldani, mert a ráckevei hév végállomása mellett egy marhanagy üres puszta van, és a puszta másik felén meg megy a csepeli hév. Ott át lehetne vezetni, bár tény hogy erõsebb kanyar kéne mint akkor amikor mellette még nem volt beépítve. Múltkor mikor arrafelé kellett mennem, gondolkodás nélkül azt hittem, hogy a 2 hév össze van kötve. Aztán rá kellett döbbennem hogy a hülyeség határtalan, és egymástól 200 méterre futó vonalak nincsenek összekötve, miközben úgy röhögtem, mint a bkv-s botrányokon (olyan amikor kínomban már csak röhögni tudok ami itt megy).

Sanyix
pedig nem megy mindenütt töltésen a hév. A ráckeveinél pl kerítés sincs, de van 54534 db autós átjáró rajta 1 km-en, jókis sebességkorlátozással emiatt (és mert a sínek olyan állapotban vannak, hogy csoda hogy nem esnek szét, ott írják hogy 120 éves a ráckevei hév, el tudom képzelni hogy azok a sínek is 120 évesek 😄) .

Molnibalage
Az utolsó mondatban a lényeg. Pl. a HÉV és MÁV Erzsébet után egymás mellett ment. Ott lehetett volna átkötni. Aztán MÁV össze volt kötve a Csepeli HÉV-vel. Azt is elbontották mikor épült az felúított gyorsforgalmi...

A 2-es vili össze volt kötve a HÉV-vel. 1996 elõtt meg lehetett volna oldani, hogy a Ráckevei HÉV bemenjem a Borárosra, mert akkor még nem volt beépülve e környék. Megintcsak elpuskázott lehetõség. Ilyenekkel van tele Bp. történelme...

Sanyix
"A XXI. század közlekedési rendszere arról szól, hogy minél kevesebb átszállással oldja meg a közlekedést és vigyen be egybõl a belvárosba. A metró még a belváros szélét sem éri el jóformán"

Ez így van, sokkal értelmesebb lenne, ha mondjuk egy vonatjárat indulna mondjuk solymárról, én az óbuda állomáson fel tudnék szállni rá, ami után lekanyarodna a szentendrei hév vonalára, ahol a batyinál a földalatt ráfordul a 2-es metró vonalára, és a belvárosig mondjuk a deák térig visz, ahol rákanyarodik a 3-mas metró vonalára újpesten felszínre jön, és rákanyarodik a vasúti összekötõ hídra, majd vissza a a kiinduló állomásig. így körbejárva a belvárost, mondjuk fél óránként indított járatokkal. És ugyanezt mondjuk szentendrérõl, meg soroksárról, meg minden agglomerációból hasonló körûtvonalon.
Meglepõ, de soknál már meg is van a sínösszeköttetés (sok helyen meg volt, de elbontották faszságokra hivatkozva. Asszem az összes hév pálya csatlakoztatva van a nagyvasúthoz, 2-es metróvonal is az örsnél, a 2-eshez meg a 3-mas metró a deák térnél, nem is kéne sok összekötõvágányt építeni és egy fasza kis felszíni és földalatti vasúthálózat lenne, mert ugye a nyomtávok szerencsére ugyanakkorák.
Meg persze egykét pályát villamosítani kéne, nem a semmi sem kompatibilis faszkodással semmivel (merthogy azonos sín nyomtáv mellett egy rakás áramellátási szabványt használnak, értelmetlenül (nagyvasút 25 KV AC, HÉV 950V DC, metró 750V DC, ami annyi mint a villamosé, csakhogy a metró 3. sínrõl kapja és nem felsõvezetékrõl, hogy VÉLETLENÜL se legyen kompatibilis). Szépen be kéne vezetni, a 25kv AC-t mindenre, és akkor minden vasúti jármû bármilyen pályát tudna használni, persze a tengelyterhelések figyelembevételével. Bár vannak többszabványos vasúti jármûvek is, valamilyen országban van is olyan jármû, ami pl 16kv AC mellett 1,5KV DC-rõl is tud üzemelni, persze kis lóerõveszteséggel.

(ja és csak érdekességképpen, a 4-6es hatos VILLAMOS vonalát a hídon keresztül, régen normál gõzmozdonyos vonatású szerelvények is is használták, hogy átjussanak, utána lehet keresni hogy "budapesti körvasútnak", aminek jelenleg csak egy része üzemel(többit elbontották fõként a metrók miatt...), ehhez tartoznak az újpesti vasúti összekötõ híd, és a nyugati, keleti, déli pályaudvarokat összekötõ vonalak.)

Szóval nem is kéne nagyon felásni a várost egy jó, rugalmas, igények szerint alakítható rendszerhez, csak nem hülyék kellenének a kormányba meg a városvezetésre.

A lényeg, hogy a városi elõvárosi közlekedés csúcsa a vasút (értelmes városokban), és nem pedig elbontanak minden vágányt és szeparálnak el szakaszokat egymástól...

Csak azoknak írom, akik nem ismerik ennek a bizonyos "Molnibalage" nevû "fórumozónak" az elõéletét:

djhambi írta:
"A HÉV-nek ki van építve egy minitöltés, ahova autósok nem hajthatnak. Ha az autósok nem mehetnk át, még nagyobb lesz az autós dugó."

"Molnibalage" nevû "fórumozó" böffentése erre:
"Nem tudom, hogy te melyik HÉV-en utaztál és mennyit, de összeségében nagyon kevés helyen megy töltésen a HÉV és azok alatt is át lehet menni több helyen is ahol kell."

Nos, vagy egyszerû oligofréniával állunk szemben, vagy el sem olvasta a másik ember hozzászólását, vagy csak sima rossz indulat, rossz szándék, ki tudja milyen okból.

Annyit segítek, hogy a HÉV mindenütt vasúti töltésen megy.

"Molnibalage" nevû "fórumozónál" nem az elsõ eset, hogy vagy félreértelmezi a vitapartner állítását, és amúgy sem konstruktív vitapartner, emiatt én nem is vagyok hajlandó többé szóba állni vele. Óvakodom tõle, mint egy leprástól.

Molnibalage
Aha, persze. 1996-os tanulmány és maszkírozott adattal próbálták bizonyítani, hogy a 4-es metró nyereséges. Ez akkor volt, mikor 300 milliárd körüli ár volt. Akkor is még a hazug adatokkal rezgett a léc. Most majd 600 milliárdos. Vágod? Kérlek magyarázd meg, hogy akkor ez hogyan lesz nyereséges, mert még a maszkírozott számokkal sem az, amit hazudnak.

Esetleg személyeskedés helyett kussolj te vén fasz vagy valami konstruktívat mondj. Egy 40 éves terveken alapuló szegregált metróvonal a vicckategóriás eset amire egy forintot sem szabad költeni.

Szia!

Amit a budapesti közlekedésrõl írtál, azzal nagyjából egyetértek. Molinóval meg ne vitatkozz, csak hülyeségeket ír; célja a vitapartner kifárasztása.

Az utolsó bekezdésed azonban nem értem.
"Epikurosznak pedig: a román autópályákról is mindenki úgy viszonyul, hogy milyen jók, a mieink meg milyen szarok, de azt már nem tudják, hogy azt is mi építettük az ottani magyaroknak."
A RO autópályák nem jók, mert nem is léteznek. Van egy pici au.pálya Buk.-Pitesti között, és annyi. Épülget az észak-erdélyi, csigalassan. (Nagyvárad-Brassó). Talán 2014-re elkészül.

Molnibalage
A HÉV-nek ki van építve egy minitöltés, ahova autósok nem hajthatnak. Ha az autósok nem mehetnk át, még nagyobb lesz az autós dugó.

Nem tudom, hogy te melyik HÉV-en utaztál és mennyit, de összeségében nagyon kevés helyen megy töltésen a HÉV és azok alatt is át lehet menni több helyen is ahol kell. A Csepeli HÉV a saját hosszához képest sokáig megy töltésen, de a túloldalt 80%-ban a Szabadkikötõ van. Oda ki akar menni? Mekkora forgalom? Alig mérhetõ és be lehet jutni simán.

A Ráckevei HÉV Szigetszentmiklóson megy részben töltésen, de alsó angon 5 helyen lehet átjutni alatta, ez bõven elég. Én már csak tudom, ott lakom... Más helyen gyakorlatilag a környezõ utak szintjén van és csomó helyen van átjáró. Szzóval ez nettó hülyeség amit írsz.

Gondolj bele: mivel több lesz az autósok átal kihasználatlan felület Budapesten, az összes autósnak kisebb felülete kellene közlekedni.

Mitõl lesz kisebb? Egy villamosvonaltól aminek a kapacitása akkora, hogy ha feltöltenéd autóval egy 1-2 km-es útszakaszt és az átlagos 1.3 utas / autót vennéd alapul akkor kb. 3 járat elviszi a bennen ülõket? A HÉV meg nem fog bõvülni sajnos, de ha bõvíteni kellene is, az minimális felületet igényel a fõvárosból. A kettõ együtt olyan 0,001%-ot. Ettõl lesz nagyobb dugó? Magadnál vagy?

Kamionból van még ugyan pár, de nem azok cseszik el a forgalmat. Egyébként sem a kerületi részek közlekedésével van a baj, hanem amikor reggel 7kor minden kerületbõl a belvárosba mászkálnak az emberek (legnagyobb számban az egyetemista/fõsulis diákok), meg d.u. 5kor hazamennek. Csak akkor van tömeg. És csakis a belvárosi részben. Nemrég besuvasztottak néhány busz sávot, de mindegy, ha a Mercedes ugyanúgy "mehet" benne, mint a taxis. Láttam már pár eldugult BUSZ sávot.

Már megint hülyeség a köbön. Nézd már megy, hogy szumma hány egyetemi férõhely van BP-n + fõiskola. Na, akkor számold bele azt, hogy sokan amúgy is pestiek és nem is minden nap van óra. A munkába járók és a általános sulis / gimis forgalom az ami masszív.

Szerinted miért villamos és nem busz kell? Mert a villamossínre nem megy bunkó autós.

Aszándék a jobb közlekedésre megvan bennük, és nemis a 4-es metró létezéséval van a baj, hanem az anti-propagandával, ami körül veszi. (Igaz, továbbra is fenntartom, hogy a metró, mint minden más állami építésû valami sokkal drágább,mint kéne, de ne a metró tervezõ mérnökök legyenek már a hibásak, hanem a korrupt politikusok, és a csaló kivitelezõk.)

Milyen anti propaganda? Normális épeszû ember számokkal alátámaszta láthatja, hogy a egy pénznyelõ az egész. Még a 300 milliárdos költség mellett sem hozta volna a pénzt vissza, nemhogy most. Ez nem propaganda. Ami szar, az szar. Pont.

Ja, amúgymeg ha esik este télen 10 centi hó, akkor az elég a külvárosban, hogy csak 8-kor induljon a villamosforgalom, és minden késsen, ilyenkor mindenki buszokkal megy. És a legtöbb mûszaki probléma a villamosokkal van. Balesetet meg ugyanúgy okoznak, minta buszok, szóval kevésbé megbízhatók, igaz ,kellemesebb velük játni, mert kényelmesebbek és csöndesebbek végsõ soron.

Nem tudom, hogy honnan veszed ezeket a téves adatokat.

Mitõl indulna 8-kor a villamosforgalom? Honnan jön ez a feltevés? Télen mikor este leesik 10 centi hó, reggel busszal idõben beérni reménytelen. A HÉV térdig érõ hóban perce pontosan jön, mert neki ez meg sem kottyan.

A buszok problémái ismertek. Szó szerint szétesnek, lerobbanak, hûtõvíz elforr, stb. Alattam villamos még nem esett ki 8 év alatt egy sem. Buss már igen, pedig alig használok buszt. A statszitika is mást mutat, mint amit te mondasz. Az utasszámra esõ meghibásodást meg aztán nem is említsük, mert akkor a busz elsüllyedhet szégyenében.

Ha lenne Metró 4, akkor nem kéne szívnom se a busszal, amíg eljut a Blaháig, se a 4-6-tal, mert Keetitõl a Szent-Gellért térig elvinne a 4-es metró, és ott van rögtön a sulim.

Remek. Csak nem pont a te útvonalad a mérce. Nehéz felfogni. Ebbõl a 600 milliárdból (!) MINDEN busz és troli lecserélhetõ lenne, a 0-ás megépülhetne magyar árakon, az összes metró és HÉV szerelvény lecserélhetõ lenne és épülhetne két híd. Ez még csak 350 milliárd körüli összeg. Ezt az egész város és agglomeráció is megérezné. A 4-es metrót arányaiban szerinted ki fogja használni? Gondolkodjál már egy kicsit, mert nagyon rád férne.

Ismétlem: a 4-es metró nem arra lett kitalálva, mint a 3-as, hogy kívülrõl segítse a bejutást, hanem a benti közlekedési feszültség csökkentésére.

De azon sem segí és erre nemhogy 600 milliárdot, de 600 milliót sem szabadna költeni. Az agglomerációból beáramló forgalom teszi taccsra Bp-t. A belsõ hálózata kibaszott sûrû. Gyors is lenne, ha nem lenne sok autó. Az meg nem a belvárosból jön. Tényleg ilyen nehéz felfogni?

És Londonban is csak 4 metró van.

Javaslom tanulj meg számolni. Mellesleg nem így kellene számolni, mert ez így hülyeség. Nem kicsit, nagyon. Szóval, ha lenne Bp-n 5 db 3 km-es metróvonal, az több, mint 4 db 40 km-es? Jaj... A hosszat, az utas és állomásszámot nézd.

Bocs, de írásodból az jön le, hogy fogalmad nincs a közlkedési rendszerekrõl és, hogy jószerivel ki sem teszed a lábad a nagyfaluból, hogy lásd a valódi közlekedési gondokat és lásd a forrást.

A HÉV-nek ki van építve egy minitöltés, ahova autósok nem hajthatnak. Ha az autósok nem mehetnk át, még nagyobb lesz az autós dugó.
Gondolj bele: mivel több lesz az autósok átal kihasználatlan felület Budapesten, az összes autósnak kisebb felülete kellene közlekedni. Csak a dugó nõne. És át lenne építve az egész szar. A kombihno is ezért volt jó találmány, mert kétszer annyi ember tud nyomorogni rajta <#circling>.
Kamionból van még ugyan pár, de nem azok cseszik el a forgalmat. Egyébként sem a kerületi részek közlekedésével van a baj, hanem amikor reggel 7kor minden kerületbõl a belvárosba mászkálnak az emberek (legnagyobb számban az egyetemista/fõsulis diákok), meg d.u. 5kor hazamennek. Csak akkor van tömeg. És csakis a belvárosi részben. Nemrég besuvasztottak néhány busz sávot, de mindegy, ha a Mercedes ugyanúgy "mehet" benne, mint a taxis. Láttam már pár eldugult BUSZ sávot.
És tavaly a buszok útvonalát meghosszabították, ezáltal csökkentették az átszállási idõt a külkerületekbõl. Keleti otthonról fél óra a régi 1 helyett! Ez sem volt rossz intézkedés. Aszándék a jobb közlekedésre megvan bennük, és nemis a 4-es metró létezéséval van a baj, hanem az anti-propagandával, ami körül veszi. (Igaz, továbbra is fenntartom, hogy a metró, mint minden más állami építésû valami sokkal drágább,mint kéne, de ne a metró tervezõ mérnökök legyenek már a hibásak, hanem a korrupt politikusok, és a csaló kivitelezõk.)
Szóval a "mi"-vel meg vagyok elégedve, mert van "miért", a "hogyan" a szar.

Ja, amúgymeg ha esik este télen 10 centi hó, akkor az elég a külvárosban, hogy csak 8-kor induljon a villamosforgalom, és minden késsen, ilyenkor mindenki buszokkal megy. És a legtöbb mûszaki probléma a villamosokkal van. Balesetet meg ugyanúgy okoznak, minta buszok, szóval kevésbé megbízhatók, igaz ,kellemesebb velük játni, mert kényelmesebbek és csöndesebbek végsõ soron.

És amint leírtam, már megoldották, hogy a busz útvonalakat kivigyék, de nem ezzel van a 4-es metrónál a gond, hanem azzal, hogy bent, a belvárosban bizonyos csomópontok közötti közlekedés leehtetlenül el a nagy igény miatt. Nem a bejutással van a gond, hanem a benti mozgással. Pl. egy példa: én eddig úgy mentem suliba, hogy 5ös busszal bemegyek a Keletit elhagyva a Blaháig, ott 4-6 -ra szállva elmegyek a Petõfi hídig. Ha lenne Metró 4, akkor nem kéne szívnom se a busszal, amíg eljut a Blaháig, se a 4-6-tal, mert Keetitõl a Szent-Gellért térig elvinne a 4-es metró, és ott van rögtön a sulim.

Ismétlem: a 4-es metró nem arra lett kitalálva, mint a 3-as, hogy kívülrõl segítse a bejutást, hanem a benti közlekedési feszültség csökkentésére.

Epikurosznak pedig: a román autópályákról is mindenki úgy viszonyul, hogy milyen jók, a mieink meg milyen szarok, de azt már nem tudják, hogy azt is mi építettük az ottani magyaroknak. <#vigyor3> És Londonban is csak 4 metró van. Viszont Rómában csak egy. Ott vannak sikátorok, meg széles utak. Ne higyj ezeknek a számoknak, mert arra jók, hogy ellenérzéseid legyenek. Nézd meg inkább a román mûvészfilmet, a Lazarescou úr halálát. Egy palinak gyors, de egyszerû mûtétre kell mennie, és érte jön a mentõ, de mivel volt egy kis torlódás az utópályán, 14 sérülttel, anynira teleletetk a kórháak, hogy 6 órás mentõs utazgatás után, mikor végre beviszik mûtõbe, elpatkol. Dare, dare Epi, hahaha...<#worship><#hehe>

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Molnibalage
Mit kell letiltani. Úgy kell építeni, hogy ne lehessen a sínekre hajtani. Ez nem atomfizika.

Hóban és esõben is megy a villamos, ahogy a HÉV is. A 4-es metrónak a jelen formában semmi értelme, mert a belvásorsba irányuló autóforgalmat nem csökkenti és új közlekedési irányt sem jelent. Egy meglevõt váltana le, és azt is szarul és gazgaságtalanul és a megcélzott környék egyes lakóinak még többször is át kellene szállni a mostaninál.

A XXI. század közlekedési rendszere arról szól, hogy minél kevesebb átszállással oldja meg a közlekedést és vigyen be egybõl a belvárosba. A metró még a belváros szélét sem éri el jóformán...

Oldal 1 / 2Következő →