8
  • ratata22
    #8
    a lényegen nem változtat, a Skype máig lehallgathatatlan (kivéve talán a legújabb (>4.0) kliensekbe már beépített troyan-t , hiszen a nyílt forráskódú és törhetetlen AES-re épül abból is a 256 bites Strong Encryption-re.

    tetszik , nem tetszik ez a csicska rendőrségeknek , meg a cickány titkosszolgálatoknak... ez van.

    h megszűntetnék olyan nagy baj bennünket, felhasználókat ugyan nem érne, mert kiváltható más megoldásokkal, pl. GTalk over Nimbuzz, de a kényelmes és jó megoldást azért visszasírnánk, mivel a Skype beszélgetések egy Nimbuzzt futtatni képes SymbianOS telefonról messze a legjobb minőségűek , legstabilabbak és legolcsóbbak a GPRS előfizetésekkel akár felöltőzsugás telóról is (!)
  • Turdus
    #7
    "Skype is lehet klienst írni"
    1. "Skype klienst is lehet írni", hányas voltál magyarból?
    2. lehetni lehet, csak nem szabad. Én magam részéről maradnék a legális megoldásoknál.
  • ratata22
    #6
    Skype is lehet klienst írni: lásd Nimbuzz, Fring stb..

    az előbbi hozzászólásomnál pedig kimaradt egy fontos szó:

    "metélt DIPLOMÁS okostojás"
  • ratata22
    #5
    Olvastam erről Mega/Minipanzerről, le is töltöttem a Minipanzert, és a Megapanzerről szóló videót, olvastam nem egy hírportálon csupa nagy betűkkel, hogy lehallgatják a Skype-t. DE !!!

    A Megapanzer egy SSL MITM tool , a Minipanzer pedig sima konfigurálható exe loginsniffer generátor, és egyiknek sincs az égvilágon semmi köze a Skype-hoz !!!

    Nem tudom mit kell így felfújni ezeket a dolgokat... Biztos valami metélt okostojásnak aki valami nagyfejű benfentes gyereke ez új és örül neki mint majom a farkának, és ezért a fél magyar sajtó ilyen blődségekkel van tele...

  • Epikurosz
    #4
    Szegyény Skype-ot támadják (Mega/Minipanzer)
  • Turdus
    #3
    Szerintem jó lenne, ha végre eltűnne.
    Jelenleg ez az egyetlen proprietary chat protokoll. Az összes többi nyílt, így szabadon bárki klienst írhat hozzájuk (igen, még az M$N is!).
    Mellesleg mindenkinek (programozóknak, rendszergazdáknak, felhasználóknak) könnyebb dolga lenne, ha megszoknák az emberek, hogy ahogy az email SMTP-n megy, úgy a chat XMPP-n (ez a szabványos instant message üzenet formátuma az interneten, csak páran, mint pl a skype sz@rnak rá). Szerintem a felhasználók 99,9%-ának fel se tűnne, ha lecserélnék a skype alatt a protokollt...
  • hunluigi
    #2
    Kár volna érte... jóformán csak azt használom.
  • Amergin
    #1
    csak neh...