Elhíznak és depresszióra hajlamosak a játékosok

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem akkor kezd veszélyes lenni ha már a valós gondok elõl is a játékok világába menekül az ember.
de attol hogy nem szamitogepeznenek meg semmi nem lenne megoldva. ugyanugy nehezukre esne a mozgas es nem is nagyon fogynanak.
Igen, csak nem biztos hogy csak a kövéreknek rossz az egészségi állapotuk. Vannak olyan soványak, akik éppen hogy élnek (és most nem a rákos betegekre gondoltam). Hanem aki sovány, erõs bagós, alig mozog. Az ilyennek adsz 20 kilós csomagot és összeseik. 😊

Nem hiába van az, hogy manapság 500 katonai jelentkezõbõl alig 10 alkalmas. Aztán persze van olyan sovány, aki makk egészséges. Hogy van olyan kövér, aki makk egészséges? Lehet, de nem hosszú távon.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Erre a HSz-edre: nem olyan játékokra gondoltak. Hanem csak és kizárólag a számítógépes- és konzoljátékokra. Ere értették ,hogy egészségügyileg kehés. Amiben van igazság. Persze ez több dologtól is függ.

Másik hsz-re meg: 😄

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

csak egy valamit felejtettek el megnezni: a jatekok elott ezek kozul hany volt kover. mivel egy kover ember szamara problemasabb a mozgas, ezert eloszeretettel valaszt olyan hobbit/hobbikat, ahol keveset kell mozogni. igy aztan sokan tv-znek es szamitogepeznek kozuluk.
egy vekony ember megteheti, hogy egesz nap maszkal es 5 fele dolgot sportol, mert birja. egy kover 100-150 kilos embernek ugyanez sehogysem menne. 5-10 perc aktiv mozgastol kidoglenek.
ha nem vagy dagadt, akkor bizony sovány vagy. gyógyszergyári kimutatás, vagy dagadt vagy, vagy sovány. ha dagadt vagy fogyasztõ szer kell neked, ha meg sovány, akkor meg kövérítõszer. jól van ez kitalálva.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

" Egy most elkészült tanulmány megerõsíti a korábbi feltételezéseket, miszerint a játékokat gyakran használó fiatalok és felnõttek az átlagosnál rosszabb egészségi állapotban vannak. "

csak úgy közlöm a tanulmány készítõivel, hogy a gyerekek 100%-a játszik. a gyerekek bizony úgy lettek kitalálva, hogy játékra hajlamosak. abból tanulnak. legóznak, kinevetavégéneznek apucival, fociznak a többi gyerekkel, és amerikából jöttemeznek. ez utóbbit leggyakrabban a nyaraló usai gyerekek szokták játszani.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

<#wow1><#wow2><#csodalk><#guluszem1><#wilting><#wilting><#wilting>

Tinman
"játékokat gyakran használó fiatalok és felnõttek az átlagosnál rosszabb egészségi állapotban vannak."

Valamilyen szinten ez igaz. Mert egy igazi HC gamer, alig mozog, az állandó gép elõtt ülés pedig a szociális kapcsolataira is szépen rányomja a bélyegét.

Ne abból induljatok ki, ki aki nap, max. 1-2 órát játszik...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Nem a fehérjével van baj, hanem az anabolikus szteroidokkal... fehérjét (hal, pulyka, csirke, tojás, etc.) nyugodtan tolhat magába, ha mozog is mellé.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
35-40 évesen játékhõsnõk alakját irigyled.... öööööööööööö.

KillerBee
Azt hiszem, nekem is el kellene kezdenem komolyabban játszani, mert én sem vagyok kimondottan karcsú, sõt. Talán a te példádat követve jönne aztán a torna is.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

zola2000
Amerikában is sok felnõtt ember is játszik (mivel ott is már régóta hódít a videojáték, 1970 óta, de a 85ben kijött nesel lett elõször igazán népszerû), és õk is nagyban más életstílusban élnek mint például mi. Ja és szerintem a japánok csinálják jól, mivel lassan ott lesz a legmagasabb az átlagéletkor, és ott boldogabbnak érzik magukat az emberek mint máshol, szerintem jobb lenne a világ, ha inkább hozzájuk próbálnánk igazodni, és nem az amerikaiakhoz.

A

Balumann
Én ezt a hízni akarást azért kicsit poénból mondtam, igazából nem nagyon szoktam foglalkozni vele. Nem vagyok stresszelõs sem egyáltalán (csak vizsgákon). Nincsenek olyan problémáim se szerencsére, hogy ne tudnám elfogadni magamat. Életvitelt sem érzem, hogy változtatnom kellene, én teljesen jól érzem magam 😄 Változatos életet élek, sok mindent csinálok. Nem stresszelni, félni kell mindentõl, hanem kûzdeni :-)
Buddhizmus tanításainak ismerete volt rám talán legnagyobb hatással (mi suliban tanultuk 2-ban, etika órán), rengeteg segítséget nyújtott - nekem legalábbis - az életben.

Konditerembe soha nem voltam, a városligetben van egy ilyen edzõpálya, oda megyünk ki párszor haverommal húzóckodni meg hasizmot erõsíteni (van ilyen pad, ilyen fémbõl, de jó), meg itthon. De énis inkább a sportok mellett vagyok (pl. úszás).
Ha fenntvagy iwiw-en egyébként rámnézhetsz, Bódy Balázs (Balu | BaluHuNTeR) néven vagyok fennt.

Sokat stresszelsz? Szerintem nyiss új lappal az élet felé. Ja és semmi pánik, fogsz majd hízni.

Én is 15-23 éves korom között 47-55 kiló között voltam. Én voltam a legsoványabb. Nagyon sokat stresszeltem. Amióta életvitelt váltottam (kevesebb stressz, kevesebb megfelelni akarás, önmagam elfogadása) tavasz óta 65 kiló lettem és piszok jól érzem magam. 47 kilósan azért kicsit szorongó az ember. Nem egészséges. Nem kell konditeremben izzadni, nekem sem használt és valószínûleg hasonló a testfelépítésünk (én 179 cm vagyok). Porokat meg ne igyál (fehérje).

Balumann
Érdekes, én szeretnék kicsit hízni, és elég sokat is gépezek, és a hobbijaim sem tartoznak a mozgalmasabbakhoz (zenélés, hangtechnika), és az istennek nem sikerül, 19 évesen 45 kilo vagyok :o Jó mondjuk mozgok is sokat (úszás, biciklizés, futás, meg edzek is minden nap), de hát akkor is...

Egyébként a sok gépezés/tv-zés (illetve mozgáshiányos hobbik) hatása elõfordulhat, hogy 20-30 évesen nem jelentkezik. Csak idõvel az ember még jobban ellustul (általában), és 50-60 évesen már mozdulni sem tud. Mozgás nélkül meg már jön infarktustól kezdve minden (dohányzás nélkül, helyes táplálkozással... talán késõbb, és más probléma).

Igazad van. A játékok azért vannak, hogy játszanak velük. Már aki szeret. A mértéken van hangsúly (mint mindenben).

Milyen pluszt jelent, ha ejtõernyõzöl, kártyázol, bélyeget gyûjtesz stb. )sorolhatnám az összes hobbit...)!?
A hobbi azért van, hogy jól érezzük magunkat, kikapcsolódjunk.Ha valaki ezt a játékokban találja meg okés.Attól, hogy te egy játékkal nem tudsz kikapcsolódni, az nem jelenti azt,hogy nem lehet, illetve más sem képes rá.

Mert a japánok más életstílusban élenk. Ott sok felnõtt is játszik, itt meg nem.

Kikapcsolódás, önbizalom az újra való fogékonyság. Aztán ki mikor növi ki/unja meg. Van aki 40 évesen is naponta órákat játszik és van, aki 22 évesen (én) havonta <20 órát.

De persze akinek nincs osk hobbija, az nyilván tovább játszadozik. Amúgy depressziót nem, de szorongást okozhat a sok játék, mint a TV-zés is. Nem mindenkinél. Ez igaz az elhízásra is.

zola2000
A világon a legjobban japánban vannak elterjedve a videojátékok, és ott a legrégebb óta, õk még utazás közben is játszanak, meglett felnõtt emberek, mégis ott nem sok elhízott embert látni, és lassan 85 év fölé kúszik a átlagéletkor.

A

De valaki aki itt fikázza a cikket és játszik, árulja már el milyen pluszt jelentett az élete számára a gamerkedés? Merthogy jobban zabálja az idõt mint a napi 8 óra heti 5 nap munka... és még csak meg se fizetik...
Az, hogy fejleszti a logikus gondolkodást meg csak egy hatalmas nagy blabla, csodálkozok hogy valaki ezt komolyan veszi...

A vicc az egész történetben az, hogy nálam pont fordítva mûködött ez a dolog: én az utóbbi években pont a játékok hatására kezdtem el rendszeresen tornázni /fitness-terembe járni. Ugyanis megirigyeltem a játék-hõsnõk fitt vékony, de mégis izmos, akció-hõsös alakját. 😊 Azt nem mondom, hogy én is olyan lettem, 😊) de ismerõseim már rámszóltak mostanában, hogy ennél többet már ne fogyjak... szóval van ellenpélda is.

Nem akarom fikázni a cikket. Azonban megint egy olyan tanulmányról van szó, amit tök felesleges volt megcsinálni. Sztem minden logikusan gondolkodó ember tisztában van vele, h akik egész napjukat a gép elõtt töltik minden mozgás nélkül, azoknál több az elhízott, valamint a valós életben nem igazán vannak barátaik. Nem kell ehhez semmiféle tanulmány.
28 leszek, van egy kis plusz de nem vészes, depresszióm csak volt, rájöttem baromság okból 😄 párommal hamarosan esküvõ..

mellesleg 500 ember nem egy reprezentatív dolog.. ezt kb egy hétvége alatt összehozták, még egy du és betolták egy excel táblába és kinyomtatták a végeredményt.. az amcsik felnõttek a Brit tudósok szintjére XD
dilofekete
Szerintem inkább csak az izmok lesznek inaktívabbak és ez fogyaszt, én 10 éve 65 kiló vagyok 190 centire és állandóan játszok.
A monitort nézhetem úgy is, hogy balra forgatom a fejem vagy jobbra és az agyam sem sül ki, de a szemem már annál inkább elfelejti a szimetriát. 3d szemüveggel ez már nem ilyen.

Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.

24 éves vagyok, 10 éves korom óta játszom aktívan és sem dagadt sem depressziós nem voltam soha.
+ Barátnõm is volt van és lesz is.
Fórumharcos
Csak a kockáknál.

PSN ID tonysakka

← ElőzőOldal 2 / 2