78
-
Gamecube86 #38 Az egyenletben csak az a rész hibádzik hogy ez nem ember Balu :D
Egyébként pedig nem az a lényeg hogy előtte milyenek voltak az emberek.
Hanem az hogy 500 azaz ötszáz embert kérdeztek meg.
Ráböktek !500! azaz !ötszáz! hikomatra az utcán majd az általuk elmondottak alapján levonták a következtetést, ami szerintem téves. 186cm 92 kg vagyok az sem látszik rajtam ha megeszek egy lovat pedig képes vagyok 16-20 órát is a gép előtt ülni. Az igaz hogy fizikai munkát végzek és minden nap edzem is kb 1 órát szal...
Depressziós sem vagyok, baszki akkor most kilógok a sorból? Nem! mert e szerint a tanulmány szerint a többi gamer inkább kitakar... lol -
#37 Baj ilyen kérdésben nem jó kifejezés. Rossz, mert rengeteg dologról lemaradsz (ha nincs barátnőd, pláne), és vszínűleg egészségtelen is vagy, 50 éves korodra nagyon még rosszabb lesz. -
Ferrer #36 Ez csak félig igaz.. 30 éves vagyok, sose volt barátnőm, el vagyok hízva.. de nem hiszem, hogy ez baj, sőt. Van, akinek a motorok az élete, nekem meg a játékok. De ezért nem hiszem, hogy depressziósnak kéne lennem! -
Sir Ny #35 commander keen -
#34 Tegnap kb. 10 órát, ma olyan 7-et toltam a King's Bounty-t... hát mit mondjak, van a tanulmányban valami. Asszem túlkockultam magam és kifejezetten nem érzem magam túl fényesen, pedig kaja+ápoltság megvan. -
#33 Rendeszeresen gamelek már jó ideje, bár még fiatal vagyok(17) emellett versenyszerűen sportolok, járok bulikba, vannak barátaim, tanulás is belefér az időmbe.Heti 50-55 óra is megvan játékidőbe, igaz későn fekszem le aludni.Én is épp hogy hízni akarnék(50kg). Sose voltam depressziós.
Bár faterom futó volt(már nem) fiatal korában és csont sovány mint én, most meg száztíz fölött nyomja a mérleget. Sportomból adandóan rengeteget utazik velem és a természetben van, fotózik, tehát neki is van hobbija, munka+ gépezés mellett.De depis nemtudom volt e.Fogyni nem sikerült neki.
Felnőtt korára bárki belustulhat és ha van jó feleség aki főz rá akkor simán lehet hízni ha nem figyelünk oda és nem foglalkozunk nagyon mozgással. -
RecoPhile #32 Tényleg? Én már 5-6 éves korom óta gémelek és még egyszer sem lettem depressziós sok játéktól. o_O És akkoriban is ilyenek játszottam mint doom, wolf3d, duke nukem 3d és persze commander keen! XD -
Loverman #31 Hm... szerintem nem a játékosok lesznek depresszióra hajlamosak... hanem a depresszióra hajlamosak lesznek számítógép előtt ülők. -
#30 A szülőknek kicsi kortól kezdve oda kéne figyelni, hogy ne hízzon el a gyerek, mozogjon rendszeresen (rendszeresen vigye sportolni, táncolni, vagy bármi). De aki el van hízva, ha fejben is eldönti hogy szeretne egészséges, normális testsúlyú lenni, akkor sem veszett a dolog.
Így kéne tudni mozognia minden embernek, csak hogy mire képes egy egészséges test :-) (már máshol is említettem, tudom :P ) -
#29 Cöhhh :)
Azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy Amcsikról van szó a felmérésben.
25éves gamer vagyok, 15 éve űzöm az ipart. Ezzel szemben napi szinten futok, edzek és barátnőm is van :D
Kíváncsi lennék egy közép európai felmérés milyen arányokat mutatna! -
Demonic #28 Szerintem akkor kezd veszélyes lenni ha már a valós gondok elől is a játékok világába menekül az ember. -
savior #27 de attol hogy nem szamitogepeznenek meg semmi nem lenne megoldva. ugyanugy nehezukre esne a mozgas es nem is nagyon fogynanak. -
tomcsa4 #26 Igen, csak nem biztos hogy csak a kövéreknek rossz az egészségi állapotuk. Vannak olyan soványak, akik éppen hogy élnek (és most nem a rákos betegekre gondoltam). Hanem aki sovány, erős bagós, alig mozog. Az ilyennek adsz 20 kilós csomagot és összeseik. :)
Nem hiába van az, hogy manapság 500 katonai jelentkezőből alig 10 alkalmas. Aztán persze van olyan sovány, aki makk egészséges. Hogy van olyan kövér, aki makk egészséges? Lehet, de nem hosszú távon. -
tomcsa4 #25 Erre a HSz-edre: nem olyan játékokra gondoltak. Hanem csak és kizárólag a számítógépes- és konzoljátékokra. Ere értették ,hogy egészségügyileg kehés. Amiben van igazság. Persze ez több dologtól is függ.
Másik hsz-re meg: :D -
savior #24 csak egy valamit felejtettek el megnezni: a jatekok elott ezek kozul hany volt kover. mivel egy kover ember szamara problemasabb a mozgas, ezert eloszeretettel valaszt olyan hobbit/hobbikat, ahol keveset kell mozogni. igy aztan sokan tv-znek es szamitogepeznek kozuluk.
egy vekony ember megteheti, hogy egesz nap maszkal es 5 fele dolgot sportol, mert birja. egy kover 100-150 kilos embernek ugyanez sehogysem menne. 5-10 perc aktiv mozgastol kidoglenek. -
Sir Ny #23 ha nem vagy dagadt, akkor bizony sovány vagy. gyógyszergyári kimutatás, vagy dagadt vagy, vagy sovány. ha dagadt vagy fogyasztő szer kell neked, ha meg sovány, akkor meg kövérítőszer. jól van ez kitalálva. -
Sir Ny #22 " Egy most elkészült tanulmány megerősíti a korábbi feltételezéseket, miszerint a játékokat gyakran használó fiatalok és felnőttek az átlagosnál rosszabb egészségi állapotban vannak. "
csak úgy közlöm a tanulmány készítőivel, hogy a gyerekek 100%-a játszik. a gyerekek bizony úgy lettek kitalálva, hogy játékra hajlamosak. abból tanulnak. legóznak, kinevetavégéneznek apucival, fociznak a többi gyerekkel, és amerikából jöttemeznek. ez utóbbit leggyakrabban a nyaraló usai gyerekek szokták játszani.
-
Sir Ny #21 -
#20 "játékokat gyakran használó fiatalok és felnőttek az átlagosnál rosszabb egészségi állapotban vannak."
Valamilyen szinten ez igaz. Mert egy igazi HC gamer, alig mozog, az állandó gép előtt ülés pedig a szociális kapcsolataira is szépen rányomja a bélyegét.
Ne abból induljatok ki, ki aki nap, max. 1-2 órát játszik... -
#19 Nem a fehérjével van baj, hanem az anabolikus szteroidokkal... fehérjét (hal, pulyka, csirke, tojás, etc.) nyugodtan tolhat magába, ha mozog is mellé. -
#18 35-40 évesen játékhősnők alakját irigyled.... öööööööööööö. -
#17 Azt hiszem, nekem is el kellene kezdenem komolyabban játszani, mert én sem vagyok kimondottan karcsú, sőt. Talán a te példádat követve jönne aztán a torna is. -
#16 Amerikában is sok felnőtt ember is játszik (mivel ott is már régóta hódít a videojáték, 1970 óta, de a 85ben kijött nesel lett először igazán népszerű), és ők is nagyban más életstílusban élnek mint például mi. Ja és szerintem a japánok csinálják jól, mivel lassan ott lesz a legmagasabb az átlagéletkor, és ott boldogabbnak érzik magukat az emberek mint máshol, szerintem jobb lenne a világ, ha inkább hozzájuk próbálnánk igazodni, és nem az amerikaiakhoz. -
#15 Én ezt a hízni akarást azért kicsit poénból mondtam, igazából nem nagyon szoktam foglalkozni vele. Nem vagyok stresszelős sem egyáltalán (csak vizsgákon). Nincsenek olyan problémáim se szerencsére, hogy ne tudnám elfogadni magamat. Életvitelt sem érzem, hogy változtatnom kellene, én teljesen jól érzem magam :D Változatos életet élek, sok mindent csinálok. Nem stresszelni, félni kell mindentől, hanem kűzdeni :-)
Buddhizmus tanításainak ismerete volt rám talán legnagyobb hatással (mi suliban tanultuk 2-ban, etika órán), rengeteg segítséget nyújtott - nekem legalábbis - az életben.
Konditerembe soha nem voltam, a városligetben van egy ilyen edzőpálya, oda megyünk ki párszor haverommal húzóckodni meg hasizmot erősíteni (van ilyen pad, ilyen fémből, de jó), meg itthon. De énis inkább a sportok mellett vagyok (pl. úszás).
Ha fenntvagy iwiw-en egyébként rámnézhetsz, Bódy Balázs (Balu | BaluHuNTeR) néven vagyok fennt. -
tomcsa4 #14 Sokat stresszelsz? Szerintem nyiss új lappal az élet felé. Ja és semmi pánik, fogsz majd hízni.
Én is 15-23 éves korom között 47-55 kiló között voltam. Én voltam a legsoványabb. Nagyon sokat stresszeltem. Amióta életvitelt váltottam (kevesebb stressz, kevesebb megfelelni akarás, önmagam elfogadása) tavasz óta 65 kiló lettem és piszok jól érzem magam. 47 kilósan azért kicsit szorongó az ember. Nem egészséges. Nem kell konditeremben izzadni, nekem sem használt és valószínűleg hasonló a testfelépítésünk (én 179 cm vagyok). Porokat meg ne igyál (fehérje). -
#13 Érdekes, én szeretnék kicsit hízni, és elég sokat is gépezek, és a hobbijaim sem tartoznak a mozgalmasabbakhoz (zenélés, hangtechnika), és az istennek nem sikerül, 19 évesen 45 kilo vagyok :o Jó mondjuk mozgok is sokat (úszás, biciklizés, futás, meg edzek is minden nap), de hát akkor is...
Egyébként a sok gépezés/tv-zés (illetve mozgáshiányos hobbik) hatása előfordulhat, hogy 20-30 évesen nem jelentkezik. Csak idővel az ember még jobban ellustul (általában), és 50-60 évesen már mozdulni sem tud. Mozgás nélkül meg már jön infarktustól kezdve minden (dohányzás nélkül, helyes táplálkozással... talán később, és más probléma). -
tomcsa4 #12 Igazad van. A játékok azért vannak, hogy játszanak velük. Már aki szeret. A mértéken van hangsúly (mint mindenben). -
neoG #11 Milyen pluszt jelent, ha ejtőernyőzöl, kártyázol, bélyeget gyűjtesz stb. )sorolhatnám az összes hobbit...)!?
A hobbi azért van, hogy jól érezzük magunkat, kikapcsolódjunk.Ha valaki ezt a játékokban találja meg okés.Attól, hogy te egy játékkal nem tudsz kikapcsolódni, az nem jelenti azt,hogy nem lehet, illetve más sem képes rá. -
tomcsa4 #10 Mert a japánok más életstílusban élenk. Ott sok felnőtt is játszik, itt meg nem. -
tomcsa4 #9 Kikapcsolódás, önbizalom az újra való fogékonyság. Aztán ki mikor növi ki/unja meg. Van aki 40 évesen is naponta órákat játszik és van, aki 22 évesen (én) havonta <20 órát.
De persze akinek nincs osk hobbija, az nyilván tovább játszadozik. Amúgy depressziót nem, de szorongást okozhat a sok játék, mint a TV-zés is. Nem mindenkinél. Ez igaz az elhízásra is. -
#8 A világon a legjobban japánban vannak elterjedve a videojátékok, és ott a legrégebb óta, ők még utazás közben is játszanak, meglett felnőtt emberek, mégis ott nem sok elhízott embert látni, és lassan 85 év fölé kúszik a átlagéletkor. -
beyondReason #7 De valaki aki itt fikázza a cikket és játszik, árulja már el milyen pluszt jelentett az élete számára a gamerkedés? Merthogy jobban zabálja az időt mint a napi 8 óra heti 5 nap munka... és még csak meg se fizetik...
Az, hogy fejleszti a logikus gondolkodást meg csak egy hatalmas nagy blabla, csodálkozok hogy valaki ezt komolyan veszi... -
Flora2 #6 A vicc az egész történetben az, hogy nálam pont fordítva működött ez a dolog: én az utóbbi években pont a játékok hatására kezdtem el rendszeresen tornázni /fitness-terembe járni. Ugyanis megirigyeltem a játék-hősnők fitt vékony, de mégis izmos, akció-hősös alakját. :) Azt nem mondom, hogy én is olyan lettem, :)) de ismerőseim már rámszóltak mostanában, hogy ennél többet már ne fogyjak... szóval van ellenpélda is. -
Evoluti0N #5 Nem akarom fikázni a cikket. Azonban megint egy olyan tanulmányról van szó, amit tök felesleges volt megcsinálni. Sztem minden logikusan gondolkodó ember tisztában van vele, h akik egész napjukat a gép előtt töltik minden mozgás nélkül, azoknál több az elhízott, valamint a valós életben nem igazán vannak barátaik. Nem kell ehhez semmiféle tanulmány.
-
Szefmester #4 28 leszek, van egy kis plusz de nem vészes, depresszióm csak volt, rájöttem baromság okból :D párommal hamarosan esküvő..
mellesleg 500 ember nem egy reprezentatív dolog.. ezt kb egy hétvége alatt összehozták, még egy du és betolták egy excel táblába és kinyomtatták a végeredményt.. az amcsik felnőttek a Brit tudósok szintjére XD -
#3 Szerintem inkább csak az izmok lesznek inaktívabbak és ez fogyaszt, én 10 éve 65 kiló vagyok 190 centire és állandóan játszok.
A monitort nézhetem úgy is, hogy balra forgatom a fejem vagy jobbra és az agyam sem sül ki, de a szemem már annál inkább elfelejti a szimetriát. 3d szemüveggel ez már nem ilyen. -
InterFoxSOFT #2 24 éves vagyok, 10 éves korom óta játszom aktívan és sem dagadt sem depressziós nem voltam soha.
+ Barátnőm is volt van és lesz is. -
#1 Csak a kockáknál.