Nem ajánlja a Windows 7-et az FSF
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
púúúúú
Ez persze nem jelenti azt hogy a cégek vagy a vállalatok ne váltanának, majd valamikor a jövõben
Magamtól idéztem szerintem ugyan arról beszélünk.
Windows 7
"Viszont lényegében csak fix hardver-szoftver környezetben jó."
Notebookok? Netbookok?
"
Akár. Bár ott is elõjöhet az, hogy ezt azt változtatni szeretne a user (hardvert köt hozzá, telepítene vmi szoftvert) és akkor elkezdõdnek a problémák. Igazából az számít, hogy ami alapból van az elég-e. Pl sima aasztali gépen ha a Linuxnál elõre telepített böngészõ, e-mail kliens, videónézõ stb elég, akkor jó.
Megjegyzem, ha a Linux disztók is egységesebbek lennének minden téren kényelmesebben kezelhetõek lennének a hardver-szoftver változások is. Rugalmasabb lenne a rendszer az átlagfelhasználó számára is.
Ahol még kevésbé van hardver-szoftver változás az szerintem a közigazgatás. Normál esetben ott azért szervezetten folyik bármiféle hardver vagy szoftver megváltozása. Tehát elõre tudják mit hogyan akarnak változtatni és fel lehet rá készülni vagy tudni lehet elõre hogy mi nem mûködik, mi hogyan mûködik.
Egyébként a legtöbb vita alapja az, hogy a "hivõk" elfelejtik azt az apróságot, hogy nem egy kalapáccsal kell beverni minden szöget, hanem a szöghöz kell kalapácsot választani (értsd, egy operációs rendszernek rengeteg felhasználási esete van, lehet desktop gép, szerver gép, lehet hogy grafikai felhasználásra kell, lehet hogy csak a titkárnõnek szövegszerkeszteni, lehet hogy fejleszteni, nem mindegy hogy hány géped van stb stb, és még egy tucat szempont, ezek alapján van ahol a windows a jobb választás van ahol a linux és van ahol a vegyes. Aki ezt nem érti meg, az legalább akkora hülye, mint aki bmw-vel akar kimeni szántani taxizni meg trakorral akar...)
A lényeg az hogy úgy kezdõdött az egész flém, hogy jöttek a tudatlan marhák, a szokásos "nincs ps linuxon, a gimp meg hááát" (lehet hogy az ingyenes "háááát", de a professional nagyon nem "háááát", csak azt se tudják hogy van ilyen, és nem ez az egyetlen, de szajkózzák a szomszéd pistikétõl hallott faszságokat, aki bizony 1 órát linuxozott már :D), meg hogy ez bonyolult meg az bonyolult, meg így van a linuxban meg úgy van. És akkor a linuxosok jönnek ezeket megcáfolni, TÉNYEKKEL, elmondva hogy hogy van, nem említve a win-t nem mondva hogy egyik szar vagy másik jobb.
Aztán a linuxról fogalmasincs júzer írja hogy a linux akkor is szar mert (és újra elkezdi a fentieket, nem tõrödve azzal hogy 20szor leírták elõtte neki, hogy nem úgy van), és így indul. Aztán jönnek az m$ vérfanboyok, és kezdik hogy a linux milyen szar ,és a win isten. Így indul minden flém.
És persze az m$ vérfanboyok szerint a linuxos tévhitek megcáfolása (win említése nélkül) az flém, és sírnak miatta pont õk kezdték a flémet :)
Olyan mint amikor a c-k sírnak hogy elnyomják õket, meg terrorban élnek, amikor õk kezdték az egész balhét, amúgy semmi gond nem lenne :DD
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Használtam debiant is, annál is hasonló volt a helyzet.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Vallás-politikai szempontból mindegy, hogy szerver vagy desktop, mert ott a Microsoft vs. non-Microsoft a duma, szakmai szempontból meg nem szokták egymás annyát bántani.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
"Júniusban magyar nemzeti szabvány lett az ingyenes OpenOffice irodai programcsomag által használt Open Document Format (ODF), ami segítheti a nyílt formátum hazai terjedését, valamint a Microsoft elavult formátumainak az eltûnését."
http://index.hu/tech/2009/07/15/eltunhet_a_.doc_formatum/
Aha, és ez most olyan nagy dolog? Ez pedig egy még régebbi hír:
Magyar szabvány lett a DOCX
A Magyar Szabványügyi Testület Informatikai Bizottsága is jóváhagyta az Office Open XML magyar szabványosítását, ami tovább segítheti az elterjedését.
A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) és a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) után a magyar hatóság is nyílt formátummá nyilvánította az Office Open XML-t, amely elsõként az Office 2007-es verziójában jelent meg a jól ismert DOCX, PPTX és XLSX fájlformátumokban megtestesülve.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Egyébként sajnálom, hogy a FSF-bõl egy vallási politikai szervezet lett, valamikor nem az volt a céljuk mint most, valamikor az volt a céljuk, hogy egy teljes UNIX féle OS-t és azt kisérõ programokat hozzanak létre és ez egy nemes cél volt persze mikor ez megvalósult, egy másik nemes cél helyett egy vallás-politikai szervezetet csinált RMS az FSF-bõl... valamikor nagyon becsûltem az öreget (még most is de csak azért amit régen tett) de, hogy komolyan összeszarta magát az elmúlt néhány évben az biztos, és már elég sokan az Open Source közösségbõl is osztják a véleményem (pl. maga Linus is).
Ujjujuj!
Ha lelapozol az aljára ott találsz egy csomó nagyválalatot, amely Linuxot alkalmaz.
Én hozzáadnám még a T-Home-ot és a CIB Bankot is.
+ 1 barack a fejedre! <#levele>#levele>
Kara kánként folytatom tanításom.
Szerintem mindenki döntse maga...
Windows 7
Na nem mintha valami újat montam volna, de nem azért nem váltanak vistára vagy windows 7 re mert undorodnak a rendszertõl, mint azt néhány sörhasú aktivista barátunk gondolná.
A vállalatok általában a következõre törekednek :
- Stabilitás
- Inkompatibilitás elkerülse
- 24/7 rendelkezésre állás
- Azonnali support és karbantarthatóság
Namost, mivel jelenleg egy windows xp erre a célra tökéletesen megfelelõ hiszen sp3 al korszerûen biztonságos rendszert lehet kiépíteni és az erõforrásokat sem fogja lefoglalni feleslegesen. De itt nem kell arra gondolni hogy csak azért mert a win7 több erõforrást eszik ezért szar... éppen ellenkezõleg. Csak mivel a cégek/vállalatok egyébként a kölcséghatékony megoldásokat kedvelik nem fogják maguknak beszerezni a legújabb technologiai vívmányokat. Ígyhát a win 7 valószínûleg megmarad a hobbi játégépfejlesztõk és az individuális pc tulajdonosok asztalán. Már most is jelentõs növekedés indult meg ezen a téren. Ez persze nem jelenti azt hogy a cégek vagy a vállalatok ne váltanának, majd valamikor a jövõben amikor is egyrészt már kikoptatott rendszer lesz másrészrõl az infrastruktúra is megfizethetõ lesz.
A régebbi gépeken például a windows 2000 eket is meghagyják ha esetleg olyan gép alatt fut, vagy ilyenkor bejöhetnek akár az alternatív oprendszerek is. A linux mint olyan vállalati szinten egy nagy nulla, és így elég nevetséges ez a kijelentés is hogy a vállalatoknak arra kellene váltaniuk.
Aztán meg fizethetnék a túlórákat <#nyes>#nyes>
Windows 7
Van egy "csajod" 34 évesen? :) grat.... és a ezsgéfórumát osztod a pórnépet :D amúgy, h telt az ucsó 6 év?Nem cserélted le a verdákat...márha ugye 3.os voltál 84ben, akkor má rég vótá huszonnyóc... és egy jólmenõ geeknek nem árt cserélgetni az "autóparkját" 2-3 évente, nem? :D vagy netán közbe Jézus Krisztussá váltál? O.o :D no offense :D de amit lemûveltek itt..brutális :)
Te is régen láttál Debian-t. (Könnyen települ, könnyen beállítható, naprakész - smxi.)
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
ON: Magam sem ajánlom a wint.. .. .. ENNYI :D
-A linux közel sem egyszerû. De csak felfogás, hozzáállás kérdése, és tanulható. Ha már telepítés elõtt szarozod, persze, hogy nem fogod tudni használi. Én egyedül tanultam meg kezelni, rengeteg írás van neten, tudni kell keresni, ezeket felhasználni. -
Akár én is piacra dobhatnám a Linux-alapú EpikurOS-t, ha értenék ehhez.
Ebben biztos nagy hangsúlyt fektetnék a hálózatkezelésre, az intertentre való csatlakozást kis VarázsLóval támogatnám.
:-)
Ennél nagyobb baromságot régen olvastam. :D
http://goo.gl/gd6Zi5
Microsoft pedig hagyja a winE-t, kissé meglepõ, de nem foglalkoznak vele. Mert õk is pontosan tudják, hogy Linux nem futtatja gyorsabban windowsos alkalmazásokat, csak igen kivételes esetekben. Pl. Firefox egy fokkal gyorsabb WinE-n. Hehehe...
WINDOWS XP, pont, lezárva... nem érdekel a többi linuxos véleménye...
Ráadásul sokan úgy kezdtek el rá fejleszteni,mintha az IE6 örök rendszer lenne és egyetlen, na ez a gond IE6=internet,pedig csak IE6 = ms böngészõ.
Amúgy a PS-rõl még annyit,hogy nincs olyan a szoftver leírásába,hogy menne linuxon, a wine-s dolgokat most ne említsük, mert az nem egyenlõ azzal,hogy linuxra fejlesztették.
nem akarok meggyozni senkit amig ennyi hulye "IT-s szakember" van addig nekem mindig lesz biztos munkam
Természetes, hogy otthoni felhasználásról van szó. És ne, hogy azt hidd, hogy Linux annyira biztonságos. Mert ha így menne, akkor megyek, és kiny**** myVIP/Iwiw legszebb csajait rögtön, egybõl az összeset. Pl. nehezebben tudom átlátni a folyamatokat, igaz, csak egy fokkal Gnome/KDE környezetben. Ha jól tudom. Másodszor pedig, nem úgy fut, mint az XP.. Idegesítõen lassabb a flash, gagyi a videolejátszás is, több képernyõs driverektrõl nem is beszélve.
PS3-on pedig jól el van a linux, ahhoz hozzá sem kell nyúlni, mert minek. Majd ha lesz szerverparkom, akkor majd linuxozok A-Z-ig ott.
De részemrõl ennyi, nekem tudom, mi a jó, az mellett döntök, aki meg linuxot használ, nem rossz elfoglaltság, de nem kellene senkinek sem oltogatnia a Windowsos felhasználókat... Ez ilyen nagyon GEEKes... Arról nem is beszélve, hogy sok linux felhasználót már az utcáról meg lehet ismerni a monitorfejük, és úgy a kinézetük miatt... van kivétel, de mondom.
akkor használjak linuxot? Majd ha csinálnak rá DirectX-et :)