Felfelé terjedõ villámot fotóztak le
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"
http://www.tenke.hu
"Nem tudom mindenkinek lejött-e mert a cikk nem egyértelmû. Itt nem a földbõl a felhõkbe csapó villámról van szó, ami régen ismert jelenség, hanem a viharfelhõbõl felfele az ionoszférába irányuló hatalmas villámokról"
1920-ban egy skót fizikus - C. T. R. Wilson - már elõrejelezte a jelenséget, az elsõ tudományos megfigyelésre csak 1989-ben került sor.
Phisicstoday - Sprites, Elves, and Glow Discharge Tubes
"A vadászpilóták elõtte is látták,"
A vadászpilóták katonák, nem meteorológusok. Láthatni láthatták, de mihez kezdettek volna vele? Nekik ellenséges repülõket kellett leszedniük, objektumokat bombázni, nem villámokat kutatniuk.
"csak senki nem merte leírni a jelentésében, nehogy földre kényszeríték agylágyulás miatt."
Elég hiteltelen, összeesküvés-elmélet-jellegû mese...
"meg egyébként is az összes talajt ért villám a földbõl indul ki "
Van felhõbõl a földbe és földbõl a felhõbe menõ villám is.
"A gömbvillám emlegetéséért idehaza tudományos körökben máglyahalál jár. "
Egely Györgybõl ne csináljunk már mártírt. Aki áltudományos téziseket puffogtat (és nem bizonyítja be állításainak igazságát), az megérdemli, hogy körberöhögjék.
Ne keverjétek a sz.rt!
A legtöbb villám lefelé mozog, a felhõkbõl a föld felé.
Kara kánként folytatom tanításom.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Ne szánd a vakot mert ?t nem bénítják meg e világ látomásai, szánd inkább magadat. Áldott legyen az Ori!
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Ez kb. olyan mind az El Nino. Amikor a tudmány felfedezte magának akkor a globális felmelegedésnek tudták be. Aztán kiderûlt, hogy az ottlakó indiánok már baromi régóta tudják, hogy van ez a jelenség (õk nevezték el El Nino-nak is). Na ez is ilyen, közben pilóták tudtak róla, és nem vagyok benne biztos, hogy az ûrhajósok nem látják ezt a jelneséget fentrõl, elvégre a világûr felé csap a villám, akkor valamit látni kell.
nem értem
I love to walk in the rain, because no one knows im crying