66
Rise FM
 • Szoki333
  #66
  Kérdés, ha megszűnik a rádiós verzió, akkor marad-e a net..
 • banok
  #65
  a neten lehet hallgatni (risefm.hu)
 • R420
  #64
 • Petka
  #63
 • desigo
  #62
  nah tegnap 13:00-órától ismét folytatódik minden tovább
 • desigo
  #61
  RiseFM Budapest – az utolsó szó jogán


  A RiseFM rádiót tavaly tavasszal indítottuk el. Az akkor még csak a Balaton környékén fogható kis helyi rádióval a fiatal korosztályt céloztuk, számukra kedvelt zenékkel és igényes műsorral. A csapat lelkesedése gyorsan meghozta a sikert, a RiseFM rövid idő alatt igen népszerű lett. A sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy irány a nagyváros és azt tűztük ki célul, hogy Budapesten is megszólaljon a rádió.

  Fővárosi frekvenciához azonban nem könnyű hozzájutni, ezért néhány befektető segítségével megvásároltuk a Pont FM rádiót, és ezzel együtt a 88.1-es frekvencia sugárzási jogát. Idén februárban el is indult a RiseFM adása, amelyet néhány hónappal később már több százezer fiatal hallgatott és több tízezren vettek részt az általunk szervezett Niterise partykon.

  Azt azonban álmukban sem gondoltuk volna, hogy a mostanihoz hasonló helyzetbe keveredhetünk és egy eltitkolt tartozás miatti jogi vita lehetetleníti el a budapesti sugárzást. Ugyanis a 88.1-es frekvencia korábbi tulajdonosa, és az ő érdekeltségébe tartozó Egopress Kft. az adásvételkor írásban nyilatkozott a cég adósságairól, azonban később kiderült, hogy a lista korántsem teljes, több tíz millió forintos tétel nem szerepelt benne. Emiatt elálltunk az adásvételi szerződéstől és a Bírósághoz fordultunk, hogy eredeti szándékunkat szem előtt tartva tovább rádiózhassunk, vagy a korábbi tartozások rendezésére fordított pénzt visszakapva új megoldást találjunk, hogy a rádió szólhasson.

  Talán a rádió túl gyorsan lett túl sikeres és ezzel együtt értékes, ezért különböző érdekcsoportok is beleszólhattak a dolgok alakulásába. Megmagyarázhatatlan módon még a Nemzeti Hírközlési Hatóság is meglepő intézkedéseket tett. A régi tulajdonos a hírközlési hatósághoz fordult, amely annak ellenére, hogy tudomása volt arról, hogy a két tulajdonos közötti vitában a Fővárosi Bíróságon perek vannak folyamatban, a Ket. 32 § szerint nem hozhatott volna határozatot a per lezárultáig, mégis megtette ezt. Ezzel túllépve a hatáskörét, döntést hozott a Fővárosi Bíróság helyett.

  (A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény vonatkozó szabályozása: Az eljárás felfüggesztése
  32. § (1) Ha az ügy érdemi eldöntése olyan kérdés előzetes elbírálásától függ, amelyben az eljárás más szerv hatáskörébe tartozik, vagy ugyanannak a hatóságnak az adott üggyel szorosan összefüggő más hatósági döntése nélkül megalapozottan nem dönthető el, továbbá ha a döntéshez külföldi hatóság vagy más szerv álláspontját is be kell szerezni, a hatóság az eljárást felfüggeszti.)

  Ekkor azzal szembesültünk, hogy bár mi bíztunk a törvényes igazunkban és a jogban, az NHH szokatlanul gyorsan, azonnali hatállyal végrehajtatja a határozatát és lekapcsoltatja a RiseFM adását, visszaadva a frekvenciát a Pont FM-nek, aki talán csak azért szerezte azt vissza, hogy a RiseFM eddig befektetett pénzének visszaadása nélkül újra eladhassa másnak. Erre utal az is, hogy az eddig rock zenét sugárzó Pont FM, most hirtelen a RiseFM által bevezetett zenéket kezdte sugározni. És kedvesen, még egyszer megforgatva a kést és átírva a RiseFM szlogenjét, hangoztatja, hogy „Pont FM, a zene pont elég”. Az ORTT-vel kötött, jelenleg érvényes műsorszolgáltatási engedély is a RiseFM elnevezésű (védjegy oltalom alatt álló) adásról szól, Pont FM nem szerepel benne.

  Jelen pillanatban tehát nem tehetünk mást, minthogy harcolunk a magunk igazáért, és az eljáró hatóságokat elfogultság mentes és törvényes eljárásra kérjük. Addig is Balaton, Internet, mobil!


  A RiseFM csapata
 • geeboy90
  #60
  Én neten hallgattam és fogom is hallgatni a rise-t, és vannak zenék ami nem jöttek be, de nincs olyan rádió ahol mindenkinek minden zene tetszik..de az h valaki ilyet beír h kár a riseért, jó trance zenék mentek ott..hol élsz ember? minden 150.ik zene trance a riseon. legalábbis a magyaron. electro, house, prog, esetleg tech house vagy techno de h trance..
 • TothLaci
  #59
  Áhh, nem olyan vészes az. Igaz, ha gyorsan túl akarok lenni rajta, akkor az. De többször feltekertem már rajta 6/7 sebességfokozatban is. 35 fokos melegben lettem majdnem rosszul, mikor nem volt elég a meleg, eljött mellettem jó pár autó, amelyek jó büdös kipufogógázt bocsájtottak az orrom alá. Kicsit szédülten éreztem magamat.
  Mostanság egyébként én is kocsit használom. Tudod kinek van már kedve tekerni :D Elég látni azt a km hiányos Laci bácsit, aki út közepén teker a bringájával, ha arrafelé megyek...
 • MuldR
  #58
  Azert van ott egy szep "tudokikopos" domb. En inkabb kocsival abszolvalom. :)
 • TothLaci
  #57
  Hehe, Heréden (Heves megye) lakik a mamám...
  Ott is vannak cuccok, tehát ott vagyok, ahol akarok. Az a 7-8 km biciklivel sima ügy :D
 • MuldR
  #56
  Akkor most dontsuk mar el, hogy hatvani vagy heredi vagy-e? :) Vagy 10 hozzaszolas alatt koltoztel 8km-t :)
 • carlos05
  #55
  roxy-n legalább volt shane 54 , laptop dj ment keddenként... átment risera mintha nem is ő lenne.. meg persze meglett mondva mit játszon.. riseon addig ment pár trance amíg felmérték kb mi kell pesti népnek aztán ennyi... (sajna nincs rá nagy igény:S) roxy-n kb megy a cg- not enough time napi 10x... meg ment tiesto- elements of life (remixben) és kifújt kb. riseon meg már 1általán nem hallottam az uróbbi időben:D azért jó hogy itt sok trance szerető van remélem nem csak a tiesto armin pvd 3as ig tart a szeretet;)
 • TothLaci
  #54
  Hallgassatok eredeti Rise FM-et. Talán még névadó is lehetett. xD
 • TothLaci
  #53
  Van olyan érzésem, hogy azzal egy jó vállalkozást nyitnék. Akár itthonból is csinálhatnék kocsmát :D
 • Petka
  #52
  Menjél te is inkább kocsmázni :D
 • TothLaci
  #51
  Lehet, de ahhoz költözni is kellene.
  Hatvani vagyok, és nagyon nem lenne kedvem ilyen dolgokhoz.
  Szeretnék olyan városban lakni, ahol van is élet kocsmán kívül.
 • desigo
  #50
  Csak helyi regionális híreket kell sugározni egy héten pár órában és nem kevés állami pénz érkezik egyből...
 • TothLaci
  #49
  Én csinálnék nektek rádióadót. De nincs tőkém...
  ORTT pedig azonnal tönkretenne pénz hiány, és duma hiány miatt.
 • Daza500
  #48
  De ezekből is a minőségi élvezhetőt.
 • solo
  #47
  Komolyan, egyre szánalmasabb emberek vannak.
  rock..Pff....nemelég nektek a hegyelja, a sziget stb? húzzatok a vérbe:C

  MI house-t meg technot akarunk:]
 • TothLaci
  #46
  Aha... igen, voltak jó zenék akörül, de csak akkor hangulatos.
  Az igazi Rise FM logója:

  Megszűnt az is.
 • tuzfal3
  #45
  Én este hallgattam mindig amikor mentünk Németországba amíg lehetett fogni, nekem tetszettek este 11 után a zenék rajta.
 • TothLaci
  #44
  Hallottam már Roxyn trancet is, de annyira erősen nem volt jelen a műfaj, mint pl. egy külföldi, már bezárt Rise FM-en.
  Lasgo-t nagyon hallottam a régi roxyn, hát lehet, kissé trance, de Lasgot úgy ismerem, mint dance... Legújabb zenei számai is dancere utalnak. Nah meg, hogy az érdeklődést fenntartsa, videoklippjében már a mikrofont is majdnek szo....
 • TothLaci
  #43
  Roxy is sokat tesz azért, hogy megmaradjon. Ez látszódik. Csak ez sajnos ilyenekkel jár.
  Remélem nem baj, hogy okoskodom. House stílus szerintem alapból electro.
  Ha megfigyeléseim nem csalnak, úgy kezdődött az egész house története, hogy még a nyolcvanas évek elején bejöttek speciális szintetizátorok, amelyekkel bizonyos együttesek próbáltak hozzá illő zenéket csinálni. És főleg akkor kezdődött el igazán a tücc-tücc...
  Eleinte még valódi dobokkal készítették el a zenéjüket, és voltak köztük igen jó üteműk. Jellemző volt a housra, mint a mai nap valami fajta ismétlődés, olyanra gondolok, mikor lefagy a windows, és szól a hang. Sőt... volt olyan együttes, akinek House szerepelt a nevében. Nem tudom, mennyire ismeritek a GTA-kat, de pl. Vice City-ben lévő Wildstyle rádió játszik őskori, house kategóriába sorolható zenéket, San Andreasban lévő SF pedig house ókora... Mert abban is van olyan house, ami 87-ben egészült ki.
  Aki meg kíváncsi a 2008 közepén megjelent válogatásomra, az keresse a weboldalamon a Music menüpontot, és azon belül a Night 2008-at. Nem bárány kategória, de hallgatható... nem csak szerintem. Persze rockosoknak nem ajánlott.
 • Szoki333
  #42
  Hát nem.. A roxy még trance, de azon nagyon sokat ismételnek.. Amúgy a rise fm-en nappal lightos tuc-tuc ment, nem úgy mint éjszaka..
 • TothLaci
  #41
  Magyar Rise-on nem hallottam minőségi trancet...
  Sőt... úgy vettem észre, egyre kevesebb az igény a trance zenékre.
  A progressive house 2009-ben pedig már tök unalmas, mert eléggé túl van csicsázva. Adtam már ki válogatás lemezt 2008 elején, 2008 közepe felé, és 2009 elején. A legtöbben a 2008 közepeit szerették, ami elektronikus, de dance irányba húz el, míg a 2009 elejei már clubhouse, és semmi extrát nem talált benne a tesztelt hallgató közönség... egyszer meghallgatható volt, osz jól van. Trance stílusról... Legjobban Tiesto volt ismert, de egyre többen fikázzák már Tiesto zenéit, mondván, hogy a clubhouse jobb... Nah mindegy, sztem is lesz Rise FM, ami lehetne akár Bartók is, mert pofátlanul nincs köze az eredeti Rise FM-hez... Tök vesztesek, egyszer hülye nevet loptak le, ha már hányásra csicsázott progresszivet sugároznak le, másodszor pedig mi a francot hittek, hogy nem engedik be az NHH? Azt hitték, hogy ezzel megoldják az ügyet. Looserek.
 • Daza500
  #40
  A Roxy is 2004-ig bírta, aztán tönkretette a fosrock, fosrepp, eltűnt a Béres Zoo...ma meg már ott is csak elektróháuz prüntyög...
 • Atikah
  #39
  legjobb
 • taj
  #38
  rise fm top 10-et vagy 20-at hallottam egyszer édesanyámmal a szomszéd rádiójából, azt hittük egy végtelenített szám megy, nem érzékeltük az átmenetet 2 szám között, mivel nem mondták be külön :P amikor a művészlélek asszony megunta a benzinkutas férje által bömböltetett zenét, és átkapcsolt a Bartókra, ahol német nyelvű operát közvetítettek, akkor komolyan fellélegeztünk, pedig az se volt piskóta :P nagy zenei csatározások zajlanak a kerítés túloldalán :P

  pont.fm-mel az volt a baj, hogy túl sok zenei stílust ölelt fel, mivel az egyetlen rockadó volt: egymás után furcsán hangzik pl. Török Ádám és vmi hörgősebb zenét játszó banda (ami már inkább metal kategória), aztán tényleg elkezdett az egész átmenni Sláger Rádióba, többet dumáltak, mint zenéltek stb.

  (büszke Sláger Rádió hallgató volt 2002-ig, amíg el nem kezdték nyomatni a feng shui, szerelem hullámhosszán blokkjaikat az idegesítően és agyilag is szőke Gombos Edinák, nem terjesztették ki a Titanic zenéjének koráig a sláger rádió profilját és nem Voga professzorról szólt a rádió a zene helyett, azóta maradtak a poros bakelitek, elnyűtt kazik, karcos cd-k és a félillegális mp3-ak)

  summa summarum, nincs elég rádió Mo-n, mehetne a house, trance, rnb a népnek, nekem meg adhatnának vmi korai Sláger Rádió verziót :P persze vannak egész jó tematikus netrádiók (egy angol folk music rádió is tud meglepően jó lenni), de a munkahelyen nem szeretik, ha lehúzzák a dolgozók a sávszélt, otthon meg örül az ember, ha már nem kell számítógépet látnia :P
 • Verzoo
  #37
  A Rise FM Kft. ugyanis még tavasszal megvette a budapesti 88,1 megahertzen sugárzási engedéllyel rendelkező Rádió Infórum Kft-t a Rónai Egonhoz köthető Egopress Kft-től. Azóta azonban a cég már elállna a szerződéstől, mert véleményük szerint Rónai Egon eltitkolta, hogy a cégnek több tízmilliós tartozásai van. A Rise FM tehát visszakérné a pénzét, és visszaadná a rádiót, de amíg a bírósági per elhúzódik, a hatályos magyar törvények szerint felelős őrzőnek minősülRónai Egon mindezzel mit sem törődve azonban a szerződés semmisségére hivatkozva a cégbíróságon újból bejegyeztette saját magát a Rádió Infórum Kft. ügyvezető igazgatójának, és ezután kérte az adó áthelyezésének engedélyezését az NHH-tól. Az NHH ezt az engedélyt meg is adta, mondván az ügyvezető igazgatónak jogában áll ilyen kérvényt beadni, majd ezután eldöntötte, hogy, lekapcsolja a Rise FM-et, hiszen jogellenes, hogy egyszerre két rádió szól Budapesten ugyanazon a frekvencián.

  A Rise FM érvelése szerint az NHH-nak azonban nem csak azt kellett volna megnéznie a cégbírósági adatlapon, hogy ki is a cég ügyvezetője, de azért nem ártott volna, ha elolvassák azt a megjegyzést is, miszerint a cég tulajdoni viszonyairól éppen bírósági eljárás igyekszik dönteni.

  Index
 • LaszloLedzenyi
  #36
 • autoszimulator
  #35
  a szövegedből két dolog következik

  tipikus ellenséges rokker hozzáállásod van, érdekes, sokan normálisan képesek hozzáállni a másik zenéhez, te miért nem? Én sem fikázom a rokkot, pedig nem szeretem.

  másrészt pedig az, hogy az a bizonyos "kampós" maga sem tudja mit akar. Eladta, valaki megvette, akkor ezt követően, normális ember a pénzét pereli "vissza", nem a frekvenciát és a sugárzási jogokat. Elvégre is valamiért eladta. De felőlem élvezzétek az egyetlen rock adót, békességben, nem kell mást fikázni.
 • gercse
  #34
  a pocskondiázással én sem értek egyet
  de a szerződés meg szerződés, ha volt rá lehetősége, meg joga, hogy visszavásárolja, akkor miért ne tehette volna meg

  béke
 • desigo
  #33
  Nem értem mi köze a zenei stílusoknak a szánalom rádió vezetéshez?

  Amúgy meg ha eladták akkor ne akarják visszavásárolgatni
  hajtsák be a tartozást és csendben kullogjanak el...
 • mohamed
  #32
  látszik, hogy fingod sincs az egészről, a PONT FM az egyetlen ROCK rádió volt, a kampós eladta, tüc - tüc megvette, de nem fizette ki teljesen, Kampós érvényesítette a szerződésben foglalt jogait, visszaperelte a frekvenciát. Reméljük JoNeS (a Pont FM zenei vezetője)sikeresen fogja vezetni az EGYETLEN rockadót. A rise meg mehet a .icsába az ótvar zenéivel együtt.
 • Hamed
  #31
  Rise sztem tovabb fog menni mas frekin, igeny biztos van ra.
  En azert nemileg atalakitanam, hogy a teljes elektronikus paletta teret kapjon, persze nem osszevissza.
  Amugy meg eleg gaz, hogy egy igen sok embert erdeklo stilus max ilyen egyket oras blokkokban kap helyet nehany helyi adon. Eskuszom elobb lesz emo radio, mint normalis house/trance/dnb ado. Mind1, eddig is ott voltak a netes radiok, csak jo lenne mar nem husz cd-vel keszulni egy bulira vagy hosszabb autoutra.
 • desigo
  #30
  butaláma hozzá állás

  inkább lenne 10 új rádió különféle stílusokban mint,hogy 1 megszűnik
  nem szeretem a rock zenét de nem is köpködöm
  aki szereti hallgassa

  legyen más frekvencián akkor mindkettő
  megint az van,hogy hogyan tegyenek több pénzt zsebre a tulajok
  szánalom
 • mohamed
  #29
  Örülök, hogy vége! Pont fm- rock.
 • desigo
  #28
  csak a Roxy hasonlított hozzá
  a Rádió-1 más
  nem is szeretem

  Kár a Risért.
  Csak ott játszottak minőségi Trance számokat :/
 • Bandee1987
  #27
  A 88.1 eredetileg a pontfm-é volt, ami egy baromi jó rockadó. Aztán a pontfm-nek pénzügyi gondjai voltak, eladta a risefm-nek, de azok nem fizettek rendesen úgy tudom, így a műsoradási jog visszaszállt a pontfm-re. Hála Istennek.

  Tuc-tuc csatornából bőven van az éterben, ott van alapból a roxy meg a rádió1. Viszont rendes rockcsatorna egy sincs, vagy alig-alig.