20
  • TeDDyRuSh
    #20
    Szerintem is van rossz sorozat, talán nyugodtan kimondható. Igaz a rossz sem létezik, csak nem olyan jó, mint a jó. Viktor pls. definiáld közkívánatra majd nekünk a "rossz sorozat" fogalmát:) Amúgy nem véletlen írtam az átpakolásokat a megszűnés elé, hisz ebben a TV2 nagy majer, vagyis 3x is képes átpakolni a sorozatot, mielőtt leveszi. Az RTL leveszi, max egyszer pakol:) De legalább jól bevásárol az újakból,pl. The Mentalist, Fringe, Sarah C Krónikája (necces:). Ha ránézek a sorozatlistájukra, kapásból tudod, hogy mi melyik sorozat, mert ha nem is nézed, legalább hoz olyan szintet, hogy egy részt meg tudj nézni. Viszont a TV2-es lista, ami szerényebb (ami kevesebb bukást is eredményez), valahogy nem ez jön le. Igen, igen, ott vannak az adu ászok, de be kell vallani, sorozatokba gyengébb a TV2. De ahogy érzem a marketingekbe is, hisz nem is emlékszem egy BSG reklámra sem, igaz "réteg" sorozat, de elég nagyot szólhatott volna, hisz a 11-es kezdés még talán kibírható egy Sci-Fi-nél (a minőség megkérdőjelezhetetlen:). Még saját csatornán sem, ami elvileg ingyé van.

    A HaT és VCS infót kösz.
  • Carloska
    #19
    Végre kibaszták az árpát onnan hála égnek
  • immovable
    #18
    Ja, Hitlert is milliók imádták. :)
  • winnie
    #17
    és mégis több százezren nézték, többen, mint a lostot, a bsg-t, a prison breaket vagy a heroes-t, vagy nem tudom, hogy mi ma a menő.

    (amúgy külföldire gondoltam, hisz sorozatvételről volt szó. de bármilyen tré is egy sorozat, akkor is milliók szeretik.)
  • immovable
    #16
    olyan nincs, hogy rossz sorozat, max, ami nem érdekli az ember.

    Ja ja, a rém rendes család Budapesten mekkora volt már.
  • Polemius
    #15
    winnie:
    Azt értettem alatta, hogy nem kívántak egy kalapba kerülni a 2 országos kereskedelmivel. Ezért tették át a székhelyet. (Vagyis nem akartak "egy számban versenyezni" velük.)
  • winnie
    #14
    olyan nincs, hogy rossz sorozat, max, ami nem érdekli az ember. de számolj utána: az rtl több sorozatot bukott be az elmúlt hónapokban, mint a tv2. ez nem oka semminek. mint ahogy a JR, a szappanopera is a topon ment szünetre, ilyen közel még sosem volt a BK-hoz.

    HaT vs VCS: az rtl angol licencet vett, a tv2 sajátmaga találta ki. de az rtl átlagemberekkel akarta, de mivel bebukott, így átállt celebekre ő is.

    és a tv2 sem pihen, adja minden nap a hal a tortánt, mint az rtl. (nem mellesleg, mindkét műsor korrekt. egy főzős műsor mondjuk eleve nem lehet rossz. szeretek kajákat nézni. addig sem kell enni:)
  • winnie
    #13
    két külön a dolog, és mindkettő igaz. csak arra céloztam, hogy nem arról van szó, hogy itt voltak és kerestek maguknak valamit külföldön, hanem, hogy mindig is londonból jött az adás és most a regisztrációt is átírták. holott, semmi sem változott.
  • TeDDyRuSh
    #12
    Érett már ez az "átszervezés", hisz az elmúlt hónapok nem szóltak másról, mint a műsorok folyamatos átszervezéséről, megszűnéséről stb. Eltekintve persze a nyári szünetre való igazításoktól. Rossz sorozatokat vásárolnak, keményen fogják a pénzt, és ez már látványosan a minőség rovására ment. Bajlódik a szappanopera sorozatuk, a Tények kő keményen híreket vásárol és kész, ha nem lenne stabil bevált műsoraik vagy néhány "tuti-bevált" vasárnapi filmjeik, akkor még ez se lenne. Nagyon remélem, hogy ha nem is megy a saját ötletekből fakadó műsorgyártás, akkor legalább jó licenszeket vásárolnak. Nem értem hogyan lehetett, és ebben segítsetek, mert a Hal a tortán és a Vacsoracsata, hogy futhat ennyire egyszerre? Mármint nem védi le a TV2 ezt a műsort? Vagy nem is ők találták ki, és simán átvette az RTL? Nem emlékszem ilyen médiajelenségre, hogy azonos alapokon nyugvó, saját készítésű műsor egy azon időben mehet mindkét csatornán. Talán csak a pontozás volt más. És ebből is az RTL fog jól kijönni, mert amíg TV2 pihizik, addig az RTL szoktatja a Vacsoracsatára a jónépet.
  • Polemius
    #11
    Lehet, hogy mégsem tudtam rosszul?

    "tulajdonos Modern Times Group Broadcasting AB (MTG) döntése alapján 2009. május 1-től a Viasat3 az ORTT nyilvántartásából való törlését kezdeményezte. A csatorna műsorszolgáltatója a jövőben az egyesült királyságbeli OFCOM regisztrációja alapján a Viasat Broadcasting UK lesz."

  • Polemius
    #10
    Egyébként hol lehet az aktuális reklámbevételeknek és nézettségeknek utánanézni?
    Vagy milyen téren előzték meg a viasatot az említett (amúgy nem teljesen önálló) csatornák?
  • Polemius
    #9
    winnie:

    Akkor én tudom rosszul. Úgy tudtam, hivatalosan a székhelyüket is áttették, hogy az ORTT ne tudja őket macerálni.
  • neoG
    #8
    Mi lenne?könyvet írnak:D
  • winnie
    #7
    nem vonultak ki, mindig londonból adtak és nem jottek fel, hiszen míg egy éve még verték is olykor a tv2-t, mára nem csak a film+, hanem a cool is veri a viasatot.
  • immovable
    #6
    Annyira, de annyira sajnálom a milliós fizetésű menedzsereket. Most mi lesz velük, jaj. :)
  • Polemius
    #5
    A viasat volna, ha beszállt volna a versenybe, de mindent megtettek, hogy más kategóriában maradjanak, még ki is vonultak az országból.
    Az viszont igaz, hogy "másodvonalban" is nagyon feljöttek mára.
  • bosco05 #4
    A Viasat3 volna a harmadik, de ők még igencsak el vannak maradva.
  • Polemius
    #3
    A többi nem ugyanabban a számban versenyez.
  • kalapos01
    #2
    Nyilván ezért nincs odaírva, hogy "országos". Kertévé sok-sok van.
  • Polemius
    #1
    "második helyen áll a hazai kereskedelmi tévés versenyfutásban"

    Finom megfogalmazása annak, hogy az utolsók, mert ugye a verseny két szereplős.
    Legalábbis én nem tudok másik országos sugárzású kereskedelmi csatornáról.