23
  • chuky123
    #23
    Na az jó lesz majd erre is kell majd vmi antiwpa program. Mert az xpnél is az a "kiscsillag" k*va idegesitő a felugrásával. Hál istenek ki lehet lőni.
  • qetuol
    #22
    én már rég openofficet használok, ingyenes is , jobb is
  • Griphons
    #21
    Azért az M$Officet ne hasonlítsuk egy IExplorerrel, ez utóbbit kapod ha kell, ha nem, a legújabb office-t, meg ha nem veszed meg, akkor le kell szedni valamilyen torrentről vagy warez ftpről, és úgy tudod használni. Szóval egy minimális akaraterő és felhasználói készség kell.
    Ugyanakkor bevallom, már én is egyre ritkábban használok Office-t, mert helyette van InDesign, de vannak olyan szolgáltatásai ami miatt nem cserélem le egy ratyi OpenOffice-ra. Főként hogy ha mindkettőt ingyen használom, akkor inkább az M$ progiját, mert valljuk be jobb. Kinézetben, használhatóságban, és fícsörökben is.
  • Sanyix
    #20
    az az igénytelenség csúcsa!
  • RoyalPredator
    #19
    Nemtudom amerikában hogy van, de magyarországon szerintem magasról lekakiljuk, sőt, tudjuk hogy nem eredeti a szoftver amti szervízben vagy boltban telepítenek nekünk. Ráadásul önkéntes a dolog, így ez egyenesen nevetséges lépés a microsoft részéről.
  • vasziszdasz
    #18
    A powerpoint az sztem fontos, rengeteg poént küldözgetnek .ppt-ben. :)
  • vasziszdasz
    #17
    Nyugati szomszédunknál tavaly a második legalacsonyabb volt a másolt szoftverek aránya
    ... és az egyik legmagasabb a fizetés, amiből bőven futja luxusra.

    A Microsoft ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy pont az Office csomag már rendkívül kedvező áron vásárolható meg például a diákok számára.
    Ja, 17k, ami a 150k-s dobozos árnál tényleg barátságosabb, de még mindig az átlag magyar ingerküszöbe felett tanyázik. Főleg hogy outkuki pl. nincs is benne.
  • vasziszdasz
    #16
    Sok olyan felhasználó van, akiknek rossz érzésük van, hogy ha arra gondolnak, eredetiek-e a termékeik

    Hát perszeee... :DD
  • Sanyix
    #15
    Erre is van egy jó a megnyitom az internetet (e-betű) mellé.

    Átküldöm a wördöt/ekszelt = átküldöm a dokumentumot/táblázatot.
  • FefeeX
    #14
    bár erős túlzásokba estél, de a dolog alapja valóban így van, sokan vesznek meg feleslegesen olyan programot, amit aztán nem használnak ki, és amire használják, azt ingyenes programmal is megtehetnék...
  • halgatyó
    #13
    "Sok olyan felhasználó van, akiknek rossz érzésük van, hogy ha arra gondolnak, eredetiek-e a termékeik"

    Húúúú a nyugtalanságtól aludni se tudok, bazze

    Valójában nem tudom, hogy "eredeti"-e de nem is akarom kipróbálni!
  • Gerygrey
    #12
    Mit gondolsz miért használnak annyian tört M$Officet?

    Amiért Internet Explorert. Megszokták, hogy a duplawé ikon az asztalon az a cucc amibe írni lehet, és nem tudnak róla, hogy van más/jobb/olcsóbb alternatíva (na jó, ha tört a cucc, akkor az utolsó feltétel nem lényeg), sőt, már a gépre telepítve van egy WordPad ami otthoni felhasználónak teljesen jó.

    Én is guglidoksit használok, mert fontos hogy mindenhonnan elérjem a dokumentumokat, ezt még a fizetős Office se tudja, viszont van benne egy rakat felesleges fícsör amire nekem semmi szükségem. Excelből sem tudok blogra grafikont embeddelni pár kattintással, Google Docs ebben is nagyságrendekkel jobb. Ellenben ott az Access és a Powerpoint, kíváncsi vagyok az otthon tört office-t használók hány százaléka indította el őket élete során.
  • GG
    #11
    Ja arról hogy önként annyit hogy a frissítések közé rejtik úgy ha nem figyel az ember fel is telepiti mint a sicc, az xp updatenél ha autómatikusra van állítva a frissítés.
  • GG
    #10
    !!Előjáróban én OPENOFFICET használok, már 5 éve nem használóm a MS szart.!!

    "számára önkéntes. Ennek ellenére a Microsoft úgy számol, hogy nagy lesz az érdeklődés az OGA iránt"

    Mi iránt is; arra hogy önként beengeded a farkast a lakásodba? Önként?!? ****** meg.
  • B0nFire
    #9
    Ha a BSA magánszemélyekre is lépen-nyomon rátörné az ajtót, akkor lenne létjogosultsága a "kedvezményes árú" szoftvereknek, mert a kalózpéldánynak lenne kockázata. De így?

    Mellesleg én eléggé ki tudom használni a Wordöt, tehát nem jegyzettömb szinten, mégsem veszem meg a csomagot, mert ellenben Excelre, PowerPointra és Accessre itthon nincs szükségem egyáltalán. Benne van a nevében, hogy Office, tehát munkahelyre való csomag, otthon esetleg a szövegszerkesztőt tudja az ember hasznosítani.

    Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy programcsomagokat eladni nem számít-e árukapcsolásnak? Egy Adobe CS4 Production Premium csomagban is van After Effects, Premiere Pro, Photoshop, Flash, Illustrator, Soundbooth, OnLocation, Encore, Bridge és Device Central, valakinek pedig csupán a Photoshopra van szüksége. Persze külön is meg lehet venni, csak éppen majdhogynem annyiba kerül, mint a komplett programcsomag. Ergo: nem éri meg külön venni. A csomagban pedig jónéhány olyan program is helyet kap, amit máskülönben a büdös életben nem venne meg senki sem, így viszont - árukapcsolással - simán el tudják passzolni.

    Egyébként én már 486-os gépen is MS Wordöt használtam, amikor még internet csak a kiváltságosak játékszere volt, és nem voltunk mi fájlcserélők néven nevezve, holott akkor is másoltuk a programokat. Volt nekem akkoriban CorelDraw-m is, PhotoPainttel, amiért szintúgy nem fizettem sohasem. De akkoriban fel sem merült az emberben, hogy azért a programért fizetni kéne. Teljesen természetes dolog volt, hogy másoljuk.
  • Tripax
    #8
    Az van hogy ha meg akarják őrizni a vezető pozíciójukat a ma már érezhető versenytársakkal szemben akkor nem lehetnek annyira arrogánsak és egy kicsit engedniük kell. Ebből a célból lehet árat csökkenteni, kedvezményesen adni, az ügyfelet megvezető marketing szöveget erőltetni. A lényeg hogy ne menjen el a kedves ügyfél. Ha erősen elmenne tőlük mindenki tudnának jobb és megbízhatóbb szoftvereket is gyártani. A lényeg a motiváció, de most még elég ha csak megtartják a pozíciójukat ebben a szegmensben.
  • phoenix1
    #7
    "Sok olyan felhasználó van, akiknek rossz érzésük van, hogy ha arra gondolnak, eredetiek-e a termékeik. Nos, az új megoldás nekik nyújthat biztonságot, de nem kell hátrányoktól tartaniuk"

    - csak annyit tennék hozzá, hogy a fele ezeknek a felhasználóknak még ott tart, hogy "bekapcsoló gomb", nagyon is érdekli őket. Majd megnézzük a kacsának a hátsóján, hogy át-e ment az eredetiség vizsgálaton, ha nem megy a sütőbe. :P
  • Sanyix
    #6
    Mert az emberek hülyék... az mso-ból is annyit használnak ki, amennyit egy jegyzettömb is tud. Ugyanez van a photoshopnál is, csak ott painthez hasonlítva (najó az nem tud resamplét az átméretezéshez, akkor együk az irfanviewet).

    Egyébként ennél jobb az emberek 99%-nak nem kell.
  • Griphons
    #5
    Drága Charybdis! Az OO még mindig csak kullog használhatóságban, kinézetben és hatékonyságban a M$Office után. Mit gondolsz miért használnak annyian tört M$Officet?
  • Griphons
    #4
    "A Microsoft ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy pont az Office csomag már rendkívül kedvező áron vásárolható meg például a diákok számára."
    Arra hívnám fel a KicsiPuha figyelmét, hogy az ingyennél nincs olcsóbb, fel****hatják az eredetiségvizsgálatukat.
    Amúgy ezt nem értem, ha kiderül, hogy kalózmásolat, akkor sem tesznek semmit, sőt, ha elküldöm nekik a cd-met, és kiderül, hogy kalóz, akkor kapok ingyen jogtisztát. Most akkor mivan?! Mi értelme akkor az egész eredetiség vizsgálatnak?
  • r4pt0r
    #3
    Viszont akadhat olyan ember akit átvernek.
  • Charybdis
    #2
    Open Office
  • szily3
    #1
    Akinek eredeti, annak olyan mindegy, hogy igazolják-e neki, avagy sem, akinek meg nem eredeti, az nem lesz bolond letölteni a frissitést _!_
    Én természetesen nem töltöm le XD