16
  • Atisz #16
    Nem arról van szó. A Silent Hill film bebizonyította, hogy igenis lehet olyan játékadaptációt csinálni, aminek köze van az eredetihez. Új sztori, de az elemek, a hangulat megegyezik (mondjuk szerintem az 1. Silent Hill története zseniális és simán át lehetett volna ültetni az egészet - mondjuk majdnem ez történt). Persze nem szabad, hogy a játék rajongói egy olyan történettel találják magukat szemben, amit már a játék végigjátszása miatt ismernek, de arra is figyelni kell, hogy akik nem ismerik, azok ne egy lebutított verziót kapjanak.

A Bioshock-kal nem az a baj, hogy igénytelen (nem is mondanám igénytelennek, mivel aki nem játszott a System Shock 2-vel, annak frenetikus lehet), hanem az hogy gyakorlatilag egy remake/folytatása az eredeti koncepciónak (napjaink divatjának megfelelően: csodálatos grafikával, lebutítva). A fő ok - mint korábban megírtam - a vízalatti környezet és a bizarr történet (ez utóbbival mondjuk a System Shock 2 is rendelkezik - de fordulatokban gazdagabb és félelmetesebb), amit az "egy halottakkal teli űrhajó(k)" felállás elé helyeznek, lévén az már olyan uncsi (ilyesmi pl. a Halálhajó és még az 1. Alien is az ismertebbek közül).

Ez mind szép és jó, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Bioshock egy tucatjáték napjaink futószalagon gyártott tömegtermékei közül, addig a System Shock 2-nek óriási rajongótábora van a mai napig (ez mondjuk engem is meglepett, mondom, én is többek ajánlására kerestem meg és játszottam vele), tehát nem igaz, hogy a Bioshock azért is ideálisabb, mert többen ismerik.

Egy szó, mint száz tényleg azt lehet tenni, amit Vinnie javasolt (én is ezt szoktam :)): nem kell megnézni (csak ugye mégiscsak ott motoszkál az emberben, hogy milyen jó lett volna ha ezt a rengeteg pénzből a SS2-t vették volna alapul és talán úgy lenne esély vmi maradandót alkotni - de persze nem ez a cél ;))
  • Bhalage
    lenezem az igenytelenseget, es nem elek vele, ha nem muszaj, ja
    fogyasztoi tarsadalom, nomeg persze a plebsznek ez kell, np, de azert kosz a tippet
  • winnie
    ó, de magas ló. jó lenézni másokat? muhaha.

"gyebkent meirt kene ebbol filmet csinalni"

miért ne csináljanak? gondolom nem árulok el vele nagy titkot, ha azt mondom, hogy az emberiség nagyobb része nem játszott a játékkal.

tipp: nem kell megnézni. más attól még nyugodtan megnézheti, ha téged nem érdekel. (azt meg gondolom nem kell fejtegetni, hogy az, hogy bioshock-film csak azt jelenti, hogy megvettek egy márkanevet, amivel bármilyen eredeti sztorit eladhattak. az alaptörténet lehet, hogy azonos lesz, de nem a játék sztoriját fogja követni természetesen.)
  • Bhalage
    szerintem a bioshock szep latvanyos jatek volt de kb itt ki is merult, egy vegtelenul lebutitott szarcsimbok nulla jatek az xboxos (de)generacionak...

ilyenbol felesleges filmet csinalni, egyebkent meirt kene ebbol filmet csinalni, miert nem talalnak ki valami eredetit, amit meg nem talált ki senki és nem láttuk? ja, mert az nehez.
    a filmen ugysem azt kapod, amit a jatekban, akkor meg minek feleslegesen erolkodni..

velemenyem jelentosen befolyasolja a regi szamitogepes mult, beleertendo a system shock 2 -es idok-
    na az jo jatek volt.
  • Atisz #12
    Uwe Boll :DDDD

Egyébként nem tudom miért pont ezt kell megfilmesíteni (illetve tudom, de a magyarázat szánalmas), amikor a System Shock 2 az a játék amiről legendákat zengenek (én is, miután utólag 10 éves késéssel játszottam vele). A sztori és a hangulat is sokkal jobb mint a Bioshock esetében. Bár a Bioshock bizarrabb (talán az elmebeteg kifejezőbb) és a vízalatti város környezet nem annyira elkoptatott, mint egy gigantikus űrhajón játszódó sztori.
    Na mind1, csodálkozom, hogy eddig ez csak nekem tűnt fel.
  • wolruf
    Ahogy manapság lenni szokott, lesz egy igen elcseszett film (ettől félek, így csak jobb lehet :) ).
    A film elején fél óra azzal telik, hogy emberünk agonizál a repülés előtt, mert rossz előérzete van. Aztán felszáll, 10 perc míg repül, majd placcs. 20 perc rohangálás, ahol semmit sem látunk, majd újabb óra agonizálás egy sötét szobában, hogy milyen szerencsétlen is ő. Aztán pár perc utalás hogy van néhány Big Daddy (de látni azért nem látjuk mert túl drága lenne), aztán 5 perc kamerarángatásos akció és vége is. Filmidő megvan, lett megint gagyi film. Remélem nem így lesz, és tényleg egy jó filmet kapunk :)

Aztán csinálnak belőle játékot. Mai divat szerint egy Force Unleashed-Batman-Wolverine-G.I.Joe játékot, melyben a grafika más, játékmenet ugyanaz. Így lehet egy jó játékból a végére egy gagyi játékot csinálni :)
  • diablo1336
    év játéka volt ,úgy hogy nagyon tarolt.Amugy sztem nagyon jóra sikerdett nem csak egy szimpla lövöldözös játékot kapott a gamer. Jöhet a film.
  • Yutani
    Remélem a filmben átjön majd a steampunk-jellegű stílus, ami a játéknak megadta az alaphangulatot.
  • opeca
    Hát biztos marha jó játék volt, de szerintem még játéknak i gyengécskére sikeredett. Ebből kár filmet csinálni.
  • winnie
    minden rendező volt újonc egyszer, érdemes megnézni, hogy kik azok, akik azonnal alapfilmmel nyitottak.

azért az természetes, hogy egy újonc nem azt jelenti, hogy először van kamera mögött, hiszen a legtöbb rendező rövidfilmekkel, klippekkel vagy reklámfilmekkel robban be a köz-, vagyis inkább a stúdiótudatba.

stúdiófilm lesz a bioshock, tehát bárki rendezi, gyeplőt fog kapni, erős stúdiófelügyelet lesz a filmen. a kérdés, hogy idős profi, vagy feltörekvő titán rendezze, a néző melyikkel jár jobban.
  • Hornymut
    Kedvezőbb adófeltételek, olcsóbb statiszták, olcsóbb stúdióköltség, stb stb
    Szerintem meg készüljön el a film, és meglátjuk mi lesz, mert ugye egyelőre az elkészülése is bizonytalan
  • emile zola
    "a 160 milliós költségvetést csak úgy lehetett tartani, ha külföldön forgatják a filmet" ???????
  • Loverman
    láttunk már elég újonc filmet, jó sz*rok is lettek. nem kell hogy egy hozzánemértő eltapsoljon 160 millió dollárt a semmire.
  • narumon
    Viszont egy újoncnak mindenki beugathat, nem biztos hogy végig is tudja verni minden elképzelését. A tehetség az tehetség akkor is ha első filmjét csinálja és akkor is ha a huszadikat, de egy újonc mindenképpen nagy rizikó mert trágyát is összehozhat.
  • winnie
    itt pilóta lesz, tök mindegy, gondolom.

viszont, lehet, hogy istenkáromlásnak hitt és nem kötözködni akarok, de én szívesebben látnék egy kezdő rendezőt, egy újoncot, akinek még vannak ötletei, nem pedig egy profit, aki inkább panelekből építkezik és kiszámítható. mennyi, de mennyi remek elsőfilmes rendező van hollywoodban, s ezek egy része idővel beszürkül.

egy tapasztalt rendező, mivel gondolom nem nagy játékosok, egy bioshock-ot csak egy random, megcsinálandó filmnek tekintené (mondjuk ez stúdiófilm, a legtöbb profi rendező saját projektet csinálna, nem szerződne le rábízott produkcióhoz), kötelező feladatnak, de egy újonc tudná, hogy ezen a filmen múlhat a hollywoodi karrierje.
  • Broafka
    "...zuhan le egy pilóta gépével"

ehm, az egyik utas volt a sok közül nem? nem ő volt a pilóta...

egyébként szívesebben látnék egy tapasztalt rendezőt egy ilyen marha jó játék filmadaptációs rendezői székében.