3405

Vicky 1836-1939
  • gangura
    Na kijött a teljes warez is, én már a zulukkal nyomom, rettegjetek búrok, angolok, Shaka Zulu mindenkit legyőz
  • breckinridge
    Nnna. Jön lefelé.
  • Kopiati
    2 lehetőséged van, national focus-t alkalmazol a kívánt gyár építésére, vagy az ideológiát megváltoztatod az országban.
  • hollófernyiges
    Nem a te hibád, a kormányon levő párt politikájától függ. State capitalism:te építed a gyárakat és vasutakat, interventionism: új gyárat csak a kapitalisták építenek de bővíthetsz meglevőt, vasutat te is meg ők is; laissez faire: csak a kapitalisták építhetnek.
  • Jeszy
    Srácok nálatok is automatizálva van a gyár építés és a projektek??
    Mert nálam automatikusan nyomatja a gép a factory-kat és nem tom h ez az én hibám e vagy sem.
  • hana1
    Na, végigjátszottam a demót: egész jó lett a játék...15 évet engedett. Épp csak pár hónap hiányzott hogy bedaráljam a déli államokat, igaz, sajnos kicsit könnyűre sikeredett az a polgárháború. Mexikó nem piskóta, hatalmas sereget kellett létrehozni ellene, többször is megtámadott, csak Texas megvédésére és némi presztízsre futotta, új területet csak a polgárháború után tudtam volna szerezni (event is buzdít erre.) A lázongásokat viszont mintha kicsit eltúlozták volna. 48-49-ben pl Ausztria 2/3ad részben lázadók kezén van. (Mondjuk Mo.-ból pont csak 2 régió.) USAban is irtanom kellett a lázongókat néha.
  • Lacikap
    Akit érdekel:
    A Victoria II Demo mappában van egy file "PDX5705USVictoria2_online.pdf" ez a kézikönyv.

Nekem tetszik az USA-val is a játék. :D , csak kár hogy nem engedi lementeteni.
  • hollófernyiges
    Addigra torrentről már rég lent lesz :) aztán ha naccságos bótosék úgy döntenek hogy behozzák akkor megveszem.
  • Kopiati
    Nekem ma írtak, postára adták a dobozost...úgyhogy jövőhéten kedd-szerdán jön a Royal Mail...:)
  • fityusz
    Na jó, Usából ennyi elég is volt, asszem többet nem játszok ezekkel a yenkikkel, várom a teljes játékot, mert szerintem nagyon jó lesz!!!
  • Muki100
    Van benne tutorial, de én nem próbáltam. Szerintem csak fogjál neki aztán majd rájössz a legtöbb dologra, amire nem annak max. utánanézel. Én így szoktam nekifogni a paradox játékoknak :>
  • Lacikap
    huh, jól át lett variálva a játékmenet, egyenlőre ismerkedem

User Guide v Manual van már hozzá?
  • hollófernyiges
    Érdekesség hogy Texas nálam kétszer csatlakozott az Unióhoz. Beléptem mellette a háborúba és felvettem háborús célnak hogy csatolják hozzá Mexikói Texast. Még a háború vége előtt csatlakozott, aztán a Mexikó elfogadta a követelést, ezzel újra létrejött Texas két területtel, amelyik rögtön utána beadta hozzám a felvételi kérelmet.
  • Muki100
    igen, eddig jó is, csak pár dolog egészen rossz irányban megy el. Nem tudom a liberális forradalmak mennyire fognak úgy előjönni, mint az első részben. Ott is volt dátumhoz kötve (event), meg volt, ha teljesülnek a feltételei akkor általánosan előjön.
  • hollófernyiges
    Direkt úgy csinálták hogy ne legyenek pontos dátumhoz kötődő fontos események (dátumos flavor eventek vannak ahogy láttam), hogy ne lehessen azt csinálni mint az 1-ben, hogy 1853 van, mobilizálok mert mindjárt kitör a krími háború. Amcsiknál is látszik hogy folyamatosan jönnek a hangulatkeltő eventek rabszolgaság-ügyben amik aztán majd kulminálnak valamikor ha elég magas a nép militancyja/consciousnesse, de nem feltétlenül 1860-ban.
    Eddig még nem jutottam el a polgárháborúig, de az AARban láttam ilyen decisionokat déli részről (King Cotton?) amivel esetleg bevonhat európai hatalmakat az oldalán. Brit és esetleg mexikói segítséggel már akár nyerhet is a CSA.
  • Muki100
    Nekem az tűnt fel, hogy az osztrák részeken és Magyarországon egyaránt osztrák reakciósok foglaltak el jó nagy területet... ugyanekkor pedig az egész Rajna vidéke Poroszországban jakobinus lázadóké volt.
  • fityusz
    1848-ban vettetek észre vmit kis-nagy hazánkban?
  • Muki100
    Igen de ő is úgy csinálta, hogy a hadsereg nagy részét délről állította ki, akik ugye átállnak ha létrejön a CSA. Én erre nem figyeltem, ezért nálam kb. 1:8 arányú túlerejük lett az északiaknak.

Amúgy persze, hogy lehet nyerni a CSA-val ha akarjuk. Amikor megvan a 40% liberális a felsőházban, akkor az USA-val leszereljük a teljes hadsereget, illetve az összes leadershipet ami addig volt elköltjük admirálisra. Így nem lesz olyan erős.
    De szerintem ha AI játszik, az nem fog "véletlen" többségében déli popokból toborozni, hogy utána a CSA-nak legyen esélye. Ezért még mindig úgy látom, hogy a mostani eventek mellé még kell a CSA-nak valami kezdőlökés, hogy a polgárháború ne egy sima féléves északi diadalmenet legyen, hanem kicsit tovább küszködjenek egymással, ahol a végén általában az USA nyer a fejlettebb ipar és sűrűbb lakosság miatt.
  • hollófernyiges
    Van kint a hivatalos fórumon egy AAR ahol a CSA csúnyán elveri a jenkiket, területet is csatol el tőlük.
  • hollófernyiges
    A lakosságszám nem hiba, az a felnőtt férfi lakosság (aki munka és katonaság szempontjából számít), mindhez tartozik még egy feleség és két gyerek, akkor jön ki a teljes lakosság. Az országon belüli migráció elég gyors lett mert a popok maguk döntik el hogy hol dolgoznak és általában oda mennek ahol jól keresnek :) Elég sok olyan popot láttam aki a hideg vízre valót sem keresi meg, aztán persze rendetlenkedik.
    A két legfőbb tanulság amit az elején levontam, hogy soha ne menj csatába vezér nélkül (Mexikó csúnyán elvert), és ne hagyd autocreate-on a tábornokokat (második próbálkozásnál körömrágva vártam a 20 leadershipet, erre gyártott nekem egy admirálist)
  • Kopiati
    Mondjuk belőlem kicsalt egy mosolyt, hogy a dixie kapitalisták csinálnak szinte minden projektet, a yenkik nem tudom, hol vannak...
  • Muki100
    Ez a demo is olyan, mint amire számítani lehetett. Majd 1-2 év múlva játszható lesz, de addig még sok sírás lesz a paradox fórumon az újabb patchekért (aminek a vége pedig fizetős kieg. lesz mint tudjuk).

De amúgy van benne sok jó dolog is, szóval egyáltalán nem olyan reménytelen, mint a HoI3. Az szerintem halálra van ítélve. Amit viszont itt sérelmeztem, hogy a CSA-ba ha úgy választasz, át lehet ülni az USA-ból, viszont jóformán játszhatatlan. Amit addig építettél, nagy sereg és sok vezér, mind megmarad a jenkiknek, viszont a CSA nem kap alapból szinte semmit.
  • fityusz
    Biztos, hogy nem, Vicki 1-ben oroszok kb 60 millóan voltak, mostmeg 15....
    Másik hiba, mint írtam az, hogy míg minden horvát terület kapott magyar coret, addig Fiume nem, pedig még hál Isten magyarok is élnek ott. 1848-49-ben Ausztriában nem történt semmi, csak valami háború a poroszokkal, se magyar lázadás, se olasz lázadás Észak-Itáliában, egyszerűen semmi... legalábbis nálam.
  • Kopiati
    Nem lehet, hogy a migráció miatt? Bár mondjuk az sem magyarázna ekkora mobilitást...
  • fityusz
    Azér az gáz, hogy Poroszország 3,56 millió lakosú. Még azt vettem észre, hogy a 15. év végére Ausztriában teljesen elterjedtek a németek, nem volt olyan terület, ahol ne lett volna német lakos, és pl Budapesten 40%, Pécsen 51%, Prágában 80%-lett német nálam, kissé gyors az asszimiláció.
  • Kopiati
    Jól látod. Bár szerintem csak azért van, mert elméletileg minden embert külön szimulál a játék, mint a hoi3-ban az időjárást minden "játékórában" újra szimulálta, szerintem ennyi embert bír a motor... vagy csak szimplán elcseszték...
  • fityusz
    Jól látom, hogy az országok lakosságszáma el van cseszve? Nálam pl Oroszországba is 15.33 millióan laknak, Usa 4.14 millió, Ausztria 9.62 milla. Nézzétek meg pls, nem e csak én nézek be valamit.
  • Kopiati
    Érdekes lett így első blikkre a játék, ez az új gyárépítési mechanizmus furcsa, a nép építi a gyárakat...brrr:D A kereskedelmet is furcsának találom elsőre, főleg, hogy ha autotrade van becsődöl 1-2 üzem, mondjuk ha állami pénzzel fenntartjuk középtávon nyereséget hoznak... Majd holnap azért belenézek a tutorialba:D Jah és még mindig nem kezdenék amerikával játékot, túl nagy és amúgy sem szimpi... Hát itt valami nagyon centralizált országgal szeretnék nyomulni, mert itt USA-val tényleg nagyon meg van kötve az ember keze...Vélemény?
  • Kopiati
    A Gamersgaten is van demo, Gamesgate katt a Demo gombra az adatlap alján, a képek felett.
  • fityusz
  • geo91
    most szedem, jó lassan jön... :S
  • fityusz
    Fiumén nincs magyar core ez egy rossz pont, amugy nagyon jól fut nálam semmi lagg, lassulás, akadozás, minden perfekt.
  • fityusz
    Nagyon baba, nemzetiségek Mon tökéletesen eltalálva!!!! A térkép *-os 5-ös!!!
  • Kopiati
    Telepít:D
  • Jeszy
    Bocs akinek jól megy:D:D nekem még 37p van hátra. Majd vmi első benyomást írhatnál
  • fityusz
    Már telepítem! :D
  • Jeszy
    Nincs mit. Csak az a gond vele hogy csiga lassan jön legalábbis nekem:S
  • Kopiati
    Köszönjük!
  • Jeszy
    demó hopp a link lemaradt:D
  • Jeszy
    A várva várt demó meg érkezett!