3405

Vicky 1836-1939
  • Fasiszta
    Milyen kormánnyal tudok gyárat építeni?
  • hollófernyiges
    Az attrition a másik oldalról is működik, Észak-Afrikában így vertem meg 70K franciát 35K törökkel. Hagytam őket bejönni, közben szomjanhalt a fele, ellencsapás, visszafoglalás.
  • pauli
    Ha satelit országgal vagy, úgy szabadulhatsz, ha megtámadod azt az országot, aki láncon tart és legyőzöd.
    Legalábbis az első részben még így volt.
  • Kopiati
    Ezek a dezertálások, és a különböző betegségekben meghalt katonák, függ a régió life ratingjétől, pl a Szaharában esélytelen háborúzni, meg a hegyek is elég veszélyesek, és a dzsungelek...
  • fityusz
    Az is érdekes, hogy odébb megyek seregeimmel egy tartományt és 2-3 ezer ember eltűnik a semmibe, meg a morál is jól leesik.
  • fityusz
    Ezt lehet valahogy gyorsabban növelni?, mert 0.1-esével nő, ráadásul piszok lassan.
  • hollófernyiges
    Lehet csak furamód 100 befolyáspontba kerül.
  • Kopiati
    Nem lehet a satellit államot elereszteni, mint a HoI-ban?
  • Pluskast
    Ez azért van mert a térkép régiókra van osztva. Egy régió meg több kissebb területből áll.
  • Kopiati
    Időközben rájöttem, hogy nem olyan egyszerű ez:D, ugyanis jenki barátaim a sphere of influencbe tettek engem:D aminek "hála" nem tudok megtámadni senkit aki ugyanúgy az amerikaiak befolyása alatt van. A másik szomorú pofon akkor jött, amikor friss gyarmati törekvéseim során egy spanyol érdekszférába tartozó (későbbi Vietnám) hódításán ügyködtem, de a fél világ hadat üzent...:D nem gondoltam, hogy a gép ennyire szorosra veszi ezt a befolyási övezet dolgot...:( de szerencsére mentettem a nagy gebasz előtt:D
  • fityusz
    Háburút lezáró béke során területet sem lehet normálisan elkérni, csak egyszerre 3-4 területet, egyesével nem lehet sajna.
  • fityusz
    Az mondjuk zavar kissé a játékban, hogyha létrehotok egy satellit államot, és úgy döntök, hogy azzal nyomom tovább, akkor a satelittel szinte semmit nem lehet csinálni. Nincs diplomácia, minden gomb szürke, még azt az országot se engedi megtámadni, amivel létrehoztam, függetlenedéséről meg csak álmnodhatok, tehát csak pörgetheti az ember az időt. Nem tudtok vmit, hogy szabad ország lehessen az én kis Bulgáriám?
  • fityusz
    Egyelőre nekem is azt írja, hogy nincs újabb patch, annyit tudok, hogy 1.2-be ígérik Magyarország és Lengyelország javítását. Én viszont fórumon még nem láttam, dobnál egy linket, hogy hol írják?
  • Jeszy
    Ja ok akk nem érdemes vele külön foglalkozni. Viszont most nézegettem a hivatalos fórumot és láttam h van 1.2-es patch, de én ezzel sehol nem találkoztam. Mert nekem kiírja a játék indítása előtt h nincs újabb az 1.1-es nél szal ez most akk hogy is van?
  • fityusz
    Néztem, csak egy plusz zeneszámot ad nekünk...
  • Jeszy
    Találtam egy DLC-t a virágbolti játékhoz (DLC.Lament.for.the.Queen). A kérdésem az lenne h erről ti tudtok-e valamit hogy miért jött ki vagy érdemes e lehúzni stb...
  • Muki100
    Vigyázzál vele, mert az USA-ba sokkal több bevándorló megy, mint máshova. Egy idő után megelőzhetnek a fejlődésben. Ideális kihasználni ha megy náluk a polgárháború viszont.
  • Kopiati
    Az a középtávú terv, bár nagyobb a seregem, de nem jelentősen...kb 1860ra már jelentősen erősebbenk kell lennem:D
  • Muki100
    Mexikóval be kell alázni az USA-t :D
    Első részben is meg lehetett csinálni, itt a folytatásban meg még egyszerűbbnek tűnt (és megéri!).
  • Kopiati
    A postás gyorsabb volt mint hittem:D A dobozos, a már linkelt fórum bejegyzéshez hűen 1.0ás verzió. Mexikóval kezdtem, hát először a büdzé eléggé elszaladt, kb 15ezres adósság állomány... De aztán 3-4 nemesfém lejőhely felszabadult, és magára talált a világpiac, emiatt sikerült átmennem 1850es évekre 50ezer plusszba, adósság nincs, vasút már szinte mindenhol 1-es szintű, 5milliós lakosság, kb 40%mexikói, !!10% brit!! Építettem erős hadsereget, bár még nem nagyhatalom mexikó. A legnagyobb gondom, hogy kevés gyár van az országban, mert én nem építhetek csak bővíthetem a meglévőket, kb 4-5 gyár teljes kapacitással mehetne, de kevés a kapitalista, nem épül gyár..., a national focussal toborzom őket, nagy elánnal már van kb 500...az pedig kevés...remélem sikerül az ipart feljebb vinnem, mert az kell a továbbiakhoz.
  • Muki100
    1836-os Ausztria demográfiája néz ki úgy a játékban, ahogy írtam az előbb. De az egész elég abszurd, mivel itt elég más a lakosság modellezése, mint az első részben. Elvileg a teljes lakosság 1/4 része jelenik meg a popokban (+1 asszony +2 gyerek), azonban ennek nem kéne befolyásolnia az arányokat nagyon.

Az meg, hogy van olyan provincia ahol egyáltalán nincs német pop meg csak azt jelzi, hogy mennyire nem foglalkoztak most se a soknemzetiségű birodalom egyengetésével. Szóval elég rosszul van az eloszlás most Ausztriában, de az előző részben ugyanígy volt, mondhatni csak a szokásost hozták.
  • fityusz
    Vagy esetleg valahonnan már le lehet szedni valamilyen patchet? Egyelőre még nem láttam sehol.
  • fityusz
    Pluskast! Tisztában vagyok ezekkel, csak a játékom verziója nem teszi lehetővé azt, hogy felszabadítsam Mot, minden más ország ott van, kivéve kis-nagy hazánk. Patch kell, a remys44-által belinelt fórum is ezt mondja.
  • breckinridge
    Nem alulreprezentáltak az osztrákok. Mo-ot nem vetted bele, úgy igazad lehetne. Az örökös tartományok a birodalom népességének a 20%-át sem nagyon tették ki. Galíciában, Itáliában messze nem volt 10% német, de még 5 sem.
  • Pluskast
    Nem hinném. Magyarországgal a kezdésnél alapból nem fogsz tudni játszani, ugyani az az osztrákokhoz tartozik. Úgy tudod megoldani, hogy kezdessz egy gamét az osztrákokkal. a diplomáciai menüben felszabadítod. Elmented a gamét, betöltöd és nem ausztriát választod ki az elmentett állásodban, hanem Magyarországot. Ez egyébként független a patchtől.
  • fityusz
    Ahamm vágom, tehát patchre kell várnunk, hogy Moval játszhassunk, itt azt írják legalábbis. Csak a letölthető változat tartalmazta az 1.1-es patchet is alapból, a dobozos nem, sajna csak ilyen vann fenn a kalózöbölben.
  • Pluskast
    Amúgy azt megfigyeltem, hogy a készítők úgymond "kedveskedtek" nekünk is:) Pl: tchnológiák között ha megnézitek a commerce kutatást akkor az alap no standart technológiához mellékeltek egy képet. Nos azon ott van a mi kemény kovertibilis fém százasunk a magyar címerrel :) Aztán pl nekem most bejött egy event (Poroszországgal vagyok) valami liberal bla bla, nos ott meg a képen ott virit Kun Béla és nagyban magyaráz :)
  • remys44
    Létre lehet hozni Magyarországot is. Mo.
    Pontos adatokat nem tudok, de szerintem azért ilyen magas az olaszok száma, mert elég jelentős területeik voltak Itáliában az osztrákoknak.(Velence, Brescia, Milanó, Toszkán nagyhercegség)
    Láttam hogy többen a szlovákok számát is soknak tartják, pedig ez az igazság. Az 1840-es népszámlálásnak az eredményei(Csak szlovákiára értendő):
    össz. nép.: 2 454 223
    szlovák: 1 459 870 azaz 59,5%
    magyar: 539 083, 22%
    rutén: 203 312, 8,3%
    német: 163 329, 6,7%
    zsidó: 88 375, 3,5% a késöbbiekben teljesen asszimilálódnak
  • Muki100
    Az, hogy az osztrákok eléggé alulreprezentáltak. Mivel szinte az egész birodalom területén volt általában 10% körüli szórvány németség, ezért összességében "kicsit" többen voltak, mint mondjuk a magyarok vagy az olaszok, és nem 1-2%-al.
    Most nem tudok forrást felmutatni, szóval lehet, hogy nincs teljesen igazam, de pl. a harmadik nemzetiség tudtommal a cseh volt, még akkor is, ha az olasz területek sűrűn lakottak voltak.
  • fityusz
    Ugyen ez elmondható a létrehozható szlovákiáról is, 53% szlovák 23% magyar.
  • fityusz
    De ha pl: létrehotom erdélyt, annak 52%-a román 28%-a meg magyar, és a primary culure mégis a magyar, a román meg csak elfogadott tolerált, meg a területi követeléseik is nagymagyarországéi.
  • breckinridge
    Ezzel mi a baj? A Kárpát-medence lakosságának kb 1/3-a, max. 40%-a volt akkoriban magyar nemzetiségű.
  • fityusz
    Tényleg sokan vannak, ez tény, de más is van, ami nekem nem tetszik így elsőre. Nem lehet létrehozni Magyarországot a játékban az osztrákokkal, minden nyamvadt országot enged, csak a magyarokat nem, még erdélyt is engedi... Másik meg, hogy miért csak 1836-ban kezdheti az ember a játékot, rakhattak volna bele még pár dátumot igazán...
  • Kopiati
    Egyébként szerintem a felvidéken a szlovákok gyanúsan sokan vannak...1836ban...vélemény?
  • kamaszaki
    Leszettem egy rip-et, de nem nagyon akar menni... Esetleg privbe egy linket pls
  • Muki100
    Ausztria demográfiája a legjobb :)
    18% osztrák, 16% magyar, 13% olasz.
  • Kopiati
    Ma volt időm korrekt mód játszani a demóval, a hadakozás része nekem picit jobban bejön, sokkal keményebb az ellenfél(Mexikó), és nagyon tetszik az az újitás, hogy nem kell a nyersanyagoknak rendelkezésedre állni, ahoz hogy építs, ha ki adod az építés parancsot, akkor az anyagot beszerzi a gép...nemzeti bank is nagy ötlet, és ahogy adaptálták a 19. századi pénzügyi rendszert az eddig tetszik. A diplomácia egész pofás, bár nem látom mivel lehetne területet adni venni.... Ohh postás bácsi jöhetnél már...:D
  • gangura
    nem nehéz kitalálni hol van fenn: paradox-svédország-kalózkikötő
  • gangura
    hm, nem is olyan egyszerű, drága Victoria királynő nem tolerálja kicsiny zululandomat, és már 36 májusában hadat üzent

asszem ez rövid ízelítő lesz a játékból
  • Pluskast
    Háát én még warezon nem láttam..