3405

Vicky 1836-1939
  • Kopiati
    Később rájöttem én isXD Amikor az első gyárad megnyílik akkor helyes az állításom, de utána már a különböző termelési szorzók, technológiák módosítják, úgy mint a hadsereg pontja sem az aktív brigádok száma, hanem azok súlyozott erőssége, tapasztalat, warscore... stb..
  • Arnosos
    mellesleg sztem ez a munkas dolog nem igaz, mert 12 ipari pontom volt kozbe meg 30000 munkas.., es epult egy gyaram tok ures volt megis felment 16ra az ipari pontom
  • Arnosos
    klasz, de ez meg mindig nem magyarazza meg, mert minden gyaram tele van munkassal megis csokken az ipari pont, a munkasok meg nem mennek el a gyarbol
  • Kopiati
    Az iparpont elméletileg az iparban fogalkoztatott emberek száma osztva ezerrel (ezer dolgozó 1pont) tehát lehet 10 gyárral ha azok 1000 embert dolgozatnak 10 pontod, meg ha 1 gyárban 10ezren dolgoznak...

A marokkós kérdésre pedig, a Great Power-ek nem nagyon hadakoznak, csak ha infamy penalty megtorlása van, de akkor mind...

Az írástudós kérdésre pedig több Clergymen kéne az országba(tanár) de akkor is lassú lesz a konvertálás, egy-két tech növeli de a clergymenek kellenek...

Japánnal szerezned kéne egy-két közeli gyarmatot, korea, brunei, korea esetében a humiliate (asszem 10 presztizst ér...)
  • Arnosos
    masik dolog amit marhara nem ertek h felmegy az ipari pontom most 11, de volt mar 12-13is, mert esik mindig visza? munkasom nyersanyagom van megis visza esik, gyarat hiaba epitek, nem ad pontot, kicsit boszanto mar, egyhelybe allok
  • Fasiszta
    Spanyolokkal játszom és most hódítom Marokkót csak kérdezném a franciák megtámadnak majd érte vagy nem?
  • Arnosos
    lenne egy kerdesem, magyarorszaggal vagyok 1847be, de marha lassan fejlesztek nem tudom mert olyan dolgokat is lassan fejleszt amiket 1830ban kellet volna ki talaljanak, es csak 13.5% az irastudas, mivel lehetne ezt novelni? megorit h ilyen lassan fejleszt nem tudom behozni a lemaradasom :-S
  • SANTANTICA #238
    Japánnal kezdtem ami nem civilizált (LOL), minden szükséges technológia ki van fejlesztve a civilizáltsághoz, "csak" 30 prestige kéne, hiába fejlesztek ki olyan tec-et ami elvileg adna 2 prestige-t nem ad. Mivel lehet növelni a prestige-t ? (amúgy 1x csak akkora lett a bevételem Japánban hogy mindent maxra tolok és még így se tudom elkölteni, nem mintha baj lenne, mindenhol vonat és erőd van már...gyár kéne, de ahoz meg civ...)
  • pauli
    RGO-t hogy lehet bővíteni?
  • hup
    Nem tudom, hogy tik hogy vagytok vele de én már kezdek agyf*szt kapni a szinte minden másodpercbe felugró kis ablakoktól és ezeket még ki se lehet kapcsolni...
  • Kopiati
    Hát csomó féle háborús indok van(én vagdolok, aztán a végső protectorate(technikailag annektálás), más kérdés, hogy mire van "jogod", ha nem akkor bünti, mondjuk 10infamyt, még elbír a birodalom, de 20nál már földindulás, 25 a max...ha több terület van mondjuk 10, akkor is két részbe le lehet húzni, hiszen az újabb war goalokat ha hozzáadod, mind1ik tartalmazhat újabb területet. Civilizált országgal még nem volt szerencsém háborúzni, most egyenlőre nem is akarok, eléggé megnőttek a kisebbségek, a sok gyarmat miatt (egyiptom teljesen, etiópia, arab-fsz, plusz az eredeti ottomán területek kisebbségei) aztán már csak 41% török...

Azt tervezem, hogy a világot jelenleg a jakobinus forradalmak uralják, mindenütt, megpróbálom felszabadítani magyarországot, de az nehéz lesz... kénytelen voltam liberális kormányt csinálni, hogy végre a jakobinusok bekussoljanak...(a reakciósok emiatt bepipultak...de kevesebben vannak)
  • fityusz
    Transvaal tényleg civilizált, tehát ha azt nézem, akkor azt szűröm le, hogy: ha egy ország civilizált és 3 területnél több, akkor egybe nem megy az annektálása, csak több részbe minimum 2-be, és ez néha szívás pl: franciák esetében Sváj elfoglalásakor, ahol nem dönthetsz arról, hogy mit kapj meg, csak a keleti felét kérheted el. Amugy olyan lehetőségek sincsenek, hogy mondjuk satellit legyen, vagy ilyesmi...vagy azt a háborús indoknál kell megadni?
  • hollófernyiges
    Svájcnál gondolom a nyugati részben van a főváros azért. Te szívsz de az osztrákoknak jól jön :)
    Transvaalnak civilizáltnak kéne lennie, ha nem az akkor patcholandó.
    Engem meg az zavar hogy ugyanannyi badboy meg presztízs jár Kína annektálásért mint mondjuk Hawaiiért.
  • Kopiati
    Azért nem engedi elfoglalni sem a Transvaalt egy menetben, mert, mert nincsen meg a megfelelő casus belli...szerintem, És a fő régiót nem lehet egy országtól sem elkérni...
    Pluskast:
    Nekem az eventes dolgok egyébként nem jönnek, be és a Vicky 2-ben elég sokszor előjönnek ugyanazon eventek(paraszt bank, stb)
  • fityusz
    Amugy érdekességképp van vmi Transval nevű ország dél-Afrikában, az uncivilized és mégis csak 2 részben engedi elfoglalni, pedig nem is olyan nagy ország.
  • fityusz
    Értem én, hogy nem lehet egymenetben elfoglalni, de miért a keleti részeket kapom meg, nincs szárazföldi összeköttetés azokkal a részekkel, amit adnak na ez a bajom. Más területet meg nem lehet elkérni tőlük, csak keletet, pedig nekem nyugat kéne .
  • Pluskast
    Ezt a VIP modban nagyon szépen megoldották. Eljött 1866 2 lehetőséged volt háborúba szálsz az osztrákokkal vagy sem. Ha igen háború. Akkor nyerted meg ha az osztrákoktól bizonyos területeket elfoglaltál. (asszem 5 vagy 6 terület kellett). Ha ez megvan bejön egy event hogy nyertél. A kis német államok egy része autómatikusan hozzád csatlakozik (annektálod őket tulképpen). A másik részüknél meg létrjön a Dél-német szövetség. Ha 1882-ig háborúzól a franciákkal és nyersz (Párizst kellett elfoglalni) a dél német államok is csatlakoznak hozzád Elzász-Lotaringia a tiéd és létrejön Németország. Ennyi. Nem nehéz leszimulálni, már megtették.
  • hollófernyiges
    Ja igen, Svájc civilizált. Hát ez már legalább az EU2 óta így van, egy menetben nem lehet lenyelni országot.
  • fityusz
    Nincs annex, csak kelet-svájcot kaphatom meg. Annex csak akkor, ha a békével elkérem kelet-svájcot, utána egy újabb hábórúval meg nyugatot.
  • hollófernyiges
    Gondolom van két területe, vagy az egyik vagy annex..
  • fityusz
    Újabb érdekesség, hogyha franciákkal betámadom Svájcot, akkor csak kelet-svájcot tudom elkérni tőlük. Nagyon valósághű...
  • Kopiati
    Akkor érdemes a prestige-re építened, egyiptom ott van a közelben, a serege piszok gyenge, valószínűleg nem is fogsz vele találkozni, érdemes az egyetlen elérhető(amiért nincsen infamy lehetőség választani) és a területeit szépen elszedni, közben újabb, és újabb war goalokat adhatsz meg, minden teljesített célkitűzés 10 prestige.kb ha elszedsz pár régiót kb 3-at( ez olyan 3*4terület mind) egy 30 prestige kinéz...vagy ha bír többet a sereged, akkor cairo kivételével az összes egyiptomi területet elszedheted infamy nélkül...
  • Santata
    Én Papal States-vel nyomom. Porosz-osztrák háborúkor betámadtam az osztrákokat Lombardiáért (Franciák engem támogattak és követtek). Mivel az összes osztrák egység a porosz-határ környékén harcolt könnyedén elfoglaltam a környéket. Hiába volt a war leaderség a franciáknál, osztrákok felajánlottak különbékét nekem: Lombardiát megkapom csak lépjek ki a háborúból. Így tettem, megkaptam a területet, ebben a pillanatban a porosz-osztrák háború white peace-vel véget ért, és a poroszok megtámadták Elzászért a franciákat. A Franciák tehát az osztrák és a porosz nagyhatalom ellen egyszerre harcoltak. Segítettem nekik a porosz háborúban, amíg nem kaptam white peacere lehetőséget, így gyakorlatilag áldozatok nélkül nyertem háborút, úgy hogy a sphere leaderem gyengítettem.

Valami tippetek nincs, hogy lehetek nagy hatalom? Állandóan 9. vagyok, nem tudom megelőzni sosem a 8.kat. Nagyobb serege van, amit én nem bírnék el, emellett iparosítani se tudok jobban mert amint leveszem a focus-t a craftsman-ekről, fogyni kezd a gyárban dolgozók száma. Adójukat vegyem lejjebb?
  • Kopiati
    Az osztrákok a háborúval a sereged akarják leszerelni? ocassinon vagy mi, ha igen magas az infamy-d, veszélyes vagy a világbékére.
    Vagy ha megnézed a nagy német egység miatt a te területeid is igénylik, ahogy te az osztrákokét.

A történelmi hűség tényleg nem erőssége, de ha belegondolsz, a vázolt szituációban, lehetséges-e egyáltalán egy olyan szétzilált térséget mint a német területek egyesíteni? Anno a poroszok szinte lehetetlent valósítottak meg.Az ha a játékban nem megy nekik az nem a játék hibája, ha úgy játszol az poroszokkal, hogy nem tudod a történelmet, neked se menne az egyesítés...szerintem:D
  • hollófernyiges
    Noob kérdés: hol is lehet az infamyt megnézni?
    A történelmi hűség az az hogy előre tudod mi fog történni? Anno Bismarck sem látta a jövőt, folyt a vetélkedés Ausztriával a dominanciáért de bármikor fellángolhatott és vigyázni kellett hogy a nagyhatalmak (az oroszok konkrétan) ne avatkozzanak be. A régi rendszerben meg annyi volt a német egyesítés hogy 70-ben egy 50Ks kontingenst leraktál a francia határhoz és amikor kitört a háború előrevitted Párizsig és elfoglaltad.
  • Pluskast
    Na igen. Ezért várom a VIP modot (az első részét is csak azzal játszottam) mert engem pl idegesített hogy 1849-ben kitört az USA polgárháború amibe mekszikó is beszállt az USA oldalán. Meg ugyan még nem járok 1866-nál de szerintem esély síncsen arra, hogy valami is legyen a német egységből. semmi event nem jön. Ráadásúl most 1853-ban járok és ausztria minden ok nélkül hadat üzent. Szóval nekem hiányzik a történelmi hűség.
  • Kopiati
    Az infamy penaltyval nagyon kell vigyázni:D, ma sikerült megtapasztalnom mit eredményez... nekem ugrott a fél világ, az összes nagyhatalom, etc...aztán a kisebbek is... brutális...
  • fityusz
    A patch sajna még nincs kinn, legalábbis neten nem láttam, a játék nyitóképernyőjén a check for updates sem talált újat. A Szárd-Piemonti királysággal egyedül győzni aztmondom piszoknehéz, esetleg ha megvan minden délolasz terület, de mindnek vagy a francik, vagy az osztrákok garantálják a függetlenségüket, ezért nehéz. Esetleg meg kell próbálni a történelem szerint játsani, a franciák akkor segítették az olaszokat, bár a játékba meg kitudja milesz.
  • Fasiszta
    Azokat az átkozót osztrákokat hogy intézzem el a Szárd-Piemonti királysággal mert szeretném egyesíteni Olaszországot.
  • Pluskast
    elvileg az 1.2-es patch kint van már?
  • Kopiati
    Valamikor 1860 után van egy event a poroszoknak, hogy Marx megírta a dolgait... aztán utána már van is, a fasizmus nem tudom mikor jelenik meg, de valószínűleg a század végén a nacionalista új hullámmal...
    Jeszy:
    Szerintem reálisabb, hogy nem lehet területet csak úgy odaadni te se örülnél ha az államadósság fejében eladná az ország a megyét ahol élsz mondjuk Kínának..., de esetleg a gyarmati területeket lehetne adni-venni (álá Alaszkát a valóságban)
  • fityusz
    Köszi, bár ez csalásnak minősül :D, amúgy jól látom, hogy területet sem lehet átadni másik országnak, vagy akár eladni.
  • Jeszy
    Körülnéztem a hivatalos fórumon és a satelites dologhoz talaáltamezt találtam. Gondoltam be linkelem hátha ez segít.
  • hollófernyiges
    Ha ilyen elmaradott néppel kezdesz mint a török, első legyen a Freedom of Trade kifejlesztése, 50%kal dobja meg a termelést.
  • fityusz
    pauli, a második részben már nem így van.
  • Fasiszta
    A fasizmus és kommunizmus mikor jelenik meg?
  • Kopiati
    Hát figyi ne próbálkozz mindenáron pozitívban maradni, nálam kb 1839-40ig mélyrepülés van általában, pl ottománokkal, 100ezer mínusz...de aztán átmentem 100plusszba (ne kérdezd miért, hirtelen az adózok jobban fizettek) aztán 2-3 év alatt visszafizettem az adósságokat...sztem egy jó tipp, még mielőtt 0-ig csökkenne a tartalék, előtte vegyél fel mindig te magad hitelt, mert ha 0ra csökken akkor a gép elkezd faragni a működési költségekből(hadsereg nem töltődik, nincs utánpótlás stb)
  • Fasiszta
    Még egy kérdés pénz termelést hogy tartsam pozitívon mert mindig mínuszban van?
  • Kopiati
    Ott szó szerint felperzselt a föld. Egyébként ha már hadászat, tetszik, hogy a HoIval ellentétben a szövetséges egységek nem olyan lámák, ha tényleg szükség van rá jönnek, és a békénél úgy számít, mintha mi foglaltunk volna el mindent...
  • Kopiati
    Általában az aszolút monarchiák, és a kommunista országokkal lehet, ahol ha jól mondom state capitalism van, de ha rákattintasz a az uralmon lévő párt nevére, akkor megjelenik a többi is, és ott látod az elveiket, ha az economy sorban az egérrel ráállsz látod mit tudsz vele csinálni (build factory: YES) a te embered, ha intervencionizmus van ott csak bővíteni tudsz...