3405
Vicky 1836-1939
-
Jeszy #325 Lehet h túl magas az infamy-d és ezért a többiek úgy érzik h veszélyezteted a hatalmi egyensúlyt. -
Scharnhorst #324 Üdv!
Magyarázza már meg nekem valaki h mi a túróért támad be minden szomszédos ország engem, holott jóval 100 fölött van vele a kapcsolatom. Egyszerűen nem értem ezt a logikát. -
Jeszy #323 Nekem is az a bajom h a sok kis német államot diplo úton nem tudom beolvasztani mert hiába vonom őket a befolyásom alá nincs olyan opció mint eu3-ban h diplo annex és így nem tudom létre hozni a nagy-német egységet.De néha felbukkan egy-két event h hannoverian parlament meg ilyen olyan parlament és abban létre lehetne hozni No.-t de egy csomó mínusszaljár.Mondjuk ilyen az 1-ben is volt h bejött az event és poroszból lett németo. de közben létre jött az északi és a déli konf. az északi az én satelitem lett a déli meg az osztrákoké és kb. ennyiben maradt mert nem tudtam beolvasztani egyiket sem. -
#322 Én multiznék. -
hollófernyiges #321 Amivel edig találoztam az random event volt, vagy néhány esetben decision (amcsiknál pld a Nyugat elvétele Mexikótól, plusz még Kubát is be lehet core-ozni) vagy egyesítés. -
#320 Hát még az is vagy nyolcat ad...
Cassus belit csak eventel lehet kapni ? Vagy esetleg van más módja is ? -
hollófernyiges #319 Ne conquesttel, hanem protektorátussal támadd, az olcsóbb. Amúgy meg történelmileg is egy csomó névlegesen független maharadzsa maradt Indiában. Maradhatnak SoIban, azokat nem nagyon bizgerálja senki. Ellentétben a hollandokkal meg a portugálokkal, öröm nézni ahogyan pazarolják rájuk a befolyásukat a nagyhatalmak. BTW lehet pazarolni? Mit módosít ha nem négy hanem nyolc országnál jelölök be full befolyást? -
#318 Valahogy belehet olvasztani a sok kis népet háború nélkül ? Tehát pl vegyük Angolokat, ugye Indiában van egy csomó egy területes kis államok, azokat belehetne olvasztani a Birodalomban háború nélkül ? Mert, ha már csak kettőt megtámadok Conquestel, akkora infamy lesz, hogy Franciák + Spanyolok egyből nekem ugranak... -
Arnosos #317 multizni nem akar valaki? -
#316 Lehet nagy a munkanéküliség...vagy csak unatkoznak a fiatalok.
Egyébként, most én is Japánnal nyomulok, és a konzervatív pártom egyszer csak elveket váltott...akkro tűnt fel amikor nem engedett gyárakat építeni hej mondom 'nyádat...helyette lett 2db ugyanolyan rossz (elveikben megegyező) konzerv párt... -
Cs3 #315 Találtam egy kis furcsaságot a játékban. Japánnal kolonizáltam a kies Szahalin szigetét, eddig semmi meglepő, de ahogy nő a kolónia egyre durvább. kb 20 éves fennállása után a state két területe összesen 160+ dandárt tud kiállítani! S még mindig nő :D LOL Szahalinhoz képest Kína meg Oroszország néptelen sivatag :D
-
Cs3 #314 A giotint ne felejtsd el eldugni előlük :) -
#313 A konvent elé ne kerüljél:D -
Lacikap #312 Az már mindegy, remélem a főnök Miklós Danton, csak rólam ne derüljön ki, hogy király vagyok! :D
Megyek aludni, bocs a kirohanásért. -
#311 Akiről a lehető legkevésbé gondolnád:D Irma néni a takarító pedig nagy reakciós:) vagy valami szabadköműves nagymester... -
Lacikap #310 Azt mondod, hogy a minden nap mellettem zabáló csóka Imre Robespierre? :DDDDD
-
#309 Lehet előbb pofoznak fel téged;) hiszen a játékból tudjuk hogy mindenütt ott vannak.... a pop képernyőn nézd meg mit akarnak(lehet az áltlános választójog a gond...mert csökken a sereg súlya a szavazáson...
-
Lacikap #308 Igy az első idegsokk után arra gondoltam, hogy holnap a melóhelyemen megkérdezem ki Jakobinus és hazapofozom! :D -
Lacikap #307 Viszont az, hogy a 45-ös Texas csatlakozás 38-ban volt, a polgárháború 61 helyett 40-ben, szerintem nem normális, az sem, hogy Mexikó nem üzen hadat ha Texas csatlakozik, meg az sem, hogy valami 0,61% a reakciós és nincs olyan provincia ami ne lázadt volna fel ugyan azon a napon.
-
Lacikap #306 Millitary költség maxon, általános választójog, béke....hát elvettem az angoloktól Columbia-t és "Saskacsát" ennyi, ezt engedte illetve ajánlotta fel.
-
#305 Ha fellázadt a hadsereged, akkor A, levetted a military költségeket, B, olyan párt van akit nem szeretnek (anti-miliray stb) vagy a hadsereg soraiban vannak a lázadók, de olyan békét kötöttél ami kiverte azt a bizonyos biztosítékot... nézd meg a pop ablakban mit akarnak a reactiósok... -
Cs3 #304 A bal felső sarokban klikk a kör alakú ország zászlódra és a bejövő Diplomacy ablakon, baloldalt van 4 szá, a legfelső az ( a háborúk melletti szám) -
Lacikap #303 mindegy itt van:
http://kephost.hu/image-5C4F_4C69A023.jpg -
Lacikap #302 -
Cs3 #301 Ez tuti így volt a az első részben? Nekem kimaradt a Revulution kiegészítő, nem csak abba jött ez be? -
Lacikap #300 Ha valaki megtalálta a "realisztik módot" szóljon!
1849 USA:
polgárháborún túl, fél Mexikón túl, Angol hadüzenet és háborún túl.
1. a teljes hadseregem fellázadt a békekötés után, erre jön ez a pici lázadás:
Ha valaki erre azt mondja életszerű, az beteges!
Most úgy érzem visszateszem a viki 1-et, mert ez így egy szar!
Még szerencse, hogy nem rendeltem elő a játékot! -
Cs3 #299 Kösz a war goals gombot eddig nem is találtam, de hogy mondtad van ilyen megkerestem. Fölszabadítom Koreát :) Én szerettem anno építkezni az első részben, azt az elvet vallom, hogy a játékos játszik nem gép, az csak besegítsen, de ne elvegye a játékot :) A paradox AI írási képességeivel meg komoly előítéleteim vannak :)
Pénz. 8 millió pénzem van és 1873-at írunk. Levettem a mocsok a kapitalisták adóját, meg a vámot, hogy akkor dolgozzanak ők, de még így is - a masszívan veszteséges állami iparral :) - is szaporodik. Mit lehet ezzel kezdeni? A Victoria 1-ben lehetett területeket/technológiákat adni-venni, arra jó lenne, de jól látom, hogy ilyen már nincs ebben a részben? -
hollófernyiges #298 Mondjátok meg plíz hol lehet megnézni az infamyt mert csak a mentett állásban tudom csekkolni, az meg nem az igazi.. -
#297 Nekem ez tényleg bejövős a motiváld a Pop-okat, olyan valósághűbb, nem az, hogy átkonvertálom őketXD, hanem ha szar neki elhúz a koloniára, vagy nekiáll lázadozni;)Most én is Japánnal nyomulok, török kampányom kifulladt;) örökkévalóság velük a fejlesztés... Japánban alapvetően a fő sziget jól védhető, meg nincsen nagyhatalom a környéken;) Csak munkásból sosem elég.... -
Arnosos #296 epiteni lehet, csak nem ismered meg a jatekot szerintem, az 1be is igy volt h ha a kormany state kapitalism v planed economy csak akkor tudsz epiteni mindent, ha a tobbi van akkor max fejleszthetsz v meg azt sem, egyebkent a penzt hamar el lehet kolteni foleg ha te epited a gyarakat, egyetlen dolog ami nem teccik az a trade, amit nem ertek, ja es az infamy, marha lassan csokken es hihetetlen ostoba mondon adagolja, pl a poroszokkal azert is infamyt kapok ha egyesiten akarom nemetorszagot es hadat uzenek ausztrianak, ezt nem ertem... -
hollófernyiges #295 "Mondjatok valami biztatót"
Hajrá Cs3 :)
Háború közben is lehet újabb hadicélokat beállítani, azt a gombot nem találtad meg vagy nem engedi valamiért? És nyugi ez nem Civ ahol mindent neked kell csinálni, elég jól dolgoznak maguktól is a popok, a te dolgod csak a felügyelet, ahol munkanélküliség van ott kiegészíteni a gyárat (vagy ha a nyomi liberálisok azt sem engedik akkor csak national focussal ösztönözni-egyébként ez már a Revolutions óta így van). Ha nem bírsz katonailag Kínával, vond be a hatalmi szférádba és foglalj direktben Délkelet-Ázsiában és gyarmatosítsd a Csendes-óceánt (ha történelmi akarsz lenni) vagy Afrikát (ha nem).
Az én pénzem el szok menni vasútépítésre meg flottafejlesztésre. Ha nagyon nem tudsz mit csinálni, vedd el Indiát a britektől :)
-
#294 Még a multiban nem próbáltuk/tam lehet akkor sztem a vélemények is mások lennének... nem? -
Cs3 #293 Ja és pénzügyek az roppant vicces. Ahogy már írta más is, az első 1-2 évben bazi nagy mínusz, aztán valami hirtelen megváltozik és helyre áll a pénzügyi mérleg magától :) A japános játékomhoz visszatérve, annyira helyreállt, hogy milliós nagyságrendű készpénz van a kasszába, de minek! Nincs mire elkölteni... :( -
Cs3 #292 Vegyes érzéseim vannak, lehet még nem ismerek mindet. Japánnal kezdtem rendesen, 1850-re már meglett a civilizált státusz, utána hamar a nagyhatalmi is. Köszönhetően Kínának. Dél-Koreát előbb daraboltam aztán annektáltam. Kína meg megtámadott, én meg erre nagyon elkeseredtem, de azért játszottam tovább, 1-1,5 évnyi koreai sárdagasztás után, már kezdtem szarul állnia (a kínaiak annyian vannak mint az oroszok :) ) s töltöttem volna vissza az állást amikor észrevettem, hogy van elég presztízs meg katonai pont. Pár területet megszálltak a kínaiak, de rengeteg csatát nyeretem. A sok csatanyerés felnyomta a presztízst meg a katonai pontot, illetve a war score-t, Már nyomtam is a Mendzsi restaurációra és Kína vígan elfogadta a white peace-t. Kezdtem nagyon örülni, hogy milyen ügyes és mázlista vagyok. Beindult a kutatás, iparosítás, Kína 5 évente megtámadott, de a hátárt tudtam tartani és előbb-utóbb bele ment mindig a white peace-be. 1870 évekre már megerősödtem annyira, hogy az aktuális kínai támadásnál már áttudtam menni ellentámadásba és megszálltam É-Koreát. Mondom békét kötünk, elkérem tőle. De nem lehet! Most jól értem, hogy védekező háborúban nem lehet területet (statét) szerezni?! Csak támadó háborúval előre kijelölve a célokat?!
Aztán jött a másik nagy csodálkozás, hogy már nem tudtam ipart építeni, s kurvára nem értettem miért. Csak keresgélés, meg fórumozás után, találtam rá az okára. Kormányzó párt politikájától. Ez vicc! (azért odaírhatták volna a gyárépítésnél, hogy miért "NO" Értem én ezt, meg nagyon igaz, hogy kapitalisták építettek rengeteg mindent a kormány csak országtól és korszaktól függően kisebb-nagyobb mértékbe épített, de ez játék lenne! Építeni sok országgal már kezdéskor sem lehet, a többivel meg előbb-utóbb szintén nem lehet majd. Szóval ez a rész amit a Victoriában szerettem az építés meg a molyolás a POP-okkal kilőve. Háborúzni szintén nem nagyon lehet, kb 10-20 évente belefér egy támadó háború, védekező háborúval meg nem lehet terjeszkedni, ha jól látom. Ez a politikai biszbasz meg annyira nem lelkesít. Gyarmatosítás szintén elég nehéz és be van lassítva rendesen, nincs olyan 1950-re már minden foglalt (ami valahol jó.) Szóval most ott járok, hogy nem látom értelmét az egész játéknak. Az egész annyi, hogy a politikával kinyaljam a kapitalisták seggét, hogy építsenek valami láthatatlan dolgokat. Válasszam a kisebbik rosszt az idegesítően sok, szarabbnál-szarabb eveteknél. 20 évente lenyomjak valami 3. világbéli madárszart a térképről, S hogy addig is történjék valami a változatosság kedvéért néhány évenként az egész országot ellepik a jakobinus lázadok.
Hát nem tudom, de én nagyon csalódtam a játékban, főleg az építés "automatizálása" miatt. Mondjatok valami biztatót, hátha bennem van hiba és nem látom jól a dolgokat. -
#291 Lehetetlent?
Ausztria:
-Ausztria a krími-háború miatt (Auszria nem segített az oroszoknak) elveszítette egyetlen valós szövetségesét, Oroszországot
-Ausztria kimerült az 1959-es háborúban
-katonailag (puskák) a poroszok fölényben
-vezetésileg a poroszok fölényben, Radeczky halott (már 1859-ben is az volt, meg is látszott az osztrákok teljesítményén), legjobb tábornoka az itáliai hadszintéren, a főparancsnok nem képes ellátni a feladatát
-taktikailag a poroszok fölényben (Ausztria kétfrontos háborút kényszerül viselni, seregei és szövetségesei szétszórva)
Ezek után nem volt meglepő a porosz győzelem ... -
Arnosos #290 telhetelenek xD en magyarorszaggal vagyok es volt olyan h minden megyembe 9k lazado lett xD de en elveztem leverni oket, csak boszanto h a mocskos konzervativok miatt semien reformot nem tudok behozni es egy jo darabig nem is fogok tudni :( -
#289 De civilizálatlan japánnal a civilizálatlan koreát csak conquesttel lehet...mert colonizálni csak civilizált tud... Mondjuk én Japánnal koreát első körben 3 területét elszedem(12 presztizs nyereség) majd conquest 10presztizs nyereség majdnem megvan a reform minimum... -
#288 Reformokat, meg Abszolút monarchiával elég nehéz megcsinálni...(csak nagy militancynál) de olyan nagyra nálam soha nem megy fel... mondjuk leverem őket, mert van rá sereg, de a gép nem tudja őket leverni... -
hollófernyiges #287 Hmm, csak a conquest 20 infamy, a többivel együtt már jóval 25 fölött járhatsz, nem támadtak még be a nagyhatalmak? Civilizálatlan országot nem érdemes conqest-tel támadni, protektorátust kell kérni, az csak 12 infamy és ugyanúgy csatolod, csak mint kolóniát. -
#286 Igen jó dolog a lázadás, de itt világforradalom van basszus... és nem csak népek tavasza, itt egy 100 évig tartó oda-vissza forradalmak váltják egymást, mert a jakobinusok már 1% lázadási esélynél fellázadnak... a Vicky 1 ben ha jól ment a szekér az országban, senki nem lázadt..i itt akármilyen jól megy a szekér a jakobinusoknak nem lesz jó... vagy ha nekik jó, akkor a reakciósoknak....