3405
Vicky 1836-1939
-
hollófernyiges #365 "Mentést lehet szerkeszteni?"
Lehet.
Jeszy: ott :) -
#364 Home territoryn töltődnek csak rendesen, csíkozottam minimálisan, ellenségesen szinte sehogy.. megfigyeléseim szerint....
Feltettem az 1.1-et a multi miatt, mint kiderült nem kompatibilis a mentéseimmel, elindulnak, de a national focus eltűnt, 3om volt most csak egyet tudok használni, 2 brit területen van és nem tudom összeszedni:( borzalmas... pedig Japánnal nagyon jól állok 1889ben:( erre ez.. Mentést lehet szerkeszteni? Mert talán ha átírnék benne 1-2 dolgot... -
Jeszy #363 Lehet hogy ez nagyon láma kérdés lesz, de hol tudom megnézni h a lázadó pop-ok mitől lázadnak?? Ott ahol megmutatja h milyen a vallásuk meg stb? -
hollófernyiges #362 Az én taktikám a mexikói háborúkban az volt hogy a határ mentén előreküldtem 6000 fős lovascsapatokat területet foglalni, hazai pályán meg 30Ks csapatok vártak hogy hol kell beavatkozni. Győztes csata után egy-kétszer üldöztem de aztán visszamentem feltöltődni. Úgy látom itt nem műxik az ami az EU3ban ahol keményen üldözni kellett a menekülő ellenséget, V2ben túl nagy az attrition és túl kevés ellenséget ölsz meg amíg menekülni tud. -
McCartman #361 erre mindig figyelek , beleférek a supply limitbe de még igy sem töltődnek vissza a brigádok. -
#360 Minden területnek van supply limitje, azt jelenti mennyi brigádot képes ellátni utánpótlással, ha kevesebb a limit a mint ahány brigádod van, nem tudnak teljsen feltöltődni benne a katonák, vagy elkezdenek fogyni (pl 30 brigád a sivatagban gyorsan elfogy (magas attrition) de nem is pótlódik mert a supply limit 5-6 körüli...vagy kevesebb, erre érdemes figylni egy támadásnál, vagy egy védekezés során...egyébként a jobb infrastruktúra javítja a supply consuptiont... -
hollófernyiges #359 Csak saját tapasztalat, szóval nem hivatalos: elfoglalatlan ellenséges területen csak az organisation nő vissza, a strength (létszám) nem. Elfoglalt területen nő a strength de lassabban mint hazai terepen. Azt hiszem a regeneráció a moráltól függ, az organisationé biztosan, talán a strengthé is. -
McCartman #358 legelső hozászólásban olvastam:
'- exportálható mentésfájl a HoI3-ba'
ebből végülis lett valami?:) mit tudtok erről? -
McCartman #357 háboruban miként töltődnek fel az egyes brigádok katonákkal? (tehát strenghtre gondolok , nem organizationra)
Idegen , még ostrom alatt levo teruleten is , vagy csak mar elfoglalt területen esetleg csak sajat orszagban?
valamint ennek gyorsasága mitől függ mit kell fejleszteni , hogy eredményesebben menjen?
Ha nem tudok jelenleg uj brigádot létrehozni manpower híján akkor nem is fognak visszatöltődni? (ergo mindig hagyjak rendelkezésre álló de kiképzetlen katonákat?)
(nem találtam benne rendszert , 3000 emberből csak párszáz maradt , sokáig semmi sem történt, aztán egyik pillanatrol a masikra lettek 1600an) -
#356 A Katonai dokkokban javulnak, ( naval yard vagy mi...) alapból a másik kikötőben nem igazán javulgatnak.... -
Scharnhorst #355 Közbe eszembe jutott egy kérdés, hogyan javulnak a hajók? Mert egyes helyekről nem tudok már szállítani embereket mert útközbe szétesnek a hajóim :D -
Scharnhorst #354 Maga az , hogy paradox játék azt jelenti h mazochistáknak való :P :) -
Renegade #353 miért kínozzátok magatokat? ez egy paradox játék, ami amellett, hogy zseniális és egyedülálló, nos még, mint mindíg, játszhatatlan az első pár patch előtt. :-) -
Kocsmáros #352 letolteni lehet valahonnan az arviz elvitte a jatekra szant penzt -
#351 Multi valaki?
VickyII , jelszó sgforum (hamachi) -
#350 Nekem a megfigyelésem, hogy a konzervgyárat, már akkor bezárom amikor épül... nem láttam még nyereségesen...XD -
hollófernyiges #349 "az lett a vége, hogy a tag besokalt a sok lázadástól."
Valahol itt tartok most én is, az nem fun hogy évente kétszer 40 lázadó beugrik. Leverem őket, de már unalmas, arról nem beszélve hogy ezek az anarchisták állami nyugdíjat szeretnének.
A másik amit javítani kéne, az a gazdasági modell. Liberális párt került kormányra, a gyárak állami támogatása ugrott, mire 270-ről 35-re esett az ipari pontszámom mert a gyárak háromnegyede bezárt, munkanélküliség csúcsokat döntöget. Egyébként összesen ha három gyáron bővítettem, az összes többit az AI rakta le.
Szóval jó játék lesz ez a harmadik patch utan :) -
#348 A képernyő felső részén középen, egy üres fejecske... mellette van a militancy... -
Cs3 #347 Igen a marxista az szoci, majd lesz egy kommunista frakció is. Végül is azt találtam ki, hogy a hadsereget összevonom három helyen (Tokió, Korea, Sanghai) ha valamelyik dandár fellázad, akkor a túlerő pik-pakk leveri. A szívem szakad meg a 3-4 csillagos, sokszoros kínai veteránokért, de ez volt. Korábban írtam, hogy Szahalin szigetén hatalmas katonaanyag van. Az ottani két beutál méretű soilder pop, ugyan kőszoci, de legalább nem kommer lázadó. Onnan felállítok egy új, megbízható hadsereget ,azokkal vérbefojtom a kommereket. Aztán jött egy bazi nagy kommer felkelés. Szahalin kivételével, ami kolónia, minden tartományban! Ha nagyon akartam volna, akkor le tudom őket verni,de belegondoltam, hogy ezután fél-egy évente ez lesz, ki tudja meddig. Jó akkor legyen, legyek kommer, had győzenek a lázadók. Meg lett a kommunista japán, zászló váltás meg minden, hurrá legalább tudok ipart építani, egy rakat gyár elveszett a forradalom győzelmével, aztán meg magától bezár egy csomót! Ezt nem értettem, hogy miért. Én kinyitom őket, a program meg bezárja másnap. Ez volt az utolsó csepp, hogy megnyomjam a Quit gombot :)
Valszeg ott rontottam el, hogy a liberálisokat túl későn (1870-es évek eleje) tettem meg kormánypártnak, így nem jöttek időben a reformok, vagy lehet hagyni kell nyerni a jakobinukosakat. Bár van egy jó kis japán AAR: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=489915 Ennek is az lett a vége, hogy a tag besokalt a sok lázadástól. :) -
#346 A "consciousness" értéket az hol látni? -
#345 Nálam a marxista nevű párt még csak szocialaista, ultra-komcsik még nincsenek, valószínüleg azért nem lehet őket berakni pártba, mert nem férnek össze a monarchiával. Tedd be a szocikat szerintem, aztán lehet lesznek reform eventek. Nálam a Public meetings: Allowed eventel jött be, a liberálisok alatt. Egyébként még csak 1880körül vagyok, egyenlőre a japcsi jakobinusok, vietnámban elvannak magukkal, kb az seregem 3/4 ott van mert ott képeztem le őket aztán nem tudom kit hódítsak;) flottára gyúrok jelenleg, mert bár a holland gyarmatokat sereggel el tudnám foglalni, de a sok blokád miatt nem érnének semmit...
Valami multit össze kéne hozni (általános felhívás:D) Hamachi: VickyII jelszó: sgforum -
Santata #344 Az 1.2-s patch megjelenési időpontjáról nincs infó? -
Pipacs324 #343 Üdv.Nem tudja vki h esetleg a felsőházat ki lehet e iktatni? Mert már mindent adott a reformokhoz csak azok a sötétek nem akarják megszavazni.Vki tudd vmit? -
soulless42 #342 nálam az osztrákokat 1915-re úgy ellepték a lázadások, hogy létrejött szlovákia és Erdély, Magyarország sehol (bár már magyarok szinte már nincsenek is)..... ,de azért a Poroszokat már elverték
Spanyoloknál Aragonia, Oroszoknál Litvánia :)
elég vicces....., nekem eddig rövid időn belül sikerült levernem őket, bár a kommunisták most nagyon aktívak, Japánnal -
Cs3 #341 Kicsit átnéztem, hogy hogy állok. Szóval a szocik már 40% felett vannak, ők megszavaznék a szociális reformokat, de liberálisok nem, a politikai reformoknál meg pont fordítva :) De nem lehet marxista pártot berakni kormány pártnak beacuse: "" Ennyit ír, hogy miért nem :) Nem tudom mit csináljak. Még gondolkozom, de kösz a tippet. Aprópó, te is japánnal nyomod, hol tartasz vagy neked ezek nem okoztak problémát? -
#340 Van olyan mod, ahol a buta szlovák nevek helyett vagy magyar, vagy original AUT-HUN néven vannak nevezve a területek? Borzasztó ez a Bratislava meg a többi ... -
#339 Asszem ha liberálisokat berakod hatalomra, akkor a magas militancy miatt event szerűen lehet esetleg reformot csinálni. vagy hagyd, hogy edo-t elfoglalják a komcsik... aztán 1évvel késöbb a komcsi japcsik:) folytatják:D -
Cs3 #338 A világban a bolt action-ig, a huzagolt csövű minie lövedékes elöltöltősön át jutottak. Illetve sok helyen pl. briteknél is volt előtte sokféle hátultöltős megoldás. Az amerikai polgárháborút is minie lövedékes elöltöltőssel vívták, az osztrák sereg is ilyennel volt felszerelve a porosz háborúban. Egyrészt sok fejlesztés nem volt egyértelmű pl a korai fegyvereknél a papírtöltény meg a fekete lőpor miatt, de a legnagyobb gond a katonai vezetők fejeikben volt :) -
#337 A Dreyse puska 1827-ből? 1841-ben a poroszok rendszeresítik (buta osztrákok nem, "mert lőszerpocsékoláshoz vezet" :)), majd az 1849-es drezdai utcai harcokban már használják. -
Cs3 #336 Nem árt ez lázadók javítása dolog. Dicső japánom az 1900-es évhez közeledve kezd belefulladni az anarchiába :) A jakobinus meg reakciós lázadások még kezelhetők voltak, még ha a területek 90% is volt, de most már hadsereg is elkezdett lázadni mint az állat. Nem írja, de egyszer csak feljön az ablak, hogy csatát vesztettem a lázadók ellen :) A 4 dandáros hadseregből 3 fellázadt, közben meg a Jemeni expediciós hadsereg fele. Nézem tele vannak a soilder meg officer POP-ok kommunistákkal, de nem tudok csinálni semmit. A reformokat, még a szociálisakat sem tudom megszavazni, pedig a szoci-liberális többség van, de még a szocik se akarnak minimálbért a felsőházban. :D -
hollófernyiges #335 Wiki szerint a gatlingot már használták az amerikai polgárháborúban, a záváros puska meg csak 1864-ben látott csatát először. -
#334 Mondjuk nem értem, hogy a machine gun a technikai láncban miért van a bolt action előtt? -
#333 Hát azt még nem írták, de szerintem 1hónapon belül meg kell hogy jelenjen... -
hollófernyiges #332 Viszonylag ritkán szoktam magamnak hadat üzenni azért nem tűnhetett fel eddig az infamy helye :) -
Jeszy #331 Ok köszi az infót és a segítséget -
#330 Mondjuk ahhoz, hogy létrehozd Nmetországot csak háborúval tudod megtenni és elöszőr az Észak Német Föderációt kell létrehoznod (NGF). Azt írták a fórumon hogy a lényeg, hogy a befolyásg, illetve Asztriával és dániával is hadba kell szállnod . Egyrészről ausztriával azért mert Szászországot ki kell iktatni ausztria befolyása alól, másrészről meg dánival szemben felszabadító háborút kell indítanod holstein miatt. Ha ezeket véghez viszed akkor létre tudod hozni az észak német föfderációt és onnantól még egy csatát kell vívnod a franciák ellen elzász-lohtaringiáért. Ha ez is megvan létrejön németország. Van olyan aki már 185-ben létrehozta németországot. -
Jeszy #329 Köszi eddig még észre sem vettem pedig elégfeltűnő helyen van:D:D
Nem tudod véletlenül h mikor jön ki az új patch? -
#328 A patchben lesz a lázadok javítása, aktívabb ai, és a kapitalisták profitorientáltabbak lesznek...
Az infamy-t itt bekarikáztam pirossal:D
-
Jeszy #327 azt hiszem 25 infamy után, de az infamy rohadt lassan csökken és nem tudtom h hol lehet megnézni h mennyi van a mentésen kívül. -
Scharnhorst #326 Mennyitől számít túl magasnak? Két országot foglaltam csak el és közte hagytam bőven időt.