3405

Vicky 1836-1939
  • hollófernyiges
    Svédekkel nagyhatalommá kell válni, SoIba fogni a dánokat és megalakítani Skandináviát. Legalábbis ez a leglogikusabb, muszájnak nem muszáj :)
  • pocoksari
    ha a francik melléd állnak, akkor úgyis meg van nyerve a háború :)
    pl. az oroszoknál lázadások voltak, kb. félévente megtámadta őket mindenki...behúztam őket szövetségesnek és a közelébe nem mert menni senki, pedig effektive megvédeni nem lettem volna képes őket...aztán bontottam a szövetséget és a hiénák már másnap rárontottak...tehát egy erős szövetséges léte már önmagában elrettenti az ellenfelet
  • phylemon
    Nálam most viszonylagos csönd van, volt egy állandó liberális agitációs hullám, ami egy nagy lázadásban csúcsosodott ki, amit levertem, azóta a militancy nem nagyon mozog. A pánskandináv faction meg eltűnt a lázadás leverése után. Ja miután levertem, jött egy üzenet hogy véget ért a lázadás kora vagy vmi ilyesmi. Azóta van rendben a militancy. Egyébként a választási kampány során következetesnek kell lenni az adott témáknál, vagy csak az számít hogy az adott tartományban milyen választ preferálnak a popok?
    Amugy érdekes a svédekkel, szépen gyarapszik az ország, de nem nagyon tudom hogy mit kezdjek a pénzzel. Adott casus bellit a dánokra de nem merek nekik menni. Pedig csak holsteinnel meg belgiummal van szövetségben. Én viszont a franciákkal, illetve én is belgiummal.
  • pocoksari
    és különben merre akarsz terjeszkedni? mert így látatlanban pl. az UK biztosan nagyobb/erősebb/több pontos lesz mint te hódítások nélkül...ráadásul a ruszki medve ott ül melletted...elég csak csúnyán nézni bárkire és máris karmol
  • hollófernyiges
    Kérdezd meg a briteket, hogy 1830-40es években mikor övék volt a világ legerősebb, leggyorsabban fejlődő, leggazdagabb országa, miért pampogtak annyit, miért chartáztak meg nyavalyogtak mindenféle jogokról meg közteherviselésről.
  • pocoksari
    igazából ehhez hozzászólni nem tudok, de én pl. abban sem látok sok rációt, hogy van egy olyan ország, ahol alacsonyak az adók, magasak a bérek, folyamatosan nyílnak új munkahelyeket és katonailag "szétalázza" a környéket mégis kollektívan lázad a nép (pl. UK-val; de Mexikóval is nagyon hamar ez lesz a helyzetem)...fel nem bírom fogni, hogy az általános jólétben kinek érdeke a lázadás...ha meg mégis vannak elvetemültek, akkor miért nincs propaganda...pl. 1k lázadót naponta 1fontért "semlegesítek", tehát van 1millió lázadó, ráköltök 500 fontot naponta, akkor csak 500k lázadozik...ha 1k fontot, akkor mindenki "kussol"...
  • hollófernyiges
    Tegyél rá három pontot, akkor elég gyorsan gyűlik.
  • phylemon
    A trade nem világos számomra. A svédekkel van két lumber mill-em, ami olyan durván fogyasztja az alapanyag timbert, hogy még importálnom is kell hogy ellássam a két lumber millt. Svédországba fát importálni... Mindenesetre a két lumbermill ontja a profitot. Holott a világpiaci kínálat nagyobb a keresletnél. Viszont az acélra nagyobb a kereslet a kínálatnál, ráadásul a svédeknél van egy halom vas nyersanyagnak, az acélgyáraimat viszont feleslegesen építettem meg, mert inkább veszteséget termelnek mint nyereséget... A fene se érti ezt...
  • Santata
    Nagy hatalom vagyok, hogy szerzek a környékemen lévő országokon influencet gyorsan (havi 1-et kapok kb.), hogy beléptethessem a szférámba?
  • Kopiati
    Telepíthetsz olyan gyárat ami, nem hazaira épül, de jelenlegi tapasztalatom szerint amihez gyümölcs kell és nincs azt hagyjad, pl ha szén kell azt világpiacról bőven be lehet szerezni, a vas az bizonytalan, még a kén elég necces beszerzésre, de amit abból gyártasz az veszteséges általában..
    #384 Ne ilyen kemény háborút csinál, mert sok az infamy, hanem keress olyan országot ahol működik a liberate, free people meg hasonlók, mert 1-2 infamy, de 10 presztizs ha sikerül...gyorsan összejön belőle a szükséges mennyiség...
  • phylemon
    Üdv,
    Új vagyok még a játékban, bár a HoI és az EU-t sokáig nyomtam. Nagyon jó kis összetett játék ez a Viki2, sajnos az első részével nem játszottam.
    Hogyan lehet elérni hogy az egyes politikai pártok aránya megváltozzon (liberális-konzervatív-reakciós)? Csak az eventek befolyásolják?
    A svédekkel kezdtem el, építettem acélgyárat, viszont 0.5 körüli hasznot hoz, sőt néha veszteséges is... Be is zártam. Viszont a fűrésztelep az szépen hoz a konyhára. Egyébként olyan gyárat nem is érdemes építeni amihez nincs haza nyersanyag? Veszteséget fog termelni?
    A tarifát meddig lehet/érdemes mozgatni? Mert a büdzsét elnézve, igazából azzal lehet megállítani a minuszos költségvetést. Az oktatás, meg a bürokrácia nem sok vizet zavar. Mi fog változni ha mondjuk feltolom/lehúzom a vámokat?
    Azt is észrevettem, hogy hiába veszem le a middle strata adóját, az artisanoknak gyakorlatilag felkopik az álla, több mint fele vörös a diagramon, tehát a napi szükségletei sincsenek meg, lassan növöget a militancyjuk is... A liberális agitációval meg tele van már a tököm. Gyakorlatilag az egész arról szól hogy gyarapodnak és előbb utóbb forradalom lesz? Már van két rebel factionom is. Az egyik valami pán-skandináv izé a másik pedig a norvég szeparatisták (ez de jól hangzik :D). Már több ezer tagja van, de a revoltra még 0% esélyt ír. Mit lehet ezek ellen tenni?
  • pocoksari
    áááá, az nem tetszik :)
    különben mindegyik játék arról szól, hogy tökmindegy mit csinálsz ha a sereget küldöd rá az ellenfélre, akkor úgyis te nyersz :)

én mondjuk az infamyt nem igazán figyelem, legalábbis, hogy 25 alatt maradjon azt biztos nem
    mert ha jól emlékszem, akkor 0,1-el csökken havonta, ez 100év alatt 120 infamy, ami 6db civilizálatlan állam vagy 12 régió (~50tartomány), az nem olyan sok...abból egy másodlagos hatalom még nem is biztos, hogy győz...papírforma szerint legalábbis
    amit meg kapok casus bellit...na, az megint olyan, hogy hasznom nem lesz belőle semmi...
  • hollófernyiges
    Azt hiszem neked inkább a Hearts of Iron kéne már paradoxilag, a Victoria nem igazán erről szól.
  • pocoksari
    ahammm, akkor a választások esetén nem automatice a legalsó opciót választom a felugró ablakoknál, hanem meg is nézem, hogy mit választok :) de halálra idegesít, hogy mindig történik valami vagy választani kell valami közül, miközben én a seregeket akarom az ellenség torkára kommandírozni...meg amikor ott vagy 500-1000 tartománnyal és azokat piszkálgatni folyamatosan, kinek mi a baja, hova mi kell...ááá, ott szoktam hagyni a fenébe...igazából a győzelemhez, nem nekem kell baromi jónak lennem, elég ha eltörlök mindenkit és mindjárt nincs verseny :)

most azon töröm a fejem, hogy hova droppoljak, mert amíg elfoglalom amerikát, addig elkészül a flotta (legalábbis a transport kapacitás biztosan, erőre nem hiszem,hogy angolverő lesz)...az első célpontom valami civilizálatlan horda lerohanása indokínában, onnan india, kína vonalom át a ruszkikon az atlanti óceánig vagy afrikában keressek valamit, esetleg pofátlanul egyből a spanyolokat támadom meg és onnan a francikon keresztül leverem a porosz/osztrák részt tovább az oroszokon, közben a britt szigetekre egy kis kitérő
    így elsőre, akik gondot okozhatnak azok a francik és az angolok...a többiek kicsik vagy a lázadások szétszedik őket
  • hollófernyiges
    Bármilyen párt jó amelyiknek nem laissez faire a gazdasági programja. Ha nem demokrácia az államforma akkor még csak választás sem kell, simán ki lehet nevezni egyet kormányozni, viszont Mexikó demokrácia ha jól tudom. Vic2-ben nem tudom hogyan lehet visszábblépni, régebbi reflexeim alapján hagynám a fővárosban győzni az anarchistákat, ők meg bevezetik a diktatúrát, onnan már lehet kormányt kinevezni. Vagy hagyományos módon a választásokkor navigálsz úgy hogy a kedvenc pártodnak kedvezzen.
    Mondjuk én ennyire agresszív nem vagyok, arra vigyázni szokok hogy a badboy ne menjen túlságosan fel, de arra is hogy mindig legyen infamy ami csökken :)
  • pocoksari
    a következő kérdés, hogyan tudok olyan pártot választani, ami enged nekem vasutat építeni? mondjuk nem vagyok vastagon pénzzel, olyan 200k körül lehet, de az is minek ha úgysem tudom elkölteni csak képzésre (ez meg ugye limitált)

az elején érdekes volt, -os voltam, felvettem össz. 25k kölcsönt, azt most visszafizettem...én ezt az új területeknek tudtam be
    pl. Making History 2-ben is nonstop minuszos voltam, de mint az úthenger ütögettem le az ellenfeleket és ez folyamatosan visszatöltötte...

a Paradoxos játékoknál azt vettem észre, hogy akkor nehéz igazán ha ülsz a popsidon(ráadásul én jellemzően kerülöm a szöszmötölést),ezért én mindegyik játékuknál nekimentem akinek csak lehetett,MH2ben eu-ázsia-afrikát románokkal behúztam már 1938ig, de eu3ban is ugyanezt eljátszottam és úgy látom itt is teljesen ugyanezt kell csinálni...csak még meg kell szoknom a játékot
  • pocoksari
    dejódejó, köszi
  • hollófernyiges
    A consciousness az a nép politikai érdeklődése, mennyire fáj neki ha nem szavazhat vagy nincs állami TB. Ha magas akkor azért lázad mert Gyurcsány a miniszterelnök, ha alacsony akkor meg mert magas az adó.
  • pocoksari
    én most Mexikóval kezdtem (vagyis tegnap, mert most éppen dolgozom..)
    ugye az elején Texast le kellett vernem, utánna nekimentem a Közép Am. Uniónak, Kolumbia, majd Venezuela...vastag voltam infamyben, ezért az UK jött megtorolni...de ők ugye vagy tengerről droppolnak be hozzám az ellenséges területre vagy átjönek északon a senki földjén és úgy kezdenek az ostromhoz...ugyebár ilyenkor elkezdenek hullani, ezért amikor 90% körül volt a tartományom elfoglalása megtámadtam őket és mindegyik inváziós seregüket megsemmisítettem
    ezután neki is mentem az USÁnak, itt sajna elrontottam, mert az elején bár szétvertem az összes seregüket, de a területük foglalásakor eléggé lepusztultak a seregeim meg addig ők is összeszedtek valamenyit, így csak 2 régiót tudtam elhozni (na, majd köv körben okosabb leszek)
    ezután ismét nekimentem kolumbiának, az UK meg nekem, megint szétvertem a seregeiket, de most átmentem a kanadai területekre és kezdem elfoglalgatni, remélem lesz annyi warscoreom, hogy pár tartomány el is hozhassak tőlük

ami nem tetszik, hogy nem tudok gyárat támogatni vagy vasutat építeni, olyan pártra meg nem tudok váltani ahol ilyet lehet

ami tetszik, hogy az infamy miatt nem unatkozok, mondjuk eu3ban is 2000fölött volt a végére...hihi, ja, különben az első játékomat az UK-val toltam, ott is volt 500as infamy amikor meguntam az évente egy kollektív lázadást(főleg úgy,h baromi jól élt a nép), de egy ország sem mert kötözködni

és van egy kérdésem is, a consciousness miben fáj nekem?
  • pocoksari
    ha gonosz lennék azt mondanám, hogy amint van olaj az USA odamegy és jól megcivilizál :)
  • hollófernyiges
    Gyarmatosítással, kultúrtechek gyors kifejlesztésével, Panama- és szuezi csatornák építésével vagy eventekkel mint világkiállítás szervezése vagy Nílus forrása, de azt hiszem ezek ebben az esetben kiesnek, szóval marad a háború.
  • Fasiszta
    Presztízst hogy lehet háború nélkül szerezni mert szeretném civilizálni Perzsiát.
  • Kopiati
    Köszi, megvan, bár sajna feltűnt egy másik a verzió különbség miatti gubanc amire nem lesz orvosság:(, a bürokratákat nem számolja rendesen emiatt mindig 100 az adm. eff., de úgy veszi, hogy bürokraták nélkül... fákk yeah:)

Egyébként lázadók kiírtásásnak egy jó módja, még nem próbáltam mert költséges.... hogy mozgósítasz, és ott jelzi ha egy brigádod lázadó szervezet tagja, utána pedig szépen bedaráltatod őket, valamilyen országgal és nyugodjanak békében...
  • Kopiati
    Az első szám muatja, hogy hány brigádod van, a második mennyit tudsz max kiállítani. Ha az elő több mint a második(csökkent a katonák száma) akkor növelni kell a katonai kiadást, mert lassabban fognak töltődni a seregeid... ha kevés katona, húzd fel a költségeket és özönlenek alád az emberek... pl a gyarmatok ideális toborzók mert kb végtelenszámú katonát képesek előadni, korábban előkerült szahalin esete, nálam pedig észak kína hasonló este 150-el több brigádot tudnék életre hívni...csak pár tereület miatt...
  • a.carkey
    Nekem sem minden kóser, de már dereng.

Próbáld meg innen!
  • Brave89
    vazz:)...arra én is rájöttem h jobb odlalt fent, csak hogy a build army-nál nem midnig leeht új brigádokat létrehozni, a hajók száma melletti értéken meg nem nagyon tudok kiigazodni...most pl: 57/47...most ez vagy azt jelenti hogy 47 brigádból 57-em van és a +10 tehcekből jön mint pl az ic a hoiban, vagy hogy 57ből 47-em van, akkor meg miért nem tudok még 10 brigádot toborozni?
  • hollófernyiges
    A manpower értéke a felső menüsorban jobb oldalt van a hajóid száma mellett és a military screenen központilag tudsz új brigádokat létrehozni, nem kell egyesével végignézni a provinciákat. Ezt növelni úgy tudod hogy jobban fizeted a katonáidat és több polgár csap fel honvédnak.
  • hollófernyiges
    Vaze, 8 badboyért elfoglalhatod egész Egyiptomot, Japánt vagy akár Kínát :) Oks, értem a problémát, de ezt kompenzálja a SoI.
  • Brave89
    halihó, nekem olyan kérdésem lenne, hogy az új brigádok állítása mitől függ?Gyanítom a katonák számától, ami az összlakosság arányából fakad, de nem lehet valahol valami konkrét manpower értéket találni?Továbbá ennek az értéknek az egyetlen emelési módja a national focuson belül a katonákra rakni ott, ahol mondjuk sok a paraszt?....Elég idegesítő hogy így random kell nézegetnem, hogy mikor tudok új egységet toborozni.
  • Arnosos
    infamy nagyon hulyen sikerult, semmivel nem lehet jobban csokkenteni, es igy pedig szinte remenytelen egy nagyobb hoditas, ezt nagyon elrontotak :( EU III ban legalabb lehetett novelni a - aranyt de most meg ezt se...:(
  • Jeszy
    a szárd királysággal
  • McCartman
    Olaszország egyesítésének melyik országgal vágnátok neki?
  • hollófernyiges
    Keress rá a human-ra azzal egyből a te országodra ugrik.
  • Jeszy
    Nézegettem a hivatalos fórumot és erre a sz**** lázadásra ezt találták ki. Lehet h érdemes lenne megnézni... :S
  • Jeszy
    használd a keresőt:D ha a saját országodat akarod meg keresni akk a 3 betű(pl poroszoknál pru) után teszel szóköz nélkül egy = jelet és rámész h előre keressen és addig nyomod amíg meg nem találod az országod a területeket sztem szintén így kell keresni csak = nélkül
  • Kopiati
    Hát erre gondoltam én is, de egy 40megás fájlban sejthetitek, hogy megtalál az ember bármit is:D főleg, hogy látszólag teljesen random vannak benne a dolgok.... az elején 10-20 sor rólam, de utána random... régiók kóddal...mind1... majd kezdek egy újat más országgal...
  • Jeszy
    Találtam a trade menüben egy olyan gombot h az állami készletekből vásárolhatnak a pop-ok és a gyárak na mondom király így mindig lesz a gyáraknak alap anyaga... na ja naiv gondolat volt mer ha ez az opció be van kapcsolva akk a gyárak mínuszt termelnek amikor meg kikapcsolom akk átmenne pluszba!! ezt most mire véljem?? egyébként mitől van az h a gyáraimba senki nem akar dolgozni menni közben meg nem tom hány 1000 munka nélkülim van. valaki segíthetne nekem ebben a kérdésben.
  • Jeszy
    Kopiati a mentésfájlt úgy tudod szerkeszteni h megnyitod jegyzettömbbel és megkeresed vagy a saját országod vagy azt a 2 területet amelyiken rajta van és kitörlöd.
  • hollófernyiges
    Wordpaddal megnyitod és átírsz benne amit akarsz, általában nem túl nehéz rájönni hogy hogyan kell mert txt alapú az egész mentés. Az országodat legkönnyebben úgy találod meg ha rákeresel arra hogy human.
  • Kopiati
    Tudom gugli a barátom, de mégis hogy?:)