3405

Vicky 1836-1939
  • Kopiati
    Nincsmit:D Arnosos volt a host, őt illeti a dícséret:), még egyébként kb 28 embernek lenen hely a multiban...
  • Kopiati
    Költségvetés helyes állítgatása is sokat konvertál. Pl ha magas az admin költség, akkor a clergymenek előszerettel adminnak mennek...akkor is inkább adminnak mennek ha egyenlő a költség vetésben az értékük...erre érdemes figyelni...
  • fityusz
    Köszi a multit Kopiati, nekem tetszett, legközelebb már Japóka néven harcolok :D
  • Metontour
    A POP-okat átkonvertálni csak "csalogatással" és a national focussal lehet? A tradet megéri a gép által irányítani?
  • Kopiati
    Nah valaki érez magában affinitást a multihoz? nah nah???
  • Kopiati
    Szerezz egy kolóniát, és pár éven belül ha előjön a szerintem bug, akkor kb 150 brigádot toborozhatsz onnan...elmennek a népek a kolóniára katonáskodni....
  • Kopiati
    Ha valakinek lenne kipróbálni milyen amikor nem az AI ellen kűzd, hanem igazi játkosokkal multizik, akkor jöjjön! Hamchi szoba: VickyII jelszó sgforum
  • Jeszy
    Na végre sikerült létre hoznom az NGF-et. De most meg az a bibi h a hadseregem nagyon kicsi és így a francik majd ha nekik ugrom elzász-lotharingiáért simán le fognak nyomni. Nem tud vki valami jó megoldást azon kívül h toljam maxra a military spendinget(ami már megtörtént) mert még mindig kicsi a hs és a francák simán levernek.:(
  • Kopiati
    Machine gun, és nationalism tech.... mind2 -10%....
  • phylemon
    Ja, közben visszaolvastam és megtaláltam a megoldást a kolonizációs problémámra.
  • hUNGARYANO
    Helló!

Lenne egy kérdésem. Ausztriával(akkor már Osztrák-Magyar Monarchiával), és 1880 körül valami hihetetlen mennyiségű lázadó van(összesen vagy 3 millió-> ami a monarchiában eléggé lehetetlen), az érdekelne hogy hogyan tudom ezt a számot csökkenteni, mert már zavar az hogy a hadseregem fele átmegy lázadóba.
  • phylemon
    Hogyan lehet kolonizálni azokat a területeket ahol pl 15 a liferating (pl Afrika)? Merthogy azt mondja nekem hogy a jelenlegi tech level-en csak a legalább 35% liferatinggal rendelkező területeket lehet kolonizálni. Találtam egy technology-t az industry-n belül, a medicine-t, ami ad egy possibly inventet, de az is csak 5%-kal enyhiti a szükséges liferatingot (és hát csak possibly ugye...) Mert már annyi a pénzem a svédekkel mit a szemét, a popok qrvajól élnek, sszal valamit kezdeni kéne, de az infamy miatt nem akarok szomszéd országoknak nekimenni...
  • a.carkey
    *Hiába állítok be egy területen az ott adott nyersanyagra jellemző típust National Focusnak ...
  • a.carkey
    A National focust ti hogy szoktátok meghatározni?

Az AI építi a gyárakat. Hiába állítok be egy területen az ott adott nyersanyagra jellemző típust, tutira cseszik azt építeni, aztán felhúz konzerv és egyéb szar gyárakat, amit bonthatok le.

Néztem a leírást, de a trükköket, hogy tényleg ne legyen munkanélküliség, meg azért jólét legyen (már baszott alacsonyak az adók is 1% a gazdagoknak, 20% a szegényeknek, 15% a középosztálynak, pont azért, hogy jól éljenek, fejlődjenek), de nagy a munkanélküliség, és folyamatosak a lázadásnak nevezhető csetepaték.
  • Kopiati
    A diplomáciánál lehet rontani vele a viszonyt, ahogy valakit beteszel sphere-be, ugyan úgy működik visszafelé is...
  • jocking
    Hali!
    A következő a gondom. Ausztriával játszok, és Bosznia-Hercegovina valahogy bekerült a befolyási övezetembe (sphere of influence). Van rá valami mód, hogy "kigolyózzam" innen a bosnyákokat és hadat tudjak üzenni nekik végre? Pl. ha egy másik oszággal tölteném be a mentésemet és azzal valahogy "kiszabadítanám" boszniát?
  • Santata
    Literacy: Írás-olvasástudók/Műveltség aránya. Clergymen-ekkel.
    A nagyító az hogy mennyi kutatópontod van, minél több annál gyorsabban fejlesztesz technikákat.
  • browing
    a literacy az mit befolyásol? és hogyan lehet növelni?
    a literacy melletti az kis nagyító, az micsoda , mit befolyásol, és hogy lehet növelni?
    ha befolyásolok egy szomszédos kis országot az mit eredményezhet??
  • Arnosos
    akkor dobtam hatast amikor felszabaditotam moldvat a torok nyomas alol es mi a hala? -200 relation es 8 infamy :))
  • Brave89
    hát, a lassú játékkal nekem is problémám van....és az infamy tényleg elég röhelyes...8 infamybe kerül holstein-t sphere-é tenni, mert ha felszabadítom, akkor automata nem lesz a szférám (!)
  • Arnosos
    az infamy is szar latt 20 infamy ha el akarok foglalni egy bakity afrikai allamot, kerdem en akkor az angolok v mas nagyhatalom h csinalta ezt annak idelyen? infamyt kapok azert mert fuggetleniteni akarok egy kis allamot egy masiktol???! ez orulet megertem ha teruletett akarok elvenni de ugymond egy jo dologert infamyt kapni ez rohelyes
  • Arnosos
    az semmi, en haduzenet nelkul semmi nelkul 1840ben a poroszokal letrhoztam a nemeteket, hogy hogy azt nem tudom egyszeruen bejott egy event h egyesult nemetorsag, es meg Ausztria(!) is nemetorszag lett minden, szloveniatol delukrajnaig, aztan hadatuzent franciaorszag es 1000(!) dandart mozgositott, sajat szememmel lattam, persze nekem eselyem nem volt mert alig 15 dandart tudtam toborozni, erdekes jatek nem mondom
  • Arnosos
    en aszem torlom es viszaterek az 1 hez, 1864be vagyok de annyira belasult h jatszhatatlan, meguntam a kinlodast, az egyes sokkal jobb, egyszeruen nem ertem h lehet igy ennyire optimizalatlanul kiadni, Core 2 quad gepen akardjon egy ien grafikaval, eleg erdekes
  • browing
    a literacy az mit befolyásol? és hogyan lehet növelni?
    a literacy melletti kis nagyító, az micsoda , mit befolyásol, és hogy lehet növelni?
  • Brave89
    már másodjára kezdtem újra a poroszokkal a játékot, mivel egész egyszerűen KÉPTELENSÉG létrehozni Németországot, már eléggé a letörlöm az egészet mivel egy rakás szar kategóriánál tartok. Az még hagyján hogy a világban a történelmi események közül szinte semmi nem következik be, kivéve persze az usát, mivel ott kb. havonta történik valami. De pl. Olaszország soha nem jön létre, a Piemontiak meg sem mozdulnak, a krími háború se következik be, senki nem háborúzik senkivel, mindenki elvan...kb. mint egy konzerv doboz, olyan ez a játék, ennél még az 1 is mozgalmasabb.
  • Brave89
    Hogy a túróba lehet létrehozni Németországot?Megtámadtam Dániát, elszakítottam tőle a déli részt + szférámba soroltam Holsteint, aztán meg vertem Ausztriát (ademt hegemony, vagy mi), lenyúlva tőle Szászországot(add to sphere)de az országok, akik korábban a szférámban voltak elpártoltak tőlem. Ahhoz hogy legyen Németországom először az észak német föderációt kell létrehoznom amihez minden észak német állam szféra országnak kell hogy legyen, de hogy az istenbe érjem ezt el ha minden egyes kis állammal a szféra háború 5-8 infamybe kerül?...elég idegesítő.
  • McCartman
    kozeli kikötő , szabad national focus point.
  • browing
    heló
    magyarokkal vagyok, és lenne egy kérdésem...
    11. legnagyobb hatalom éppen most az ország és most akarok afrikában akarok semleges területet szerezni de nem engedi, mért nem engedi?
    valamit ki kell fejleszteni? vagy mi?
  • McCartman
    ill. diplo uton is szerezheto satellit orszag vagy csak annex utan engedhetem el?
  • McCartman
    és milyen előnyökkel jar egy satellit?
  • Kopiati
    Jah satellitet az elfoglalás után a politika-release nation fül ön lehet csinálni...
  • Kopiati
    A soi-kkal nem túl szoros a kapcsolat, diplomáciával könnyen le lehet szedni bárkiről, és önálló ország, csak feléd húz, míg a sattellit nem önálló, nem lehet vele diplomáciázni, és csak háborúval tudják elszedni tőled...(sok presztizs jár érte, kevés bboy...)
  • McCartman
    miben különbözik a SOI a szatelit állami státusztól? (SOIval asszem közös a piac, ha szatelit állammá teszek vkit akkor részesülök a bevételeiből?)
    ill. satelitté hogy tehetek vkit? (diplomaciai uton is vagy wargoalnak kell megadni)
  • hollófernyiges
    SoI-Sphere of Influence, nagyhatalmak vonják védőszárny alá a kisebb nemzeteket. Svédekkel (és egyéb kisebb hatalmakkal) jó taktika lehet bázist létesíteni az Indiai-óceánon és körbepofozni a kis, védelem nélküli országokat, csak úgy a megalázás kedvéért, darabja 5 presztízs, badboy meg szinte semmi :)
  • Kopiati
    Sphere of Influence(befolyása alatt)
  • phylemon
    Láma kérdés következik: mi az hogy Solban?
  • Kopiati
    Nagyon jó funkció, hogy az ellenfél szövetségesei csak akkor segítenek, neki, ha katonailag együtt erősebbek lesznek:), vagy ha sphere of influencben vannak. Most ezt megtapasztaltam peruval, peruval jól lehet gyakorolni a helyes oktatás politikát, és müködik is szerencsére, 10%-ról 40 re ment fel az olvasottság 44 év alatt, 25 körüli kutatási ponttal, 80 ra becsúsztam nagyhatalomnak, az isteni ipar álltal:D, aztán megnéztem először milyen ha nyernek a jakobok... hát többé nem fognak:D egy csomó gyáram bezárták, úgyhogy fákk no...

A nagyhatalmi státusz a három érték(presztizs, hadsereg, ipar) összeadott értéke...
  • pocoksari
    nem, összpontszámnak kell a top8-hoz elégnek lennie, tehát presztízs, ipar, sereg összesen
  • pocoksari
    hmmm...de ha nagyhatalom vagy, akkor elesel attól a lehetőségtől, hogy "haverkodj" más nagyhatalommal, önmagában nem tudom, hogy a svéd terület mennyi katonához elég, de egy erős oroszországgal szemben vagy a dánokkal SoIban a poroszok ellen nem biztos, hogy elég...aztán ki tudja, arrafelé még nem játszottam és nem vagyok tisztában az erőviszonyokkal
  • phylemon
    mekkora prestige kell a nagyhatalmi státuszhoz? nekem most 42 van... CSak ettől függ egyébként?