3405

Vicky 1836-1939
  • Cs3
    A reformok megszavazhatósága attól függ, hogy a felsőházban (upper hause) van-e legalább 50%-i képviselő aki megszavaza. A rendszer elméletileg úgy működök, hogy a libsik szeretik a politikai, a szocik a szociális refomokat, a konzervatívok mind kettőt hajlamosak, de csak akkor, ha már nagy a millitancy. Ez volt az elmélet. Gyakorlatban igen nehéz megszavazni bármilyen reformot is, ezért is van sok lázadás a középjátéktól. 1845 lehet még alapból is kicsit még korai.
    Ötlet?! Save szerkesztés, reform eventek kézzel való elsütés, refomok bevezetését könnyítő mod használata, megvárni az 1.2-es peccset.
  • Pluskast
    Azt valaki tudja, hogy mi a szöszért lehet az, hogy nem tudok egyetlen politikai vagy szociális reformot sem csinálni? Az elején (úgy 1845 körül) egyszer megváltoztattam a politikai rendszert (abszolút monarchiából lett porosz alkotmányosság) de azóta nem enged a gép semmit sem változtatni. Ötlet esetleg?
  • fityusz
    Nem, mert ezt is kispórólták a szemetek.
  • Trantorius
    Játék kezdésénél amikor országot választunk, lehet az időt előrébb állítani?
  • Brave89
    lol....nézegettem a txt fileokat vadászva az eventek szövegei után egy esetleges egyetem közbeni magyarítás elindítása végett majd év közben, aztán a C:\Program Files\Paradox Interactive\Victoria 2\localisation könyvtárban lévő excel dokumentumoknál találtam elvétve néhol magyar szöveget pl a beta1 elnevezésű file-ban az elején már találni néhol magyar szöveget. Valakinek valami ötlete van, hogy ez mi lehet?
  • Trantorius
    Hello
    Magyarítás a játékhoz várható?
  • jocking
    Sikerült megoldani a dolgot, most viszont nagy gebasz van. Ahogy legyártok egy katonai egységet, és az kikerül a térképre, 90%-ban azonnal rebellé változik. Ez mitől van?
  • McCartman
    1.2es patchben mar orvosolva lesz a problema , jelenleg nem tudok elengedni Magyarorszagot satellit államként (sem).
    Itt ezzel a temaval foglalkoztak , vki irt ra egy eventet .
  • jocking
    Meg lehet valahogy oldani, hogy már a játék kezdetekor Magyarország is választható legyen Ausztriától függetlenül? Nincs erre valami mod?
  • Jeszy
    Arra jöttem rá h a játék készítő ezt a 48-49-s "világ forradalmat" szépen belerakták a gammába mert 48-49 folyamatosan lázadoztak a jakobinus meg egyéb lázadóim de amikor elértem az 1850-es évet akk hirtelen eltűntek.
  • Jeszy
    1848
  • Brave89
    és kb hányban jött ez létre?
  • Kopiati
    Technológiával lehet bővíteni, de néha az is elég ha többen dolgoznak(többet termel) a technológia növeli a termelést, de csökkenti a farm stb méretét így munkások szabadulnak fel az iparnak... elég logikus felépítésű a játék ebből a szempontból...
  • pauli
    Minden tartománynak van RGO-ja. Az RGO-ban termelik a POP-ok az alap erőforrásokat, mint pl. marha, gyümölcs, búza stb.

Nekem az a kérdésem, hogy az RGO-t hogyan lehet bővíteni?
  • browing
    mi az RGO?
  • pocoksari
    majd én is lehet, hogy meglesem mit ügyködtök multi terén :)

azon töröm a fejem, hogy honnan tudnék elég diplomáciai pontot szerezni...egyszerűen állnak a hódításaim, mert nem tudok elég hadüzenetet/követelést/békét kiosztani...
  • Cs3
    Pausolni mindenki tud, ha valaki megnyomja akkor mindenkinél áll az idő, a sebességet növelni/csökkenteni csak a Host tudja a játék közben. Ha éppen nincs semmi a nagyvilágban, akkor feljebb lehet venni, ha mindenki benne van, bár netfüggő is a dolog, nagyon gyorst nem biztos, hogy bírja. A lassabb néha gyorsabb mert nem kellhet félóránként rehostolni.
  • Fasiszta
    Én is fel telepítettem.
  • hUNGARYANO
    Feltelepítettem a Hamachit, csatlakoztam is Arnosos által megadott szobanévre, és innen hogyan tovább?(vagyis hogy tudok játszani online)
  • Kopiati
    Innen:HUmachi
    Miután telepítetted be is kell állítani, amit a FAQ menüpont alatt részletesen elmagyaráznak.
  • Jeszy
    Brave 89 kezdésnek az összes német kis államra rá nyomtam diplomáciánál az a 3 kis kockát:) aztán még az elején egy háború Ausztria ellen melyben megszereztem a hegemóniát és ki vettet Szászországot a befolyásából. Azután meg vártam míg a hs feltöltődik, utána hadüzenet Dániának h slewsig-holsteint szabadítsa fel azt könnyen megnyertem mert a dánoknak nagyon kicsi a hs-ük. Utána meg megvártam h az összes kis é-német állam a befolyásomba kerüljön és jött is a kis jel a policy képernyőn h decision-t tudok teljesíteni. Most majd a franciáktól kell elszednem az még egykemény dió lessz mert nekik minimum 2x-er akkora a hs-ük.
  • Fasiszta
    Honnan lehet letölteni a hamachit?
  • Arnosos
    tegyel fel hamachit es ott lentebb irja mi a kod meg a nev ahoz hogy oda gyere ahol mi vagyuk es ott tudunk beszelni es akkor jatszhatsz te is
  • Fasiszta
    Nincs.
  • Kopiati
    Mit nem tudsz? Hamachid van?
  • McCartman
    legyél secondary power.
  • Fasiszta
    Hogy lehet multizni mert én nem tudok?
  • a.carkey
    Mi kell ahhoz, hogy gyarmatosítani lehesen egy nem great powerrel?
  • Kopiati
    Rám számíthatsz!:D Ha valaki még jönne Hamachi név: VickyII jelszó sgforum
  • Arnosos
    nah senki nem jon meg multizni?
  • Brave89
    te hogy a mákosgubába tudtad azt létrehozni?akárhogy szenvedek, nem tudom megcsinálni...pls írd le részletesen.
  • Kopiati
    A spherebe kerülés az tőled teljesen független mechanizmus... csak szívás van vele....(már aki sphereben van)
  • McCartman
    és ha lerontod vele a kapcsolatod?
  • Kopiati
    Magad is Great powerré válsz:D, vagy reméynkedsz, hogy egy marakodnak feletted a great powerek...
  • browing
    hogy tudom megakadályozni hogy egy great power befolyásoljon??
  • fityusz
    Hát igen, nekem is ez segített, következő multi holnap, mi elvileg egész nap ráérünk, gyertek többen, úgy mégjobb a móka :D
  • Arnosos
    sokszor egy ujra install segit megvaltoztatni a verziot, (tudom paradox)
  • Arnosos
    FONTOS!!! verzionak egyeznie kell pontosan nekem 1.1 (DWJI) betuknek is egyezniuk kell Skidrow a legalkalmasabb
  • Arnosos
    valaki kreal, valasztasz orszagot, az idot meg akkor is anyiszor alitod meg ahanyszor akarod persze kis sebesegen jatszuk 2es fokozaton :) maskor gyertek tobben jatszani, tok jo volt segitetuk leverni a lazadast az orszagainkban xD jakobinusok xD
  • McCartman
    sose multiztam még paradox játékban. hogy működik?
    ha vki lepauseolja akkor mindenkinel megall , ha vki begyorsit mindenkinel gyorsit?