Otthoni 3D film nézés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy csomó 3D lineár polarizációs szemüvegem. A kérdésem az lenne, hogy a két projektoros vagy az egy projektor+szûrõs lehetõségen kívül van-e más megoldás arra, hogy a filmet megtudjam nézni LCD monitoron?
A PowerDVD 10-ben van olyan lehetõség a filmnél, hogy Micropolarizációs LCD 3D, de a sötétebb lencsével nem lehet semmit látni, mert ugye az összerakott kép és egy frekvencián megy.
Milyen megoldások lennének erre?
Elõre is köszönöm!
3D-s Full HD lcd monitor tv tunerrel 100 000 ft-ért
ez is ugyanaz a szitu mint anno a Full hd-s tv esetében amikor 200 000 ft-ban került egy full hd-s tv, akkor lehetett már venni 60 000 ezerért egy full HD-s monitort amit ugyanugy full hd-s tv-ként is lehetett használni. Ha ezt a monitort megveszem akkor azon tudok 3d-s filmet nézni, illetve majd ha lesznek 3d-s tv csatornák (müholdon lehet fogni 1-2-t) akkor ezzel tudom nézni? mert 100 ezerért akkor rohadtul megéri.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Itthon megtaláltam egy régi szemüvegemet a két színû 3D-s szemüveget.(Vörös/Cián) Elég fura benne filmet nézni mivel színek szinte a eredeti szinek eltüntek. No az lenne a kérdésem h van olyan 3D-s szemüveg ami nem színes hanem átlátszó, és power dvd 10 segítségével tudom élvezni a 3D-s hatást...kb úgy mint moziba vagy hasonlóan.?
Köszi a választ
„a vonat érkezése”
tényleg, van valaki, akinél a youtube 3d filmek nem szakadozva jönnek?
letöltöttem a jégkorszakot 3d ben.
2 mkv fájlt tartalmaz
jobb és bal-t
gondolom egyszerre kéne lejátszani.
valaki tudja hogyan és mivel kell?
3D Film Lista
Van olyan ami hiányzik belõle? Vagy valami észrevétel? szívesen olvasok építõ kritikát is.

Clonetrooper I. : Én mindig a droidok fejére célzok. Clonetrooper II. : Hát, nem vagyunk egyformák.
Azt (még) nem, de a foci VB már abban lesz közvetítve. 😊
A piros-kék szemüveg már elég gagyi 😄
De ez akkora marhaság, hogy mindenben erõltetik a 3D technológiát.
Most akkor a Híradót, Fókuszt is 3D-ben fogom nézni? 😄D
vettem egy papír szemüveget, filmeknél játékoknál próbáltam, a mélység érzet átjön, csak a színek nem túl jók.
a szemüveg szerintem piros-kék, elvileg vörös-cián kellene, bár piros-kék szemüveget nem találtam a neten, szal lehet csak színvak vagyok😄 van piros-kék szemcsi?😄
a monitorom max 60hz-et tud, ez ilyen sztereo cuccnál számít vagy csak a polárszûrös cuccnál lényeges?
próbálgattam a monitor szineivel játszadozni, de a színek úgy is elég rosszak, a fehér szín nem jön át egyátalán, valami ötlet?😊
Valamelyik Media Markban ki lehet próbálni a 3D -s monitort (tehát a polarizált megoldással szétválasztásost), annál tökéletesen kijött a 3D és nem volt "mellékhatása". A jövõ mindenképpen ez lesz, csakhát ehhez olyan kijelzõk kellenek...
alatta lehet válogatni szemüveg típusok közül!
Akyyy - Keres a YouTubon valami pofásabb 3D filmet. Utána próbáld megtalálni a beállítható szemüvegek közül azt, ami neked van. Persze lehet, hogy a sok közül nem lesz ott a te verziód, vagy nem lesz a monitorod rendesen szinkalibrálva ... de egy próbát megér szerintem.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Olyan szintre emeli a vizuális élményt,h nem akartam elhinni!
A kép olyan tiszta és éles...ez valami egészen más mint a full HD!!
Nem olcsó,de én nem bántam meg!
És persze az Avatar filmmel reklámozza.
Miért volt szar egyébként?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
A polarizált módszer tényleg nagyon drága, amihez kell egy olyan monitor, vagy 2 projector, ami ilyenre képes, és kell egy szemüveg, ami szétválasztja (ez nem színes!).
De van a két színû módszer, amikor a képen rajtavan mind2 szemnek a képe, és a színszûrõs szemüveg ketté tudja választani, ehhez semmi más nem kell, csak egy 2 színû szemüveg (meg olyan film vagy kép, ami ilyen színes).
Nekem csak az volt a kérdésem, hogy érdemes-e ezzel az anaglifes 3D-vel (2. megoldás) próbálkozni, mert több helyen olvastam negatívumokat (fárasztja a szemet, a színválasztó színei nem látszanak), ráadásul már vagy 4 fajta szemüveg van.
Szal a 3D-s filmhez kell:
Polarizált monitor ami tudja a piros zöld képet (mert az azért olyan homályos mert 2 képet látsz más polaritással, tehát a rendes monitor nem tudja) 90 000FT
Bitang erõs videókari ami tudja a dupla képet vetíteni (normális fpsel) olyan 80 000FT
Polarizált Szemüveg (ami a polarizált képet szét tudja választani) 40 000DFT
Összesen:
~210 000FT
Megéri?
210 000FT osztva 1300FT-al (mert ennyi egy mozijegy):
161 szer elmehetsz ennyibõl moziba😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Van poláris elven mûködõ monitor. Hátránya, hogy "egyemberes" csak szembe ülve mûködik, és a poláris szûrõnek "hála" kemény 35 fokos a láthatósági szöge. Ilyen monitor pl. az OCZ 22"-os 3D gamer monitora.
Nyilván a monitornak meg kell kapnia a két szemnek való külön két képet.
3D monitor/plazma/projektor: Ezekhez sima fázisváltásos szemüveg van, vagy vehetõ. Jellemzõen az új készülékek közül olyanok tudják amiknek ilyen elmebeteg 200/240Hz képfrissítése van. Kivéve monitor, ott 120Hz amik egyenlõre kaphatóak. (Lásd NVidia féle megoldás + Samu monitor.)
Itt a nem 3D filmeket színkiemeléssel minimális mélységérzettel tudja ellátni a hozzáadott szoftver, de ahhoz tudtommal kell számítógép. Természetesen játéknál a programnak ill. VGA drivernek kell támogatnia.
Léteznek már BluRay kiadványok, ahol le van tárolva mindkét szemnek készült képsor, ezeknél a 3D módszer tök mindegy, mert az lejátszás közben kerül megvalósításra.
Van otthoni polárszemüveges megoldás, legalább is projektor. Megfizetethetetlenül drága ... még.
Volt még olyan 3D monitor, ami az egy darab user szemmozgását követve tette kia 2db képet, de azok drágák voltak, és nagyon nem váltak be.
Van még holomegjelenítõ is, de az meg nem térhatású képet csinál, hanem hologramot, nagyon drága, és OpenGL adatokból dolgozik egy ehhez mérten drága számítógép segítségével. Kb. 40.000 dollár. Made in Hungary. 😉
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
a polarizált SPÉCI felszint a képernyõn. Ezek rohadt drágák, gyakorlatilag nem "home" kategória, épp ezért irhatnátok "low end"-et a cimbe, pisi kaki helyett.
esetleg ha létezik olyan firmware hozzá akkor mûködhet ezzel a cuccal vagy a piros-kék szemüveges módszerrel, de ebben az Xbox 360 fórumain tudnak tippet adni
van olyan monitor amivel mûködik?
de nemhiszem hogy ez átütõ sikerû lenne.
inkább valami gyagyesz megoldás ...
mondom hogy a polarizált monitor + 3ds film + polarizált szemcsi a megoldás
u dont have to listen anybody else but me
nincs arról adata hogy mi van távolabb és mi közelebb, talán azt nézi hogy mire fókuszál a kamera és azt kiemeli?