1222

NBA 2K10
  • báttyó02
    hát állitolag ha megvan neked a draft combine 2K10 a sima játék mellé,akkor be lehet állítani...de erről kb ennyit tudok,forumon ovlasgattam
  • Spark555
    Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy én xbox 360-on játszok vele és a my player módot tolom. Na most nekem is az lenne a gondom, hogy túl kevésnek találom az 5 percet, ez nem elég szinte semmire. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudom átállítani xbox 360-on, hogy ne 5 perces legyen egy negyed?

Előre is köszi!
  • A file
    őőő
    nálam most beküldött egy olyat a játék,h a quick game/association meccseket nem lehet tolni...indulna a meccs,ehelyett csak a bírót meg a közönséget mutatják percekig.többi mód jó. vmi ötlet?
  • Legend Killer
    6meccsből4szer A+t kaptam és Bvel zártam, de d ligában kötöttem ki :(.
  • Richardix
    yeah.. A- emberek! :)
    1000 SP-t kaptam kb a meccsért :)
  • Richardix
    mit vársz 12 perces negyedekkel? az igazi NBA meccseknek is 12 percesek a negyedei :P
  • Richardix
    ééééértem.... ami azt illeti télleg könnyű mondani, mert hiába préselem rá magam, elég 1 mp-re elhúznia mellettem kapja a labdát és zsákol (amit persze képtelenség védeni a fairség kedvéért). Na mind1 még próbálkozok.
    igazából az Alley-oopokat én se terveztem be, csak előre akartam passzolni, aztán az lett belőle. a bad positioningre is találtam megoldást, a 3 pontos vonalon ténykedem amíg labdát kapok, aztán betörök és zsákolok,, vagy előrepasszolom és assist. de labda nélkül nem megyek a 3 pontos vonalon belülre.
  • Totti87
    Sziasztok! Visszaolvastam és köszönöm a tippet a myplayer mód negyed beállítására. Most 12 percesek a negyedek ami egyszerre jó is meg nem is. Nagyon hosszú így egy meccs, de normálisan lehet teljesíteni. Van megoldás arra, h a simulált meccsek negyedei legyenek 5 percesek? Az lenne a legjobb.
  • donpedro
    Igen, a passzolás képesség kell ahhoz, hogy alley-oopokat osztogathass, és mivel az enyém még elég alacsony, ép ezért nem is próbálkoztam még ezzel egyszer sem. A jó értékeléséhez ugyanis kulcsfontosságú, hogy azokat a képességeidet használd, amelyek tényleg jók.

Persze az értékelési rendszer sem tökéletes, pl leszedek egy támadó lepattanót, és 1 másodpercre rá kapom a minuszt bad positioningre, vagy olyan is többször volt már, hogy a bad passből lett assist.
  • donpedro
    Ahogy ProGabe is írta, ki kell tapasztalni, hogy mit jutalmaz, és mit büntet a játék, és törekedni kell az A+-ra. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy ezt értékeli a legfontosabbnak a játék, amikor eldönti, hogy megtartanak, vagy kirúgnak a csapattól. Lehet, hgy eleinte ez a posztodtól függően a saját eredményességed rovására megy, de idővel jönnek majd a pontok is.
  • donpedro
    A bad shot selection azt jelenti, hogy rossz pozícióból kísérelted meg a dobást. Pl ha kicsi irányítót játszol, berongyolsz a palánk alá, és onnan próbálod a gyűrűbe küszködni a labdát 2 hústorony védő között, az bad shot selection. Ugyanígy bad shot selection az is, ha úgy dobod el a tempót kintről vagy középtávolról, hogy az embered az orrod előtt kalimpál. Szóval ilyenkor azért büntet a program, mert nagy ebből a helyzetből nagy eséllyel mellé fogod dobni, és lényegében visszaadod a labdát az ellenfélnek.

Tudom, hogy nem könnyű lerázni a védőt, de azért nem lehetetlen. Meg kell próbálni fedezékként használni a csapattársakat, és így szabadulni az embertől. Tehát úgy mozogj, hogy a védőd fennakadjon egy csapattársadon. Ha kintről akarsz pontokat szerezni, akkor hasznos, ha a Shoot off dribble képességedet felfejleszted (azt jelenti, hogy labdavezetésből indított dobás), mert álló helyzetben szinte soha nem hagynak üresen, bár előfordul. Egy teljes meccsen legalább 15 jó dobóhelyzetet ki lehet alakítani, és én igyekszem csak ezeket elvállalni.

Ami a védekezést illeti, eleinte én is nagyon küszködtem ezzel, rendre ellépett mellettem az ember (25-30 pontokat is dobtak rólam), pedig ennek igazából semmi trükkje nincs. Egész egyszerűen meg kell próbálni mindig a gyűrű és a támadó közé helyezkedni - na és persze nem szabad róla elkóborolni, hacsak nem nagyon muszáj, illetve a steal gombot is célszerű hanyagolni, mert az elején úgyis túl alacsony a steal képességed ahhoz, hogy így labdákat szerezz. Ha nagyon eltávolodik tőled a támadó, akkor egy pillanatnyi turbo gomb, hogy utolérd, de egyébként az sem fontos. Folyamatosan az ember és a gyűrű közé kell helyezkedni, ez a lényeg.

Tudom, könnyű azt mondani, de mint mondtam, bele lehet jönni. Nekem már elég jól megy, egy játékos sem dobott rólam 2-3 ziccernél többet egy meccsen az NBA-ben, már régóta.

Ami inkább problémás lehet, az a blokkolási kísérlet tempóknál, azt nagyon nehéz jól időzíteni, én is sokszor lemaradok, de ezek legalább kimaradnak néha.

Legutóbb egyébként a Timberwolves ellen az eddigi legjobb meccsemet játszottam, a padról bejőve 19 perc alatt megszereztem az első dupla-duplámat (13pt, 3 lpt, 12 gp). Még a "közvetítésben" is kiemeltek meccs közben egy kis összefoglalóval. :) Ráadásul a végén pont az egyik legnagyobb tehetségnek tartott újonc PG-ből, Jonny Flynnből csináltam hülyét - egy tökéletesen időzített testcsellel úgy elküldtem, hogy vagy 3 méterrel arrébb állt meg, és már engedtem is el a triplát, ami épp a végső dudaszó pillanatában hullott be. Rohadt jó volt. :) Ráadásul Flynn az egész meccsen megrekedt 6 pontnál. Ez még jól jöhet a Rookie All-Staros szavazásnál.
  • Richardix
    hm... most játszottam egy meccset, feltornásztam egész A- ig, de aztán visszaestem B+ ra, de ez akkoris jól sikerült. amúgy, az alley-op (feldobom és bezsákolja) sikerességét a passzolás fejlesztése segíti? mert sajna 3x is mellédobtam :S
  • Richardix
    az én játékosom is Shooting Guard, csak az 3pt-os.
    Igazából a + pontok meg NEm szerzésében azis közrejátszik, hogy a csapattársaim bénák... nem kicsit. pl. társam ott van a palánk előtt, odapasszolom, hogy ugye assist, és kipasszolja a fenébe. meg ha indításból előrepasszolom 90%-ban 3 pontost dob, ami sose sikerül. a másik bajom , hogy a festéken ugye 3mp-nél tovább nem lehetek, viszont ha oldalra kimegyek gyakran bead egy bad position-t.
    a védekezés meg a legnagyobb bajom. Hiába fogom a palit, mindig sikerül meglépnie, sőt, még úgyis labdát szerez h közbe ott állok elötte.
  • Legend Killer
    help
  • ProGabe #208
    én is A+-okat kapok, pedig már a Lakers edzőtáborában tevékenykedem. igaz, Kobe még egy másodpercet sem játszott 3 meccsen, most kiejtettek egy próbajátékost, remélem nem ő jön helyette, mert akkor nehéz dolgom lesz

a poszt: shooting guard, athletic! all around egy határ szar, túlságosan is el vannak osztva a pontok, így inkább csak védekezésben lesz jó a játékos. mínusz pontokat nagyon ritkán kapok. azt meg kell tanulni, hogy ezeket miért adja, aztán kerülni azokat a szituációkat.

a labdát SOHA nem kérem, mindig jól helyezkedek, mindig jól dobok (20+ fölötti átlag, bad shooting szinte sosincs), védekezés is jól megy

a lényeg, hogy ne abban gondolkozzatok, hogy mit csinálnátok valójában! ez egy játék, annak a "szabályai" szerint kell helyezkedni, dobni

pl. szinte mindig megkapom a labdát, ha támadáskor először beállok az iránytó védőjének útjába (tehát elzárok, csak hátha ezt így valaki nem vágja), aztán egyből lemegyek az alapvonalhoz, ki 3 pontosra, onnan betörök, vagy lepasszolom, meg is van az assziszt, vagy good shooting...

még az is fontos, hogy a transition gólokat (gyorsindítás) mindig mi fejezzük be. ezekből meccsenként van vagy 10. szépen lehet belőle termelni, és könnyű az ember dolga, hiszen általában csak egy védő áll vele szemben, az is a PG :)

szóval a lényeg a lényeg, hogy jól kell védekezni és egy kicsit erőszakosan kell támadni, meg meccsenként kell csinálni vagy' 20 elzárást. igaz, azokért alacsony + pontokat osztogat, hiszen könnyű megcsinálni.

nekem is ez a 2-ik my playerem, az elsőt nagyon elrontottam, tanulásra jó volt. szinte semmit nem csináltam a meccsen, úgy éreztem csak védekezek. aztán ráéreztem, támadásban mindig alkotok valamit és én vagyok a csapat legjobbja. sokszor a pontok felét én dobom :)
  • Richardix
    csak 1 kérdés: HOGY TUDSZ TE A+ -RA VÉGEZNI?!
    Én hiába adok jó passzokat, csinálok gyorsindításokat, meg minden, egyszerűen D+nál jobbat soha nem tudtam csinálni. legfőképp a lehetetlen védekezéstől. Még azzal is spórolom a mínusz pontokat, hogy nem kérek passzokat (mert ha sztem szabad vagyok, a játék szerint nem), a festéket elkerülöm (merthogy passzolni akkor se passzolnak, ha kérem, 3 mp eltelik megint rajtam csattan az ostor) és mégis. Bad positioning-et kapok foylton (pedig sztem pont h jó helyen vagyok) és mindeig bezsákolja az az ember akit én fogok (még akkoris ha utánaugranak)
  • grizzly21
    ez egy altalanos duma, a konkret item-et nezd meg:

itt

Shipping: This item is also available for shipping to select countries outside the U.S.

Nem a warez tamogatasa miatt kerdezem, de van elonye annak hogy eredetiben van meg a jatek? Ilyen olcson en is elgondolkozom rajta..netezni lehet torttel is ?

A ps3 verziot valaki probalta mar? Sajna demot nem lattem a store-on eddig
  • Richardix
    ezzel az osztályozással van 1 dolog amit nem értek. név szerint "bad shot selection" ezzel mi a tökömet akar? Sztem a labdát 1 féleképpen dobja az ember: hogy lehetőleg bemenjen. Meg igazából nemtom h kéne fognom a számomra kijelölt támadót. Hiába próbálom fogni gondol egyet és elfut a fenébe, labdát kap és puff, "engedtem pontot szerezni". engedte a fene, de ha nem LEHET rendesen fogni őt? az ellen bezzeg úgy véd h nem könnyű átjutni.
  • Legend Killer
    úrja=újra
  • Legend Killer
    másodszor kezdem úrja a my playert és mindig a d leagueben kötök ki. mit csináljak már, hogy egyből nba legyen?
  • donpedro
    Ha my playerben szeretnéd ezeket állítani, a játékon belül ezt nem lehet, csak külső segédeszközzel. Olvasd el a #146-ot.

Grizzly - nálam ilyen gondok nincsenek, rendre A-val, vagy A+-szal zárom a meccseket. Lehet, hogy túl gyakran akarsz betörni a festékbe, onnan ugyanis a gyenge kezdeti skillek miatt nagyon nehéz pontot szerezni. Én a pontjaim nagy részét középtávoli tempókból, gyorsindításokból, és triplákból szerzem, bár néha a betörés is összejön, ha szellősen védekezik az ellenfél. PG-vel célszerű inkább kívül maradni, és csak akkor betörni, ha egyértelműen le tudod rázni a védőt, és üres a festék.

Szerintem jó értékelést úgy a legkönnyebb elérni, ha figyeled a palánk felé mozgó capattársakat, egy jó ütemű passzal könnyű gólpasszokat lehet adni. A másik módszer, ami nekem sokszor beválik, hogy középről, a triplavonalról indulva elfutok az oldalon álló csapattárs mögött, így lerázva a védőmet, és a sarokból dobok tempót. Ilyenkor rendre megkapom a labdát kérés nélkül is, és elég sok dobás beakad.

Nekem játék közben egyetlen problémám van csak, nem nagyon tudok labdát szerezni. A pattogtató ellenféltől még sosem tudtam elvenni, igaz, nem is próbálkozom olyan gyakran, mert ha nem sikerül, akkor könnyen elmegy mellettem.
  • A file
    Hát köszi a tanácsokat:)
    Még annyit kérdeznék,h a my playerben a nehézségi szintet/időt hol tudom beállítani?nem találom sehol.kösz ezt is
  • Neoncsoves
    Logitech Chillstream-et X360 controllernek ismeri fel és ugyanúgy néz ki meg minden csak a fogása más, sőt még kézhűtés is van rajta. (Chillstream van nekem, megvagyok vele elégedve, nagyon kényelmes)
  • A file
    Geniusra is azt mondták h qrva jó pc hez....és nem mennek az analogok,nem egy játékban.szal ezért vennék x360joyt,csak nemtom a win7et szereti e.azért kösz
  • Darkon
    En ezt ajanlom. Egyik legjobb PC-hez
  • A file
    Hello.Nekem az a bajom,h a Genius gamepadon nem megy a 2 analog stick,minden más igen,szal csak mozogni nem tudok a játékossal.
    Nemtom mitől van,de eldöntöttem h veszek egy vezetékes x360 joyt.
    Szal a kérdésem,h az fog működni win7 el?vagy csak xp hez van?
    köszi
  • Darkon
    A legjobb amit talaltam eddig UK-bol (ebay) 24euro postakoltseggel. Az a baj hogy USA-bol rendelnem meg vamot is kene fizetni szerintem UK-bol megrendelem.
  • Darkon
    Szerintem meginkabb csiszoltak a jatekmeneten. Nagyon jo otlet hogy nem lehet szaguldozni a palyan es lefaradnak egy egy nagy roham utan. Atvittem a szinte tokeletes csuszkaimat 9-bol iszonyatos jo a 10ben is. Mozgasok meg realisztikusabbak, nekem a regi kameranezet hianyzik.
  • Darkon
    "Buyers outside the U.S. cannot purchase the following types of items via Amazon Marketplace: video games, toy and baby items, electronics, cameras and photo items, tools and hardware, kitchenware and housewares, sporting goods and outdoor equipment, software, and computers."
  • grizzly21
    vedd meg amazon-rol, 17 dollar
  • grizzly21
    Osszessegeben tobbet vartam, es az amazon-os ertekelesek is azt mutatjak hogy masok is.. a 2K9 szerintem kozel tokeletes volt, ebben azert mar vannak problemaim..
  • grizzly21
    A MyPlayer mod tenyleg jo otlet, de nekem eddig nem jott be..allandoan bad call for pass, ami neha jogos, de legtobbszor szerintem nem. Egyszer pedig egesz sokat dobtam az edzomeccsen, C- rol felhoztam magam C+ra es a vegen a summary megis POOR volt, raadasul negativ pontokat kaptam ra...hogy ez bug, vagy csak en nem ertem mi volt a baj ?

Jatek kozben pedig neha ugrik egyet a jatek, nektek nem? Mintha akadna, de csak ritkan es viszonylag nagyobb ugras.

Ti miket szoktatok nyomogatni, hogy mozogjanak jobban a csapattarsak ?
    En is egy all around PG-vel kezdtem, de most lehet hogy valasztok inkabb egy mast, mert a dobasok alig mennek be, ziccert meg sokszor blokkoljak. Szerintem csinalok egy nagy bohom centert, mert ugyis a Bostonban akarok jatszani, viszont onnan nem szivesen szoritanek ki senkit, max Perkinst:)

Valaki nem tudja h Jordan miert nincs a jatekban ?
  • markijoe12
    Hali!
    Vki helpeljen pls!
    Zsákoló versenynál vagyis dunknál hogyan kell befejezni hogy bemennyen a labda?

• Legend Killer
    rohadt jó és lefagyott, mikor szimulálta, hogy betegyen.
  • donpedro
    A két legnagyobb baja az a my player módnak, hogy egyrészt az AI pocsékul védekezik a festékben, másrészt lényegében 100%-kal dobja mindenki az open jumpshotot az ellenféltől. Persze ezeket nyilván elég nagy százalékkal beszórják az NBA-ben is, de azért ennyire nem. Jah, és pláne nem mindenki.

Ha a gépnek olyanja van, akkor ráadásul azokat is bevágja, amelyeknél zavar a védő. Legutóbb a Golden State ellen játszottam, és az első negyedben úgy volt 36-26 oda, hogy szó szerint 100%-kal ált a Warriors - 15/15 mezőnyből. Ennek kb. a fele volt rossz védekezés, a többinél viszont ugrott a védő is a dobóval.

Van még egy durva hiba, ha nem vagyok a pályán, akkor a sim néha megbolondul, pl a múltkor a Phoenix 92 pontnál tartott félidőben, de majdnem mindig túl sok a pont. Lehet látni, hogy kb. 4-5 másodpercenként számolja a dobási kísérleteket a gép.

Hogy a karakteremről is mondjak valamit, én a Clipperst választottam az all-round PG-mel a nyári liga után, és sikeresen túléltem az edzőtábort. Az első két meccsen mindjárt a Lakers és a Suns jött - nem volt egyszerű, de nekem mindkétszer egész jól ment. A Lakers ellen nem sok időt kaptam, és szinte minden dobásom lejött (5pt-tal zártam), de azért 7 gólpasszt így is kiosztottam. A Suns ellen aztán már jobban sikerültek a dobások, 15 perc alatt 11pt, 4 pattanó (3 támadó!) és 7 assziszt lett a vége.

A védekezésem is kezd összeállni, az edzőtáborban pl Baron Davist rendre 15 pont alatt tudtam tartani. Más kérdés, hogy a festékben béna védekezés miatt kiosztott egy rakás gólpasszt.

A lényeg, hogy ha sikerül tartanom ezt a színvonalat, akkor hamarosan kiszoríthatom a padról Telfairt, jelenleg ez a cél.
  • markijoe12
    Hali!
    Vki helpeljen pls!
    Zsákoló versenynál vagyis dunknál hogyan kell befejezni hogy bemennyen a labda?
  • Richardix
    egyetértek... a csapattársak mindig bambák, meg bénáznak, az ellen meg...
    példa, mi támadunk, kosár elött áll egy csapattárs, nekipasszolom, erre ő ahelyett h bezsákolná, visszapasszolja nekem! meg modnjuk ellen lazán befut a kosárhoz és bezsákol, ezt próbálná meg a mi csapatunk. Védelem nálunk nuku jóformán, náluk meg erődítmény. Csomószor helyzetbe kerülök, de nem passzolják nekem a labdát, mert ők jobban tudják.. mellé is dobják. -.-
    De amit uuuutálok, hogy a játéknak semmi nem jó! pl odamegyek a kosárral szembe kérhetem a labdát nem kapom persze, mert csapat bamba, letelik 3 mp, hiba. ha viszont kimegyek oldalra akkor minuszpont "rossz pozicíóért" hát faszom, akkor micsináljak?!
  • Legend Killer
    ok
  • báttyó02
    neked is ajánlom h állítgass a game sliders-ben
  • Legend Killer
    megvan gamepadon... most ötössel tudom befejezni a zsákot zsákoló versenyen, de ebben az új karrier módban... asszem my playerben a drilleket billel engedi csak csinálni :S.
    meg mindegyik csapattársam tök szar, a gép meg tök erős, így persze, hogy lemosnak.