108
Nemzeti ünnepeink
 • Ferenc4
  #108
 • Hegi90
  #107
  And that's how all that shit began
 • Tyler1
  #106
  ülnek az mtv székházban a fejesek:
  -Te Zoli! Geci unalmas ez az mtv. Eddig még elnézegettem a Kékfényt, meg az Önök kérték-et, de kéne vmi új és átütő dolog.
  -Jah sztem is. Héé megvan még az az 1 láda művér, amit még a Szomszédok forgatásán használtunk?
  -Aha, sőt van felesleges gyujtogató kellékünk is!
  -MEGVAAN! Rendezzünk demonstrációt, és támadjuk meg magunkat!
  -JUpppiijééé!!!!

 • Hegi90
  #105
  most akkor mivan? Az MTV megtámadtatta saját magát, hogy legyen mit leadniuk a tévében, vagy mi?
  Ha ott voltál, akkor elmagyarázhatnád pontosabban is, hogy mi történt, nem csak rébuszokban.
 • Szolnokboy1
  #104
  mert hirtelen elkezdenek ugatni, mint a egy félkegyelmű és szét akarják szedni a kerítést. ez kimaradt.
 • Szolnokboy1
  #103
  és engem ki sajnál, amikor a kibaszott ebektől majd' összefosom magam éjszaka, miközben békésen sétálok hazafelé az utcán?
 • TDantes
  #102
  Erről a mentalitásról, mindig ugyanaz jut eszembe:

  Örkény István: GLI UNGHERESI

  A fagylaltot egy cataniai cukrász találta föl, név szerint Ugo Riccardo Salvatore Giulio Girolamo B.

  Hogy mikor, az még vita tárgya, ne töltsük most vele az időt, nagyjából akkortájt, amikor a könyvnyomtatást.

  Ugo nemcsak a fagylaltot találta föl, hanem az ostyából sütött tölcsért, és a hozzá való tolókocsit is. (Ez így van rendjén. El sem képzelhető, hogy például Irinyi csak a gyufát találta volna föl, és valaki más a skatulyát. Hogy Ehrlich csak a Salvarsant, és másvalaki a szifiliszt. Ilyen nincs.) Miután találmányát ekként tökéletesítette, nekivágott vele a világnak.

  Bejárta Lodomériát és Besszarábiát, Tirolt, Burgundiát, Brandenburgot és a vend kapitányságot. Hogy miképpen fogadták, az elképzelhető, de le nem írható! Ahová megjött kis tolókocsijával, összegyűlt a helység apraja-nagyja, markukban tartották a pénzt, szájukban az összefutott nyálat, és dobogó szívvel várták málna-, eper-, csokoládé-, citrom- vagy pisztáciafagylaltjukat. Ugo mindenkinek azt adta, amit kért, s hogy vásárlóit megóvja a fölösleges kísérletezéstől, azt is megmutatta, hogy a fagylaltot egyszerűen csak nyalogatni kell.

  Mindenütt örömkiáltásokkal fogadták, búsan nézték távozását, s alig tudták kivárni visszajöttét.

  Egyszer aztán elvetődött Magyarországra is. (Olaszul: Ungheria.) Itt azonban a király éppen új sóvámot vetett ki, s az ország apraja-nagyja hallani sem akart másról, mint a sóvámról, ami már egymagában fölsebezte Ugo hiúságát. Bánatában csöngettyűt szerelt a tolókocsira, s azoknak, akik a csengőszóra nagy nehezen összeverődtek, buzgalmában lángolva mutatta be fagylaltját.

  A magyarok azonban (olaszul: gli ungheresi) oda se bagóztak. Nem érezték a nyári hőséget, tehát nem vágyakoztak hűsítőkre sem, mert tele volt a sóvámmal a fejük. Hiába magyarázta Ugo, hogy gondolhatnak közben amire akarnak, hiszen a fagylaltot csak nyalogatni kell, azt mondták, köszönik, nekik mindig van mit nyalogatniuk. De, válaszolta Ugo, akit sértett ez a sötét közöny, őnála minden fagylalt más és más ízű. Őnekik pedig, mondták erre ezek a fafejű magyarok, elég, ha az öt ujjukat szopogatni kezdik, mert mind az ötnek más-más íze van. És amikor Ugo tovább akarta bizonygatni az igazát, lógombócokat vágtak hozzá abban a hiszemben, hogy "gelatti" (magyarul: fagylalt) ezen a habarék nyelven azt jelenti: "Éljen a sóvám!" S ezt nem lehetett szó nélkül zsebre vágni.

  Szegény Ugo, testben-lélekben megtörve, még eltolta kocsiját a zárai grófságig, de onnan már hajóval szállították haza. Halálos ágyán, amikor körülvették az olasz fagylaltárusok, csak ennyit tudott mondani:

  - Gli ungheresi... gli ungheresi...

  Aztán kilehelte lelkét.
 • sKeezo
  #101
  IRIGYSÉG
 • Qwerty4
  #100
  Egyetértek Broafka, szánalmas ez a mentalitás...
 • Broafka
  #99
  jah meg a Cseh Laci:

  szintén VB:
  beteg volt, és 3. lett. Újság cikk:
  "Hát Cseh Lacinak CSAK a dobogó LEGALLJA jutott"

  ölném meg aki ilyen cikkeket ír...
 • Broafka
  #98
  ez annyira magyar!
  Mi folyton csak fikázni tudunk mindent, és mindenkit!

  Amikor Baumgartner Zsolt indult a forma1-en, akkor fúúúj, mert gazdag kis hülye gyerek mit próbálkozik, úgyse fog nyerni. Ahelyett, hogy inkább büszkék lettünk volna, hogy van egy magyar forma1-esünk.

  Amikor Gyurta Dani első lett úszó VB-n akkor mi jelent meg az újságban: "a soha semmit nem nyerő Dani végre feljutot a dobogóra" (vagy valami ehhez nagyon hasonló) hát csak gratulálni tudok ehhez a méltán bunkó cikkhez. Ahelyett, hogy inkább dícsértük volna, hogy miylen fantasztikusat úszott.

  Most meg jön Bessenyei, hogy ő is dögöljön meg.

  Egyszer az életbe nem tudtok valaminek örülni, nem féltékenykedve nézni a másikra, nem fikázni a másikat, és valamit dicsérni?
 • Falcon87
  #97
  Mármint nem részt vettem rajta, nem vagyok egy autógyújtogatós típus.
 • Falcon87
  #96
  Az MTV székház ostroma egy megrendezett dolog volt. Mint amikor a németek lengyeleknek öltöztek, és saját magukat támadták meg ürügyként. Ott voltam, láttam.
 • VRSDM
  #95
  elkezdtem írni egy hosszút de kitöröltem inkább csak néhány gondolatot írok...
  -az hogy ők itt repülnek nem mindegy? te olyankor úgyis dolgozol. ergó nem pihensz...
  -az gondolom senkit nem zavarna ha lenne mo-n belvárosi forma1es pálya valahol és ők brümmögnének, azt néznétek örömmel?
  -az hogy a redbull szponzorálja az egészet azzal nem tudsz mit csinálni, akárhova mész ami picit is extrémsport a redbull lesz a szponzor
  -szidalmazzátok hogy húdeakurvaannyukat, közbe nem tűnik fel hogy annak a félmillió embernek aki kb. ottvan mégis tetszik? na ki a ludas akkor?
  -ne essél túlzásokba, köztársasági elnökünk se redbullok között beszélt, hanem honvédekkel a háttérben
  -lehet csak te nem értesz hozzá, de szoktak lenni (idén nemtudom mi volt mert későn érkeztem) magyar honvédelmi repülőgépek (a helikopter is repülőgép csak forgószárnyas ;)

  nem tudom miért baj hogy van ez az egész napos program, jobb lenne ha a hősök terei zászlófelvonást megnéznénk a tévéből aztán meg ülnénk a meleg lakásunkban és várnánk az estét és tüzijáték ...
 • Zerénd
  #94
  "Besenyei Péter képes arra, hogy megutáltassa az emberekkel a repülést. Hiába anyázza egy fél város, csakazértis napokig fel-alá dübörög fölöttünk, s teszi ezt már évek óta, hogy aztán augusztus 20-án is ezt csinálja, kvázi ünnepi program gyanánt. Ha valakit, hát engem aztán nem lehet azzal gyanúsítani, hogy ne szeretném a repülős látványosságokat, mégis a pokolba kívánom nagyszerű világbajnokunkat, azzal a mérgező, egészségkárosító energiaitallal együtt, amit reklámoz.

  Miféle nemzeti ünnep ez? Kit ünneplünk, a Red Bullt vagy Szent Istvánt? Nem látom, hogy a tisztelt szponzorok egy büdös szót is pazarolnának államalapítónkra. Annál inkább a cirkuszi látványosságra, amivé a repülés tiszteletreméltó sportját züllesztették, ámbátor megtették ezt a lovassporttal is, elvégre Budapesten mindent lehet. Tényleg örülnünk kellene, hogy ezen a szép napon - s előtte még három-négy napig - üveghangon bömbölő repülőgépeket köszönthetünk fővárosunk légterében, amelyek egy kereskedelmi termék reklámozását hivatottak ellátni? Ilyen szegény a magyar nemzet, hogy nincsenek nekünk saját repülőink, sportolóink, légierőnk, katonáink? Tényleg csak úgy lehet megünnepelni az ország születésnapját, hogy ingyen odaadjuk fél Budapestet egy mammutcégnek, hogy a színeibe öltöztetett gépezetekkel fellármázza a város amúgy sem felhőtlen nyugalmát?

  Tisztességes ország megalázásként élné meg ezt az "ajándékot". Képzeljük el, mi lett volna, ha Horthy Miklós "Igyál Coca-Colát" feliratok közt mondta volna el Gellért téri beszédét, vagy ha Kossuth temetésén Wrigley's rágógumit osztogattak volna. Ennek a repülőcirkusznak semmi köze sem az ünnephez, sem a repüléshez. Annak a repülőtéren, repülőnapon lenne a helye. Ha Magyarország ünnepelni szeretne, tessék adni egy kis pénzt a sportrepülőknek - akár Besenyeinek is - hogy szépen, méltóságteljesen, magyar színekben elrepüljenek a város fölött, vagy rákölteni még pár milliót, hogy a légierőnk tiszteleghessen a főváros fölött. Ne egy multicég reklámja legyen Szent István napjának koronája. Szégyen és gyalázat, a tahóságról nem is beszélve."
  (TC)
 • Tyler1
  #93
  azért annak örülök h az István a király rockoperát sikerült levetíteni vmelyik közszolgálatinak :D
  magával a darabbal nincs bajom, de már uncsi h minden évben lenyomják immáron 20 éve kb. :)
 • 0Fritz0
  #92
  Nem, de ez hiányzott.

 • Broafka
  #91
  nem tudja valaki, milyen zene/zenék szóltak a tűzijáték alatt?
 • sKeezo
  #90
  persze de az a pár perc is elég a kutyának hogy elszökjön...
 • Hegi90
  #89
  azért az más, mikor este 6-tól reggel 6-ig folyamatosan megy a durrantgatás, kukaborítás, meg a kerítéslehányás, mint hogy x percig megy egy kis tüzijáték.

  De úgy látom neked még nem bolondult/szökött meg a kutyád emiatt.
 • sKeezo
  #88
  nagy ívben leszarom a kutyákat :D de ne csak szilveszterkor sírjon a szája az ilyeneknek, hogy félnek a kutyák..
 • autoszimulator
  #87
  túlélik a szegény kis kutyák, nyugodj meg
 • cargame
  #86
  Takarodj akkor innen te f.sz....Egyaltalan tudod milyen unnep van ma??? Hogy mit unnepelunk ??? Kis primitiv taho ....
 • sKeezo
  #85
  persze ilyenkor nem baj, csak szilveszterkor van felháborodva mindenki...
 • sKeezo
  #84
  félnek a kutyák a tüzijátéktól, kurva anyját aki kitalálta
 • Tyler1
  #83
 • szucsy89
  #82
  :DASDASASDASDASDASD
 • sKeezo
  #81
  nálam nyitva az éjjelnappali :D
 • terribad
  #80
  nyitva van ma mcdonalds vagy azt is bekell zárni? éhesvagyok, kell vmi, éjjelnappali zárva, gecijó ország ünnepejünk még ezaz
 • Qwerty4
  #79
  Most meg miről beszélsz?
  Én mindössze azt akartam mondani, hogy az ország rossz állapotáért nem a kukafelgyújtogatók a felelősek, hanem a vörösök...azokkal kellene foglalkozni.A vörösök milliárdszorosan több kárt okoztak idáig, mint az a pár hőzöngő.Ráadásul a felháborodásuk is teljesen jogos volt.
  De az tényleg sajnálatos, hogy okt. 23.-án, márc. 15.-én csinálták ezt.
 • zyppy
  #78

 • autoszimulator
  #77
  biztos vrsdm berúgott a VIP-en, és inkább törölték az egészet
 • Tyler1
  #76
  na elmaradt a légibemutató Pesten, a nézők legnagyobb örömére! sikerült ezt is elbaszniuk,mint ahogy vmit mindig aug.20.-án. Kiváncsi lennék hány millió úszott el feleslegesen ezzel a bakival...
 • gyepesjoint
  #75
  legutóbbi nemzeti ünnepünk,ami igazán érdekelt,az 2006.október 23. arra szívesen visszaemlékezek
 • Heffi
  #74
  Kicsit se érdekel az egész... Felesleges...
 • Willi Betz
  #73
  Végülis igaz,elvégre nem a rendbontók basszák szét a várost. Hanem azok akik kimennek az ünnepségekre. Ilyen hülye felfogást
 • Hegi90
  #72
  Tüzijáték helyett tényleg lehetne valami normális katonai felvonulás, mint az orosz győzelem napja, vagy az angol királynő szülinapja, esetleg a csíkhúzó repcsik....

  Az meg hogy hamburgereket lőnek fel a 120 km/h-órás szélbe és kigyullad a gellérthegy... najó ez inkább no comment.

  szerk.: közbe meg a fogatlan cigányasszony akarja eladni a lufijait és ordibál, na hát ez már tényleg szánalmas.

  Ha meg valaki amiatt a pár milla miatt sír, előtte nézze meg, hogy mennyibe kerül 1 km út megépítése (még hogy ilyen szar, akkor is), vagy a folyók szabályozása, esetleg a sok lopott pénz.
  Vagy, hogy mennyibe kerül egy-egy önkéntes ünneplés Bp. utcáin az MTV székház kirablásával együtt. Amiatt persze nem sír a szája a mocskos csürhének.
 • Qwerty4
  #71
  A székely talán nem magyar véletlenül?Palócok, jászok, stb. az sem?Én egy magyar nemzetről tudok, amelybe mindez beletartozik, én nem választanám külön.

  Amúgy elképesztő, hogy egyeseknek csak annyit jelent ez az ünnep, hogy: kaja, pia, zsörtölődés, munkaszüneti nap.
  Én sem megyek semmilyen rendezvényre, a tűzijáték sem érdekel. Szerintem augusztus 20-at lélekben kell ünnepelni, ha nem így teszünk, nem ér többet egy átlagos munkaszüneti napnál.
  Hogy miért is érdemes ünnepelni?A jelenleg még meglévő földért, vízért, életért, nemzetünkért, elődeink fáradázásáért, amit a mai nemzedék érdekében tettek.
  És ez mind független a mai teljesen romlott hazaáruló "elittől", nem kell velük ünnepelni!!!...
 • 89
  #70
 • cargame
  #69
  Meg is latszik...