21
-
Epikurosz #21 Tehát, összefoglalva: ha nagyon mobil ember vagy, és magas, jó térerejű lakásban laksz, akkor a mobilinternet nagyon jó megoldás. Pláne, hogy nem köt az egy-két éves hűség sem, ha feltöltős vagy. Egyébként, aki pld. albérletben lakik, vagy sokat utazik, annak is ez a megoldás. -
Epikurosz #20 Nekem a telcsim 3,5G-s, van hozzá egy sim beszélgetésekre.
Ezenkívül van egy másik sim-em, de azzal beszélni nem lehet, viszont lehet küldeni 5-10 sms-t ingyért (na, ja mert a 3G sms-ben kell megrendelni). Ehhez a simhez tartozik egy Huawei csodamodem, amelynek van usb portja, így csatlakoztatható számítógépre, és lehet netezni.
Ha ezt az adat-sim-et beteszem a 3g-re képes telefonba, akkor a telcsivel is lehet netezni, de beszélni nem, legfeljebb a Skype-on keresztül.
(a 3g-s teló netkapcsolatát persze meg lehet osztani más eszközökkel is.)
Ennél világosabban nemtom leírni.
Ja, és mindez vodós, feltöltőkártyás. A 5,5k-s csomag 5GB adatforgalmat enged meg (le+fel). Ha túllépted, kirúgnak. Van persze korlátlan csomag is, de torrentezni nem szabad vele. Az 5GB nekem elég lenne egy hónapra, de ha egy 1GB-os filemt letorrentezek, mint ahogy előfordult ez vele, akkor már nem.
Egyébként, korábban 4. emeleten laktam, ráláttam egy toronyra, ott jól ment a 3,6 Mbps-os mobilnet. Alacsonyabb lakószinteken már nem ilyen rózsás a helyzet, visszakapcsol gprs-re. -
okosan gyerekek #19 Amúgy ez nem feltétlenül igaz, (vidéken többnyire) ha m ondjuk fenn vagy Nimbuzzon, akkor addig blokkolja az adathívásod, míg egy telefonhívást kezel a GSM hálózatot használva, viszont - városokban többnyire - a 3G 3,5G UMTS hálózatot terhelő adatforgalmazást nem érinti, hogy amellett még a GSM hálózatot is használja a készülék. E téren az amerikaiak jobbak a (W)CDMA hálózat ütemezi a küldött és fogadott byte-okat, így "egyszerre" két feladatot is el tud látni a telefon, egy azon hullámhosszon, egy antennával. -
willcox #18 Ne növeld a villanyszámlámat! Árad belőled a sötétség, mindig be kell kapcsolnom a világítást. Megkérlek, hogy ne szólj hozzám soha többet. -
#17 Hoppá megjött kemény koxi barátunk. Jó reggelt. Persze irhattam volna azt is, hogy te minek ugatsz olyan témához amit csak messziről ugatsz (és még a cikket sem olvasod el) -
willcox #16 Ha nem érted, akkor minek ugatsz bele? -
#15 "És "Feltöltőkártyás csomagok kizárólag Internet-adatforgalomra használhatóak.", magyarán két telefonra van szükséged, mert amelyikkel internetezel, azon nem lehet beszélni."
Ez nem tudom mit jelent, vagy mit értesz alatta de nekem a szifonomban trémobil net van, és néha ezt dugom rá a notimra. De egyébként miért ne lehetne beszélni azon a telefonon amelyiken internetezel? -
#14 Pont erről beszélünk és a cikk is erről szól, hogy jelenleg sajnos drága de a jövő mindenképpen ez. -
Epikurosz #13 Nemtég írtam a vodának, hogy bővíteni kellene a termékkínálatot, de sz.nak rá.
Mert mi van most feltöltőkártyás téren?
Vehetsz WAP-ot havi 400 ft-ért. Nem rossz ez, még böngészni is lehet vele néha. E-mailek megtekintésére meg kiváló. Én kb. 3 hét alatt elértem az 1 MB-es korlátot, és lekapcsolták. Röhej? Igen, az.
A következő lépcsőfok a 100 MB-os csomag lenne. Ez 1600 ft-ba kerül. Röhej? Az.
A köv. fok az 1 G-os csomi: 3000 ft. Javasoltak nekik, hogy ezt adják 2k-ért, és tegyenek be egy 500k-s csomit 1k-ért. Finoman kiröhögtek.
A köv. fok az 5 g-os csomi: ára 5,5k ft.
És "Feltöltőkártyás csomagok kizárólag Internet-adatforgalomra használhatóak.", magyarán két telefonra van szükséged, mert amelyikkel internetezel, azon nem lehet beszélni.
-
#12 Én nem akarok beleugatni de hogy jön ez ide? A vezetékes internettel a szomszéd utcában sem tudsz már netezni, nemhogy olaszországba. -
willcox #11 Használd csak. A számlát egyébként te fizeted? Mert más f@szával verni a csalánt nagyon könnyű...
Tudod, nekem van ismerősöm, aki egy röpke 2 hetes olaszországi nyaralás alkalmával majd' 1 milliós számlát csinált. Neked gondolom ez nem jelentene gondot, ugye? Vagy tévedek? -
ssdb #10 értelmesség csúcspontja... 2005-óta használok mobilinternetet és a felsoroltak közül minegyik tevékenységet űzöm... most az h mások nem csinálják mert drágálják/lámák/nem értenek hozzák/csak telefonálni kell a telefonjuk az hidegen hagy. Van és terjed azok körében akiket érdekel, akiket nem azokat nem fog... ilyen ez a téma...
btw iPhoneosok ha T-nél vannak 90%-ban használják internetre/emailra meg ilyenekre is má lassan 1 éve... like me.
Az h drága ez tény, de nézd meg mennyit csökkent az elmúlt években a díjja, elbőb utóbb ez is le fog még jobban menni...türelem. -
#9 Ha majd értelmes áron kapok és nem annyiért amennyiért ezek most adják talán előfizetek én is. De addig köszi jó a wifi is. -
#8 Hát GPRS-en azért megőszülnél. De akkor ott a vodafone. Korlátlan csomagjuk azt jelenti, hogy 5GB amig a csövön kifér utána lekorlátoznak sebességben, de adat az mehet. Ha nem számit a sebesség akkor ez jó lehet neked. -
Chriss745 #7 Én pont most vettem egy okostelefont, már vannak megfizethető modellek. Szerettem volna rendelni adat előfizetést, de az árak?, pfff. 100 megáért 2000 forintot? Normális ez a pannon? Most vettem egy 20 megásat 500-ért, de hát 20 mega mire elég?
Csak összehasonlítás képpen:
- UPC: 60Mbit, korlátlan: 5500 forint
- Pannon, 7,2 Mbit, 5 GB: 6000 forint
Miért is nem terjed a mobil Internet? Mert mohók. Nekem nem kell 3.6 meg 7.2 megabit, nekem jó a GPRS is, kivárom még lejön, de ne forgalom alapú legyen basszus!!! -
#6 Nekem mobilinternetem van (vezetékesre nem is tudnék előfizetni), de igy ráadásul a notimmal bárhol tudok netezni. Egyébként meg én sajnos nem találok olyan sűrűn ingyen wifit meg nyitvahagyott hálót. Szerintem is a mobilinterneté a jövő, de addig még fejlődniük kell (pl korlátlanságban) -
#5 Ezzel vitatkoznék. Nemcsak nagyvárosok vagy városok léteznek, de autópályán vagy vonaton, villamoson stb. utazva sem állhatsz meg, ha rátalálsz egy hotpotra vagy védetlen wireless routerre. Meg sok egyén helyen sem fogsz egyhamar hotspotot taláni, főleg nem ingyeneset.
A wireless net elterjedésének lagnagyobb akadálya a szolgáltatók mohósága: magas ár és a túl kicsi kapacitás - bizony, a beruházásokat nem lehet megúszni, kellenek azok az optika kábelek a bázisállomásoktól. Emlékezz csak a Vodafone csúfos véget ért korlátlan mobilnetjére, amelyet tavaly decembertől havi 5GB-ra korlátoztak (efölött csak analóg modemes sebességgel netezhettél), nem is beszélve a Pannonról, ahol még korrekt szabályok sem voltak a korlátozásra - sok felhasználót 2-3 MB adat letöltése miatt lassítottak több napra használhatatlan sávszűkségre. Tudtommal a Pannon pár hónap elteltével meg is szüntette a korlátlan mobilnetjét. -
#4 Pontosan erről van szó. Ezek az okostelefonok nem hogy elősegítik de akadályozzák a mobilinternet elterjedését, hisz minek a drága mobilnet, amikor van wifi, és egy nagyobb városban elég sok hotspot van - nem is beszélve a rosszul védett vezetéknélküli routerekről :)
Gyorsabban emelkedik a vezetéknéküli hálózata (számban és minőségben is), mint ahogy a mobilinternet használhatóvá válna. És így lassan szükségtelenné is válik. Az, hogy a mobilinterneté a jövő egy ostoba marketing hír. Megpróbálják trendivé tenni a drága vackot, és hülyének nézik az embereket. -
Epikurosz #3 Túl vannak árazva ezek a cuccok. -
willcox #2 Miért fizetnék mobilinternetért (is), ha van wifi? Nincs számomra olyan fontos esemény, ami ne várhatna addig, amíg wifi közelébe nem érek. Ráadásul drága, a roaming díjakról nem is beszélve. Egyelőre felejtős. Nem vitatom a hasznosságát, csak ennyiért nekem nem éri meg. -
#1 Még 1 okos cikk, okos stat-ra építve.