Milliárdokat jelentene a brit azonosítók eltörlése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
attol, h abszurdnak tunik, meg nem biztos h nem igaz.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
minden oriasceg 1 bizonyos nép tagjainak tulajdonaban van.. evidens.

Kedves kolléga!
Nem utállak azért annyira, az csak ilyen beszólás volt, sõt, sok mindenben igazad van, de az ember õrizze meg a józan paraszti eszét. Nem tagadjuk a gravitáció törvényét, mert elõbb-utóbb hasra esünk, sem a meteorok létét, mert elõbb-utóbb a fejünket is eltalálja egy. Az iszlám fundamentalista terrorizmus megléte tény, a WTC elpusztítása tény, ezekkel nem lehet vitakozni, és mindenféle baromságot kitalálni. Hogy ez aztán kinek használt (Irak lerohanása kapcsán; megsúgom: Izraelnek) az más kérdés. Ha az arabok ennyire hülyék, az az õ bajuk. Különben, tanuljunk már meg egy kicsit európai szemmel nézni dolgokat. A fináncoligarchia ámokfutása épp olyan veszélyes Európa számára, mint az iszlám fundamentalizmus.

Kara kánként folytatom tanításom.

Az a szép a propagandában, meg a reklámokban is, hogy "mûködnek". A WTC7 összeomlásával kapcsolatos eredeti kérdésre nincs válasz...

iSS!

Huh, bravo, szép írás. Amit ém írtam a 15 hszben az forrásból van, nem én mondtam, de akár mondhattam volna mert ennyi tudásom megvan hozzá.
Ravkin esetleg kolléga? Schulek, BME? Adtál párúj infot, köszike.(pl: nem tudtam,hogy a mag sima acél volt és nem vb)
A tervezõk tényleg szép munkát végeztek, torony órákig nem dõlt össze, így adva idõt a menekülésre.
Ravkin
www.youtube.com/watch?v=BjXU-yCDyOY

bocs

Windows 7

Ravkin
www.youtube.com/watch?v=BjXU-yCDyO

Windows 7

Vannak akik inkább azt kérdeznék, hogy Kik birtokolják?
Nekem az jön le az összeesküvés elméletekbõl, hogy van egy titkos hiperszupergonosz társaság aki világ hatalmat akarnak. Vannak köztük fegyvergyárosok, olaj mágnások, dohány/alkohol iparosok meg minden, de nekem ez az egész tul abszurdnak tûnik.
Ravkin
Azért látszik hogy a cikk eredeti írója is valami külföldi oldalról ollózott és valójában nem értette meg a dolgot. Ezért leírom egy kicsit érthetõbben.

A felhõkarcolók az ikertornyok megépülte elõtt, úgy mint például az empire state building, az épületek tömör acélgerendák hálójából állt. Ezek az épületek rendkívül erõsek voltak, de gyakorlatilag mindegyik ugyanattól a problémától szenvedett, az épületek belsejében elég kevés volt a hely mivel azt az acélgerendák elfoglalták.

A world trade center ettõl külömbõzõ volt, amit a mérnökök úgy neveztek " csõ " szerkezet. A wtc gyakorlatilag három külömbözõ alapvetõ összetevõböl állt. Elõrször is volt egy tradicionális mag, amelyben 47 hatalmas acélgenderenda volt minden irányból összekötve szintenként a többi acélgerendával. És amit a wtct forradalmivá tette az, hogy a legtöbb acélgerendát ami addig az épület belsejében foglalt helyet, áthelyeztek az épület külsõ részére. Ez volt az a " csõrendszer " amiben tulajdonképpen a belsõ mag foglalt helyet. Általában az újabb épületeknél a belsõ mag az ami az épület nagy részét fennt tartja, a wtcnél azonban legalább az épületek felét maga az "épületek külseje" tartotta. Ez 59 kisebb acélgerendát jelentett miden oldalon ami egy nagyobb acélgerendevával volt körbevéve, ez az az acélgeranda amire gyakorlatilag a szinteketek helyezték. Ha ránéztek az épületekre akkor gyakorlatilag ezeket az acélgerendákat láthatjátok. A harmadik összetevõ maguk a szintek, amik összeköttetésben voltak a maggal, és az épület külsõ részével. A belsõ mag és a az épület külsõ része között legfeljebb 20 méter ahogy azt lent is írja matt taylor, ami azt jelentette hogy szintenként rengeteg iroda hely állt rendelkezésre, azonban ha belegondoltok akkor minden egyes ilyen iroda helység gyakorlatilag a levegõben lebegett, hiszen maguk a szintek egy acélgerendákon lévõ betondarab volt, aminek a súját minden oldalról vagy a mag vagy pedig a külsõ rész tartotta, alúlról pedig semmi, így ha ezek az összekötések valamilyen oknál sérülnek az egész szint oda van.

Mind a két torony el volt látva a tetején egy úgynevezet fejfedõvel, aminek egyrészt az volt a feladata hogy minimalizálja az épületek kilengését, hiszen összekötötte az épületet a maggal és a külsõ résszel, valamint ennek volt a funkciója hogy hordozza a televizó antennát, ami a wtc 1 volt (north tower).

Egyébként érdekesség képpen leírom, hogy az épületek külsõ borítása egyenként 3 acélgerenda + nagyobb acélgerenda amire a szint tartó elemek kerültek kívürõl, egyrészt maga ez a szerkezet csavarozva került a helyére, a lapra pedig, ami ezeket a gerendákat tartotta, heggesztettek 3 darab szint tartó acéldarabot. Ide a szintek gyakorlatilag be lettek csavarozva, némely jobb minõségû 911 fotón látszik hogy ezek a heggesztések gyakorlatilag leváltak a külsõ részrõl, ami azt selyteti hogy az egymás után össze dõlõ szintek nem ütköztek valami nagy ellenállásba, a külsõ tartóelemek csavarjai szintén rendesen elnyíródtak. Ha az épületet lerobbantották volna, valószínüleg nem láthatnánk ehez hasonló sérüléseket az épületen. Legalábbis szerintem.

Az épület eredi tervezõi számításba vették, hogy az akkor a legnagyobbnak számító boing 707, aránylag kis gép a 767 eshez képest ami gyakorlatilag ütközött az épületekkel, találkozik az épülettel egy baleset során. A gép lassan halad alacsony repülési magasság mellet ködben, és gyakorlatilag bármely irányból eltalálhatta volna az épületett annak állva kellet volna maradnia.

Szerintem az épület belsõ magja nem szenvedett túl sok károsodást. Matt taylornak abban igaza van hogy a repülõgép átütte az épületek külsõ borítását, és kárt tett a magban, de az soha senki sem mondta hogy erre senki ne készült volna fel. Ami a leg megdöbbentõbb szerintem, hogy az északi torony (wtc1 north tower) gyakorlatilag nem a becsapódás irányába kezd ez leomlani, hanem abba az irányba ahová a leghevesebb tüzek koncentrálódtak. Tehát levonhatjuk a konzekvenciát, a tornyok tették a dolgukat az utolsó pillanatig mégpedig úgy ahogyan a a tervezõk megálmodták õket. Még maga a repülõgép becsapódás sem tudott rajtuk szignifikáns károkat okozni, egyedüli felelõsként a kerozint és a tüzet lehet felhozni.

A legtöbb épületnek manapság betonnal megerõsített acél magja van, ami némiképp nagyobb védelmet nyújt a tûzesetek ellen (burj dubai). A wtc nek viszont nem rendelkezett betonnal a magban, hanem csak lapokat alkalmaztak arra hogy elrejtsék az acélgerendákat, ígytehát a gépek becsapódása után a tûznek szabad útja volt a pusztításhoz. Mint azt már tudhatjuk, ha kellõ ideig van tûz egy acélszerkezetnél az bizony elkezd veszíteni a tûrõképességébõl és elkezd leomlani, 911 óta már volt pár példa hasonló esetekben, amikor pédául 2 órán át tartó tûz lerombolt egy acélszerkezetû felüljárót stb... tehát már vannak példák, ahogy Matt taylor is írja ezeknek a tornyoknak rettenetesen nagy sújt kellet fennt tartaniuk, így gyakorlatilag ilyen hatalmas tûz melett esélyük sem maradt a túlélésre.

Ami a félelmetes szerintem hogy a tervezõk valóban nem gondoltak erre. A teroristák elõször 1993 ban erõvel próbálták meg lerombolni a tornyokat, most viszont mintha jobb és minden eddigi gonoszabb tervel álltak elõ, ha valóban õk fedezték fel a tornyok ezen gyenge pontját.

Irónikus de már volt rá példa a történelemben: például titanic .

Windows 7

Azt nem értem, hogy minek a nagy hatalmaknak a mi szaros ujjlenyomatunkkal, DNS-ünkkel? Mire mennek vele? Minek nekik korlátlan hatalom, és miért jó ha korlátlan hatalmuk van felettünk?
Talán, hogy ne kelljen máshoz alaklmazkodniuk, hanem mindenki hozzájuk?
Minek a még több pénz? A több méteres yachtjuk így is ott áll a villa másik végén a tengerben, akkor meg mire akarják költeni a még több pénzt ha így is megvan mindenük?
Na, ez már okos megjegyzés. KI birtokolja ezeket a cégeket?

Egyébként épp nézek egy dokufilmet a Viasat Exploreren, attól kattantam be. Én sem hallottam errõl eddig. :-)

Drog, cigi, alkohol... nem is tudom kinek áll érdekében felbomlasztani õket:D
Philip Morrisnak és Mr. Marlboronak biztosan

Tetsuo
ok, az nem, de gyikember volt az tuti, szammisztikailag ki lehet hozni a nevebol. :P :D

OFF
Felvetek egy érdekes kérdést (bár inkább szeretem volna errõl olvasni az SG-n): a "Straight Edge" mozgalmat vajon miért hallgatják el? Vagy: miért szeretnék felbomlasztani?

Én azonban igen.
A WTC összeomlását az Építészfórumon jól írták le.
Ennyi!

Amergin kolléga írt még más butaságokat is, például, hogy a Pentagonnál nem volt áldozat. 200 emebr halt meg, az neki semmi.

Az ilyen idiótákat utálom. (Amerginrõl beszélek)

Mert tényleg van "összeesküvés" (bár én inkább destruktív hozzáállásnak nevezném), de az ilyen gyermeteg agymenésekkel csak lejáratják azokat az embereket, akik ezeket a jelenségeket szeretnék komolyan tanulmányozni és megérteni.

Hegi90
Mindjárt jön valaki, aki megmondja, hogy Matuscsák Tamás ükükapja zsidó/szabadkõmûves/illuminátus volt. <#wilting>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Az hogy ez megrendelésre volt vagy tényleg Alkaloida bá vagy akármi, az már más kérdés...
Matt Taylor, ez tetszik<#vigyor3>

Nem értek az építészethez vagy hasonlókhoz, de ez elég meggyõzõ a számomra, jól összeszedted, gratulálok <#taps>

"Matematikában is érdekes és sokszor eredményes dolog azzal játszani, hogy "tegyük fel hogy...", de, ha az ember a végefelé elfelejti, hogy feltevésbõl és nem biztos ténybõl indult ki, akkor már veszélyes. Sok önjelölt amatõr tudóssal itt szalad el a ló.

Ugyanebbe a hibába eshetünk az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatban is. Egy gyakorlatilag bizonyíthatatlan, ámde logikusnak látszó feltevésbõl kiindulva elõbb-utóbb hajlamosak vagyunk a látszólagos ellentmondásokat újabb feltevésekkel feloldani; az ebbõl következõ ellentmondásokat ismét feltevésekkel és így tovább; míg végül azt vesszük észre, hogy egy ellentmondásmentes, logikus gondolatmenetet követtünk, ergo a felvetéseink mind igazak; ami persze nem lehetetlen, csak sokszor nagyon nehéz belátni, hogy mennyire valószínûtlen."
"Hogy miért omlott le a két toronyépület, arra - friss helyszíni tapasztalatok híján - az adott szerkezet ismeretében logikailag lehet következtetni. Egy biztos: nem azért, mert a becsapódás után bent ragadt repülõgépek túlságosan megterhelték. A WTC az úgynevezett kettõs doboz (az angol szakkifejezés szó szerinti fordítását használva: "doboz a dobozban") szerkezetû épület volt. A külsõ dobozt a homlokzat acélszerkezete alkotta, a belsõt pedig a lépcsõk, illetve liftek közös tornya. A két dobozt szintenként födémek kötötték össze. Ezt a különösen stabil szerkezeti megoldást - amelynél a födémek legfeljebb húszméteres távolságot hidalnak át, vagyis ennyi a külsõ és a belsõ doboz távolsága - Fazlur Kahn pakisztáni származású amerikai építész dolgozta ki Chicagóban, a WTC tervezõje az õ közvetlen munkatársa volt.

A New York-i katasztrófa elõjátékaként becsapódó két repülõ mind a külsõ, mind pedig a belsõ falat átütötte. Ez a tény, Matuscsák Tamás, a budapesti Mûegyetem szilárdságtani és tartószerkezeti tanszékének vezetõje szerint annyiban írta át a WTC "elõzetesen megírt" katasztrófa-forgatókönyvét, hogy abban a tervezõk nem számoltak ilyen dupla találattal. Egy kisebb repülõ esetleges becsapódására felkészítették ugyan az épületet, ám azt "jósolták", hogy a gép megakadna a külsõ falban, ennek megfelelõen a homlokzatot a tényleges terhelésnél jóval erõsebbre méretezték. A két torony mindazonáltal nem a repülõgép okozta roncsolás, hanem a robbanást követõ tûz miatt omlott össze (a nagyobbik repülõgép 150 tonnás súlya is elenyészõ ahhoz képest, hogy az épület külsõ pillérei egyenként 3000, a belsõk 12 ezer tonna tömeget tartottak). A tartósan magas hõhatásnál - amint az a Budapest Sportcsarnok leégésekor is nyilvánvalóvá vált - a fõ probléma a tartószerkezeteket rögzítõ kapcsolati elemek gyors kilazulása - szögezi le a szakember. A WTC tartószerkezetében csavarok tartották a kapcsolatot, márpedig a megolvadt csavar könnyen szétnyíródik.

A szintenként összeroskadó épület azért omlott le egészen a földig, mert egy-egy szintre mindig a fölötte lévõ összes (addigra már ledõlt) emelet tömege ránehezedett, amit a sokkal kisebb terhelésre tervezett födémek nem tudtak megtartani. Toronyházakat egyébként nem csak a "doboz a dobozban" szisztéma szerint építenek, gyakoriak a "doboznyaláb"-rendszerû felhõkarcolók is. Egy szál nádat könnyû eltörni, kilenc, egymáshoz erõsített nádszálat sokkal nehezebb - mutat rá az alternatív megoldás lényegére az építész. A kilences szám említése nem véletlen, a doboznyaláb-épületek klasszikus példájának tekinthetõ chicagói Sears Torony éppen kilenc, egymás mellé szorított toronyból áll - legalábbis a földszinten. A 441 méter magas csúcsig ugyanis már csak két "doboz" ér fel. A doboznyaláb-épületben a tornyokat húsz- harminc szintenként egy szint vastagságú övek fogják össze, emellett függõleges rögzítõelemek is gondoskodnak róla, hogy az egész szerkezet egységet alkosson."

építészforum.hu

Kíváncsi vagyok a válaszaitokra
És az építészeti tanárod (aki mérnök) mit mond a WTC-7 épület vajon mitõl omlott össze?
Nem csapódott bele repülõ és nem pusztított benne jelentõs tûz sem...
Azonfelül ha még el is fogadom a hivatalos verziót jó lenne tudni, hogy az alsó SÉRTETLEN szintek miért nem állították meg (vagy legalább lassították volna) az összeomlást. A tornyok ilyetén összeomlása kísértetiesen hasonlít az irányított lerobbantáshoz.
Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, úgy jár mint egy kacsa, akkor az kacsa. Avagy meg kell várni, amíg a CNN "kacsának" nyilvánítja?
Kíváncsian várom, mit mond erre az építészeti tanárod (aki mérnök).

iSS!

Tetsuo
A tuzoltok radiobeszelgeteset sem titkositottak 100 evre, a ground zero-t sem a hadsereg orizte, majd 1 ev mulva az egeszet nem is adtak el (vizsgalat nelkul) Kinanak beolvasztasra.. nehany pormintabol meg nem is kerult elo termik, sorozatos robbanasokat sem hallott rendor meg tuzolto.. ok nem ertenek hozza.
Viszont a CIA meg az NSA az ert hozza, talaltak is bizonyitekot: repulesiranyito kezikonyvet, meg 1 Korant 1 vanban, amit felszallas elott még atfutott a profi pilota, a szent konyvét, amit nem hagyna ott soha 1 koszos furgonban, most ottfelejtette.

A Pentagonnal meg az epulet kamerai azert nem rogzitettek repulot, mert pont nem latszott (persze, a Pentagonnál), meg a hajtomuvek is teljesen elegtek, meg volt 1 csomo szemtanu, csak pont nem emlekeznek repulogepre..

Persze, minden ugy van, ahogy a mainstream tv-k nyomják, aki annak ellent mond az 1 osszeskuves-elmeletes idiota.. osszeeskuves pedig nincs, hiszen nem mutatjak a mainstream tv-k. :)

nem. azt acél ugyanolyan szilárd -274 fokon, mint 746 fokon. ha 747 fokon olvad, akkor azon olvad, nem elõtte, és nem utána.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Tetsuo
jah, meg valojaban a CNN is 1 objektiv hircsatorna, akik mindig is az igazsag kozvetitesere torekedtek, nem is dezinformalt soha..

A vasúti sínek a hõtágulás miatt görbülnek.

Ja persze és a nácik, komcsik és még a télapó is csak kitalált, mi???

Mindet csak a csunya nagy hatalmak találták ki,hogy minket kihasználjanak, megtévesszenek.
Tûz miatt tényleg nem omlanak össze, és a gép becsapodás miatt sem, de a kettõ eggyütt elég ahoz, hogy összedõljön a szerkezet.
Lehet hogy az acél 747 fokon lágyul el teljesen, de gondolj csak bele a villamos sin is elgörbül a tûzõ napon 50-60 fokon és ezért locsolni kell. Kerozin égése 250-300 fok körül van és ez bõven elég ahoz, hogy a meggyengült I-gerendák ne bírják el a több tonnás (repülõgép) plussz terhet.
Azt a "dokumentum" filmet én is láttam, másnap elmeséltem az építészeti tanáromnak (mérnök) és õ is csak röhögni tudott az egészen.A felvételeken látható kissebb robbanásokra én sem tudom a választ, de ezeket az agyon manipulált laikus hülye összeesküvés elméleteket inkább hagyjuk...

hápedig összeomlik.

Ez egy kicsit erõs volt... Biztos építésznek tanul a kis laikus.
Hegi90
és mit kezdenek az ujjlenyomatoddal? kitapétázzák vele a szobát?
De ti biztosan ilyen titkos CIA tagok vagytok, és annyi mindent el kell titkolnotok, hogy úúú. Titkos doksik a gépeteken, secret találkozók meg minden. Nem akármilyen emberek vagytok ti, az egész világ titeket figyel.

Sztem leszarják, hogy mikor mész ki szarni, vagy megvenni a kutyakaját, vagy ilyesmi.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Igy-így! Ebben a "terrorizmussal terhelt" világunkban szükséges, hogy meg legyél billogozva! Egyébként meg jobban jársz, ha nem pedzegeted ezt, mert a végén még te is terroristának leszel nyilvánítva...
(Az acélszerkezetes épületek nem omlanak össze tûz miatt... repülõgép becsapódás miatt sem, hiszen a tervezõk erre is gondoltak, mikor megtervezték az épületeket)
Alkaloida, Magyarok Nyulai.... higgyél bennük, kisbirka.<#vigyor1>

iSS!

Némileg nehezebben. Ujlenyomatot pl nem vehetnek tõled csak úgy, ahhoz gyanusítottnak kell lenned valami bûntényben.

Mennyivel egyszerûbb hát a terrorizmus elleni harc nevében szondát dugni mindenki seggébe :)

Hegi90
Mér most nem tudja számba venni okostojás? <#wilting>

Vorpal
Nyilván az ujjlenyomat nem a utazás öröméért készül - a nagy testvér számba venné a lakosokat. Ez minden pénzt megér.

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...