32
  • chuky123
    #32
    Europaiknak még nincs annyira kimosva az agya mint az amerikaiaknak.
    Talán ezért.
  • kadar1
    #31
    Én például nem vennék meg úgy filmet , ha előtte nem láttam.Zenével is így vagyok
    míg nem hallottam a teljes albumot addig szóba se jöhet.Azt a sok ratyi szart adják el másnak , de ne nekem.
  • tomcsa4
    #30
    De például zenénél is így van. Kijön a kis kedvenced, gondolod mekkora szuper, aztán kiderül, hogy talán 2 szám az, ami jó. Két dolgot csinálhatsz ha már megvetted: eladod vagy addig hallgatod, míg meg nem szereted az összes számot a CD-n. :) Egy warezzal ez kiüthető.

    Lehet belehallgatni is a számokba. Nem rossz ötlet ez sem (sok oldal kínál ilyen szolgáltatást), csak nem elégséges.
  • tomcsa4
    #29
    Én csak óvatosan értek egyet veled. Mert a warez az pozitív és negatív reklám is lehet. Utóbbira lásd a Crysis/Assassin Creed's (ami mindenhol magas százalékot kapott, utána fél évvel meg 5 perces játéknak hívták, igen a PcGuru is) esetét.

    Szóval a warez kétoldalú. Crysist és az Assát minden létező offline és online újság eposzi nagyságra emelte, utána fél évvel meg azt hajtogatták, ohgy hát " 5 perc után unalmas", meg "hát azért került csak be a Top 50 fps-be, mert nem volt más". Ennyit a cikkekről és a demókról.
  • amitakartok
    #28
    Egyetlen oka van annak, hogy miért próbálják letörni a kalózkodást: mert a kalózok rendkívül erős konkurenciát jelentenek. A kettő ugyanazt a tartalmat nyújtja, de:
    1) A kalózkópiák jóval olcsóbbak
    2) Nem állnak mögötted a kiadók verőlegényei (RIAA és társaik), hogy az ő megoldásukat válaszd
    3) Mindenkit egyszerre úgysem tudnak megfigyelni

    Úgy állítják be a kalózkodást, mint a szervezett bankrablást, pedig valójában jobban hasonlít a a szegényeknek való pénzosztásra: maguk a kalózok nem profitálnak belőle (kivéve pár fizetős seggfejet, de hát az technikailag szervezett bűnözés).
  • ocsieu
    #26
    Nyílván VOLT egy olyan időszak is, illetve részben még mindíg tart, de azért a fix havidíjak és a hardcore userek kissé letörték a nyereséget. Persze ettől még bőven van tetemes nyereségük. Az maga lenne a tökély, ha a mobilszolgáltatóknál is a hosszú, évtizedes rablás után valami hasonló (fix havidíj, "korlátlan" forgalom) történne... Illetve "némileg" intelligensebb és "tökösebb" előfizetőkkel ez jobban, és hamarabb megvalósítható lenne... Csak pár apró dologra kellene figyelni... Telefont függetlenül a gyártótól, vagy telefon shopból kell venni, és amíg működik, használni, szolgáltatást szolgáltatótól, hűségszerződés nélkül, számhordozást (akár évente többször), opciók számát csökkenteni, a meglevőket pedig maximálisan kihasználni, javasolt a prepaid típusú csomagválasztás (természetesen mailben, vagy postai úton, de részletes híváslistát (és a másodperc alapú számlázást) kikényszeríteni a szolgáltatóktól!!!)...
  • Epikurosz
    #25
    Vagyis 100 ft-ot. Ezt meg sem éreznék az isp-k, úgyis akkora nyereségük van, hogy a nagyfőnökök pezsgős fürdőzéseket rendeznek a luxuskurvákkal (hallottam ezt, vagyis interneten olvastam az indexes Ujj Péter tollából - Google a barátod! - , igaz ő a mobilszolgáltatók bosszaira írta, de mobil/isp egykutya . :-)
  • Epikurosz
    #24
    Szerintem azt meg lehetne oldani, hogy az internetelérés díjából a szolgáltatók átutaljanak 1%-ot az ArtisJusnak és +1%-ot annak anemzetközi szerveztnek, amelynek az ArtisJus tagja. Vagy csak az ArtisJusnak, és az utalná tovább. Olyan lenne ez, mint a CD-ken és DVD-ken lévő holografikus címke. Zárjegy.

    Így mindenki meg lenne elégedve. A havi mondjuk 5000 forintos díjamból a szolgáltatóm átutalna 50 forintot ezeknek az éhenkórászoknak. Ennyi.
  • mynameisbence
    #23
    ha most minden szarért fizetni kéne akk nem csak az emberek szívnák meg hanem akik
    mindenféle memóriákat, lejátszókat stb-t gyártanak. mer ha csak boltban lehetne sima zenei cd-t venni akk azt hogy rakod fel az ájpododra? meg minek kéne 600 terrás vinyó ha nincs fim eg hasonló amit rárakj? különben is az egész cd-vel dvd-vel való szarakodás már tök hülyeség mer marhára nem időtállóak a lemezek. nem kell neki sok idő hogy szarrákarcolódjon, ezér is jobb netről leszedni a cuccokat mer azok nem fognak gyorsan tönkremenni
  • plu604
    #22
    Hagyjátok már ferrer-t kicsit antimagyarkodni, ha most az alsós tagozatban ez a divat, hagy csinálja már...
  • Ferrer
    #21
    Nem igaz, hogy nem veszed észre a fennséges iróniát a hsz-emben!
  • Hegi90
    #20
    így van. De itt ezt egyesek nem fogják fel, ők paranoidok, azt hiszik, hogy őket most jól összeesküdik, aztán most jaj, itt lesz a világvége. Köztérre ne menj ki, mert sok a webcam!!!
  • Amergin
    #19
    Ahogyan a tiedet is...
  • Hegi90
    #18
    azért ne legyél ennyire beképzelt.
    Sztem mindenki leszarja a magánéleted :D
  • BlackRose
    #17
    Mert balfaszok :) ma sok esetben nemlétező "problémákra" keresik a megoldást és időt, pénzt, erőforrásokat pazarolnak arra, hogy nemlétező problémákat oldjanak meg. Ez talán a birokratikusá vált világ öröklödő betegsége. :)
  • Ferrer
    #16
    Mert nagytesvír mindent meg akar figyelni, az sg lakók tudják.
  • FoodLFG
    #15
    De akkor megint ott tartunk, hogy csak egy szűk rétegnek szól ez az prémium dolog, akik lehet, hogy ezelőtt is fizettek ezekért a "szolgáltatásokért". Egy átlag internetezőnek nincs szüksége pl elemzésekre, lehet, hogy nem is tudna mit kezdeni velük..
    Miért csináltak ilyen sok emberrel felmérést, ha igazából nem is akarnak eladni nekik semmit sem ?
  • Ferrer
    #14
    Ugye, hogy megmondtam!
    Te is jómagyar ember vagy.
  • Hegi90
    #13
    milyen szar kifogás
  • Ferrer
    #12
    Hát, sajnos ezért az infóért már fizetned kell!
  • Hegi90
    #11
    na mesélj
    igazán kíváncsi vagyok, hogy egy igazi magyar hazafi miért nem fizet pénzt ki egy bizonyos értéket képviselő dolgoért.
  • Ferrer
    #10
    Több szálon, mint hinnéd!
  • BlackRose
    #9
    Kötve hiszem, hogy itt a tartalmak alatt kereskedelmi filmeket, zenét, irodalmat vagy szoftvert értenek. Itt inkább hírek, tanácsok, stb. olyan tartalmak amelyek a web előtt az újságokban és a folyóiratokban voltak egyedül megtalálhatóak.

    Ami a szórakoztatóipart illeti, az eladások nem csokkentek soha, és minnél több kalózpeldány van valami filmból, zenéből annál több peldányban értékesítik annál több bevételt hozott a kiadónak és a szerzőnek. Ez tény ez valóság... statisztikailag is bizonyítani lehet. Nézze csak meg valaki a torrenteken, hogy melyuik filmek vannak a legtöbbet letöltve... szinte 100% esetben ezek a filmek hozták a legnagyobb pénzeket a konyhára. A kalózkodás nem más mint egy reklmám forma (csak a konstrukcionista - naív racionalista kiadók ezt még nem fogták fel), olyan mint egy Les Paul gitár másolat, nem árt az eredeti Les Paul-nak egy cseppet sem (mert óriási többségben csak az veszi meg aki az eredetít nem veheti meg), bőviti a piacot (és ezáltal több eredeti Les Paul talál gazdára) és emeli az eredeti Les Paul értékét.

    90% eredeti DVD eladása azért lehetséges mert a kalózkodás miatt mindenkinek van DVD lejátszója, ha nem lenne kalózkodás az Internet is néhányszor kisebb lenne és számítógépe is sokkal kevesebb embernek lenne, ne felejtsük el, hogy óriási többség azért vett számítógépet mert lehet rajta zenét halgatni, filmet nézni... és ennek túlnyomó része ha nem is 100%-ban de érezhető százalékban kalózpeldányokat használ. Ha csak a drága eredeti filmeket lehetne nézni akkor 90% ember soha nem is vett volna lejátszót, soha nem vett volna számítógépet stb. mert egyszerűen nincs benne elég érték, hogy megérje az árát. Mondjuk évente kiadni 2-300 dollárt zenére, ha hetente akarunk egy filmet akkor az is legalább 500 dollár évente... szóval 1000 dollárt évente plusz a gépet nem engedheti meg mindenki magának legalább is csak a töredéke annak aki megvette a gépet és előfizetett az internetre mert free rider-ként mehet és esetleg csak néha fizet meg valami tartalmat, ha az tényleg akkora érték számára, hogy tulajdonában legyen.
  • Hegi90
    #8
    És ez a kettő hogy kapcsolódik egymáshoz?
  • pumpa007
    #7
    Majd ha mi is és a bérünk is nyugat európai szinten lesz, akkor esetleg hajlandóak leszünk fizetni bizonyos online tartalmakért. Addig nem!
  • JTBM
    #6
    A neten minden szolgáltatásnak megvan az ingyenes megfelelője. Ami néha jobb, néha rosszabb, mint a fizetős.

    Emiatt aztán a többség inkább megkeresi az ingyenes verziót és azt használja.
    Persze mindig lesznek, akik fizetnek érte.

    Példa pl. a video lejátszó/konvertáló software.

    Ezek legjobb minőségű verziói ingyenesek, a fizetősök általában kevesebbet tudnak.

    Mindkettőnek megvan a felhasználói rétege, aki fizet valamiért, általában megkapja azt a support-ot, amit a nem fizetőnek a saját tudásával kell megoldania.
  • Ferrer
    #5
    Én is hülye leszek fizetni akármiért is. Én magyar hazafi vagyok!
  • B0nFire
    #4
    Szeritem az extra tartalmat itt úgy kell érteni, hogy kifizeted az internet előfizetési díját, és azonfelül semmiért nem fizetsz, amit a weben találsz. Sem hírért, amit néhány napja dobott fel valami zsírfejű, hogy fizetőssé kéne tenni, sem pedig a zenéért, filmért, programért stb.
  • Tetsuo
    #3
    Premium tartalom, gondolom a fizetos porno, valogatott (es tenylegesen lektoralt) hirek, gyors specialis infok (tozsde, stb elemzes), online mozik..

    De en max a gyors speci elemzesekert fizetnek (ha szuksegem lenne ra), a tobbiert soha.
    Szvsz halott otlet, pl. 1 Indexet (az ujsagot) fizetosse tenni, hiszen az Internet "filozofiajaban" szervesen benne van az ingyenesseg, a szabad informacio, a szabad felhasznalasu/fejlesztesu szoftverek hatalmas kozossege, rengeteg civil szervezettel..
  • FoodLFG
    #2
    Mi az, hogy extra tartalmakért ? Azt sem tudom, hogy ez mit jelent. Konkrétan mondják meg, így csak levegőben lóg az egész.. Persze úgysem fizetek, mert az ingyenességnek nincs alternatívája, vagy csak nagyon nehezen.
    Ha esetleg talán véletlenül bizonyos bolygóállások mellett vissza is tudnák szorítani a varezt, akkor sem..

    Ha pénzt kérnek valamiért, akkor az legyen valamivel jobb, mint az ingyenes. Pl filmek esetében könnyebben hozzáférhető, gyors stream alapú, naprakész óriási (szó szerint) választékkal, minden nyelven elérhető feliratokkal rendelkező rendszer.
    Azért lehet, hogy fizetnék, de ilyet még nem csináltak és szerintem nem is fognak, szóval FAIL.
  • BlackRose
    #1
    Szemétért én sem vagyok hajlandó fizetni, de ha az között kell választanom, hogy szemetet ingyen vagy értéket pénzért akkor nem kérdés, értékes tartalomért fizetnék mert az idő amit visszafordíthatatlanul elvesztünk a szemétben kotorászva, hogy valami értéket találjunk a dárgább választás.

    Ugyanakkor pl. a Wikipedia esetében a tartalom értékes (általában) és még sem kell érte fizetni, tehát nem lehetetlen értékes tartalmat ingyen biztosíani, de ha megnézzük a világhálót akkor azt látjuk, hogy a Wikipédia az inkább kivétel, nagyon kis kivétel és a legtöbb tartalom a világhálón értéktelen szemét. Tehát ez alapján leszögezném, hogy az értékes tartalom nem attól függ, hogy fizetős vagy nem, hanem attól, hogy milyen szervezés és milyen folyamat áll a háta mögött.