18
-
#18 mennyire jellemzően magyarok vagytok :)
egy feladatra nem lehet, akkor bezséljünk az abortuszról is? minke? vannak ott elegen, akiket az köt le.
"A politikus pártja felemelkedését a szociáldemokraták és a zöldek korábbi gyors térnyeréséhez hasonlította. Rámutatott, hogy mindkét párt az akkoriban jellemző és sürgős megoldásra váró társadalmi problémák miatt alakult meg."
a digitális jog fontos kérdés
fontosabb mint az abortusz
főleg, hogy Nagy Testvér egyre jobban figyel -
#17 akkor nem érted a lényegét
ők nem ezzel foglalkoznak, hanem személyi adatok védelme, elavult szerzői jogi rendszer reformja. és tényleg függünk az MS-től, itthon is csak MS-t tanul a gyerek a suliban, mintha más nem is létezne -
#16 Itthon is kéne -
Epikurosz #14 télnek->félnek -
Epikurosz #13 Én nem nagyon ismerem a programjukat, meg őket, így köszi az infókat. Ha a tudást még inkább közkinccsé akarják tenni, annak örülük, mert a latrok ettől télnek a legjobban: ha az emberek minél többet tudnak. Ez egyébként az ördögűzés eszköze.
Tudom, az Ószövetségben az van, hogy Ádámot és Évát azért űzte ki a Fennvaló a Paradicsomból, mert a Kígyó csábításának engedve ettek a tudás fájának a gyümölcséből, de ez így, ebben a formában nem igaz. Van még ezen kívül pár butaság a Bibliában, de ez most nem téma. -
kvp #12 A part vezetoi reszben a helyi konzervativ partbol, reszben a helyi liberealis partbol jonnek. Mind a vezetok, mind a tagok jo resze kornyezetvedo, tehat zold. Az alapito egyebkent mernok fizikusnak tanult, tehat a fuzios energiarol sejtheto a velemenye. A tobbi nem targyalt ugyben pedig a part a nyilt kommunikaciot tamogatja, tehat a 'beszeljuk meg es dontsuk el egyutt' filozofiat. Viszont az offline tevekenyseguk lenyege, hogy fel akarnak lepni a tudas monopolizalasa ellen, tehat azt szeretnek, hogy minden letezo tudast mindenki elerhessen. Ebben az a jo, hogy a demokracia mukodesehez pont arra van szukseg, hogy a legtobb allampolgar eleg muvelt legyen es kepes legyen sajat donteseket hozni. -
Rexhawk #11 igen csak 50000 ember véleményét nehéz összehangolni. pl.:Abortuszt a párt egyik fele támogatja másik nem. Vajon hogyan foglaljanak állást ebben a kérdésben. -
Epikurosz #10 A legfontosabb a józan paraszti ész. Ha az van nekik, és nekem úgy tűnik, hogy van, akkor sok jó dologra rá lehet jönni menetközben. -
who am I 7 #9 De nyilván való, h nem 1 emberből áll a kalózpárt, és ha nem egysejtűek akkor lesz véleményük.Abba most nem mennék bele, h ha ebben a digitális jogi kérdésekben haladó "szellemübbek" akkor esetleg földhöz ragadt kérdéseket is el tudnak látni.... -
MacropusRufus #8 Epikurosz: EU-ban nincs cigánykérdés.... a többivel egyetértek.
Nem lehet csak arra pártot szervezni, hogy mi majd megreformámjuk a digitális jogrendet. Amit soroltáál teljesen helytálló (kivéve amit fent említettem)
-
gkalcso #7 > Mert csak számteches kalózkodásra politikát építeni nem lehet.
Ez nem vertikális, hanem horizontális felosztás a népek között. Persze az alsó oldalon sokkal többen vannak. -
who am I 7 #6 Szerintem nincs olyan értelmes ember, akinek ne lenne ezekről véleménye.A kalózkodáson túl ofc -
#5 Ha 50 000 tagjuk van, valószínűleg az említett dolgokban is valahogyan állást foglalnak, csak nem azt reklámozzák, nem azt tűzték elsősorban a zászlajukra. Ők most népszerűek, mert olyan dolog mögött álltak ki, ami sok embert foglalkoztat. Majd választások előtt fel fogják nekik tenni a kérdést az élet dolgaival kapcsolatosan is, és lehet, hogy akkor nagyot fog csökkenni a népszerűségük. -
Epikurosz #4 off-line (nem on-line) -
FoodLFG #3 Hát nem tudom. Legutóbb a kalózkodás elleni törvényt is megszavazták a svédek. Nem csak az számít nekik, hogy az emberek körében népszerűek legyenek. Persze az is fontos, de ott vannak a nagy média vállalatok is, akik láthatóan keményen lobbiznak is a törvények szigorítása mellett.
Mellesleg ha sikerülne kiharcolni valami fejlemény ebben az ügyben, akkor az szerintem inkább a kalóz pártot erősítené. Persze politikában minden elképzelhető, majd meglátjuk hogy melyik másik párt lát ebben fantáziát.
Remélem minél többen lesznek a parlamentben. -
Epikurosz #2 Kalózpárt. Szóval támogatják a szabad szoftvereket, meg akarják szüntenti a függőséget az amcsi multiktól. Erre csak azt tudom mondani, hogy hurrá!
De mi a véleményük az on-line, IRL (in the real life) cuccokról?
Abortusz, homoszexualitás, génmanipuláció, őssejtbeültetés, cigánykérdés, munkanélküliség, bűnözés, bevándorlók, függés az orosz gáztól, alternatív energiák, nyugdíj- és általában TB-rendszer, adózás, állam és egyházak viszonya, kábítószerek, kínai gagyik, terrorizmus, európai integráció, űrkutatás, fúziós atomerőmű, katonai biztonság, globalizmus, globális felmelegedés, légszennyezés, környezetvédelem úgy általában, iskolarendszer, stb. stb. Mert csak számteches kalózkodásra politikát építeni nem lehet. -
#1 Nem tudom jól értem-e a svéd politikai helyzetet, de ha most tényleg sikerül bejutniuk a svéd parlamentbe, akkor gondolom már el is érték a céljukat, elvégre melyik másik párt ne írná alá azt a néhány törvényt 5-8%-nyi extra támogatásért cserébe?