Amerikában fizetnek a legtöbbet a mobilok után

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rincewind
Jah, de azt a kabelt le is kellett fektetni es az infrastrukturat odarakni ala!
schrank
mióta van mobil az usába ? ekkora lefedettségük van ? az hogy nálunk még egy normális hegy sincs nem hoy távolságok biztos egekig emelik a költségeket ...

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

0.05ms-al többet utazik egy optikai kábelen?

schrank
azért azt ne felejtsük már el hogy ha nyújorkból nyomok egy sms-t loszandzseleszbe az nem egy sopron - nyíregyháza távolság ...

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Rincewind
Nem az. Nekem Magyarorszagon is meg USA-ban is van mobilom, es az USA mobil fentartasa nagysagrendekkel dragabb. A legnagyobb hulyeseg pedig az, hogy a bejovo percdijakert is fizetnem kell, ha nem veszek valami uberdraga elofizetest. A szolgaltatok gyakorlatilag ketszer keresnek minden egyes percen.
Dániából idõnként mobilról hívtam az otthoniakat, körülbelül annyiba került, mint amit az ithhoni szolgáltatómnál fizettem egy belföldi hívásért. Ez is kriminális, mint majdnem minden ebben az országban.

A költségek mindenütt kb. egyformák (a piacok nagysága közötti különbségek és a piacok különbözõ dinamikája azért egy kicsit kihat a költségekre), hiszen ugyanaz a technológia van hasznosítva, de az igazi kérdés, hogy ezek a költségek hogyan vannak elosztva, míg az USA-ban a költségek nagy részét azok fizetik akik igazán használják is a szolgáltatást, Európában általában szubvenciók és sok hasonló politikailag támogatott "megoldásokkal" elõször is elõsegítették a mobilozás gyorsabb terjedését (ami miatt a költségek is alacsonyabbak) másodszor viszont a költségeket átöntötték olyan formában, hogy nem is tudjuk, mit fizetünk. Vagyis különbséget kell tenni a költségek és a költségek könyvelése között... Ugyanakkor még hozzá kell adni, hogy nem egy dolog egy sûrûn lakott kis területû europai országot betakarni vagy egy rotkán lakott óriási USA-t.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Alexease
Ja, es persze, a szokasos atlagkereset, minimalber, eletszinvonal dolgokat meg meg sem emlitettuk😛
Alexease
E szerint, a mobilozas ara is fele annyi az Angoloknal, mint nalunk😊 Akkor ennyit errol...😊
Alexease
Pontos szamok nelkul csak parasztvakitas😉

Nem ismerem a kulfoldi viszonyokat, lehetosegeket, koltsegeket, de van ismerosom Angliaban. Pl. nekik olyan vezetekes elofizetesuk van, amivel szinte egesz Europaba (es meg jonehany tegerentuli helyre) INGYEN tudnak telefonalni. Valszeg a helyi hivas is ingyenes.

Lehet, hogy ott a mobil draga (nem biztos, nem kerdeztem), de legelabb lehet mivel kompenzalni😊 Az hogy orakat beszelhet velem es meg jopar ismerossel, barattal kulonfele orszagokbol, nagy elony😉
biztos olyan olcsó európában telefonálni??
mert nekem eddig csak nõttek a percdíjaim, 5 év alatt 3Ft-al.

Jó és mennyit mobilozik egy európai és mennyit egy amerikai? USA-ban inkább neten leveleznek. Megtehetik, elég jól kiépített a városi hálózat.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Arra azért kíváncsi lennék, hogy néhány konkrét számot miért nem írtak le.
Így nagyon úgy tûnik, mintha a hazai szolgáltatók ködösítése lenne...