82
  • DjDano
    Az a gáz, hogy a sok csóringer megveszi előfizetéssel 100 év hőséggel, 16 havi részlerte a hiperszuper telepont aztán örül, hogy csak 20 rongyot kell befizetni, de mire lenyögi a részleteket dupla árba lesz a készülék mint kártyafüggtlenül hűség nélkül :DD

Mindenki olyan telót vegyen amire van KP-je!
  • Kindred Blades
    http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/detail.do?group=mobilephones&type=mobilephones&subtype=mobilephonesarchive&model_cd=SGH-C180SKAWST

Nekem meg egy ilyenem. Lehet, öregszem.
  • willcox
    Az Amigo egyébként egy hulladék. Bár az is igaz, hogy a hypephonosok értelmi szintjéhez közel áll :)))
  • levente68
    "Az Apple egyelőre csupán egyedi esetekről beszél, és értelmetlennek tartja a média túlzott pánikkeltését. "

Ez ám a komoly kettős mérce, akkora hypo-ot csináltak a médiában az iPhone-nak, mint a Marsraszállásnak, sőt talán nagyobbat, de ez viszont túlzott, lol.

Mi meg hülyék vagyunk, hogy nem fogjuk fel, hogy ezek egyedi esetek, tehát nem számítanak... ugyi, kedves szifonhívők? Az is teljesen korrekt, mint minden Apple mozdulat, hogy eltussoljuk és fenyegetjük a szarul járt júzereket?

Más, milyen jó kis ketyere az, amin VÉGRE fut navi, pl. Amigo és bejövő hívásnál a multitask hiányában lövi a navit, hívás végén meg újraindítja, köszönjük, nagyszerű!!!

"hányós smiley"
  • Epikurosz
    Az életed árán is?
  • levente68
    Iiiigen, a kötöttséget és a szemét hozzáállást én se bírom, mekkora az a hír, hogy katasztrófát okozna a feltört iPhone, mert azon át hack-elnék a userek a tornyot, basszus.
  • levente68
    Pedig, komolyan gondolkoztam rajta, de semmimet se cserélném le rá.
    Ha nem ilyen ára lenne, kíváncsi lennék, elborítaná-e az én agyamat is.
    Mondjuk éberen alszom és ha azt hallanám, hogy nekem is suttogja éjjel, hogy szejesssz engemmmmm, cak engemmmm, akkor már tudnám is, mi helyzet ;o)

Amúgy, szórakoztató végigolvasni a hozzászólásokat is, az iMine-on hangosan felröhögtem...
  • willcox
    Én még csak nem is gondolkodom rajta, függetlenül attól, hogy a register mit ír (írtak már sok kacsát). A hypephone nem tud annyit, amennyit én elvárok egy készüléktől. De ha tudna egyszer majd annyit, akkor sem kéne az itunes kötöttsége, és az appstore erőszakolása miatt.
  • levente68
    Már komolyan gondolkoztam, veszek egyet, erre megint:

http://www.theregister.co.uk/2009/08/12/exploding_iphone/

• narumon
    Tévedés azt már ti sulykoltátok, hogy a legjobbnak tartjuk stb stb, én már ott is mondtam, hogy nem tartjuk a legjobbnak csak összességében egy jó telefonnak, ami a mi célunknak tökéletes.

ui: Klima nélkül nem vennék kocsit. Semmilyet.
  • narumon
    Én meg arra a szifont. 1:1 :D
  • Epikurosz
    Nekem Nokia XpressMusic 5800 van, 70k-ért vettem hálózatfüggetlenül az MM-ben, és nem cserélném ifónra. Pünkt!
  • levente68
    Sajnos sok iPhone tulajra ez valóban igaz, de ezt nem szabad hangoztatnunk, mert akkor irgyek vagyunk...

;)
  • Dr Adee
    Szar ez az ájfón.. nem vennék, minek? semmire sem használják, csak csillog meg van.
  • levente68
    Szó sincs róla, hogy én, vagy bárki kellene, hogy megmondjam, mit tegyél, vagyél.
    Te most értelmesen elmondtad, mik voltak a vágyaid, igényeid és lehetőségeid.
    Döntésedet tiszteletben tartom és eszembe se jut bántani Téged azért, mert iPhone-od van.

A kritizált kommentező, akivel viszont egy másik topikban sikerült tengelyt akasztani felsőbbrendű, hű de utolérhetetlen, forradalmi és még mittomén milyen készüléknek tartja azt. Ez az, amivel én nem teljesen értek egyet.
    Többször leírtam, hogy egy kitűnő (de nem egyedülállóan) minőségű, fejlett masina, de a hiányosságai - amiket objektíve szemlélve el kellene ismerni - miatt nekem nem felel egyelőre meg, de bízom a fejlődésben és drukkolok nekik és a konkurrenciának is, hiszen a verseny nekünk, felhasználóknak kedvez.
    Azt is el kell mondanom, hogy mikor az első PDA-mat vettem, a kezdeti felhők feletti járás rövidesen megszelidült, felismerve a WinMo hibáit, korlátait.
    De kitartásom lassan gyümölcsözővé vált-válik (komoly részben az iPhone hatására), így mind az oprendszer, mind a programok komoly fejlődésen ment-megy keresztül.
    Elismerem, hogy néhány feature-ben az Apple komoly előnyre tett szert, arra szoktam felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül behozhatatlan előnyről van szó és néhány ilyen előny eltűnőfélben is van.
    Ami miatt sikítozni szoktam viszont, azok az iPhone hiányosságai, amik miatt túlárazottnak tartom.
    Tehát nem szarnak, túlárazottnak és hype-oltnak!
    Ezen hinyosságok egy részén lehet ugyan vitatkozni, szükséges, vagy sem, de az a hozzáállás, amit a kezelésre szoruló barátunk tanúsított, kiveri a biztosítékot.
    Nevesen, ha egy autóban nincs klíma, akkor az kevesebbet ér, akkor is, ha a gazdája szerint az hülyeség, nem kell bele, soha nem használná, stb. Ha pedig nagyon sok ilyen dolog nincs benne, akkor sokkal kevesebbe kellene kerülnie, még akkor is, ha egy-két plusz kiegyensúlyoz néhány hiányt.
    Én a 3GS-t szemlélem és üdvözlöm a nagyszerű újításokat benne, néhány újításról persze tudni kell, hogy az csak az iPhone számára újítás.
    Le a kalappal a kijelző felülete előtt, klassz az új proci és grafikus mag, a több memó!
    De bocsánat azért, hogy tudom, a memobővítésre szükség volt, mert sokat használ, szerintem a multitask is azért nincs rajta. Értem persze, hogy így jobban gazdálkodik a memóriával, de akkor is igenis várni kell, míg a másik progi majdnem teljesen újra kell, hogy töltődjön. Hidd el, ez nem nagy baj, az igazi baj ott kezdődik, mikor lelkes hívők a WinMo-t és a smartphone-okat pocskondiázva minden pontot az iPhone-nak adnak és a többit ócskavasnak titulálják.
    Ezek az ócskavasak segítettek az iPhone megálmodásában és vesznek részt továbbra is a piaci versenyben ütőképes és kevésbé ütőképes megoldásaikkal, ne temessük és fikázzuk le tehát őket, még akkor se, ha bedőltünk az agresszív és néha gyomorforgató reklámkampánynak.

Tehát, helye van természetesen a kiváló készülékek között az iPhone-nak, én csupán annyit kérek, hogy ismerjük el, ez nem az első hely és főleg nem a „messze-messze első hely”.
    Ha olvasgatjuk a 3GS-ről írt cikkeket, találunk olyat, ami csúnyán lehúzza, olyat is amelyik tárgyilagosan a helyén kezeli és olyat is, ahol egyenesen „Szent Grál”-nak nevezik.
    Nos, bár tudom (remélem jól), hogy ez a megnevezés csak a rajongás kifejezése, én azért a „Szent Grál”-tól többet várok. Amikor megkaphatom (értelmes, tehát, mondjuk csak csak csak tripla és nem tripla-dupla áron  ) tőle, amit szükségesnek tartok, az lesz a No1, ígérem!
    Addig a nála jóval olcsóbban (bár szintén drágán) kapható és ÖSSZESSÉGÉBEN jobb készülékek a favoritok, szerintem...
    Biztos vagyok benne, hogy a következő generációs iPhone jóval többet nyújt majd még a 3GS-nél is, hiszen a procijáról már most tudjuk, hogy nincs kihajtva pl., valamint így volt ez az eddigi váltásoknál is.
    Az megint egy jó vitatéma, hogy miért ’csepegteti’ a dolgokat az Apple, szerintem mindkét válasz helyes: egyelőre nem tudták/ják megoldani a hiányzó hardware-elemek belerakását vagy/és kezelését (kezdetben tuti ez volt), valamint visszatartanak dolgokat, hisz bejött a hype, így megtehetik.
    Ne feledjük, az első iPhone még a 3GS-hez képest is nagyon, hogy úgy mondjam korlátolt volt, mégis már az is függőséget alakított ki...
    Lennének még gondolataim, de most hirtelen ennyi elég, szerintem :o)
  • eNMi
    ugyan mivel szólhatnék hozzá? győzzelek meg? kell? (szerintem sem)
    azért van szifonom, mert kellett 1 új telefon. ha meg már veszek vmit, akkor miért ne ezt. jópár dologra használom, eddig még nem találkoztam olyannal, amire ne tudtam volna. majd biztosan lesz olyan is (még fél éves sincs).lehetne benne flash, lehetne gyorsabb is (ez 3g), de amúgy elégedett vagyok vele. nem volt még 100ezrem sem új telre, igy nem tudtam függetlent venni (htc-t pl), de sokezret sem akartam kifizetni havidijra, feltöltőst nem szeretem, maradt ez. függő, majd a txar függetleniti, ha eljön az ideje (még sokat kell várnom sajna). nagy kijelző, nem nagyon akar karcolódni pedig 1x már pofára is esett betonon (még fólia sincs rajta), emil, net, wifi, zene, film, ebook, játék, könnyen kezelhető... mit akarjak még? béna sem vagyok, legtöbbször 1 kézzel használom. szóval nekem ezeket nyújtja, többet nem is nagyon akartam.
    tényleg? mit akarjak még? homályositsatok fel! én is szeretem, ha elmondják, h mi jó/kell nekem.
  • levente68
    Ez a legértelmesebb és legépítőbb jellegű, amivel hozzá tudsz szólni?

Többre számítunk.
  • levente68
    Az az arány egyrészt nem igaz, másrészt ha nem olvasod el, amiket írtam, nehéz lesz értelmesen csevegnünk.

Nem rossz az, hogy egy helyen van minden, az a rossz, hogy ott érvényesül egy cenzúra, ami néha jó, néha rossz.

Azok a gondok, amikkel te találkoztál PPC-n, léteznek nekem is, bár nem biztos, hogy mind, azt kellene felfogni, hogy kár temetni a PPC-t, nagy fejlődés várható ott is, ebben nagy szerepe van az iPhone színrelépésének.

Nekem amúgy nem annyira macerás a WinMo, valóban nem átlag felhasználó vagyok, hisz 6.5 az Unin nem szokványos, de lehet rá még Linux-ot is tenni, bár idő hiányában az kimaradt nekem.

Arra kérlek, higyj a fejlődésben PPC-n is.

Azok a vasak, melyek szerintem jobbak az iPhone-nál, igenis jobbak, mert a hardware több, komolyabb, ezen túl a software-ezés lehet gond csak.

Igenis előfordulhat, hogy az iPhone alternatívát nyújt a PPC helyett, de ez még nem jött el, a 3GS persze jóval közelebb van már ehhez, de addig, amíg sok dolog hiányzik belőle, addig inkább csak a smartphone-ok helyett lehet alternatíva.

Értsd meg, nekem tetszik az iPhone és ha jobbá fejlődik, arra fogok szavazni, de erre még várni kell.

Ami gond lehet, hogy közben a WinMo is igenis fejlődik így a verseny korántsem tekinthető befejezettnek, még azon területeken sem, ahol most az iPhone jobbnak mutatkozik.

Én tehát drukkolok mindenkinek, persze magamnak is, hogy legyen majd annyi pénzem, hogy a következő iPhone-t megvehessem, persze csak, ha nagyot ugrik hardware szinten, addig nekem és még sok másnak is túlárazott játékszer marad.

Ez, mielőtt azt kapom, hogy hááá, nincs pénzed ráá, nem pénz kérdése, megvehetném akár a 270-es Speedshop-os áron is, de nem teszem, mert akkor összevesznék magammal és egy bolond elég itt....

Akkor venném meg, ha benne lennének azok, amiknek a hiányát itt kitárgyaltuk:

http://www.sg.hu/cikkek/69014/kedvezmenyesen_cserelheto_uj_iphone_ra_a_regi

• narumon
    helyes: de jól JÖTT két héttel ezelőtt...
  • narumon
    Pedig de jól két héttel ezelőtt amikor 13 órát ültem egy rohadt repülőn :D
  • M2 #62
    Valóban ritka gonosz cég ez az Apple, mikor a felhasználók 99 százalékának kedveznek, nemhogy a hackelős 1%-ot vennék inkább figyelembe.

Macerázós telónak mindig a Win alapúak viszik majd a pálmát, ez tény, és persze, ha te ezt szereted, soha nem lesz alternatíva _számodra_ az iPhone. De akkor mit keresel itt?
  • eNMi
    csak nem vissza kell menned? v visznek? :)
  • M2 #60
    Mindegy, aki megrögzött PPC rajongó, az úgyis azt fogja írni: "Minek egy telefonba játék?".
  • narumon
    http://www.hwsw.hu/hirek/42694/apple-iphone-3g-s-mobl-mobiltelefon-okostelefon-arm-powervr-sebesseg.html
  • M2 #58
    Volt (van) PPC nekem is, szerettem is - miután napokat eltöltöttem azzal, hogy innen-onnan összevadászott progikkal használhatóra szabtam, és ez nem az átlag felhasználó szintje.

Az iPhone-t meg megveszem és egyből kényelmesen használható, ceruza nélkül.
  • levente68
    Örvendjünk!

Ennyit engedtek még az ápolók, de itt aztán vége...
  • narumon
    email macerás? Ezekre tényleg nem tudok mit mondani.
    Már leirtam eddig is, hogy nyertetek (már ha ez bármiféle verseny). Lehet hülyézni, mocskolódni az iphone tulajokat. Mindegyik értelmi csökkent (én is) azért vett ilyen telefont. Szellemi szegény vagyok mert soha nem használtam még BT-t (a régebbi telefonjaimon sem, az iphone előtt egy Sony Ericson W900am volt). Az is my fault, hogy nekem jobban tetszik az érintőképernyőn lévő bill. mint a hw bill.
    Nem tudok az olyan hozzászólásokkal mit kezdeni, hogy: "bármikor tudok nagyitani kicsinyiteni 1 ujjal" - mintha ez valami különleges képesség lenne, meg az olyanokkal hogy sokkal jobb googlen összevadászni programokat mint telefonról 2 klikkel letölteni.
    Most jöttem az elektrosokk kúrámról, így ezeket belémé égették bizonyára, de így nem tudok tiltakozni ellene (jó lenne ha valaki megmentene és onnan én is BT-t használnék, hiszen ez minden telefon alfája és omegája).
    Amnéziás is lehetek tényleg, mert bár Willcoxnak is válaszoltam már egy párszor az egyujjas varázsnagyításról, ő negyvenedjére is ezt hozza fel érvként. Szerettem én is a régebbi Nokiákat de sajnos nem csak felesleges dolog nincs bennük de olyan sem ami ma már alap egy telefonban (email,calendar,stb). Az meg sajnos az én lelki sérülésem, hogy ezek nekem a mindennapokhoz kellenek, és nem tudom annyival letudni a telefonálást mint Cateran, dehát ha nekem is arra kellene mint neki akkor elég lenne a régi K750i-m, mert telefonálni azzal is jól lehetett.
    Kiszálltam.
  • levente68
    Egyetértek, annyira amnéziás, hogy követeli, írjam meg, amit már megírtam, valszeg a minden este kapott elektrosokk bizonyos dolgokat eltávolít, ami nagyon beégett az agyába (IloveiPhone), az maradt csak meg...

DLNA klassz dolog, de csak neked, tudod, mert van, meg nekem, mert fejet hajtok a valóban nagyszerű megoldások előtt, még akkor is, ha nem létszükséglet, csak jó. De nem értelmes egy olyan szemében, akinek, nincs és esetleg direkt úgy vett telót, hogy ne legyen benne, haha. Aztán, majd ha esetleg kiderül, hogy az övével is lehet, akkor meg majd döngeti a mellét, hogy a legfajább cucc igenis az övé, hiába, hogy másban az estleg régen megvan és olcsóbb. Ilyen példákkal van tele az iPhone fejlődésének története.
  • levente68
    Pedig az ám a trendi, csak e-mail rulez, már akinek :o)

Amúgy jól látod át a lényegüket, ami az övében nincs, az hülyeség, tehát nem is kell, erről ismerszik meg a fanatikus, meg arról, hogy ugyanazt a 'drámai' kérdést teszi föl újra, meg újra, hiába kapta meg rá a választ többször is ugyanabban a topikban már.

Ezért nem válaszolok én már neki, ha amnéziás, pár nap múlva ismételhetném magam, de van egy szint, aminél lejjebb már én sem 'merészkedem'.

Amúgy, ha azt nézzük, mennyi minden nem kell valakinek, (ha nincs) visszamehetünk mondjuk, a Nokia 6310i-ig, abban sokminden "felesleges dolog" nincs, így az sokkal jobb telefon, mint az iPhone, meg letisztultabb is.

Magam amúgy nagy tisztelője vagyok, a legjobb telefon talán a mai napig, az enyémet ellopták, ma is lenne pedig, sőt, ha értelmes áron találnék, valszeg vennék.

Amúgy nekem is Vantulok, meg a klónjai jutottak eszembe őkelméről, hehe.
  • cateran
    Ja,nincs Iphoneom,sem masmilyen okostelefonom..nem azert mert nem telik ra (bar a 440-540 font arat,csoppet draganak talalom)hanem mert az ilyen telefonok kepessegeinek a 99%-a nem erdekel es nem hasznalnam..meg az 1000 eves SE W810i telefonomat is csak par dologra hasznalom-hivas kuldes es fogadas,sms kuldes es fogadas,ora,ebreszto,jatek...viszont neha kapok kepeket,ezt-azt munkatarsaktol kekfogon at...emailben nem kicsit lenne FELESLEGESEN maceras ..
    Kacerkodtam a gondolattal,hogy veszek 1 LG KM900 Arenat 300 fontert,de vegul letettem rola..a fent emlitett okok miatt:)
  • cateran
    Hehe..nekem ugyan semmi bajom az Iphonenal(vagy az Appleval)de imadom cikizni a fanatikusokat es bosszantani (dez es a Ps3,Ulkesh es az Apple,Vantulok es altjai es a Linux/XP,stb..)
    Amit viszont megfigyeltem,hogy a fanatikusok tenyleg kettos merce szerint mernek...ha valami hianyzik az adott termekbol,akkor az nem fontos,de ha a megjelenes elott hianyzott ugyanaz a dolog valami mas termekbol,akkor az szar volt es gagyi (lasd Bluetooth es Iphone esete...tetszik vagy sem,alap dolog..nem a touchscreen ami minimum kovetelmeny,tevedes..EZ Az ami minimum es megis hianyzik...fail akarhonnan nezzuk:)
    Az Apple fanok pedig elen jarnak ebben...
  • narumon
    "mert nagyítani-kicsinyíteni egy ujjammal is tudok,"

Jééé te egy varázsló vagy

"ráadásul bármikor, szemben a hypephone-nal."

Iphone nem tud nagyítani csak 17:30-17:45-ig.
  • willcox
    Lemaradt: stylust sosem használok. Ha nagyon pontosan kell pozicionálnom, akkor használom az egeret, mert hogy az is van, ha akarom :)))
  • willcox
    Ismerem jól a fajtáját. Pszichésen beteg. A sok leírt konkrétum után is konkrétumokat kér, mert szerinte olyan el sem hangzott. Ez a görcsös kíváncsiság ("milyen telefonod van"?) arra kell csak neki, hogy ha megtudná, akkor megpróbálná azt alázni, elterelve a figyelmet a hypephone-ról. Mellesleg az enyém szerintem tud mindent, még DLNA-t is (erről eddig szó sem esett), és a tévémmel kiválóan együttműködik wifi-n keresztül is, egyedül multitouch nincs (ha ez hiányosság?), de arra nekem semmi szükségem, mert nagyítani-kicsinyíteni egy ujjammal is tudok, ráadásul bármikor, szemben a hypephone-nal.
  • narumon
    Szerintem a fikázó bandában - szépen összejöttetek - nincs egy ember aki akárcsak figyelne arra mit irnak az iphone tulajok! Nemcsak én! Persze egyszerűen elintézted ezt is azzal hogy minden iphone tulaj korlátolt. Ráadásul legalább beszéljetek össze mert mindannyian mas miatt fikázzátok az iphone-t és a vicces, hogy a telefonjaitok sem tudja a fikázás összességét. Kreáltatok egy olyan virtuális telefont ami nem létezik az nem is csodálom, hogy a világ legjobb telefonja csak sajnos nem létezik. Persze még mindig könnyebb engem lefikázni mint beírni végre azt a hibalistát, vagy bevallani végre hogy melyikőtöknek milyen telefonja van. Ez még eddig nem történt meg. Addig viszont bármilyen furcsa üres fecsegés az egész!
  • levente68
    Pontosan leírtad helyettem is, amit szerettem volna, de nem tettem meg.

Übermensch módjára viselkedő, de a legnagyobb korlátoltságról tanúbizonságot tevő emberkénknek, ha ember az ilyen, megírtam a másik topikban én is, hogy ne erőlködjön tovább, nem is fogok válaszolni neki.

Értelmes emberekkel szeretnék értekezni, olyan itt nincs az iPhone tulajok közt?

Olyannal, aki azt is felfogja, amit a másik ír, még ha nem is egyezik a véleménye? Szomorú.
  • narumon
    "Ha nem lenne gugli, akkor talán előnyt jelentene egy olyan hely, ahonnan az "összes" program letölthető, de így?"

Látom te még mindig nem hiszed el, hogy léteznek más szempontok, pedig már egyszer leirtam nah megint, mert az ifjúságot tanítani kell:

Azok az emberek nagyrésze aki telefont használ, nem használja rutin szerűen a pct. Üzletemberek, orvosok közül rengetegen vannak akiknek nem megy rutinszerűen a google keresés, az installálás. Példaként itt van édesapám, aki azt az 1db programot (itunes) úgy ahogy tudja kezelni, de inkább a telefonról dierktben éri el az appstoret. Nem bírkózik meg a google keresésekkel csak alapszinten, az meg édeskevés ahhoz hogy a megfelelő verziójú PPC programot leszedje, feltelepítse, stb.
    Gondolom ezt látta meg az MS is ami miatt létre akar hozni egy hasonló jellegű "adatbázist". A potenciális telefon vásárlók nagyrésze nem bűvészkedik túl jól a PC-vel.

Persze ezzel a hozzászólással is én leszek a szánalmas (tudom előre), mert egyszerűen megint be mertem írni egy valós de más jellegű igényt.
    Az azonban nekem továbbra is nagyon furcsa, hogy amit az iphone jól tud és erős benne az felesleges, amit nem tud az szerintetek kötelező lenne. Érdekes.
  • narumon
    :D :D :D LOL. Szánalom :(
  • willcox
    Nem vesztegetek rád több szót, mert nem érdemes. Én nem fogok leállni veled személyeskedésbe átmenő vitába, hiába is próbálkozol. Ha elfogynak az érveid, akkor azokat a jelzőket próbálod rásütni a másikra, ami pont rád jellemző. Felesleges írnod nekem, nem válaszolok rá.
  • willcox
    "Nyilvánvaló, hogy hardver szinten vannak az iPhone-nál sokkal jobb készülékek" - ez eddig valóban nyilvánvaló.
    "de egy sem tudja nyújtani azt a töménytelen szoftver támogatottságot." - ez már viszont egyáltalán nem nyilvánvaló, sőt, rettenetes butaság. Próbáltál csúsztatni, nem jött be.
    Tudod, a PPC-hez nem kellett MS-Store szerű marhaság, amit most éppen meg akar utánozó majom módon lépni a MS, ugyanis se szeri se száma azoknak az oldalaknak, ahonnan PPC-re írt programokat lehet letölteni. Ha nem lenne gugli, akkor talán előnyt jelentene egy olyan hely, ahonnan az "összes" program letölthető, de így?
    És hogy is van az a fene nagy szabadság? Ha te mondjuk tehetséges gyerek vagy, és írsz magadnak egy programot, akkor azt csak úgy tudod rárakni a hypephonra, ha előbb feltöltöd az appstore-ba?
    PPC-nél valóban nagy a szabadság. Most ROM cserékről ne is beszéljünk mert azt nem csinál mindenki. De egy programot felinstallálni bárki tud, mindenféle külső cenzúrázás nélkül. És még attól sem kell félni, hogy valaki hazavágja a készülékét (már ha ésszel csinálja), mert install előtt ugye csinálni kell egy full backup-ot (max 2 perc), és ha lepadlózott volna a készülék az installtól, akkor hard reset (max 2 perc), restore (max 2 perc), és béke van. Megint minden működik, mint istall előtt.
    PPC-re is léteznek semmire se jó programok, illetve n+1-edik program ugyanarra a funkcióra. A hypephonra sem különb a helyzet. Illetve annyiban más, hogy annyi szemetet, mint ott összegyűjtve, máshol nem találsz. A PPC már rég kinőtte ezeket.