25
-
Epikurosz #25 ha te ilyen okos vagy, akkor mondj nekem egy netbookot, amely 1 kiló alatt van, minél olcsóbb (nem baj, ha kb. 50k), és 8 órát elvan egy töltéssel. mert fontolgatom, hogy jó lenne.
várok... -
#24 jaja. Az asus viszont szar tényleg. -
#22 Azért egy gigabyte alaplap nem filléres tétel és nem is szar. -
grobs #21 17"-os cuccot nehéz táskában cipelni. Már a 15-ös laptopommal is 3x meggondoltam, hogy magammal viszem-e, vagy megleszek inkább nélküle. Most egy HP 2730p-vel (12") ez nem kérdés, mindig nálam van. Alig érzem meg a súlyát, és ha tényleg dolgozni, vagy játszani akarok rajta akkor asztalnál rádugok egy 22"-os monitort.
A másik gond, hogy egy 17"-os monitort felvillanyozni nem kis energia. Ezért egy ilyen laptop vagy alacsony üzemidejű, vagy fél tonna. 12"-os laptopom 6-7 órát bírja takarékos üzemben, és 1.5kg az egész.
-
kutyak #20 Első pont: rendes hardware-t kell venni, nem filléres gigabyte/asrock/chingumingu szarokat és nem szopsz a telepítéssel. És attól, hogy átlag felhasználó szerint a biztonság és a költségek nem lényeges szempontok, még igenis azok. -
gombesz13 #19 Jaj már megint egy windows fényező :). Alapvető dolgokat linuxban a legtöbb esetben nem konzolban kell már megoldani. Persze vannak gépek melyeknél bizonyos hardverek nem mennek, de ilyet láttam már windows-ban is :). "Jó lenne ha elismernék végre az agyatlan" Windows-osok "is, hogy a" linux "operációs rendszerek nem rosszak." :).... És ezt így folytathatnám a kommentedből, a windows-os szavakat kicserélve linuxra, bár nem sok értelme lenne, Vantulok és nickjeinek hozzászólásaira nem igazán kellene válaszolni... A windows és a linux két különböző filozófiájú operációs rendszer. A linux (tudtommal) nem helyettesíteni akarja a windows-t, hanem mutat egy másik utat, erről a témáról nagyon jó leírások vannak a neten. -
dyra #18 jaj már megint egy linux fényező :) Mert ha annyira isten a Linuxod akkor mond már el nekem ,hogy alapvető dolgokat mi a francért konzolban kell megoldani? Átlag user szétszívja az agyát a linuxoddal. Nekem linux van az egyik gépemen, 1,3 mobil celeron 512 MB ram 40 GB HDD. Lassú volt a sima Ubuntu, most Xubuntu van rajta. Az elfogadható (de ettől sem vagyok beszarva). Az ubuntu maga jó de egyáltalán nem jobb mint az XP vagy a Vista. Jó lenne ha elismernék végre az agyatlan Linuxosok is ,hogy az MS operációs rendszerek nem rosszak. Átlag user szemszögből mindet tud a Vista és az XP is. Nem átlag szempontból is tud mindent, most már igenis sok mindenben partiban van a linuxal mitőbb. Lenne mit átvenni a windowstól a linux -nak is. Kezdve attól ,hogy sokkalta jobban felhasználóbarátnak kell lennie. Amig egy egy telepítés és hadver illesztés fél nap szopás addig nem fognak jutni sehova. Az emberek használni akarják a gépet nem konfigurálni. -
scooterbr #17 Pedig a 12es pont a megfelelő mérret. Se nem kicsi se nem nagy. -
#16 Azért egy 17-es kütyű már nehezen fér be egy kis táskába a súlyáról nem is beszélve -
duke #15 "Soha nem fogom megérteni, hogy ezekben mi a jó. Azon agyalok hogy köv laptopszerű kütyüm 17 es vagy még annál is nagyobb legyen :P"
Ha valakinek csak egy kompakt asztali gep kell akkor jo egy 17 -es.De ha tenyleg hordozhato gep kell akkor max 10-es ami meg valoban hordozhato,mert egy 15-17 notebook az legfejebb cipelheto,hurcolhato,de semmikep se hordozhato gep.
-
Epikurosz #14 Le a szoftverrabszolgasággal!
(Bár még nem sikerült beizzítanom a gépemen a linuxos wifit, de akkor is LE! ) -
gosub #13 Szerintem is a 12" az optimális méret és használhatóság terén. Nekem a 10" is kicsit pici inkább 12" vennék.
Az egész mint mindig a pénzről szól, amiből a legnagyobb a haszon. -
gkalcso #12 > A processzorgyártó ugyanis a kijelző mérete szerint szabja meg a felhasznált Atom chipek pontos árát
Na ez parasztság a javából. Bemegyek a boltba és a kiló kenyér árát másfélszeresen számolják, ha sonka is van a kosárban. :-O -
Flashy #11 a felbontást tessék növelni, ne a fizikai méretet. thx. -
#8 "A világhálón máris felbukkantak az első, ezzel ellentétes vélemények, amelyekben némi logikát is felfedezhetünk. Itt többek között arról olvashatunk, hogy a Dell valójában nem a fenti okok miatt lép vissza a 12 hüvelykes netbook forgalmazásától, hanem az Intel nyomására teszik ezt."
Na itt az igazsag. A 12"-es netbook mar veszelyes a CULV-os notik piacara, amikert 2* ennyit lehet elkerni.
Intel:
Dell: -
Epikurosz #6 vannak ilyen eszköztárak. -
Epikurosz #5 Így van.
Mindenesetre a netbookok piacán is fejlődésre van szükség.
Igazából, ha van egy erős netbookod és egy otthoni 19"-os LCD monitorod, akkor nincs is másra szükséged (esetleg egy külső DVD íróra). -
beef #4 Pedig pont a 12" talán a legideálisabb a méret/súly/használhatóság hármasában. -
slickboy #3 A képen látható netbookon Vista fut? Ha jól látom... egyébként mi az a lebegő tálcaszerű izé a képernyő tetején? -
WilliamMcKinley #2 Soha nem fogom megérteni, hogy ezekben mi a jó. Azon agyalok hogy köv laptopszerű kütyüm 17 es vagy még annál is nagyobb legyen :P -
strogg #1 Az m$ netbook specifikációja is 10-es képernyőt tartalmaz, s csak ilyen gépekre ad win xp-t olcsón.
Ergo: sem az intel, sem az m$ nem nézné jó szemmel, ha 12-es képernyővel szerelt gépekbe kerülne az olcsó termékük. Azt akarják, hogy ami szerintük nem netbook, arra a drágábbat tedd. De persze valamit kellett kamuzni az ügyben.