Fokozódik a marsi metán rejtélye

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tévedsz. A metán olyannyira nem büdi, hogy a háztartási metánba szagosítót tesznek, hogy ha szivárog, vedd észre.

Az ammónia a büdi, meg a kéngázok.

Kara kánként folytatom tanításom.

nearo
Én úgy tudom a pukiban nem a metán a büdös... de szóljatok, ha tévedek.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

A nem igazi légkör valszeg olyan, mint a marsi vagy a vénuszi: vagy túl sûrû, vagy túl ritka.

- a Marsnak van mágneses tere, csak gyengébb mint a Földé, nem fedi le az egész bolygót, az egyenlítõi vidékeket nappal nem védi.

- mégis milyen a nem igazi légkör? 😊

- a napszél nem éri a felszínt a marsi légkör miatt, a kozmikus sugárzás viszont eléri.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Ott vannak az ipartelepek, de vigyáznak a légkörre - és az egész egy óriási Másvalaki Problémája Pajzzzal van levédve.

Egy óriási, rozsdás, de még mûködõ ûrhajó az egész.

Atomi kémiai kalatizátor alapú lebegõ élet.

😛
dronkZero
Ne legyetek már ilyen pongyolák... Minden szénhidrogén szerves, de nem feltétlenül biológiai eredetû.
"Az eredeti értelmezés ami abból a felfogásból származott, hogy ezek a vegyületek kizárólag életfolyamatok eredményeképpen jöhetnek létre, ma már elvesztette érvényét."

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Na, jó, de az a sok gáz, ami a palackban van, szerves anyagból lett.
Bár újabban vannak olyan elméletek, hogy kialakulhatott szervetlen kémiai reakciók során is. A Földrõl beszélünk.

A Titánon és más külsõ bolygókon található metán persze nem szerves eredetû.

azt nem vették esetleg figyelembe hogy a Marsnak nincs mágneses tere, ezért nincs igazi légköre és a napszél közvetlenül éri?

a traktorjaik viszont biodízellel mennek, ezt biztos forrásból tudom <#banplz>

Szerintem haladó gondolkodásúak a marslakók. Gyorsan elszívják a saját, õ, gázukat, nehogy tovább károsítsa a már amúgy sem ép légkört. Biztos van hibrid autójuk is...

A látszat csal...

Hunyoríts erõsen és nézz bele egy teli gázpalackba <#awink>

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

BCS pixel
érdekes az ilyen metános dologhoz rengeteg szerves anyag kell? vagy még sem?

Bexter
Sok a marson a földalatti tehén, az eltünéséhez meg annyit hogy " a szag elszál, de az emlék megmarad" sztem k bidös egy hely lehet

http://bexter.hu Szép Fényeket!

NEXUS6
"Fokozódik a marsi metán rejtélye", avagy a ûrhajósok elsõ mondata a Marsralépéskor:

- Vazze, ki volt az!?

<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Frosty01
ha a piros a metán akkor szerintem az a kék cucc eszi meg, mint a pacmanban a bogyókat a kis drogos sárga labda <#banplz>

practitioner of the forbidden arts of death

Azt lélegzik be az alienkezdemények.

Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W

?

odáig OK, de hová tûnik el a ...puki.

JimKirk
Igy van!<#alien2>
sokat pukiznak a kis zöld emberkék 😉