8
-
Amergin #8 Az 1,338,612,968 kínai 92%-a: 1.231.529.931 ember egészen pontosan.
Jól el van terjedve már az internet Kínában
Ilyen internet penetráció még lehet az USA-ban sincs...
B+ -
DisposableHeart #7 Nem tudom, mikori hiren alapul az itt most kozzetett. A Facebook mar tobb, mint egy honapja nem elerheto Kinabol. A kinaiak egyebkent sem a Facebookot (Twittert, Myspace-t) hasznaljak, hanem a sajat kinai nyelvu oldalaikat. A Facebookra csak az jar, akinek kulfoldi baratai vannak es beszel egy kicsit angolul, abbol pedig nincs olyan nagyon sok fajlagosan a teljes lakossagra vetitve.
www.xiaonei.com - Ha barki felismerni velne barmilyen hasonlosagot a Facebookkal, valoszinuleg nem teved nagyot. :)
A Reporters without Borders maximum nemetul ROG, a hivatalos rovidites (igen, franciaul) RSF: www.rsf.org
Ugyanakkor mindenkinek meg kellene ertenie, hogy Kina mas. A kinaiak donto tobbsege leszarja nagy ivben Tibetet es hasonlokat, valamint a kormany propagandajat is. A Facebook bezarasat is elinteztek ismeroseim egy "akurvaannyukat"-tal, aztan az elet ment tovabb... Itt azzal vannak elfoglalva az emberek, hogy penzt keressenek.
Egyeb info kinai cenzura temaban:
http://www.azsia.net/modules.php?op=modload&name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=147 -
who am I 7 #6 "A kínaiak 92 százaléka látogat közösségi oldalakat"
Akkor ez cirka 920.000.000 db picikínai
(mekkora ordító faxság ) -
waterman #5 mikor elolvastam a címet már furcsa volt, mondom hogy fejlődtek ekkorát, és beleolvasva szintén egyértelmű, de maga a cím félrevezető. pláne úgy, hogy már az internetezők közt nézve is iszonyat magas az a 92%. -
#4 Nem tudom. Nekem valahogy nyilvánvaló volt, hogy csupán azokról van szó, akik egyáltalán interneteznek, hiszen ott van, hogy közösségi oldal, nem pedig közösségi ház vagy ilyesmi. -
lee56 #3 Te már láttál itt megjelent hírt javítva? :) Szerintem direkt rontják el hogy minél többen rákattanjanak :D -
waterman #2 szerintem javítsátok a cikk címét, mert a második bekezdéssel ellentétben az jön le belőle, hogy a milliárd kínainak a 92%-a van jelen a facebookon és nem a kínai internet használók 92%-a. a két szám közt nagyságrendnyi eltérés is lehet, mert a rizsföldön kapáló hszi kiao ping-nek szerintem más dolga is akad, mint hogy a facebook-on keresse deja wuu-t esténként. -
#1 legalább tudja a PÁRT hogy mit csinálnak. önként és dalolva osztják meg az infoikat a PÁRTtal.