37
-
#37 Nyilván kenetrbe alázza az maximum 1%-os részesedéssel desktop piacon. És tudom, hogy az MS hamisítja az adatokat, de valójában a gépek 98%-án linux fut (bár nem látni őket, mert XP skinük van) és az MS mindnekit lepénzel, ezért szeretik az emberek a wint. Mert az MS pénzeli őket, hogy használják, abba van a nagy biznisz -
KasztnerTokman #36 OFF 'AND OR':
Ki nem szarja le a linuxot?
Ki nem szar le?
Témához visszatérve, nyilvánvalóan ez a konzol nem lesz nintendo/psp gyilkos, de profitot termel ígyis és ez a lényeg és még sg-n megy az ingyen reklám is róla, olcsó is szar is pont nekünk való... -
#35 amit írtál inkább azok nem érdekelnek senkit. -
#34 Azokat meg már mindenki ismeri. -
Rexhawk #33 jobb? mi, a proccesszor(400 vs 533)? vagy a kijelző (LCD vs AMOLED)?
estleg van hozzá USB? Vorbist lejátsza? ne állíts valótlant, mert tényleg valamiben jobb a dingó, de nem mindenben -
Rexhawk #32 "- a negyedik dolog, hogy a screenshot készítője láthatóan egyáltalán nem függ a Windowstól, sőt valószínűleg e képet is a Linuxról küldte be,"
ASDASDSADDAASASDASDDSADDDADDADASDASDSASDSDSAASSDSDSA
már megint magadat dicsérgeted?:DDD
kicsit egoista vagy:)
tudjuk, hogy AND OR az egyik te alreged -
#31 Inkább a Nintendo DSről/PSPről. Az ilyenek nem érdekelnek senkit. -
BobaFett #30 inkább a Dingoo A-320 -ról kéne egy cikk keves SG. az fele ennyibe kerül és jobb ennél szvsz -
#29 Lehet nemtudom, én csak annyit mondtam, hogy felraktam az ubuntu linuxot, és gyorsabban, stabilabban futott a gépemen mint az xp, aztán annak a grafikus felülete is használja a 3Dt. Mellesleg a gépem amd athlon 1200 (1330MHZn megy), 1,5 giga ram, 500 giga hdd, radeon 9600 (a videokártyán van videoshader, még a hd videókat is viszi, nem is kell gyorsabb gép.) -
grobs #28 Egyrészt sok nyílt szoftvernek nincs "marketing" verziója, ezért akkor adnak 1.0 verziót amikor úgy gondolják. MPlayer-nek pl. soha nem volt ilyen, mégis a legjobb lejátszó volt.
Másrészt nem egy olyan program van ahol a verzió szám nem hagyományos hanem pl. minél magasabb verzió annál több tizedesig tart a pi.
A cikkhez: Ez egy közösségi konzol. Ha egyedül vagy semmit sem ér, mert kevés a szoftver, kevés a hardver, kevés az ötlet. Nagy közösségben sok hasznos program lehet, sok (esetleg barkács) hardver, sok ötlet amit érdemes lehet megvalósítani. Koreában van közössége, így ott érdemes lehet ilyenre beruházni, máshol nem biztos. -
#27 nekünk van a nappaliba egy eee pc( az újabb winyós verza, nema flesmemóriás) és hááát mit ne mondjak.
origi xp van rajta, saját kézzel vezérelt frissítésekkel, hogy baromságokat ne töltsön le. és gyorsnak semmiképp nem nevezném.
internetezni jó.
de ha már megnyitok egy oldalt amibe 5nél több flash vidi / program van embedelve erősen meglassul.
így saját kézből mondomhogy ezt a kétrendszeres akármit 100% hogy nem bírná -
cateran #26 900Mhz-es netbookon,virtuálisan futtatva az xp-t,közben FF meg tököm tudja még mi? Hát..valahogy azért kételkedek,ha nem baj:) -
#25 ja nálad úgy megy hogy ha 1.0 alatti akkor nem használod? LOL
láttam már olyan ingyenes 0.xx-es programot ami jobb volt mint egy fizetős 3.0-sa... -
#24 Nem hiszem, kipróbáltam, tényleg nagyon gyors, stabil rendszer a linux. -
cateran #23 Csak hát az a baj,hogyha készitek 1 képet magamról,ahogy ülök 1 F1 autóban,még nem jelenti,hogy vezettem vagy -ne adj isten- versenyeztem vele...
Klassz kis képek,de lehet hogy screenshot után 1 másodperccel szarrá fagyott az egész vagy olyan sebességgel ment,hogy:duplaklikk FF-re,elmegy kávézni,vacsi,zuhany és mire visszaért pont megnyilik az FF ablak... -
Szefmester #22 pl aki pc-n akar játszani?
hülye indok tudom, de sajnos a felhasználói progik között is sok olyan van ami csak winfoson van... alternatívával meg nem foglalkozok.. kipróbáltam, némelyik alter legfrissebb verziója 0.4.xyz volt.. azért ez így nem buli.. -
#21 touché! -
#20 De akkor mi a büdös lószarnak futtatod virtuálisan az xp-t? :D Ezt sosem értettem... -
#18 ez 1 szar,nekem nokia 1680-asom van de az többet tud mint ez:D
anno 10 volt de most már csak 6 ezer a kis nokia:) -
sathinel #17 Wifi nem drága annyira. Most uk árakat nézegettem és nagyon tetszenek. + a városok lefedettsége is igen komoly. Wifin keresztül winyót, TV-t, sokmindent tudsz te is szórni otthon.
Dokkoló is elég komoly még egeret is rakhatsz hozzá. Ez egy full linux szerintem TV-t is nézhetsz stb.
TV kimenetet megoldották ahogy látom. -
kvp #16 "Ha lesz belőle v2 verzió akkor már szinte előre látom, hogy ezen a két fronton fognak erősíteni és komoly konkurrenciája lehet sok UMPC (UltraMobilPC) megoldásnak így a Vye Computers kis gépének és az OQO-nak..."
Ez mar a v3-as valtozat. Viszont wifi-t tovabbra sem latok benne sehol, szoval ezzel internetezni csak nagyon dragan lehet, presze ha heggeszt valaki bele egy gsm modult, mert alapbol az sincs, mint ahogy a belinkelt oldalon leirt tv vevot sem talaltam meg. Mint emlitettem ennel egy sima mobiltelefon is jobbnak tunik... Amiert olyan sok jatek megy rajta, az a mame emulator miatt van, de csupa regi hardverrol van szo, ami nem igenyel tul nagy gepet. A mame pedig nyilt forrasu, barmikor barki felrakhatja a telefonjara is, mivel van belole port...
-
#15 windows 95. Ezekszarint a 95-re elérhető legnagyobb directx-et aminek a száma: ? is tudja emulálni? -
sathinel #14 Android is azért durva mert opensource) Igen komoly fejlesztések lesznek rá még és gondolom ez a kis gép is így fog fejlődni.
Kíváncsi leszek 5-6 év múlva hol tartanak az opensource eszközök, és mennyire lesznek sikeresek a win, mac, stb "zárt" rendszerek. -
sathinel #12 Leírása és hogy miket tud emulálni:D
Atari, NES, Super Nintendo, Game Boy / GB Color, GameBoy Advance, Master System, Genesis, Commodore64, Colecovision, Intellivision, Spectrum, Vectrex, WonderSwan, Amiga, Amstrad, Apple Macintosh, DOS, Windows 95, MSX, PC-Engine, Neogeo Pocket, Neo Geo, Neo-Geo CD, Playstation, arcade machines (MAME, CPS2), etc
Ezek minden játéka megy rajta + mobil TV, zenelejátszó, videónéző kis eszköz. Valsz billentyűt is lehet majd hozzá hegeszteni. -
sathinel #11 Mivel ezen linux van és opensource ezért valsz rohadt gyorsan telepakolják mindennel. Tehát alkalmazás probléma nem lessz. Wlan adapterrel meg valsz már böngészni, stb is tudsz majd.
Mint írta úgy indult a dolog hogy egy szabadon programozható játékgépet csinálnak. És így jött létre hogy már sokan programoznak rá. + cégek célfeladatra átprogramozhatják. Szerintem nagyon nagy ötlet.
Ha ps, és x-box irányba is elmozdulnak ilyen irányelvekkel akkor lehet lesz egy egységes nyelv(opensource) ezekre az eszközökre is.
youtube tele van videókkal róla. Már emulátorok, stb is van rá. Usb-n meg winyót raksz rá vagy kártya és filmeket nézel, stb. -
#10 Inkább egy dst(használt 20ezer új 30ezer, DSi 45ezer)/pspt(használt 30ezer új 40ezer, psp go 60ezer) érdemes venni. Dsen emulátorokat és homebrew cuccokat flash kártya vásárlásával tolhatunk, pspn meg cfw rábütykölésével. Miondkettőben van wifi, mindkét géphez lehet venni kamerát, a psp erősebb gép, kevesebb játékkal, dsen több a jó játék (főleg rpg platformnak nagyon jó), kisebbek a kijelzői, de kettő van neki, és az alsó érintőkijező (DSinél a felső is, dsin van infrakamera, erősebb cpu, nagyobb kijelzők...), ennek a GP2Xnek semmi értelme nincs, hacsak nem 10ezerért dobálják. -
kvp #9 Lassuk csak:
-tudasban egy mai telefon alatt van
-kepernyoben eppen eleri a minimumot (qvga)
-kevesebb jatek van ra, mint a legtobb mobilra
-tobbe kerul
-nincs benne se kamera
-se wifi
-es meg egy fel erintokepernyo sem
Hat igen... kinek is jo ez manapsag? (a meglevo koreai tabort leszamtiva)
ps: A legujabb design-juk azert szep, csak nagyon sok dolog hianyzik a harverbol. -
#8 És mennyibe kerül egy ilyen kütyü? Én egyelőre nem nagyon látom az értelmét, de hol lehet utánanézni, hogy milyen progik vannak rá? A hivatalos oldalon csak néhány ezeréves kinézetű linux játék van ami nem üti meg a telefonos játékok szintjét. Valaki homályosítson fel please. -
#7 szerintem nincs, csak amerikában elmegy egy hónapban 766ezer nintendo ds.
amerikai konzoleladások 2009 junius (katt ide)
de nyugateurópában is jól fogy a ds, sőt Japánban meg ráadásul nem is warezol mindenki dsre mint máshol
ez a "konzol" meg sok év alatt 700ezer világszerte... -
#6 gffdd -
#5 L?tom mindenki elolvasta rendesen.
Van mit aggódni mind kettőnek. -
#4 L?tom mindenki elolvasta rendesen.
A nintendonak meg a Sony-nak is van mit aggódni" -
Major #3 Most őszintén, nem teljesen mindegy hogy min fut egy játékgép. Így is úgy is meg kell venni és hozzá a játékokat is.
Egyébként maga a kis marokgép majdnem erősebb mint AND OR gépe ez a nem mindegy :) Aki csak azt tudja prezentálni, hogy öreg vasakon milyen szépen megy a windows az meg is érdemli.
Egyébként ha Linux lenne elterjedve, akkor is warezolna mindenki szóval teljesen mindegy, milyen a platform az új játékok programok nem fognak ingyenessé válni, akár linuxot használsz akár windowst. -
#2 Az első scrrenshot-ot még értem, de hogy jön egy virtuálgépben futó xp egy linuxos konzolhoz? -
AND OR #1 Hajrá Linux !