72
  • Sir Ny
    #72
    hibák voltak, vannak és lesznek. nem tehetsz ellenük semmit, ahogy senki nem tehet ellenük semmit.
  • narumon
    #71
    "Bár ha az apple-nek ez a felderítés - tusoljuk amíg lehet, vesztegessünk amíg tudunk - akkor ismét egy nagy taps nekik, mert biza ezt nem így kell!"

    Szerintem ezt is pont ugyanúgy csinálja mindenki. A sony is azért hivta vissza az ominózus aksikat mert szép sorban halltak meg. Nem 25millióból 10db hanem 1M-ból ezresével. Ha valamiből eladsz 25M db-ot, és 10-20 vagy 100db csinál valamilyen hibát, akkor nem hivhatsz vissza 25M db-ot mert azt sem tudom mi a hiba mit kéne cserélni. Ezért nem lehet itt okosat mondani. Sajnos ez ilyen. autógyáraknál sokkal veszélyesebb dolgokkal rohangálsz az úton jó ha tudod.
  • dilofekete
    #70
    ja és persze egy azonos színű öngyújtót ne felejts el mellé tenni :)
  • dilofekete
    #69
    Beledugsz a füllhalgató helyére eggy szöget, folyamatosan töltőn legyen, hogy ne merüljön le és kiteszed a napra a tetőn amíg meg nem hal.
    :)
  • Renátó1985
    #68
    valaki meg tudja mondani hogyan kell felrobbantani direkt 1 ipod-ot? mert akkor megyek argosba veszek 1-et :D de komolyan aki tudja írja már meg :)
  • mrlujoak
    #67
    narumon :

    "Ne vicceljünk már. Hol volt itt emberélet meg maradandó sérülés? Asszem ekkor lehetne aztán igencsak perelni. Egyébként meg gondolom az apple is utánanéz a problémának csak először lokalizálni kell, hogy miről is van szó. Ezt pár darab után nem lehet sajnos megtenni. Várjuk ki a történet végét."

    Elég sz@arul lokalizál...
    Bár ha az apple-nek ez a felderítés - tusoljuk amíg lehet, vesztegessünk amíg tudunk - akkor ismét egy nagy taps nekik, mert biza ezt nem így kell!

    Miért is kell megvárni, hogy emberéletbe vagy sérülésbe kerüljön egy - jelen esetben több - felelőtlen vezetői döntés.
    Vélem, ha Te, vagy egyik hozzátartozód szenvedne sérülést, tuti nem gondolkodnál a lokalizációról.

    Ez, egyszerűen szégyen. Természetesen mindez a jelenleg elérhető információkra alapozva értendő.

    mrlujoak
  • aaaaa
    #66
    A legtöbb Digitális fényképező AA elem csatlakozója ilyen. Amúgy meg meg lehet védeni más módon is az elektronikákat a fordított polaritástól, a dióda elég rég fel lett találva...
    Egy Li-Ion akku sokkal jobb minden szempontból, mint a Ni-MH akku. Nem véletlenül ezt használják a legtöbb helyen.
  • dilofekete
    #65
    Mellesleg amikor aksit kéne cserélni az mp3-ban akkor nagy általánosságban nem lehet hozzá kapni pont olyan aksit, tehát ez is azért van, hogy újat vegyünk.
  • dilofekete
    #64
    A logitec egerembe is bele lehet tenni fordítva az elemet. Eggyszer sikerült is és annyira forró lett 10s alatt, hogy alig tudtam kivenni, amikor meg elkezdett füstölni, hozzávágtam a szekrényhez és kiesett belőle. Még ez is működik. Viszont az elemcserélési lehetőséget én nem hagynám ki csak akkor, ha az aksit is lehet cserélni, de ilyen mp3-al még nem találkoztam, még ha van is ilyen.
  • aaaaa
    #63
    Normálisabb készülékek nem működnek, ha fordítva rakod bele az elemet, ugyanis a ceruzaelem két vége gyárilag nem egyforma. Egyszerű mechanikai kialakítással meg szokták oldani, hogy ha fordítva teszed bele, nem is érintkezik. Persze a leggagyibb készülékeknél természetesen nem foglalkoznak ilyen apróságokkal. A nagyobb akksi is kigyullad, nem méret függő. Notobookokban vastag falú nagydarab akksik szoktak felgyulladni.
  • Gamecube86
    #62
    Vicces. Nekem egyszer a telefonom (LG KU250) szeretett volna valami hasonlót véghez vinni.. Még jó hogy a zsebemben volt és észre vettem hogy pörköli a lábam :D Viszont bármilyen hihetetlen nem eldobtam hanem csak kivettem az aksit.. Azóta nem csinált ilyesmit és rendesen működik ugyanazzal az aksival.
  • Sanyix
    #61
    hát igen ezt hívják függőségnek, amire a vindóz vérfanboyok linux viszonylatban fröcsögnek (holott ott legalább automatikus a függőség telepítés). szépen letöltöd a szükséges dll-eket guglival, és betolod a a system32-be, vagy az indítani kívánt program gyökerébe.
  • FlyingV
    #60
    Ha OEM-re gondolsz méf csak-csak, de pl egy dobozos ultimate verziónak nem lenne szabad 30 ezernél sokkal többe kerülnie. Egyrészt mert tényleg nem (annyira) jó, másrészt meg akkor se.
  • dilofekete
    #59
    Hát csak mert vista-nál az volt, hogy kb a 8. hibaüzenet jelezte, hogy neki melyik file kell, hogy elindítsa a játékot, pedig 32 bites volt a win. Na tök mindegy, mert nem vágom. Le is töröltem.
  • [HUN]FaTaL
    #58
    "De miért vennék 64 bitest a rendszeremhez, ha nem tudok vele 32 bitest játékot elindítani"

    Miért is ne tudnál?
  • dilofekete
    #57
    Mivel mindkettőből kéne eggy-eggy, de a win 7-et még nem ismerem, hogy milyen csodákra képes.
  • dilofekete
    #56
    Talán igazad van, mert a windows-t, tényleg kilóra mérik.
    De miért vennék 64 bitest a rendszeremhez, ha nem tudok vele 32 bitest játékot elindítani és miért vennék 32 bitest, ha a rendszerem tud 64 bitet is?
    Tehát nem kellene csak az ár tizedéért vagyis inkább 3/10-t, esetleg 4/10-t.
  • dilofekete
    #55
    Az elemes meg biztonságosabb hátlap nélkül, mert ha nem szól a zene akkor eggyből megnézem a lejátszót és amikor megnézem, meg is fogom és érezhetem, hogy forró és eggyből kicsaphatom belőle a rossz részt. Különben meg nem lenne túl drága, ha az aksiba beépítenek eggy pici hőérzékelőt, sőt még a külső hőmérsékletet is kiírhatná a lejátszó, meg a páratartalmat... :)
  • saitek
    #54
    #52

    "A windowssal meg csak az az eggyetlen probléma van, hogy nem reális az ára. kb 5-6 ezer forintot adnék még a legújabbért is amiben benne van minden csilivili."

    Azért 5-6 forint egy OS-ért... A legegyszerűbb programok is többe kerülnek pl. Total Commander kb. 10000 ft, de nagyon kevés olyan van ami 5-6000 Ft-nál ne lenne több.

  • dilofekete
    #53
    REPÜL AZ ALMAA!
    Ezt legutoljára suliban hallottam. :)
  • dilofekete
    #52
    Eggy idióta aki almával horgászik kukacokra? Ó a szent almával? Csak éhen ne haljak. :)
    Amúgy meg nem az Apple-val van a gond, mert én mp3 lejátszóból sem vettem még aksisat, csakis csak elemeseket és azért, hogy ha lemerül a hosszú út közben a full hangerőtől akkor tudjam eggy mozdulatsor után tovább használni. Ennek meg az a veszélye, hogy fordítva rakom bele az aksit és azért robban fel vagy folyik szét. Aksisból talán eggyszer vettem eggyet tévedésből, de vissza is vittem másnap, hogy ez nekem nem kell, mert csak 4 óráig bírja az aksija és nem is akarták kicserélni, pedig mondtam, hogy én elemeset akartam venni, de hát nem írták ki az árcédulájára. Megvettem a legolcsóbbat 10k ért, meg mellé fülhallgatót, töltős elemet és ezt azt, hogy legyen hasznom és jól is jártam, mert az is a tolvajok kezére játszott, pedig mennyit küzdöttem érte. Majdnem addig amíg kiért a rendőrség.
    Ilyen profi horgászfelszerelésért még ölnék is, de talán nem csak én és tuti, hogy ezért nem kell és nem azért, mert nem venném meg.
    A windowssal meg csak az az eggyetlen probléma van, hogy nem reális az ára. kb 5-6 ezer forintot adnék még a legújabbért is amiben benne van minden csilivili.
  • FlyingV
    #51
    érdekes, hogy ha Apple-féle bakikról jön egy hír, milyen szélsőségesen tudnak reagálni az emberek :) és egyúttal milyen BUTÁN.. előkerülnek a szokásos, 'mindenkit-könnyes-röhögésre-fakasztó-atomállat' poénok, a'la kukacos alma, és Sanyix asztalcsapkodásra kényszerítő humoros beszólásai.. a sznobság (mert mindenki, aki Apple terméket vesz az vagy vérfanboy, vagy rohadtszemétmocskostehetősember (és ezért haragszunk rá, mert mi bezzeg milyen keveset keresünk, persze ez nem a mi hibánk, az övék!), vagy pedig az evolúciós fejlődés egy új ága, az Agy Nélküli Ember (homo almausz idiotusz).. ne legyetek már szánalmasak! :) ) mint olyan, már fel sem tűnik.

    emberek, álljatok már le. van ilyen. vagy tartsátok magatokban és használjátok a 'jó kis' alternatíváitokat, vagy pedig észérvekkel jöjjetek és ne mocskolódjatok. hót unalmas már. mint ahogy a takonylinuxosok is a win7 topikokban. mert az Apple jó nagyon, ha kicsit utánajártok és nem kell spec szoftver a munkátokhoz. a Windows is jó, de az kitételekkel (dzsunkapécékalózikszép/viszta/vinhét ugye..). a Linux is nagyon jó, de NEM desktop rendszernek. that's all. a Sony meg maradjon a képalkotásnál, úgy jó lesz minden. mert bizony az ő akksijaikról van szó, mint oly sokszor :)
  • Sanyix
    #50
    mostmár gyárthatnának az epl-nél zöld alakú, gömb ízű almát.
  • narumon
    #49
    "Igen! Jobb történet, mivel nem titkolózni, meg lefizetősdi játékba kezdtek - emberéletekkel, meg maradandó sérülésekkel - hanem óriási pénzkieséssel cserélték őket."

    Ne vicceljünk már. Hol volt itt emberélet meg maradandó sérülés? Asszem ekkor lehetne aztán igencsak perelni. Egyébként meg gondolom az apple is utánanéz a problémának csak először lokalizálni kell, hogy miről is van szó. Ezt pár darab után nem lehet sajnos megtenni. Várjuk ki a történet végét.
  • dilofekete
    #48
    Inkább vennék ennyi lóvéért eggy távirányítós kocsit (3gs-es táv szabályzóval, meg kamerával)és jobban elszórakoznék vele, mint eggy zenélő öngyújtóval. Csak az a baj, hogy annyit mennék vele, hogy meg kéne állni tankolni, de a pénztár nem szolgál még ki gépeket. pff :(
  • dilofekete
    #47
    Ha úgyvesszük, hogy aranykarátos és nyakba akasztható akkor még nem is annyira feltűnő csak a kicsike emberkéknek. :)
    Sőt lehetne az ember homlokán is és eggy ventilátoros sapkával lehetne növelni a hangerőt. :)
    Vagy gyártanak olyan parfümöt amiben a nano robotok muzsikálnak körülöttünk és meg is gyújtják a cigarettát helyettünk. :)
  • dilofekete
    #46
    Azért beperelni nem lehetne őket, ha az aksira fogják, mert az öngyújtó is felrobbanhat akármikor az ember zsebében, főleg a ha tűző napon várja fehér gatyában a tömegközlekedést. :( Viszont az aksin rajta van "talán", hogy gyúlékony vagy ilyesmi, hogy nem lehet a kukába dobni, ami ugyan az, de én mp3 lejátszóknál csak eggy átlátszó kis háromszög alakú matricát láttam eggyszer és azt is a doboza szélén.
    Szerintem meg nem feltétlenül a szennyeződések miatt romlik el a kicsi aksi, hanem azért, mert kicsi. Eggy nagy gázpalack nem fog felrobbanni a sivatag közepén, de a kis öngyújtó még el sem jutna odáig vagy talán mégis?
    A jó árukat kilóra szokták venni! :)
  • aaaaa
    #45
    Ha végignézed a videót, ami cikkben található, bemutatnak benne több mint 10 db csúnyán megolvadt készüléket, amin látható hogy egyértelműen az akku okozta a gondot.
    Egy csomó cég visszahívott már akár milliós számban is hibás Li-Ion akkukat. Ha leég a lakásod, mert épp az ágyon szól az Ipod, miközben kigyullad, vagy megég tőle valaki, az nem vicc. Ezeket az eseteket nem nevezném szánalmas próbálkozásoknak.
    Vennél olyan autót, aminek egyszer csak váratlanul felrobban a benzintankja ? Igaz csak 1 millióból 10 db, ami ugye nem sok. Valószínűleg nem... Erre is mondhatjuk, hogy marginális szám.
    Egy felgyulladó akku egy repülőn,(most mindegy hogy laptop, Ipod, vagy mobil Li-Ion akkuja), ami a poggyászok között van, és nem veszik észre időben, akár többszáz ember halálát is okozhatja.
  • Tetsuo
    #44
    #21
  • Tetsuo
    #43
    nem olvastad a cikket? ugy nem fizet.
  • Ulkesh
    #42
    "Kevés eset ? 1 millióból 14-et már a videóban is bemutattak. Szénné égett akksival."

    Kb. 25 millió iPod Touch került már eladásra, még ha 100 eset is lenne, akkor is marginális szám.
    Sajnos a ma használt akkumulátorok esetén előfordulhat ilyesmi, nem kell sok, csak egy kis szennyeződés a gyártás során és 1-2 hét használat után megvan a probléma.
    A vicces az, hogy mindegyik gyártó termékével előfordul ugyanilyen probléma. Az elmúlt 1 hónapban csak 4 Nokia 5800-asról tudok a közvetlen környezetemből, aminek felforrt az aksija, ugyan nem robbantak fel, csak picit megpörkölődtek és tönkrementek. A szerviz tud a problémáról, mert egy adott sorozat szinte mindegyik darabja érintett, mégsem nagyon olvastam arról, hogy a Nokia visszahívta volna ezt az adott gyártási sorozatot.

    Egyébként meg az ilyen kertben robbanós történetek igazságtartalmáról nem vagyok meggyőződve. Az elmúlt évben már volt több hasonló hír (töltőcsatlakozónál meggyulladt iPhone, zsebben hordott készülék megégeti a tulajdonosát stb.) amiről utóbb mind kiderült, hogy csupán szánalmas garancián túli próbálkozások voltak.
    Az első generációs iPod Nano aksijával valóban voltak gondok és az Apple azonnal reagált és cserélte a készülékeket, szó nem volt elhallgatásról.

    Szóval nem mondom, hogy nem igaz (mivel biztosat mondani innen senki sem tudhat), de enyhe kétségeim vannak (főként, hogy ilyen robbanásos balesetet az aksi elektrokémiai reakciója okozhat kizárólag, ami viszont nem nagyon következik be attól, hogy valaki leejt egy készüléket).
  • dilofekete
    #41
    és, ezek után továbbra is almaszörpöt gyártanak, vagy belefognak a zöld gáz színű, alma formájú robbanékony parfüm gyártásba?
    :)
    De jó, hogy nem vagyok csilivili
    Viszont eggyszer, mintha probléma lett volna a tömegközlekedésen a zenelejátszó eszközökkel. Talán tudták előre, hogy miket adnak el a boltokban? Akarták, hogy beszivárogjon ez a x a légkörünkbe vagy nem. Nem csak ők a hibások akkor vagy nem is ők a hibások? A szomorú az, hogy kukacos almát adnak el és nekünk erre kell gondolnunk, hogy ilyet is lehet kapni, de nem csak az almába költöznek kukacok, de a kukac sem eszi meg az almát teljesen, tehát szörp vagy öngyújtó lesz a következő termékük, hogy valamit fájdalomdíjként küldjenek a károsultaknak a fájdalomdíj mellé?
    :)
    Nekem ha felrobbanna eggy ilyen axa akkor tetszene eggy ilyen kulcstartó.
  • coolbboy83
    #40
    Ki volt az?? az Apple minősége ugyanolyan relatív mint a legtöbb gyártóé... nézz körbe!!!
    szinte minden elektronikai termék hulladék minőségű..... Azért az vicc, hogy csak 300 ezertől nem hepehupás egy LCD TV burkolata..... minden gagyi fos... a tuti cuccot meg csak a köcsög gazdagok engedhetik meg.

    Menjetek fel a beszmac oldalára...... HONNAN VAN SZAROS TINIKNEK 800 EZRES MACPRO, MEG A TÖBBI MASINÁJA????
  • aaaaa
    #39
    Kevés eset ? 1 millióból 14-et már a videóban is bemutattak. Szénné égett akksival. Ennek kb. minimum a 2-3 szorosa lehet az, amit szó nélkül kidobtak, és nem mentek vele sehová. Ha a Te zsebedben robbanna szét minden előjel nélkül, Te sem örülnél.
  • aaaaa
    #38
    A rossz technológiával gyártott Li-Ion akkumulátorok néha nagy ritkán felrobbannak, felgyulladnak , kb 1000-ből egy, vagy még kevesebb.
    Volt már ilyen visszahívás nem egy gyártónál, akik kicserélték az ÖSSZESET.
    Az Apple részéről több okból is gusztustalan húzás ez. Az Ipod akku egy kis vacak, tehát nem egy amúgy is drága nagyméretű notebook akku. A lejátszót általában zsebben hordják miközben használják, sokszor nincs idő a hirtelen eldobására baj esetén, ha épp egy belső zseb legmélyén lapul.
    Egy ilyen dolgot elhallgatni több mint bűn. Egy ideig lehet titkolózni, de ha beüt a nagyobb baleset, és meghal, vagy súlyosan megsérül valaki, porig ég egy ház, elképzelhető hogy átfogó vizsgálat indul a cég terméke ügyében. Ekkor már senkit nem fog érdekelni a pitiáner titoktartási szerződésük. Sőt még külön büntetést kaphatnak azért is, hogy szándékosan eltitkoltak egy termékükről, hogy tűz és balesetveszélyes.
  • item
    #37
    Rendben, remélem nincs harag ?!
  • moikboy
    #36
    Nem mondtam egy szóval sem, hogy csodálkozom, csupán megemlítettem a jelenséget.
  • pixx
    #35
    Na, most hol vannak az nagy Apple buzi gyerek, aki itt oltott, minket két hétig az Apple minőségével.

    Amúgy ha már nem kínában készül, akkor tuti hamis :)
  • who am I 7
    #34
  • item
    #33
    Na az meg hogy kínában készül valami az még nem biztos hogy sz@r is.. A nagyobb gyártóknál komolyabban veszik a minőségellenőrzést,amire elég nagy szükség van. Eddig még nem hallottam olyan gyártóról akinek minden terméke tökéletes lett volna. Mindenbe csúszhat hiba,ezt el kell fogadni. Az meg hogy az Apple így reagál a dolgokra egy részt érthető,másrészt pedig gusztustalan dolog,de hasonlókat sok más neves cég is elszokott játszani.