6
  • Sanyix
    #6
    Mit meg nem adnék azért hogy láthassam az akkori, hőségtől lassan megőrülő embereket, akik azon keseregnek, hogy: "bazze érdekháborúztunk, bankot mentettünk, ahelyett hogy űrhajót fejlesztettünk volna és új lakóhelyet keresünk".
  • Sanyix
    #5
    Az a gáz hogy mostmár a napnál is az a mondás, hogy nem hirtelen fog melegedni, hanem fokozatosan -> 1 milliárd év múlva már 70 celsius lesz a napi átlaghőmérséklet a földön -> lakhatatlan lesz, max a föld alatt lehet élni, esetleg éjszaka kimenni.
  • Amergin
    #4
    Mindíg mosollyal olvasom az ilyeneket, hogy "A Nap évmilliárdok múlva vörös óriás lesz, távoli utódaink ekkor majd..."

    A földben ha leásunk, akkor látjuk az egyes földtörténeti korok rétegeit egymáson.
    Az emberi faj története a megjelenésétől az eltűnéséig az 1 cm vastagságot sem fogja elérni.
  • Amergin
    #3
    Nem szükséges. Az anyatermészet majd elvégzi a piszkos munkát.
    A katasztrófák évszázada még előttünk áll: megváltozik az ember vagy kihal.
    Ennyi.
  • Sanyix
    #2
    így van. Hidrogénbombát a gazdasági központokra, hogy ne legyen érdek a mostani öngyilkos rendszer megtartása!
  • Amergin
    #1
    Ha szívinfarktust kapok, akkor lehet a környező kórképet kezelgetni (vérnyomás csökkentő, nyugtató stb...), amikkel maximum elodázzuk a következő infarktust (vagy agyvérzést), vagy lehet lefogyni, egészségesen táplálkozni és felhagyni a mozgásszegény életmóddal.
    A "környezetvédelemmel" is ez a bajom. Hogy rövidlátó.
    Kezel(geti) a tüneteket, a betegség okát (a pénzhajhász földet kirabló, társadalmat szétziláló, nemzeteket eltörlő, az embert mint olyat pedig deformáló "gazdasági" rendszert) azt meghagyja és azt nem kérdőjelezi meg.
    Holott világos hogy száguldunk a természeti-gazdasági-társadalmi katasztrófák egész sorozata felé. Azt hisszük olyan a civilizációnk, mint a Titanic: elsűlyeszthetetlen...
    Sajnos az úgynevezett demokráciák nem alkalmasak arra, hogy olyan radikális változásokat keresztülvigyenek, amikre pedig a fiainknak szükségük lenne az emberhez méltó élethez, unokáinknak meg egyáltalán az életben maradáshoz.
    Azért nem, mert a demokráciákban (nevüknek ellentmondóan) nem a nép az úr, hanem a Pénz és a Profit. És annak nem számít, hogy mi lesz a civilizációval és a bolygóval 1, 10 vagy száz év múlva.
    Mi, engedelmes "fogyasztók" foggal-körömmel védjük azt a gazdasági-politikai rendet, ami az elpusztulásunkhoz fog vezetni.
    Az ember "gazdálkodásának" (milyen szép a magyar nyelv! gazda - gazdaság) az eredménye: a fajok kihalása 1000-szerese az ember előtti, normál kihalási sebességnek!
    Gyakorlatilag már dübörög egy újabb "nagy kihalás" és ez különösebben nem érdekel senkit (gyönyörű ez a nyelv: érdekel - érdek)
    HOGYAN ÁLLÍTJA MEG EZT BÁRMILYEN "KÖRNYEZETVÉDELEM" ???
    Senki nincs tisztában azzal, hogy mekkora baj van. Akik pedig mégis, azok nem tesznek semmit, mert "bizonyos érdekeket" ez sértene...