109
  • Sanyix
    mert nem találta a passziánsz ikonját linuxon, meg a c meghajtót sem. Az meg csak ráadás volt hogy a synapticot nem tudta használni :D
  • SityiSXT
    Ja, és a megoldás, ha Vista után akarsz XP-t felrakni: KB919529 Csakhát megoldást keresni ugyebár Linuxon divat, Windowsnál helyből és zsigerből fikkantani kell...
  • SityiSXT
    Köszi!
  • kakateve
    Tetszenek az érveid (a láncfűrészesen még mindig röhögök).
  • B0nFire
    "A Linux kontra Windows témát pedig nem én hoztam fel." - Akkor ez mi? "Ubuntu Netbook Remix-re váltottam sok évi XP használat után..." - Nokomment!
  • SityiSXT
    Már miért is kellene az MS-nek felelősséget vállalnia azért, hogy az olyan fosadvány programok elcseszik a rendszert, mint a RealPlayer, a mindenféle toolbarok vagy az akaratod ellenére (vagy inkább bénázásaid következtében) települő Norton? Vagy akkor innentől fogva pereljük a Fiskars-t, mert a késeivel remekül lehet ölni? Vagy a Husquarna-t, mert a texasi láncfűrészes gyilkos is ezt ajánlja? Vagy akár a Rockstar Games-t Jack Thompson mintájára, mert pár dilinyós bekattant a GTA-tól és ment az utcára real-life GTA-zni? Vagy akkor ne menjünk messzire: pereljük Linus Torvalds-ot, mert kritikus hibára bukkantak a DD-WRT Linux-alapú router SW-ében?

Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy te meg az a többszázezer(?) rendszergazda(?) igazán tudhatná, hogy ha több MS rendszert telepít egy gépre, a régebbiekkel kell kezdeni, mert az újabbak felülírják a régebbi bootloadereket és az új támogatja visszamenőleg a régi rendszereket (hogyan tudná támogatni amúgy egy régi bootloader az új rendszereket, időutazással lekódolják előre?).
  • kakateve
    1. Olyan magyar szó, hogy mesélgessél nincs. Olyan ellenben van, hogy mesélj.
    2. Első elolvasásra is fárasztóak (azon kívül, hogy módfelett röhejesek) a hozzászólásaid, most ugye nem várod el tőlem, hogy az összeset átnyálazzam, bebizonyítva, amit már mindenki tud, hogy nincs sok eszed. (Mondjuk a kultúra is hiányzik, de ez más tészta).

Olvasd vissza magadnak.
  • Theodora
    Követelem, hogy a Microsoft mondjon le, mert az OS amit gyárt kártékony programok futatására lehet használni!
    Ha ezt az amerikai jogtól nem messze álló gondolatot vesszük alapul, akkor kedves Vantulok-nak igaza van!
    Ami baj ezzel az érveléssel az, hogy ezt hamar ki lehet/ki kellene terjeszteni az emberre is! Az ember képes kárt okozni másnak ezért írtsuk ki az emberiséget!
    BTW: ezen már sokan és régóta dolgoznak...
  • kakateve
    Ú-R-I-S-T-E-N.
    Olvasva a korábbi hozzászólásaidat... Ellentmondasz magadnak!
  • kakateve
    Én is hiányolom ezt a funkciót. Főleg, mikor kettőnél több hozzászólásra akarok válaszolni.
  • lami321
    mert?
  • SityiSXT
    Hagyd, nem éri meg a fáradtságot a kölyök... Vetít, mint egy mozigépész, ha pedig szakmai érvekkel próbálsz meg vitatkozni vele, letámad vagy figyelembe se vesz. Viszont viselkedésével kivívta az SG bohóca titulust, egyfajta Rigolettoként osztja it az eszet. Röhögj rajta, másképp csak fölöslegesen idegeled magad rajta.

Azért ez nem kicsit mókás, hogy az MS előkészíti a terepet a kémkedéshez, majd egy 3rd party program (mi is volt? RealPlayer?) aktivája azt... Mel Gibson sírva könyörögne Vantulokért az Összeesküvés-elmélet II forgatókönyvéért, ha azt Vantulok írhatná... Az már nem esik le neki, hogy arról a MS egyáltalán nem tehet, hogy ki milyen bugos progit ír alá. Aki pedig ezeket telepíti az vagy nem eléggé tájékozott és sürgős felvilágosításra szorul vagy ki kéne mennie a pályaudvarra, hogy a hathuszassal hátha megjön a jobbik esze...
  • semmikozod
    Elég már a pro linux hozzászólásokból. Nem is erről szólt a cikk. Egyébként is hülye vagy.
  • snl
    tudod vantulok, aza baj, hogy az elözö windowsos cikkben is megmutattad mennyire nem értesz a dolgokhoz.

Vista alól akartál XPt telepiteni és sipákoltál mikor nem ment. nem csoda. az meg, hogy ask.com bar meg tököm tudja miket teszel, megint csak a saját butaságodat bizonyitja.

Nem tudom, hogy a screenshot melóhelyeden készült-e, de ha otthon.. dell-es gép.. istenem. nekem is az van bent melóban, de az életben nem vennék dell gépet mert egy rakás fos az árához képest.

És ha még norton cuccot használsz meg is érdemled. inkább hagyd abba a kommentelést, mindenkinek jobb lesz

• lami321
    Linux Vs Windows? Mondhatnam hogy ket telejsen eltero vilag, nem lehet
    ossze hasonlitani. Egyikban a funkcionalitas dominal a masiknal a piaci
    reszesedes, es a penz. Az egyik egy 18 platformot tamogato nyilt
    rendszer amit barki felhasznalhat, atalakithat igenyeinek megfeleloen,
    mig a masik egy Multiceg altal fejlesztett , piaci igenyeket kielegito
    termek. Linux a fejlesztesi stilusanak koszonhetoen mar evek ota
    megallithatatlanul tor elore. Sikeressege ketsegbevonhatatlan, hiszen
    ma begyazott rendszerektol, telefonokonan, desktop rendszereken-at
    szuper szamitogepeikig mindenhol jelen van. A top500 szuper szamitogep
    listan 1998 ban
    jelent meg, egy evvel kesobb mar 18 linuxot futtato rendszer volt
    lathato a listan. 10 evvel kesobb mar 443 rendszer futtatja kedvenc
    pingvines kernelunket:) Persze egy otthoni felhasznalot nem
    vigasztalja a linux szakmami sikere, mikozben eppen nem erti hogy miert
    csak csikokat lat a
    kepernyon mikor elinditja az X et az ati X200-al szerelt Notebookjan.
    Aztan el sirja banatat hogy mekkora szar ez a linux mert neki nem
    mukodik, aztan jonnek a nevetsegesebbnel nevetsegesebb ervek a
    rendszerek mellett. De most ha en egy PowerPC-n akarok XP-t futtatni
    akkor az xp szar mert nem akar elindulni rajta??? A linux hasznalata
    egy lehetoseg, nem kerul semmibe felteve ha tamogatott hardwarekkel
    rendelkezel. Ha nem elsz a lehetoseggel senkit nem fog zavarni,
    nem erdekli majd Jozsit, meg Pistit akik szabadidejukben a kernel
    feljesztesen faradoznak, sem pedig Belat akit az oracle fizet hogy
    ugyan mar oljdak meg hogy azt mondhassuk az ugyfeleknek
    hogy a Oracle garantalatan mukodik a szalitott linux disztribucionkkal.

Hogy hasonlitahtnank osze a kettot hiszen az egyik arra van hogy penzt,
    eroforrasokat sporoljon a projectunk, mig a masik arra hogy fizessunk
    erte es ki elegitse a felhasznaloi igenyeinket!
  • coolpet
    Ehhez mar nekem is hozza kell szolnom.
    Maya-t nem ismerem, 3DS Max meg sztem a 9es is szepen elfutrinkazik alatta.

Most padlot fogsz fogni, de nekem a koleszban xp volt fenn (2001-2002), es amellett hogy halon keresztul cd-t irtam vele, alatta dedicated Quake3 szerver is volt, amin en is jatszottam(iras alatt). 30-35 fps-el tolta akkoriban, es meg a 7es max is elketyereszett rajta gond nelkul vray-el(termeszetesen megvoltak a hatarai, egy bonyolultabb kep renderelese, fel napig is eltartott, es szetswappelte a winyot, de mondjuk egy interior-t el lehetettt kesziteni rajta).
    Es most ulj le, nezd meg a konfigot es tatsd a szadat.

Abit ZM6 lap
    400as Intel Celeron
    192 SDram (100Mhz)
    Savage4 32MB

Most is XP-t hasznalok(sp3), de fennvan a win7 is (igaz ujra kene mar inditani telepites utan, meg nem tortent meg :D)
    Linuxot a filozofiaja miatt szeretem, es tisztelem azoknak az embereknek a munkajat, akik a szabadidejuket arra aldozzak, hogy neked/nektek ingyenesen olyan szoftvercsomagokat/programokat keszitsenek, amik jelentos alternativai lehetnek egy fizetos valtoatnak. Nem fogok megvenni egy officet 100k-ert, meg melle az oprendszert 50ert.
    Azt hasznalom, amelyik szamomra fain, es kesz. Senkire nem eroltetek ra semmit, akit ami erdekel uygis foglalkozik vele.

Na kb ennyi, Coolpet voltam.
  • Skynet85
    Ott a pont, bár tuti jön, hogy ezt blender amit el is hiszek ha vmit le modellez benne előtem:D(én se érteni hozzá csak halottam róla meg egy haver használja)
  • eto demerzel
    erdekelne hogy milyen animaciokat csinalsz ezen a gepen. es menyi idobe telik. a maya-nak min 2 gb ram kell, 3ds max minim 1 gb, hacsak nem anim8or vagy regebbi verziot hasznalsz. szerintem 99%-ban kamuzol. 1% az a valosag, mivel midnen tortenetnek van alapja.
  • eto demerzel
    photoshop :D
  • Sanyix
    "Rendes DX10.x-es játék az Assassin's Cread, Lost Planet pl."

Ennyi erővel a stalker:cs is jöhetne ide... mert abban is kb annyi a dx10.1 hogy használja az alfa tesztelt aa-t, és a többi mind dx9-ben is elérhető. Az első rendes dx10.1-es játék inkább a stormrise, meg a battleforge, ami már egészben dx10/10.1 alapra épül.
  • vttomi
    és lehet, hogy csak ezen múlt minden, egy rossz első találkozáson, egy kezdeti negatív tapasztalaton... kitudja
  • fu89
    Marha
    Gondoltam ott lesz az első 3 hozzászóló között, hogy milyen szar a Vista/7, de azt nem, hogy flameléssel kezdi az első hozzászólást. Egyszerűen miért nem tudja megérteni, hogy nem "Fikázzuk a Windowst, mert a Linux 1000x jobb" cikk jelent meg, amire reagálni kell?
    Egyszerűen nem tudja elviselni, hogy nincs igaza. Mellesleg ha válaszol is, csak arra válaszol, amire van kitalált hülyesége, ha bírálat érkezik, mintha meg sem hallotta volna.
    Ja, amúgy Win7et használok, és büszke vagyok rá. Vantulok, nehogy keresztre feszíts!!
  • zola2000
    Mellesleg hogy lett ilyen az xpd? LINKET! :D
  • zola2000
    XPhez nem, nekem a régi celeron300as gépemen 128megával is normálisan fut, ami nem csoda 2001es oprendszerről van szó.
  • HJ
    384 MB memóriával nem csodálkozok, hogy nem megy jól a gépeden a Vista.
    De ez nem az oprendszer hibája, hanem egyszerűen túl kevés a ram a normális működéshez. Megjegyzem: XP-hez is karcsú ennyi memória...
  • A1274815
    "Pl. lehetne reklámozni, hogy na az OpenGL 3.1 meg fut Linuxon meg OSX-en is (persze Windowson is, de a támogatottsága elvileg nem az egekben magaslik), de arra, hogy mennyire "kedves" a MS azzal, ..."

Nos OpenGL támogatása összeségében MacOS X jelenleg a legjobb, második helyen pedig Windows alatt. Ugyan is az OpenGL támogatottséga erősen a gyártó függvénye. Mondjuk amíg MacOS X alatt ATI/Intel kényszerítve van a rendesebb támogatásra, addig Windows alatt NVidia tisztességes munkát végez, az ATI-nak mostanában sokat javúl az OpenGL támogatása, csak az a fránya Geometry Shadernem akar összejönni, az Intel pedig nevetségesen támogatja. Linux alatt pedig csak az NVidia végez "tisztességesnek" nevezhető munkát.

"de arra, hogy mennyire "kedves" a MS azzal, hogy az ő rendszerükön fut a DX11 nevű jószág, legjobb ellenpélda az, hogy másik, szintén saját rendszerükre, pl. XP-re, nem írják meg (holott az még egy támogatott oprendszer elvileg) - gondolom ezzel is serkentve az új rendszerre történő váltást."

XP kernelben nincs rotation buffer támogatás, se GPU multi-threading/multi-tasking támogatás, se watch dog lehetőség, se videó memória virtualizálás sok minden hiányzik ami kell a DX10.x/11-hez. És ne jöjjön itt senki a remekül működő DX10 for XP projekttel, mert pontosan tudom milyen jól működik. A CrySis pedig a bejelentések ellenére nem DX10-es játék csak egy port DX9-ről DX10-re. Rendes DX10.x-es játék az Assassin's Cread, Lost Planet pl.
  • cateran
    Mashol a -szerkesztes- funkcio nem fizetos.....ennyit az SG-rol..
  • kakateve
    "Ami a legszánalmasabb (azon kívül, hogy minden Windows-szal kapcsolatos hírt Linux fényezésére használ, melyből vita keletkezik), hogy szinte be nem bizonyított, vagy fél igazságokon alapuló dolgokat vesz alapul, hogy fikázza a Windowst, miközben próbálja a Linuxot *fikázni*."

*dicsőíteni*

(késő van, sok volt az alkohol )
  • kakateve
    Az egyik hírnél (mert hol máshol, ugyebár) ecseteltem ezt a problémát, hogy ő a Windows utálatával, és a vak Linux imádatával nem csak saját maga ellen vívja ki többet ellenszenvét, hanem ez alapján ítélik meg az átlagos, értelmes (mert ő nem az) Linux felhasználót.
    Nem tudom miért érdeke, hogy minden Windows-hoz hírhez benyögi a nyomorék Linuxát, miközben távolról semmi köze nincs a cikkhez, még példaként sem hozható fel a Linux (lásd, böngésző mizéria cikk).
    Módfelett irritál az is, hogy mást próbál komplett hülyének nézni, és azt hiszi, hogy ha nagyobb betűtípust használ, akkor senki se fogja hülyének nézni.

Ami a legszánalmasabb (azon kívül, hogy minden Windows-szal kapcsolatos hírt Linux fényezésére használ, melyből vita keletkezik), hogy szinte be nem bizonyított, vagy fél igazságokon alapuló dolgokat vesz alapul, hogy fikázza a Windowst, miközben próbálja a Linuxot fikázni.
    Mert ugye, ha valaki leírja, hogy neki bejött a Win7, meg a Vistával se volt gond (nekem pl. nem volt, tetszett is, de lecseréltem Win7-re), akkor rögtön jön a trójai Vistával meg tököm tudja milyen balf*szságokkal.

Egyetértek abban, hogy ezzel nem csak saját magát, de a Linux felhasználókat is jelentősen lejáratja, mert ugye mindig vannak elvakultak.
    Egyébként én is kívánom neki, hogy ennél nagyobb öröme sose legyen az életben!

Utólag megjegyezve, pedig nem tudom, hogy itt, az sg.hu-n milyenek a moderálási alapelvek, de máshol az ilyen felhasználókat hozzászólásaikkal együtt kivágják a fenébe.
  • BlackRose
    XP-nél maradni nem értelmes döntés, aki Linuxon meglehet az legyen meg Linuxon de a valóság az, hogy nagyon kevesen lehetnek meg Linuxon. Én teljesen megértem, hogy valaki Linuxot javasol, de azt nem érthetem meg soha, hogy valaki XP-nél maradást javasoljon. Egyébként nekem semmi hasznom, hogy valaki Windows 7-esre vált vagy sem, fejlesztő vagyok és fejlesztéseim általában Windows Serveren futnak de minden böngészőből "fogyaszthatóak" tehát nekem semmi anyagi hasznom nem származik a dologból, viszont ha tanácsom segít valakinek, hogy egy könyebb, produktívabb és élményteljesebb környezetben találja magát akkor ezt szívesen megteszem. Kritikus értelemel egyszerűen megdönthetetlen az, hogy a Windows 7 sokkal jobb megoldás mint az XP, hogy az XP-nél maradás idővel fájni fog és, hogy csak nagyon ritka esetben lehet a Windows-ot Linuxra váltani desktopon (viszont ott ahol lehet, ott megéri).
  • Lost Lont
    Mondjuk azért tévedés ne essék, nem attól lesz jó a Win7, hogy azon fut a DX11, hiszen ezt a készítők döntik el, hogy min fusson, illetve egy teljesen nyílt kódú dolgot ugyebár könnyebb implementálni bármilyen rendszerre. Pl. lehetne reklámozni, hogy na az OpenGL 3.1 meg fut Linuxon meg OSX-en is (persze Windowson is, de a támogatottsága elvileg nem az egekben magaslik), de arra, hogy mennyire "kedves" a MS azzal, hogy az ő rendszerükön fut a DX11 nevű jószág, legjobb ellenpélda az, hogy másik, szintén saját rendszerükre, pl. XP-re, nem írják meg (holott az még egy támogatott oprendszer elvileg) - gondolom ezzel is serkentve az új rendszerre történő váltást. Magyarul ha megírnák arra is, akkor nem jöhetnének fel azzal, hogy ezért válts a hetesre.

A trójai-mánia gondolom az olyan dolgokból fakad, mint hogy alapból megosztott c:, d:, windows mappa, úgy, hogy még a rendszergazdának sem jelzi ezt, letiltani nem lehet "szolgáltatási" vagy milyen okokból kifolyólag, stb. szóval gondolom nem alaptalan.

ON: Kíváncsi vagyok, csinál-e majd valami felmérést az MS arról, hogy a Win7 rajtolásánál milyen arányban választották melyik böngészőt (és ha az IE vezetné a listát, az eredményt az Európai izéhozé elé tolhatná).
  • semmikozod
    Hűűűhaaa, téényleeeg?
  • gkalcso
    A felhasználókat a hozzászólások fertőzik meg :P

semmikozod: Ha két dologhoz értesz, az több, mint az egy.
  • semmikozod
    "Van akinek megéri, az biztos boldog vele..."
    Ha húsz másik cimborádnak is megéri, az akkor sem változtat a helyzeten.
  • Epikurosz
    Bécsi Önkormámnyzat számtech rendszerének adataiból:

Szoftver

Oprendszerek:
    OS/390 (ez egy nagygépen fut)
    Linux
    FreeBSD
    AIX
    WINDOWS
    Open VMS

Adatbázisok:
    ORACLE
    SQL Server
    PostegreSQL
    MySQL
    ADABAS

• Teppik Amon
    khmmm.. Én egy tökremezei átlag user vagyok és csakis a játékok miatt van még xp a gépemen, semmi másért. Nem kellett küzdenem semmiféle driverrel. Igaz olyan nyomtatót vettem ami megy linux alatt is (előtte megnéztem a neten). Szóval ne tessék általánosítani, köszönömszépen!
  • nedudu
    És még linkelhetnék, jah igen hogy mennyire érdemes Linuxot használni:
    "A mostani visszaváltás oka az inkompatibilitás, azaz, hogy a Linux képtelen bizonyos a város számára elengedhetetlen fontosságú szoftver futtatására, illetve, hogy a nyílt forrású operációs rendszer nem tudta felismerni és kezelni a gépek bizonyos hardverelemeit sem." -Cikk linkelve:
    http://pcforum.hu/hirek/10940/Vista-ra+cserelik+vissza+a+Linuxokat+Becsben.html

Itt persze szépen elhallgatod, hogy egy olyan weben futó programot írtak nekik ami csak Internet Explorer alatt megy! Köszönöm leülök magamtól! ;-)
  • BlackRose
    Ezek csak ritkán támadják a Windowsot :) inkább az okoska kis usereket... persze igazad van, ez sem elhanyagolható.
  • B0nFire
    Én csak arra várok, mikor ereszt már el végre egy amolyan "Matula Lukaski"-féle hsz-t, ami olvasható a büntetőpontlistán, hogy felnyomjam, mint a kúpot. Bannolják újra, addig sem flémel, amíg újra regel. De az is lehet, hogy összegyűjtöm a nickjeit és úgy küldöm egy csokorba a moderátornak, hogy ez mind egy személy, tessenek utána nézni. Ugyanis a szabályzat szerint a flémelés tilos, a multireg ugyancsak.
  • gkalcso
    Havi 1 milla vírus és 23000 fertőzött oldal az igazi támadás a windows ellen.