Windows elleni támadásokra számít a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(próbáljátok ki nyugodtan, nem kamu)
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
nem azt mondom, hogy biztosan nincs, de azért tulzásokba nem kéne esni. az meg, hogy a winamp, meg a quicktime élesiti a backdoort, egy külön vicc. sityiSXTnél a pont.
a nagy amerikában lehet máshogy mennek a dolgok megfigyelés szempontjából, de ott egy kicsit nagyobb pénzekrõl van szó, mint itt a balkán kellõs közepén.
2. Mi is? Hibajavításokat ad ki a Microsoft a rendszereihez. Ezt a rosszindulatú kölykök megvizsgálják és már írják is a kis virnyákjaikat, hogy az olyan fényeshomlokú bölcsek gépeit szétfertõzzék, akik bizony kikapcsolják az automatikus frissítést és kikapcsoltatják mással is.
3. Nincs backdoor a Vistában. De még ha lenne is, Sathinel világosan rámutatott arra, hogy nincs az a szervezet a Földön, amely képes lenne egy ilyen irgalmatlan adattömeget kiértékelni.
A 2. ponthoz egy apró megjegyzés: A nagyon paranoid ember inkább telepítsen egy WSUS servert és onnan frissítsen? Vagy vadássza le egyesével a patcheket? Bazz, tiltsuk le a Google Update-et, a Java Update-et, a Firefox automata frissítési funkcióját, sõt, a CCleaner, az AnyDVD, az ImgBurn se keressen itt frissítéseket! Mindenki kémkedik a Sun-tól kezdve az Adobe-on és a Google-ön keresztül a SlySoft-ig! Sõt, mondok jobbat: Mi van, ha a SuSE is kémkedik a Linuxának a frissítési rendszerén keresztül? Microsoft közeli cég! De ott a RedHat meg a Canonical is! Tépem is ki a vezeték nélküli hálókábelt a gépbõl...
Már elõttem leírták, de te is tudod, hogy ez addig érvényes, amíg a pizza pizza és a bútor bútor. Mivel ezt soha nem lehet biztosan tudni, a pizzarendelést is monitorozni kell. Pech!
Kara kánként folytatom tanításom.
1: Nézz a jobb alsó sarokba és keresd meg a víruskeresõ ikonját.
2: Emlékezz vissza, mi szokott történni a hónap második keddjén.
3: Mond azt, "nincs backdoor a Vistában".
Inkább: Van, csak nem szándékos és kijavítják. Ha elkerüli valami a figyelmüket, akkor egy egész iparág dolgozik az elhárításon.
amúgy éna google megfigyeléseitõl jobban tartok mint az MS-tõl. Mega alapszbály, hogy az automatikus frissítést ki kell nyomni mihelyst fel megy az új OS. Amúgy vantulok te elég nagy facepalm vagy. Ilyen paranoiást régen láttam már. Ha azt hiszed hogy a windows az egyetlen eszköz amivel megfigyel(het)nek akkor nagyot tévedsz. De persze az 1%-on álló linux a legjobb cucc...
szvsz, nem mindegy a másik mit használ?
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Routeren, és ha normális tûzfal van felrakva látszódna amúgy is szerintem az ms ténykedés. + hány milla kínainak, magyarnak, fejlõdõ országbelinek lehet tört win otthon a gépén? Ha mindezt ki akarják elemezni akkor gz. + a korrekt vásárlók cégek felõl is áramolna az adat. Ugyanaz a probléma lenne mint az NSA lehallgatási problémája. Túl sok adat.
Olyanok meg mindig lesznek akik atombunkert építenek otthon mert ki tudja, és x-aktákból tanulnak. De ezek kellenek mert ezek miatt jobban odafigyelnek a cégek mert ezek folyamatosan hangot adnak a kételyeiknek.
Célzottan ha valakinek gondja lehet a törvénnyel és erre vonatkozó adat van a gépén akkor megéri paranoiásnak lenni, de egyébként az egészséges tûzfal,vírusirtó, router elegendõnek kéne lennie
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Bizonyíték
Másik cikk
És még egy
Egyébként is mi a francnak megfigyelni egy OS-t? Gondolj bele, ha valaki egész nap a gép elõtt ül, mennyi mindent csinálhat, azt mégis hogy a búbánatba tudná észrevétlenül elküldeni? A routeredben megbízol? Tessék, ne tedd, ha made in China van ráírva. De mondok jobbat. Önmagába egy darab gépet megfigyelni semmi értelme és nem lehet ésszerû mennyiségû emberanyaggal és eszközparkkal megvalósítani. De ha a WoW-ban két tenorista dumál, azt már sokkal könnyebb megfigyelni, mert csak 1X millió játékosról van szó (akiknek egy jó része csak kínai farmer.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
off: az megvan, hogy a provident elkezdett wowban spammelni ?:D
viszont ha terrorista akcióval fenyegetõzöl, vagy hasonló, akkor azt észreveszik. tiszta sor. de, ahogy mondod ezen nem kell meglepõdni.
és gondolom, csak azért mert vista, vagy win7 helyett xp-t használsz, nem nagyon hátráltat senkit.
unalmas a meló és kéne egy edit gomb...
a kormány valamelyik részével
ez kimaradt
nem kételkedem abban amit írsz, teljesen világos, hogy fejlõdnek a dolgok. csak arra akartam kilyukadni, hogy amíg nem vagy magyarok nyulai, al-qaida, vagy nem vagy valamilyen üzleti, akármilyen kapcsolatban, addig egy átlag embert ez nem igazán érint, mert nem lát ebbõl semmit. és nem is igazán zavarja.
aztán persze vannak ilyen Vantulok emberek akik elvakultan csak a linux csak a linux, velük meg nem lehet mit kezdeni.
ott a lehetõség a rendszerben, hogy megfigyeljenek? igen. figyelik mit csinálsz egész nap (most épp a full képernyõs live stream-re gondolok amit lentebb írt)? egy random pistát biztos, hogy nem.
nem látok bele ebbe a megfigyelés dologba, de kötve hiszem, hogy kovács jános törzs zászlós és az alá berendelt x ember egyesével olvassa az e-maileket, stb. vantulok pedig kb így adta elõ az egész történtet.
de mondom, nem is emiatt tekintik itt bohócnak szerintem, hanem a többi dolga miatt, amiket lentebb is olvashatsz (xp telepítés vista alól és stb.)
Egyébként, õszintén szólva, nem értem a kételkedést, a csodálkozást. Ahogy fejlõdik a társadalom, úgy fejlõdnek a technológiaák is minden téren. Azt ugye senki nem várja ma el, hogy valaki vitorlás hajóval utazzon Amerikába? Ugyanígy a titkosszolgálatok sem kõkori módszerekkel végzik a munkájukat, hanem a rendelkezésükre álló csúcstechnikával. Az meg, hogy mit fed le a tevékenységük, jogszabályokban van elõírva, melyek országról országra változnak.
epikurosz: google-nek pl megvan "nagyjából az egész" net. most abba ne menjünk bele, hogy, hogyan, miért és hol. talán az indexen volt egy cikk, vagy tvben láttam, nem emlékszem.
az echelon conspiracy egy jo film. láttam énis.
de igen, tudom, hogy pl az e-mail forgalmat figyelik.
elhiszem, hogy megfigyelnek, akár így akár úgy,
Pont a mûholdas téma miatt nem értem, hogy mi értelme van ekkora ügyet csinálni abból, hogy a windowsban is benne vannak ezek a dolgok, amikor a telefonod alapján be tudnak mérni, stb stb. egyébként meg, ha még törvény is van rá, ahogy mondod, akkor végkép nem értem mi értelme kapálózni, meg perrel fenyegetni akárkit is.
Ettöl függetlenül emberünk iszonytat hülyeségeket IS mond (nem te Epikurosz)
Na itt alljunk meg egy szora. Lehet neked az jott le, hogy ciganyokat lottek le(felreertes ne essek, en sem szimpatizalok a nepseggel), de engem az vagott arcba, hoyg egy alvo anyat, es kislanyat lottek le brutalis kegyetlenseggel. A tobbi reszlet nem erdekel. Szerintem ez akkor sem volt emberi dolog, akarmit is kovetett el. En a gyilkosokat felakasztatnam a tettukert. A 100 milla jutalmat meg szetosztanam a munkasreteg legraszorultabbjai kozott. Nehogymar egy ujabb milliomossal legyen tobb, akit innentol nem fog erdekelni egy ember sors sem....
Ez magyarorszag lol
Battletag: coolpet#2467
Battletag: coolpet#2467
De, ne menjünk messze, az sem mûködik, hogy én nem keverhetek le egy nagy pofont Ficónak és Slotának, de õk betilthatják a magyar nyelv használatát Szlovákiában. Vagy: itthon százmilliós nyomravezetõi díjakat tûzök ki a cigányok elleni támadások elkövetõinek fejére, de amikor magyar embereket gyilkolnak meg cigányok, akkor a homokba dugom a miniszterelnöki vagy miniszteri fejem. Mert ugye ott sem került elõ minden tettes.
Szóval a dolgok nagyon bonyolultak, úgy hazai, mint nemzetközi vonatkozásban. A cenzúrát is csak a történelmi kontextusban lehet értelmezni, és jó lenne, ha olyan irányba történne a fejlõdés, amelyet évtizedek múlva nem fogunk megbánni.
Igen, úgy állítja be, és teljes mértékben igaza van: a megfigyelés mindenre kiterjed és folyamatos. Jelen idõt használtam. Persze, nem kell megijedni, mert nem fáj. :-)
Meséljek?
Népmesét mondok, mert amúgy is este van, és a gyerekek mindjárt mennek szundizni. Meg a felnõttek is.
Hát az úgy volt, hogy egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, volt egyszer egy nagyhatalom. No, ez a nagyhatalom fúrt, faragott, dolgozott reggeltõl estig, éjt nappallá tett, amíg össze nem eszkábált egy megfigyelõ rendszert, amelynek az Echelon nevet adták. Ennek a mûhold alapú rendszernek a lényege, hogy minden, a Föld nevû bolygón lefolytatott mobiltelefonbeszélgetést rögzít. Az AEÁ a rendszerbe bevette az összes angolszász államot: Nagy-Britanniát, Ausztráliát, Új-Zélandot, tán Kanadát is. Teltek, múltak az évek, a hálózat szépen mûködött, mint a motolla, de hogy-hogy nem valamelyik izgága európai rájött a turpisságra. Tán az is lehet, hogy francia volt a lelkem, mert azok ilyen izgágák. Lett is ebbõl nagy botrány, eljutott az ügy még a paranoiás Eurpópa Parlamentbe is, ahol dúltak-fúltak az euroatyák, de végül lecsillapodtak a kedélyek, aztán a felejtés jótékony fátyola borult az ügyre. Meg hát, ugyi, történt egy és más az Óperencián innen is és túl is, megjelent a nemzetközi terrorizmus, és a biztonsági szempontok lenyomták a személyiségi jogok védelmét. Mert a muszáj, az nagy úr, kérem szépen.
No, ez volt tíz éve, és idén éprilis elsején az Európa Parlament is megszavazta a törvényt, mely szerint minden, ismétlem minden internetes adatforgalmat archiválni kell. Legyen az e-mail, vagy böngészés, torrent, ftp, videózás, csevegés, szkájpolás stb.
Ma itt tartunk. Oszt, hogy azzal a bazi nagy adatmennyiséggel mit kezdenek, arról nem szól a fáma. A feldogozását lehetõvé tevõ szoftveres technológia biztos rendelkezésre áll, mert évtizedek óta bütykölik a fejlesztõk az adatbáziskezelést, az adatbankokat, adatraktárakat, adatbányászatot...újonnan már a felhõket is....:-)
Ha adat van, akkor az fel is lesz dolgozva. Hogy hogyan, az szintén titok, de a lehallgatást lehetõvé tevõ protokollt vagy modullt, vagy akármit a skypenak is bele kellett építenie a cuccba. És gondolom a Mikroszoft sem kivétel.
Persze, hogy ne fájjon a dolog, mindezt egy újabb, jobb, szebb, csillogóbb, pazarabb, akár olcsóbb (!) verzióba bele lehet és kell csomagolni.
Mi ezzel a gond? Nekem semmi, mert én - mint alább leírtam - nem utasítom el élbõl és csípõbõl a cenzúrát. Volt ennél keményebb cenzúra is, totalitárius rendszerekben. A demokráciákban hátha jobb tud lenni. Mindenesetre, ha a terrorizmus másként nem fékezhetõ meg - márpedig nem fékezhetõ meg - akkor ezt el kell fogadni. Még1x mondom: valamit valamiért. Biztonságért le kell mondani néhány személyes titokról, de ezek nem kerülnek nyilvánosságra, hanem csak a bûnüldözõ szervek érhetik el õket.
Köztörvényes bûnök ellen tehát el lehet fogadni a cenzúrát, de amikor politikai célok érdekében használják, amikor a rosszul értelmezett politikai korrektséget is ezzel akarják ránk erõltetni, amikor tehát nem a bûn elleni harc, hanem az elnyomás eszközévé válik, akkor majd változtatni kell rajta. Én, szintén szólva, jó paranoiáshoz híven, nem hiszem, hogy a gyarló emberek a mindennapi, unalmas rutinmunkát jól el tudják látni. Sokkal egyszerûbb bizonyos feladatokat automatizálni, és az adatokhoz való hozzáférést csak testületileg engedélyezni a nyomozati szerveknek. Ki lehet dolgozni olyan több szintes, a szintek között alá, fölé és vízszintes hozzárendelési jogosultságokat, amely ki tud zárni mindenféle visszaélést.
Persze, elõször definiálni kellene a terrorizmus mellett több más fogalmat is, majd az eljárásoakt stb., mert helyes elmélet nélkül nem lehet semmilyen jó rendszert kiépíteni.
lami321: Mert nem errõl szólt a cikk.
Vantulok: Csak így tovább, szórakoztass bennünket, nevetni vágyókat. :-D
ui: ez a kép nekem gyanús, ez a skin úgy tudom tört XP-re van, ami után nyilván nem reklamálhatsz.
<#worship>#worship>
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Vantuloknak igaza van abban, hogy a Norton Antivirus pld. kivakarhatatlanul beeszi magád a gépedbe. Egyébként, gondolom én, talán a Google Toolbar része, hogy a letöltéseidet vírusok szempontjából ellenõrizze. Legyünk jóhiszemûek.
A másik: Most néztem meg a telepített progik listáját a gépemen, és meglepi: nálam is fent van az Ask.com eszköztár. Pedig, nem emlékszem rá, hogy jóváhagytam volna a telepítését. Na, bumm!
Azt ma már a hülye is tudja, hogy 9/11 után az AEÁ rengeteg biztonsági intézkedést hozott, a szoftverek terén is. Számomra egyértelmû, hogy minden windowsos gépen van egy hátsó kapu, amelyen - adott esetben - a CIA vagy más rokonszervezet bele tud kukkantani a gépedbe.
Lehet, hogy Vantulok paranoiás, de akkor a kínai kormány is az, mert a Microsofttól megkövetelte, hogy ha jelen akar lenni a kínai piacon, kormányzati szektorban, akkor ki kell terítenie a kártyáit, meg kell mutatnia a forráskódot.
A megállapodás megszületett, tudtommal titkos, mindenesetre az MS-t végül beeengedték Kínába. Kína, mint tudjuk nem állt meg itt, újabban az állami kontrollt már hardverszinten akarják megvalósítani.
Tehát, jó ha tisztában vagyunk ezekkel a tényekkel. Olyanok ezek, mint az intézmények után a köztereken is egyre inkább szaporodó megfigyelõkamerák.
Én ezt elfogadom, sõt pld. a BKV esetében nagyon kívánatosnak tartanám, de szabályozott keretek között úgy, hogy a megfigyelõk is legyenek kontroll alatt. Meg fogjuk szokni. Régen a plébános azt mondta az embrekenek, hogy ne vétkezzenek, vagy ha megesett, akkor gyónják meg, mert Isten szeme úgyis mindent lát, és a keze mindenkit elér. Az emberek így állandó megfigyelés alatt érezték magukat.
Ha az istenteleneknél ezek a lelki pressziók nem mûködnek, akkor fizikai eszközöket kell alkalmazni. Vagy-vagy.
-
Az hogy feltelepül az Ask.com toolbar,és más trojan meg egyéb cuccok... hát én nem hiszem hogy a "Microsoft Exploitjai" nem hagyják hogy kivedd a kis pipát az install xy toolbar felirat mellõl, akármilyen népszerû szoftverrõl van szó.
Ehhez nem kell több százezer rendszergazdának lenni, nagyanyám képes rá.
Alapvetõen ott a probléma az ilyen Vantulok-féle állatokkal... Nem ez nem jó, sértõ a kutyámra nézve. Szóval ott a probléma az ilyen szagemberekkel (szaguk van, szakértelmük nem sok), hogy filozófiai tévedésben vannak. Hogyan? Úgy, hogy õk a Microsoft rendszerekbõl csak az otthoni felhasználókat nézik. Ugyanis az én szerény kis véleményem szerint a Microsoftot dõreség csak a Windows XP-Vista-7 vonalon megítélni. Biztosan vannak olyanok, akik még elmlékeznek azokra az idõkre, amikor még a MS két vonalon futtatta az operációs rendszereit: otthoni és üzleti. Az elõbbi volt a Win9x sorozat, utóbbi az NT-2000 vonal. Totál más igényeket kellett kiszolgálni, majd az XP-nél felmerült az ötlet: mi lenne, ha nem osztanánk meg az erõforrásainkat, hanem csinálnánk egy rendszert, csak kiszedjük azt az otthonra szánt változatból, ami oda úgyse kell (domain tagság, távmenedzsment, stb.)? Így lett az XP, és a történelem igazolta a döntés helyességét, a Vista és a 7 csak továbbviszi ezt a vonalat. Ugyanakkor mit ér egy jó kliens oprendszer, ha nincs megfelelõ kiszolgáló hozzá? Bizony-bizony, az NT-2000-2003-2008 feljõdése mutatja, hogy ott is közelíteni kellett egymáshoz a kliens-kiszolgáló vonalat, amit a Vista SP2-vel sikerült is: most már közös motor hajtja a kiszolgáló gépeket és a kliensgépeket is. Amivel nagyot alakított az MS, az az Active Directory, hiszen ez minden vállalati Windows rendszer alfája és omegája, erre épül nemcsak a user management, a kliensek és serverek kezelése, de rengeteg más is, pl. Exchange, Dynamics... Még az Internet Explorer is része ennek a tervezési-fejlesztési irányna, ugyanis a webes megjelenítés mellett az ActiveX által ezen komponensek kiszolgálása is cél, pl. Outlook Web Access, Dynamics CRM felülete, stb.. Ez így együtt (Windows kliensek, Windows serverek, Exchange, Dynamics, IE, minden) szorosan összetartozik és együtt tudják a legtöbbet kihozni abból, amit vállalati IT infrastruktúrának nevezünk. Az otthoni felhasználók pedig ennek a "lecsupaszított" változatát-változatait kapják, így pénzt, idõt spórol a Microsoft a fejlesztésen. Oda akarok tehát kilyukadni, hogy a Microsoft ezt az egész Windows dolgot ilyen szinten kezeli: egy koherens, produktív IT rendszerként, melynek csak egy része a Windows desktop OS.
De mi van a Linux-szal? Szerintem az XP volt a válasz a hirtelen gyorsan feljõdõ Linuxra, ott viszont hiányzik ez a globális nézõpont. A Linux filozófiája meglátásom szerint az ingyen, jó minõségû OS mindenkinek, de eddig szó sem volt arról, hogy eköré egy ilyen komplex struktúrát építsenek. Tudom, hogy vannak Linux kiszolgálók, de leginkább webserver szerepkörben hallani róluk, másként nem nagyon. És a legnagyobb hibája: kontrollálatlanul vagy alig szabályozva fejleszti rengeteg ember, így viszont a sok bába közt elvész a gyerek. Viszont az Ubuntu úgy néz ki, rendet tesz ezen a téren is, csak még rengeteg dologban fejlõdnie kell, viszont úgy tûnik, jó úton haladnak.
És ezzel visszakanyarodnék a cikkhez. Ballmer semmi mást nem mondott, mint hogy felfigyeltek az erõsödõ konkurenciára, ráadásul a Google is szeretne belépni, tehát a Microsoft feladata az, hogy ezeket a támadásokat visszaverje fejlesztései által.
Még egyszer hangsúlyozom, ezek csupán az én meglátásaim...
Az M$ szokása, hogy szó nélkül felülvágja az MBR-t, ha kell, ha nem. Amúgy meg 4-es NT is képes volt már linuxot bootolni. Egy szabványos megoldás támogatásához nem kell a jövõbe látni/kódolni.
te meg a több százezer rendszergazda.
érdekes módon, nálam nem települt fel az ask.com toolbar, és a norton se rakott fel semmit. mondjuk nortont nem is használok mert olyan szinten lassítja a rendszert, hogy azt rossz nézni.
merre felé vagy "rendszergazda" ? csak, hogy biztosan ne vigyünk felétek semmit.
Elég, elég, már fáj az állkapcsom a sok nevetéstõl! <#nyes>#nyes><#beka3>#beka3><#vigyor5>#vigyor5>
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy te meg az a többszázezer(?) rendszergazda(?) igazán tudhatná, hogy ha több MS rendszert telepít egy gépre, a régebbiekkel kell kezdeni, mert az újabbak felülírják a régebbi bootloadereket és az új támogatja visszamenõleg a régi rendszereket (hogyan tudná támogatni amúgy egy régi bootloader az új rendszereket, idõutazással lekódolják elõre?).
2. Elsõ elolvasásra is fárasztóak (azon kívül, hogy módfelett röhejesek) a hozzászólásaid, most ugye nem várod el tõlem, hogy az összeset átnyálazzam, bebizonyítva, amit már mindenki tud, hogy nincs sok eszed. (Mondjuk a kultúra is hiányzik, de ez más tészta).
Olvasd vissza magadnak.
Ha ezt az amerikai jogtól nem messze álló gondolatot vesszük alapul, akkor kedves Vantulok-nak igaza van!
Ami baj ezzel az érveléssel az, hogy ezt hamar ki lehet/ki kellene terjeszteni az emberre is! Az ember képes kárt okozni másnak ezért írtsuk ki az emberiséget!
BTW: ezen már sokan és régóta dolgoznak...
Olvasva a korábbi hozzászólásaidat... Ellentmondasz magadnak! <#banplz>#banplz><#beka3>#beka3><#mf1>#mf1>