2010 végén jöhet a Project Natal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
áruld már el KI volt az a csávó,mert érdekel.
hidd el, nem írok ilyeneket minden ok nélkül az embereknek.
"A szögmérésen alapuló távolságmérést a görögök, már idõszámításunk elõtt is használták. A technika nem ötven, hanem több, mint kétezer éves."
sõt, a fény- és hõérzékelést már sacc/kb másfél milliárd éve feltalálták...
"A kommentekbõl is láthatod, hogy több embert érdekel, mint amennyit nem."
igen, pont ebbõl indult ki a vita, hogy hú de jó hú de jó. de a cucc 30 év alatt valamiért mégsem terjedt el. <#miaz>#miaz>
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
én nem várom el. ha visszaolvasol, az egész vita (már ha lehet vitának nevezni a puszta tények közlését) onnan indult el, hogy valaki elkezdte, hogy ilyen forradalmi, olyan forradalmi. én csak közöltem vele, hogy a technológia már 35 éves kb, (kvp szerint 50). ekkor jöttetek ti, hogy a SONY technológiája is ennyi idõs, meg hogy a Microsoftnak nem az a dolga, hogy feltalálja a cuccokat. tényleg nem az a dolga, hogy feltalálja a cuccokat, hanem az, hogy átcímkézze õket. igazad van. hajrá Microsoft, éljen az 50 éves technológia!
értem. tehát forradalmi Natal, és nem volt 50 éve ilyen, azért, mert a SONY nem talált föl semmit. te miért hordod a seggedet az agyad helyén?
Ha az Eyetoy akkor szám, miért nincs minden játék, arra írva...miért használták ezt a fantasztikus találmányt a PS3-ban? Ja hogy valami hiányzott, lehet ez most változni fog...
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
mi tudja a hangérzékelést? PSeye?
A jelenlegi konzolok (xbox360, ps3, wii) annyira gyengek a mai pckhez kepest, hogy semmi eselyuk jo minosegu hd-s 3d-s tartalom eloallitasara, arrol nem beszelve, hogy a szemuveg nelkuli kijelzok ara meg mindig magas. Szemuveges rendszert meg mar gyartottak a voodoo-khoz es a korai nvidia kartyakhoz is, egyik sem terjedt el tulsagosan.
Egyebkent sima webkamera alapu kezmozdulat koveto es feldolgozo szoftvert meg en is irtam anno a diplomamhoz, persze az meg egy baromi draga sgi munkaallomason futott es csak azert nem hivtak webkameranak a hozza adott digitalis csatolasu ccd-s kamerat, mert a web meg akkoriban probalt elterjedni es nem nagyon voltak meg webkamerak (netscape mar volt). A vilag azota eleg sokat fejlodott, viszont a technika es az algortimusok ugyanazok, csak minden sokkal olcsobb lett. Ma mar egy mikrofonnal egybeepitett 2mp-es webkamera csak par ezer forint es hozza a megfeleloen eros gep sem tul draga. Ket nagyfelbontasu kamera mar alkalmas a 3d-s melyseg detektalasara, igy gyakorlatilag egy 3d-s scanner-kent mukodik a rendszer. Egy masik cikkhez egyebkent leirtam hogyan. A lenyeg az optical flow es slam algoritmusok jo hasznalataban rejlik.
ps: Hazi recept:
-vegy ket darab usb-s, minel jobb felbontasu webkamerat, beepitett mikrofonnal
-helyezd oket egymas melle (common baseline stereo)
-irj egy szoftvert ami a sztereo hangbol hangforrasonkent megmondja honnan jon
-irj egy szoftvert ami a sztereo kepbol megmondja hogy mi hol van, es merre mozog
-gratulalok csinaltal egy sajat natal vezerlot...
http://winportal.net/?id=840
http://www.sg.hu/cikkek/65947/a_microsoft_mozgaserzekel_337_technologiat_vasarolt
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Steam name: Renato_Misak XBL gamertag: Renato Misak PSN: Misak_Renato
a microsoftnak akkor van eselye, tenylegesen mukodo eredmenyeket produkalni 2010re, ha "katonai mertekben" fejleszt.. es titkol vmit.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
vagy ha nem, csak egy mellékes perifériaként kezelik 1-2 játékkal, akkor készüljenek fel rá hogy rohadtul nem ez fogja megmozgatni egy öt éves konzol eladásait.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
A másik probléma, hogy a felügyelet nélküli tanulás megint csak problémás. Gondolom senkinek sem lenne kedve egy hónapot, vagy fél évet azzal tölteni, hogy rossz döntései esetén azt mondja a gépnek, hogy enyjebenyje, és megmondja a helyes döntést.
A tapasztalatok összegyûjtése pedig azért problémás, mert egyrészt nagyon sok lenne, másrészt az úristen se mondaná meg abból a tenger adatból, hogy mi a hasznos, és mire.
Fifa érdekes lenne...
Majd a rendszerkövetelmények: minimum 40 m2 nappali
A saját felelõsségre való használatról nem is beszélve, mikor a sürgösségin sorban állnak a karatés gyerekek akiknek a fejébõl kiáll az asztali váza 😊 A vége pedig az lesz hogy 300e fizetsz egy szettért és lemehetsz a térre focizni, persze online...
Egyszerûen annyi lehetõség, h estig tudnám írni. Csak annyi kéne hozzá h tanithatóvá teszik és egymás tapasztalatait megoszthatják egymással.
Kiváncsi vagyok h az MS eljátszott e az ötlettel, ha nem akkor meg remélem olvassák ezt a fórumot.
Szerintem.
jójó, kell hozzá szemüveg meg 120Hz-es tv, de akkor is. Lehet, hogy nincs elég nafta a rendszerekben, hogy leszámoltassák a plusz képeket ? :S
jameg, ha már úgyis van kamera ezekben az új cuccokban, akkor követhetnék a nézõ pozícióját is. Kb 0 pénzbõl össze lehet hozni (valami Wii-s muki csinált ilyet, itt linkelte valaki) és még dob egy kicsit a térérzeten.. Tök zsír.
http://www.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw
Na mindegy, a 3D nekem még hiányzik..
https://twitter.com/foodlfg
Akkor ennyit az extrém Tony Hawkról<#finom>#finom><#circling>#circling>
Szerintem.
Btw, jó példa még a 2001 Ürpdusszeiaból HAL 9000 nevû vezérgép 😊
Szerintem.
A rendszer felépít egy 3D-s alakot rólad és felismeri a hangodat. Minden alakhoz tartozik egy hang, amit elment a memóriájába, így késõbb mindenkit felismer.
LZ forever
Pl, a Tony Hawkban azokat a több millió pontos ugrásokat a srác hogyan fogja megcsinálni a nappali szétverése a nyaka kitörése nélkül 😄
Aztán a rendszer hogyan tesz különbséget mozgás és mozgás között. Pl mikor a csaj vezet, a család többi tagja is ott van a kanapén és mozognak, ez bezavarhat vagy õket ilyenkor nem kezeli?
És még sok hasonló. Szóval jól néz ki, baromi jó az ötlet (fõleg mert így még jobban mozgásra kényszeríti a népet mint a Wii).
Engem igazán ez a rész érdekel: "Késõbb Bill Gates megemlítette, hogy a fejlesztés PC-re is megjelenik"
Milyen izgalmas lenne, pl hang és kéz vezérléssel irányítani a PC-t. Pl filmet vágni, diktálni a gépnek Worldbe, kérdésre válaszolna, így pl csak megkérded milyen idõ van õ egy letölti az infót és már írja/mondja, milyen meleg CPU, törölje le az xy programot... így egy csomó idõ spórolhatnánk meg ahelyett, hogy magunk járunk utána.
A végére meg jöjjön egy nagyon elszállt ötlet: ha az MS beépítene a Nadalba egy beszélgetõ robotot aki a központi irányítója az alkalmazásnak és ez a robot tudna tanulni... pl a mimika, hangszín és mondanivalónk, testbeszédünket elemezve egyre jobban megértene minket, egyre pallérozottabb lenne. Ha az összes aktív Natal megszerzett tudását egy közös szerverre feltölthetnék és mindegyik megkaphatná a másik tapasztalatát, akkor hihetetlen gyorsan tudna fejlõdni ami újabb rengeteg lehetõséget rejt magában...
Szerintem.