17
  • nalidzsizpáuvö
    #17
    Zseniális előadó, tényleg érdekes volt, és nagyrészt igaza is van. Viszont azt nem vettem ki a szavaiból hogy rossz irányba haladna a civilizáció, amiről ő beszélt azok az oktatással kapcsolatos problémák.

    Egyszerűen nem lehet tudni, hogy hol lesz 5, 10, 30 év múlva a civilizáció.

    "Fizika, kémia, stb fejlődött, de szociálisan mi változott? Még most is cirkusz kell és kis kenyér a népnek hogy épp ne haljon éhen és mással legyen elfoglalva. + Demokrácia sem mai találmány. A városállamok már elég jól alkalmazták."

    Ez rendben van, de azért pl. az elmúlt 200 évben jelentősen nőtt az átlagélekor. Meg azért nagyobb kényelemben élhet a mai emberek nagy része, mint bárki a 20. század elején. Akárhogy is nézzük, ez azért haladás.

    "Minél több ember él együtt annál jobb szociális fejlődésnek kellett volna történnie. Mint ahogy a többi téren is fejlődtünk. De ez valahogy nagyon lassan halad, és a népesség csak nő. Mindez feszültségekhez vezet."

    Ezt a szociális fejlődést megint nem értem. Az emberi természet egy elég fix dolog, elég nehéz megváltoztatni (talán nem is lehet). Hogyan történhet meg ez a szociális fejlődés?

    A TED honlapját meg érdemes látogatni, tele van érdekes ötletekkel. Az hogy rajtam kívűl még itt látogatja valaki az már pozitív! ;-)
  • sathinel
    #16
    TED: Ken robinson

    Pl ő úgy gondolja és még vn itt pár előadó. Érdekes témákat boncolgatnak.

    Fizika, kémia, stb fejlődött, de szociálisan mi változott? Még most is cirkusz kell és kis kenyér a népnek hogy épp ne haljon éhen és mással legyen elfoglalva. + Demokrácia sem mai találmány. A városállamok már elég jól alkalmazták.

    Minél több ember él együtt annál jobb szociális fejlődésnek kellett volna történnie. Mint ahogy a többi téren is fejlődtünk. De ez valahogy nagyon lassan halad, és a népesség csak nő. Mindez feszültségekhez vezet.

    És lehet megnézni az EU, Japán, USA, afrika, arabok, stb országok közti különbséget.
  • nalidzsizpáuvö
    #15
    "Szerinted jo iranyba halad civilizacionk..."

    Ilyet nem állítottam, meg különben is elég nehéz eldönteni hogy milyen irányba halad a civilizációnk. Van valami mérce amely szerint ez megállapítható?

    "Ha eddig ez nem tunt fel neked, azt 1 forumon ugysem lehet elmagyarazni,"

    Pedig éppen ezért érdekel a véleményed, mert ezek szerint te látsz olyan nyilvánvaló változásokat a világban amiket én nem. Jó lenne ha néhány mondatban megpróbálnád elmagyarázni.

    "ill nem lennel vevo ra, csak ha a Fokuszban meg a Hiradoban bemutatnak.."

    Elég sokmindent föltételezel rólam, többek között azt is hogy nézek tévét. Ja, meg ki az a sok ember akik szerint rossz irányba halad a civilizációnk?

  • Tetsuo
    #14
    "Egyáltalán képes néhány ember irányítani a világot?" Sok ember szerint ma ez tortenik, a Blikkolvasok es a TV2 torzs-nezok szerint csak nehany radikalis idiota kiabalja ezt..

    Szerinted jo iranyba halad civilizacionk, sok ember szerint nem.
    Ha eddig ez nem tunt fel neked, azt 1 forumon ugysem lehet elmagyarazni, ill nem lennel vevo ra, csak ha a Fokuszban meg a Hiradoban bemutatnak..
  • blessyou
    #13
    bocs, elírtam, az UAS az unmanned aircraft system, az UAV pedig az unmanned aerial vehicle
  • nalidzsizpáuvö
    #12
    "6000 evvel ezelott nem szomjazott a nepesseg 1/6-a, es nem ehezett megtobb."

    6000 évvel ezelőtt nem is élt ennyi ember, nem kellett ennyire osztozkodni a nyersanyagokon mint ma.

    "a techniakai fejlodes nem er semmit a civilizacio igazi fejlodeseben,"

    Akkor mégis hogyan fejlődjön a civilizáció? Talán spirituálisan?

    "hiszen tarsadalmilag es szociologiailag ugyanott tartunk mint az okorban.. ugyanugy nehany hatalommanias iranyitja a vilagot, mint akkor."

    Ki az a néhány ember aki irányítja a világot? Egyáltalán képes néhány ember irányítani a világot?
  • blessyou
    #11
    Kiigazítás: a zsargon szerint a robotrepülőgép (angolul cruise missile) olyan irányított fegyver, aminek repülési elve egyezik a repülőgépekével (ti. felhajtóerő keletkezik a szárnyakon, illetve a légköri oxigént használja a sugárhajtáshoz), és ami fontos, a cél elérésekor megsemmisül, mert ő maga a fegyver, ellentétben a pilóta nélküli repülőgépekkel (UAS, unmanned aerial vehicle) ami többször felhasználható. Ez pedig fontos különbség, és nem szabad összekeverni, bár a magyar sajtónak és médiának már szinte hagyomány, hogy az irányított rakétát, a robotrepülőgépet és a pilóta nélküli repülőgépet notóriusan összekeverik. Úgyhogy kérem a cikk szerzőjét, hogy erre a jövőben ügyeljen.
  • Tetsuo
    #10
    ma tovabb vagy rabszolga.. ennyi.
    6000 evvel ezelott nem szomjazott a nepesseg 1/6-a, es nem ehezett megtobb.
    6000 evvel ezelott ugyanugy leigaztuk 1mast es irtotuk mint ma.
    Ha neked az uj, h ma is rabszolgasag van es a fel vilag kizsakmanyolasa, akkor biztos a TV2-n meg az RTLK-n szocializalodsz.. tovabbi jo tv-zest. LOL
  • Ps1ch0
    #9
    Ja csak nem doglesz meg nathaban es ha megvagod a labad es elfertozodik nem kell mindjart levasgni, az atlag eletkorod nem 30 es nem vagy (teljesen) rabszolga, elmehetsz kirandulni es nem fazol telen a haz elott. Ugyan ott tartunk ahol 6000 eve igazad van. Menj lakj az erdoben es szedjel gombat.
  • Tetsuo
    #8
    Ruhellem a militarizmust, a hadsereg-fejlesztest, az elvtelen zsoldos rambokat meg a barsonyszekben ulo tomeggyilkosokat.

    Mindig eszembe juttatja, h a techniakai fejlodes nem er semmit a civilizacio igazi fejlodeseben, hiszen tarsadalmilag es szociologiailag ugyanott tartunk mint az okorban.. ugyanugy nehany hatalommanias iranyitja a vilagot, mint akkor.
  • Mixerboy
    #7
    Kiváncsi vagyok mikor rukkolnak elő a beszivárgó egységekkel.........vagy a T1000-essel.:S
  • Alfa Of NS
    #6
    Ja és az első X-45 2000-ben repült
  • Alfa Of NS
    #5
    Ami technológia az X-45-ben van, az mind gyakorlatilag már évtizedek óta ismert és használt. Csak ebben lett összerakva elsőnek.
  • danesz234
    #4
    Azta nem is tudtam hogy az x-45öt már 2004ben is használták akkor manapság milyen titkosabb technológiák létezhetnek.
  • kiki22
    #3
    skynet is beindul vagy mi van ?D
  • sathinel
    #2
    Komoly fejlesztéseket csinálnak manapság:

    Polecat

    x-45
  • Alfa Of NS
    #1
    Predator-t irányítani olyan mint szimulátorral játszani, csak kicsit jobban lagzik viszont k*rva jó a grafikája