Lelki energia

Oldal 1 / 10Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hékásébredj
Válaszom a topik kérdésére:
A lelki energia valóban létezik. Kihat az egész testedre ami által az egész életedre és környezetedre. Ha valaminek örülsz akkor nem érzed azt,hogy mivel örülsz. Nem érzed mit és hogyan táplál a boldogság. Ez nem szervi eredetû de mégis kihat a testedre és egészségesnek érzed magad. Ugyanez fordítva is mûködik. Ha valami nagyon aggaszt akkor az belülrõl marcangol és a szervezeted is megérzi. Képtelen vagy magadhoz táplálékot venni, háttérbe szorulnak az egyre erõsödõ testi problémák amik annak ellenére,hogy erõs fájdalmakat okoz mégsem képes túlnõni azon a fájdalmon ami a lelkedben van.

Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Átverés a fõcím. Újabb példa a szenzációhajhász hazugságokra.
(Miért nem lehet ilyenkor megbüntetni ezeket?)
qetuol
rofl

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Christiansen
:_DD

Úgy tudtam, h ezt már évek óta tudják.

qetuol
megbánod még ezt a bumpot :D<#ejnye1><#zavart1>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Dundidio
aha...A Mutterom meg baromi jól hegeszt...Csak még nem csillogtatta tehetségét...

röhej...<#hehe>

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003

"Minden skizofrén epizódnak vége van egyszer (gyógyszer nélkül is), de hogy rebootolni nem fogja magát az illetõ az biztos. A probléma, hogy minden skizofrén epizód után egyre primitívebb intellektuális és érzelmi szinten stabilizálódik az állapota."

Ön volt már skizofrén ( vagy a pszichiátria tudománya által annak nyilvánítva) hogy ilyen jól meg tudja mondani a tutit ?
Christiansen
mindig mondom, hogy 15-20 év és annyi az összes ilyennek.
de akkor ki fog újakat kitalálni?.. :_dd._D:_D:d

Christiansen
Anaid
Tudásom meg tapasztalataim alapján. Ha találkozom egy új problémával és igyekszem utánaolvasni (amennyire lehetséges), felsorolni a lehetõségeket, majd kiszûrni, mik "nem illenek a képbe", mely vélemények, elméletek "nem húzhatóak" rá sablonként egy eseményre, na azokat kizárom utána meg fennakad a rostán, ami fennakad. Bár ez idõigényes is lehet, ha teljesen új területrõl van szó számomra.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Christiansen
D_:D_:D

sz4bolcs
Raptoron lovagoló Jézus!!

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Christiansen
neeee,

ez az érv legyõzött
"a rádiótelefon nem furcsa? látjuk? nem látjuk!.."

Dj Faustus
Mert az egészséget nem lehet csak úgy egyéni "megérzésekre" rábízni, annak ugyanis eléggé veszélyes következményei vannak (amikor a beteg csak azért nem megy el orvoshoz, mert majd õ "meglámpáztatja", imádkozik, "kristályt" rak rá; miközben sokkal súlyosabb az eset és tényleg orvosra van szüksége).

Másrészt azért, mert a gondolkodás elhagyásán alapulva sok embert be lehet csapni.
Csodálatos "biokerámiás" mosógolyó (a Budapest Nemzetközi Vásár Környezetvédelmi Különdíját elvitte!), ami infravörös-, és negatív ion sugarakkal, mosópor hozzáadása nélkül kimossa a szennyest - ugye hölgyeim Önöknek is kell egy ilyen?
Biztosak benne?

sz4bolcs
Mi alapján fogadsz el ezt, vagy azt?

Anaid
Nem itélkezem, hisz csak az igazság rám esõ részét ismerem. A tudomány és áltudomány kérdésérõl pedig tényleg nincs kedvem vitatkozni...Mint jeleztem nem az alapján fogadok el, vagy vetek el egy-egy dolgot, hogy honnan ered, mely területrõl. Ahhoz, hogy kategorizálni lehessen ilyen formán mindent kellene hogy ismerjen teljesen a tudomány, ott pedig még nem tart. Ennyi.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
A lényeg nem vész el, csak a Tihanyi-félék számára vész el a lé.

Minden skizofrén epizódnak vége van egyszer (gyógyszer nélkül is), de hogy rebootolni nem fogja magát az illetõ az biztos. A probléma, hogy minden skizofrén epizód után egyre primitívebb intellektuális és érzelmi szinten stabilizálódik az állapota.
Pártolom az elképzelcsidet, szerintem is tegyünk különbséget aura, és elektromágneses sugárzás, tudomány, és áltudomány közt.

Anaid
Bocs, de belefáradtam a sok kekeckedésbe. Szavakon értelmezéseken lovagolni közben elvész a lényeg...

445:A hsz amire válaszoltál nem errõl szólt, hanem arról, hogy bizonyos esetekben elképzelhetõ, méghozzá könnyen, hogy az agy ilyen betegségbõl is vissza"bootolja" magát mindenféle erõs gyógyszer nélkül is szerintem. Eset és egyénfüggõ.
A hallucinációval kapcsiban nem akarom ismételni magam, hogy különbséget kellene tenni szimpla hallucinációk és másfajta "élmények" között pl. prekogníció..stb. A prekog élmények az a terület például, ahol a valóság valóban valóság, csak hamarabb "bejelentkezik", nem szimpla képzeletjáték, hallucináció. De hagyjuk tényleg belefáradtam és már nem érdekel az egész. Ki tudja hova jutottunk volna "értelmes beszélgetésekkel" kekeckedések és sértegetések nélkül (akinek nem inge ne vegye magára), de már mindegy.

sz4bolcs
Aha, akkor a mosogép fûtõszálas gyógyítás biztosan nem kamu. :)

sz4bolcs
Mellesleg a párhuzam épp az lenne, hogy a fantomfájdalom is ugyanolyan valóságos, mint ha lenne hozzá karja, vagy lába az illetõnek.

sz4bolcs
Azt írtad, hogy a skizofrén meg tudja különböztetni a valóságot a hallucinációitól, ami szimplán nem igaz, mert abban az állapotban a hallucináció maga a valóság.

Anaid
tudományos
Nem tudományos...hol vannak? Gerinc mentén?

Itt van némi párhuzam? (Pedig akkoriban még nemsokat tudtak a bioszról...:D
Van amin érdemes elgondolkodni (szelektíve).

Pont ezt mondta az egyik barátom. "Annyi azért szerintem biztos, hogy többre képes, mint tûnik..."

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

nem
Anaid
Hát igen, érdekes és javarészt "ismeretlen"....Annyi azért szerintem biztos, hogy többre képes, mint tûnik...

Mellesleg, csak az emberi agyról van szó????

Az agy érdekes szerv. ;)

Anaid
Érdekes kérdés ez a fantom fájdalom dolog. Szerintem az egyén agya emlékszik arra, mikor még megvolt az adott végtag. Megszokott egy tudatalatti mûködést és nehezen áll át "másfajta" mûködésre. Kb ilyesmirõl írtam a pszichés betegségekkel kapcsolatban is, hogy az agy emlékszik a "normális" mûködésére.

Érzed a párhuzamot??????

Nuclear fail.

sz4bolcs

Anaid
Ja, persze és nyilván azt, hogy mennyi elektromágneses sugárzást bocsájt ki a testünk Mr.Hókuszpók irányítja,mi!?<#falbav>
Hol van az leírva, hogy az agyhullám elektromágneses hullám? Nem nagyon emlékszem ilyenre egy álltalam leírt hsz-bõl sem. Én kérek elnézést:D

Anaid
Te most direkt akarsz szivatni, vagy tényleg ilyen hülyének nézel?
Vagy tesztelsz, hogy tudok-e még valamit hozzátenni? Ha te tudnád drágám, mennyit tudok az agyról középszintû végzettséggel dobnál egy hátast.

dronkZero
Azt értsd meg már végre, hogy az agyhullámnak SEMMI KÖZE az elektromágneses hullámokhoz.
Az elektromágneses hullám fizikai fogalom, van hullámhossza, meg amplitudója, hullámformában terjed, tényleg.
Az agyhullám meg azért hullám mert az agyi aktivitást mérõ gép hullámos vonalat rajzol a papírra.
Semmi köze a kettõnek egymáshoz, kb annyi értelme van összehasonlítani õket, mint a Dávid-szobrot a lábszaggal.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

sz4bolcs
Engem meg szokott nyugtatni, ha sürögnek-forognak, trécselnek, vagy bármi mást csinálnak körülöttem, miközben aludni próbálok. Mostanában így alszom legjobban, csak kár, hogy ritka.

szjuca
Voltak "energiavámpír" ismerõseink. Nyomultak ezerrel, sûrûn látogattak bennünket, fárasztottak szóval, tettel, nézéssel ... mindennel. Nem tudom tudatosan csinálták-e, de mindig kikészültünk tõlük, 1 óra hossza alatt úgy lefáradtunk, mintha 1 hétig ástunk volna. Volt, hogy elaludtam a kanapén már, õk még mindig nyomták.
<#wilting><#wilting><#wilting><#wilting><#wilting>

Anaid
Feltételezem nem a legutolsóra gondoltál:D Jó oké, bocs nem kötekedek.
Én is hiszek ebben, abban sokmindenben meg nem. Szerintem így mûködik az ember NORMÁLISAN tud is meg hisz is és nincs is ezzel semmi gond.

Christiansen
Én pl. tisztán HISZEK abban, amit az utolsó mondatban írtál.
Csak nem úgy, de attól még az a lényeg.
/John Wheeler: The Cosmic Jackpot/

Anaid
Igazad van. De ha le tudjuk ellenõrizni akkor más bebizonyosodik, hogy igaz volt-e, vagyis a valóságot "érzékelte-e" vagy hallucinált.
Pl. a sokat vitatott prekognitív élmények esetében egyértelmûen ellenõrizhetõ hogy csak szimpla fantáziáról van-e szó vagy sem. Ehhez ráadásul kapcsolódik az a tudományos cikk, amely a fotonos kisérletrõl szól és felveti annak a lehetõségét, hogy az idõ egész más, mint képzelték...Ha az infóáramlásban ilyen szinten nem játszik szerepet az idõ, akkor...Kicsit érdekes belegondolni ilyen nézõpontból mit jelenthet a jövõ alakíthatja a jelent kifejezés.
(Na ezért mit kapok megint majd...<#bohoc>)

sz4bolcs
jav: "amirõl késõbb bebizonyosodik, hogy tartalma hamis."

sz4bolcs
Hogy ne lenne köze. Az alvási paralízis is egy megváltozott tudatállapot, és biztos, hogy köze van az agy mûködéséhez is.

sz4bolcs
Kérdésre a válasz: Valószínû, hogy máshogy látja, vagy érzékeli valaki a dolgokat megváltozott tudatállapotban. Aki hallucinál, az is másképp érzékeli a világot, de az hogy valaki milyen tudatállapotban jut információhoz az még semmit nem mond az információ igazságtalmáról.
Wikipedián van egy nagyon egyszerû definíció az intuícióra:
"A folyamat egy következtetés vagy belátás végeredményét adja anélkül, hogy az ehhez vezetõ gondolati lépések tudatosulnának."
Ez azt is jelenti, hogy ha az folyamat nem egy következtetés, vagy belátás végeredményét adja, akkor az akár lehet fantáziálás is.
Ha nem tudnánk leellenõrizni, hogy egy állítás igaz-e, vagy sem, akkor nem létezne sem igaz, sem hamis állítás. Ennek nem csak a tudományos, hanem a hétköznapi, intuitív, meg bármi más fajta gondolkodás is ellentmond.
Ha még nem tudjuk ellenõrizni az állítás igazságtartalmát, akkor még mindig mondhatjuk rá, hogy sejtés, vagy feltételezés, de az igazságtartalmáról nem mondhatunk semmit, így eshet meg, hogy létezik olyan sejtés, amirõl késõbb bebizonyosodik, hogy tartalma hamisnak bizonyult.
Tehát az, hogy valaki agya milyen hullámokat termel az még semmit nem mond arról, hogy épp fantáziál, vagy pedig intuitív felismerést tesz, arról viszont annál inkább, hogy máshogy érzékeli a dolgokat.

Anaid
<#puszis>

Anaid
Hát gyõzd meg, hogy ne kínozzon!

Christiansen
ááá, és kííínóóóz :CCc

Anaid
Nem baj, majd elmúlik.
Egyépként meg nemis fáj, csak úgy érzed:D:D Vigyázz becsap az agyad!

Christiansen
fáááj :CCc sajtreszelõ :CCCc

Anaid
Ja egyébként még egy kérdés: Beszéltünk az alvási paralízisrõl ezeknek a dolgoknak tuti nincs hozzá köze?

Anaid
Na akkor most csak röviden pár tény.

Az érzékelés a megérzések világa aszem mondhatjuk, hogy nem teljesen "felfedezett" terület.
Tények:
-minden ami létezik fényt ver vissza, nyel el
-a fény hullám természetû is
-az állatoknak "hihetetlen megérzéseik" vannak
-a kicsi gyerekeknek szintén "hihetetlen megérzéseik" vannak
-igen érzékenyen reagálnak pl. a környezetükben lévõ emberek hangulataira akkor is, ha igyekeznek titkolni
- pl. kutyáknál a hozzáértõk javasolják, hogy igyekezzen az ember nyugodtnak lenni a közelükben és határozottnak
-az állatok és a gyerekek agya amely az érzékelést irányítja látszólag nemsok mindenben egyezik
- egyezés: úgy mûködik amely mûködés théta agyhullámokat eredményez, melyek mérhetõek
-orvosilag nem egy értekezésben leírt, hogy az agy ilyen "állapotú mûködésben" a legfogékonyabb, könnyebb a tanulás stb.
-ha egy felnõtt "ideges" vagy éppen medizik ill. elalvás elõtt, közben szintén ebbe az állapotba kerül
-a tudomány szerint az idegrendszer nagyon finom mérõmûszernek tekinthetõ

Logikus következtetés?
Szerintem az amit orvosi portálon olvasgattam nem egy helyen, miszerint ez az állapota az agynak "fantáziálás állapot" és semmi köze a valósághoz nem következik logikusan ezekbõl a tényekbõl. Inkább az, hogy az agy ezen állapotában olyasmiket is tud érzékelni a "valóságból" amiket egyébként nem. Ez még nem zárja ki, hogy keveredjen a "valóságérzékelés" a fantáziával. Szûrés kérdése. Ahogy pl. azt sem tudja az agyunk kiszûrni, hogy ki hazudik nekünk és ki nem hogy egyszerû példát említsünk.

Tudom, tudom megint összemosom, de az is tény, hogy a sokat emlegetett ezos tanok között ott van, hogy a gyerekek fõleg kicsi korban "másképp látják" a világot. A tudomány meg látszólag igazolja is, bár kimondatlanul...

Kérdés: Ha egy egészséges ember agyának fali lebenye elkezd úgy mûködni, hogy ilyen théta agyhullámokat bocsájt ki (azért ezt írom, mert ez a mérhetõ) elõfordulhat-e, hogy annak ellenére hogy totál egészséges "máshogy látja" a dolgokat? Bár szerintem pontosabb lenne az a megfogalmazás, hogy máshogy "érzékeli"...
Most nincs idõm ezt bõvebben kifejteni, de van nektek saját jó logikátok.:D

Oldal 1 / 10Következő →