30
  • kandeláber
    #30
    Vicces olvasni ezeket az elemzéseket. Mindig megjelenik itt, hogy ez vagy az a film mekkora bukta vagy siker, aztán egy héttel később kiderül, hogy éppen ellenkezőleg. És nem egy hét alatt fordulnak meg a dolgok, egyszerűen csak nem ártana gondolkodni cikkírás előtt.
  • diablo1336
    #29
    nem vagyok harry rajongo,de megszoktam nézni őket. Benyomás: eleje,közepe elmegy,de a vége egy rakat szar-már bocs. Jobbat vártam. letöltve nézhető moziban nem ajánlom. AMzgy a látványról: ugy tudom imax 3d-be tolja a hp 6.-ot, akkro már igenis legyen vmilyen látvány.
  • lama king19
    #28
    nekem tetszett a film, igaz ennél volt jobb rész is. 1ébként aki + a látványra panaszkodik az ne sírjon mert alapjába véve ez nem látványfilm mintpl. a transformers.
  • smaszi
    #27
    "Ennyi volt Harry Potter"

    Micsoda bulvár hír...padlót fogtam de rendesen..bruhaha...:P
  • sylvanor
    #26
    Helyesbítek: nem nem tetszett, hanem lehetett volna jobb is.
  • sylvanor
    #25
    Nekem nem tetszett a HP6. Alapjában véve nem volt rossz, de jobbat reméltem mégis. A probléma először is, hogy nekem nem volt túl hosszú. Azaz nem volt olyan jó, hogy az ember elmélyülhessen a filmben és lefoglalja.
    Írták néhány helyen, hogy túl sok volt benne a románc. A fő cselekményre pedig nem sokat tettek. És nekem nem is volt túl látványos. A belemélyülhető filmeken értem én: Penge, Gyűrűk ura, Star Wars, Matrix. Érthető, hiszen ezek befutott filmek eléggé. A HP is, de van jó pár rész, amit nagyon kritizáltak és nem olyan jó, mint várták.
  • TeDDyRuSh
    #24
    Mármint az Azkabani fogoly hozott 790 millát:)
  • TeDDyRuSh
    #23
    Valaki adjon egy linket, vagy hivatalos infót, mert én úgy tudom, hogy a moziba marad 65% körül és mindenki más a maradékon osztozik.

    Amúgy szerintem nem érdemes temetni a HP új részét, hisz egy sima szerdai napon amcsiban 4,5 millát hozott. így csak 0,1 millával maradt le a Rágcsávóktól. Persze a sikeresség is viszonyítás kérdése, és ha már Tibi bácsi a legsikeresebb részhez viszonyította, akkor a legsikertelenebbhez nézve, nincs is olyan messze az a 790 millás bevétel.
  • Hoz_Hun
    #22
    Én láttam az előzeteséta jégkorszak előtt. Egy ilyen számítógépes animált "rajz" film. Full 3D-ben nyomják, mint a jégkorszakot (már a bemutató is az volt). A nem tűnik rossznak, szóval akár jó is lehet.
  • asztosz
    #21
    Bizony, én voltam olyan "szerencsés" és láttam a Transformers 2. előtt!
  • QpaQ
    #20
    Háttal nem kezdünk mondatot, de ezt akkor is így írom:
    Hát ez szar volt.
    Most jövök a moziból, és nem is csodálkozok ezeken az adatokon. Való igaz, a könyvben is ez a legsötétebb, misztikusabb rész, kevés dolog történik benne, de a végén van egy bazi nagy csatajelenet, amivel az egészet feldobhatták volna. Kihagyják a legjobb részt, ráadásul amit a könyvben ebben a részben tanul, azt használja fel az egész hetedik részben, és a filmből valahogy az a rész is kimaradt. Sajnálom a hetedik rész forgatókönyvíróját, nagyon nehéz dolga lesz az tuti.
  • koschwarz
    #19
    rágcsávók...ilyen film is van...és sikeres...sírnom kell...látta már valaki az előzetesét egy moziban? omg...
  • FoodLFG
    #18
    Én még csak a Harry Potter 3. részéig jutottam el. Már az sem tudott nagyon lekötni. Evvan
  • winnie
    #17
    "Néha nem értem az Amcsikat, vazee 6-700 milát termel a film, és sirnak, hogy nem biznisz.. "

    ekkora baromságot. egyrészt van 1-2 ilyen film, másrészt nem sírnak, hanem minden évben hirdetik, hogy folyamatosan nő a bevételük. miért sírnának, a mozi a csúcson van, prosperál, pár warezelő szokta írni, hogy sírnak.

    (jogvédők szoktak ugyan pattogni, de attól, hogy valaki gazdag, még nem szabad lopni tőle.)
  • cateran
    #16
    Amugy meg kb 155 millio volt a marketing..:) Es ha helyes az infom,65-80% kozott mozog a bevetel a studionak, minden dollar utan (fugg a szerzodesektol)vagyis 65-80 cent/dollar
  • cateran
    #15
    Ne vicceljetek mar...azt mondjatok,hogy a film keszites (x) es marketing koltsege (y) moziba kerules elott x+y,de mire moziba kerul mar (x+y)x2...ez nagyon erdekes...
  • sandor8206
    #14
    sztem meg te olvass utána pár film-gazdasági cikkel foglakozó írással, nem sok van de pár akad.
    nem érted, nem azt mondom, hogy 600 milkó a költség, az csak a számítás, hogy kb. képbe legyél, hanem amit így kiszámoltál annyit kell hoznia, hogy pénznél legyen a stúdió. Másképp mondom megveszed a jegyet 1000 FT, abból kb. 500 Ft a mozié és a forgalmazóé és egyéb, 500 Ft a gyártó stúdióé, szóval a bekeresett 600 milkóból (1000 FT* X db) a fele tehát 300 milkó megy a stúdiónak, ami épphogy jó, ha megnézzük hogy a budget 250+70 a marketing
    Sőt nem nullszaldós, sőt sok nyereségesnek gondolt film, valójában a moziban veszteséges volt.
  • Broafka
    #13
    hát ez volt a leggyöngébb rész mind közül (én nem olvastam, de állítólag könyvben is elég unalmas volt) hát még filmen...
  • 5i
    #12
    Pedig igaza van. A Potter összköltsége (az 50 milkós marketinget te sem gondoltad komolyan) minimum 500 millió dollár. Ugyanis a mozisok akkor is leveszik a részüket, ha a stúdiónak még nincs meg a profitja.

    Mert ilyen esetben mondjuk egy moziba bekerül 4 film, amiből 3 nem sikeres az adott filmszínházban, akkor már tönkre is ment. Viszont ilyen nincs, vagyis abból a 3ból is leszedi a maga részét és azért van, amikor siránkozik egy forgalmazó, hogy például a Narnia 2 225 millióba került, ám a világszintű 420 millió még nem fedezte a költségeiket. A dvd kiadások sikere után döntöttek a folytatás mellett.
  • Kelta
    #11
    Teljesen logikátlan amit irsz, a költség már adott, az nem nő, a bevétel meg mitől növelné meg a kiadást x2-ére?
    Nyilván a haszonból részesedik a forgalmazó, meg a mozi is, de nehogy már a gyártónak ne maradjon...a 250 milla akkor is profit, ha többfele is megy..hogy lenne már nullszaldós??

    Film iparban igenis vannak ilyen kiugró nagy bevétel arányok, javaslom nézz utána pl a Titanic c. film bevételi arányának, mielőtt ilyeneket írsz
  • sandor8206
    #10
    lehet neked és 05lampard barátodnak, most meglepetést okozok, de a moziknak és a külföldi forgalmazóknak is élni kell valamiből és sacc-per kb. egy mozifilmnek a gyártási költség + marketing költség*2= kb. akkor jött ki nullára a film
    Szóval heri potter esetében (250+70)*2=640, tehát ha 600 körül hoz, eléggé nullszaldós a film még csak!
    Remélem ti se gondoltátok komolyan, hogy akármelyik nagy multi cég (autó, elektronikai stb.) már jó ha 10%-20%-kal több a nyeresége mint a piaci banki kamatláb, a filmipar meg 100%-200%-os haszonnal dolgozik?
  • csuszi
    #9
    2 hétvége alatt:)
  • asztosz
    #8
    Bárcsak ennyi lett volna a Harry Potter, de még lesz pár rész
    A Collector-t azt várom, az előzetes egész jó!
    A Funny People-re meg nem kell fél évet várni, pár hónap és egész szép minőségben fent lesz a letöltőoldalakon
  • Kelta
    #7
    Értelek, 350-400 milla kiadás, 650 körüli bevétel.
    az kb 250 milla, vagyis negyedmilliárd dolcsi profit..milyen szar, igazad van..
  • 05lampard
    #6
    250+70 = 320 < 600
  • sandor8206
    #5
    ja igen bocs másképp fogalmazok, hogy CSAK moziba gyártsak filmeket, nem annyira jó biznisz. De ahhoz, hogy dvd és főleg a tv-licenszekből jöjjön a suska először le kell adni moziba, ahol jó esetbe kitermeli magát nullára és utána már jöhet a profit amikor eladom. Szóval így együtt mozi+dvd+ FŐLEG a tv-licenszek (ebből van az igazi haszon a stúdióknak) kell, hogy jó biznisz legyen.
  • sandor8206
    #4
    attól függ, mert ha egy 30 milkós budgetű film csinálja az jó, de pl: mint a heri potter 6 került 250-be + marketing ( ami sacc-per kb. +50-70 milkó) a 600 milkós bevétel már nem annyira jó biznisz.
  • LacfY
    #3
    Remélem nem fog, nem érdemli meg, szvsz.
  • Kelta
    #2
    Néha nem értem az Amcsikat, vazee 6-700 milát termel a film, és sirnak, hogy nem biznisz..
  • nihillus
    #1
    Világviszonylatban a Félvér Herceg bevétele már 633 millió szóval szerintem van esély hogy akkora bevételt érjen el mint a Főnix Rendje