8
  • Epikurosz
    #8
    A Twitter az egy elektronikus napló. Ugye, régen is vezettek naplót az emberek, amelyben leírták hogy épp mit csináltak az adott napon.

    Ezzel szemben, a Twitter egy valós idejű e-napló, amelybe leírod, hogy épp mivel foglalatoskodsz, és ezt azok, akik rád kíváncsiak, elolvassák. A kézzel írt naplóval szemben még az az előnye is megvan, hogy mobiltelefonról is tudsz bejegyezni. Emiatt a terjedelem egy nagy SMS hosszára van korlátozva, de ezt megkerülheted úgy, hogy több bejegyzést írsz.

    Elmondom a cucc hasznát: a moldovai fiatalok 2009. tavaszi forradalmát twitter-forradalomnak hívták, mert így a fiatalok gyorsan és hatékonyan tudták egymással tartani a kapcsolatot.

    Gondolj bele: nem kell felhívnod 101 ismerőst, hogy figyu, most megyünk át a Leninovszka hídon, ahol 4 tank látható, hanem leírod egyszer, és ezt minden érintett ismerősöd látja. Ugyanígy, te is látod a bejelölt ismik bejegyzéseit.

    Mindenki mindenkivel! Klassz, nem?
  • chuky123
    #7
    Ez is 1 túl hypolt Bullshit.
  • Warhola
    #6
    Aha. Szóval ez egy gigantikus üzenőfal. "Le vagyok nyűgözve"
  • SW0RD FISH
    #5
    Nézd meg http://twitter.com/ most néztem meg én is. szerintem semmi értelme az a sok 1-2 soros üzenet nemhordoz semmi hasznos információt. Ha 1 mégis hasznos lenne azt úgyse találod meg. Rádadásúl olvasni is unalmas. Közelébe se ér a blogoknak és fórumoknak. Az sms-t se tudja helyettesíteni.
    A 2 perc után ez a véleményem miután megnéztem.
  • Warhola
    #4
    Valaki mondja már el mi az a twitter könyörgöm! Nem ez az első twitteres cikk itt, és az előzőnél is csak bambultam: vajon mi a szar az a twitter?
  • winnie
    #3
    épp ez NEM a twitter lényege. az rss-t nem kell kiváltani, mert arra ott az rss. ez a ház, hogy sok oldal még csak kvázi rss-nek használja a twittert. más kérdés, hogy az 1.0-s felhasználónak az rss magas, a twitter meg érthető.

    az #1-es kommentelő 1.-0 kollegának pedig: a twitter az egy blog. a blognak is van értelme, ha információt hordoz. a twitternek is van értelme, ha infót hordoz. egy fórumkommentnek is akkor lenne értelme.
  • Palinko
    #2
    a twitter pont akkor lesz jó ha minnél többen használják. talán kiválthatja az rsst is ha pl felmennek azok az oldalak amiknek az rss ét követem sztem én is használni fogom. persze ez nem a közeljövőben lesz, de látok benne lehetőséget,most jelenleg nem sok magyarnak lehet érdekes.
  • Sanyix
    #1
    Ha a twitter létező valami lenne, megparancsolnám a kutyámnak, hogy csináljon rá egy kis barna bűzölgő kupacot. Ez a véleményem a tripper... vagyis twitterről(és a kutyámnak is :D).