32
  • mármindfoglalt
    Szerintem már most is csak összesen egyféle szolgáltatást kéne nyújtaniuk a mobilszolgáltatóknak a telefonokra, az internethozzáférést méghozzá normális áron. (A mai számítógépre szánt mobilinternet tarifák szerintem már egészen elfogadhatóak ebből a szempontból.) Az összes többi már tökéletesen fölösleges az internet mellett, hiszen csak annak egyes szolgáltatásait nyújtja "megduplázottan", lényegesen drágábban és kevesebb fícsörrel. (1 perc beszélgetés néhányszáz kbyte adatforgalom: ~20-40 Ft, ez kb. a legdrágább adatdorgalom alapú csomagok díjainak felel meg; 1 SMS kevesebb mint 0,5 kbyte elküldése: ~20 Ft, na ez meg aztán végképp abszurd)

Ez az egész felfogás, hogy minden egyes szolgáltatást külön díjazás szerint számolunk el, és minden egyes funkciót külön felsorolunk a telefonoknál (beszélgetés, SMS, MMS, videotelefonálás, e-mail nézegetés/irogatás, webböngészés) az internet mai elterjedtségi fokán már teljesen elavult. Egységes adatforgalom vagy havidíj alapú díjcsomagokat kéne csinálni, amely adatforgalmat aztán az ügyfél arra használhatná, amire akarja, meg amit a telefonja támogat. Ez ilyen egyszerű, csak a mindenféle hülye "hagyományok" miatt túlbonyolítják. (Na meg persze így lesz a legnagyobb extra hasznuk a mobilszolgáltatóknak.)
  • gothmog
    bullshitnek viszont tökéletes, nem?
  • djw
    különben meg voip telefonálás hogy fog működni a jövőben mobilról? Egy tippem van:
    1. előfizetsz a tökömnél mobil netre jó pénzért
    2. felcsatlakozol a mobil netre és ott ingyen voip telefonálsz internettartifa áron

hahahaha... ennél nagyobb baromságról még nem hallottam ám :) bár asztali gépről szkájpolni nagyjából ingyen van... bár az internet előfizetés ott sincs ingyen... :) szóval öööö...
  • djw
    értelmetlen :)
  • gothmog
    A buzzword amit ilyenkor be kell nyomni hogy jólinformáltnak tűnjük, a "mikroblogging". A márketingesek szerint nagyon trendy dolog, szerintem csak hájp, meg divathullám, és hosszútávon csak más eszközökkel együtt, azok részeként lesz életképes.
    (na? ez milyen volt?)
  • dilofekete
    Majd az erő mozgatja a másik oldalt! :)
  • Justil
    "nagyjából tudom miaz"
    iwiw klón mi?
    jobb lett volna, ha csöndben maradsz!
  • Sanyix
    valami iwiwklón. Egyébként nem lehetsz sikeres, mert ha nem ismered akkor nincs reged rajta -> nem vagy sikeres. Bár énse, mert én bár nagyjából tudom miaz, de kakilok rá mint az iwiwre :D
  • lapaleves
    szeretném már végre mobilról ellenőrizni a ház energiahatékonyságát, bármi is legyen az.
  • blessyou
    Ha már itt tartunk, gép se kell hozzá ;)
  • vatuszi
    Most nem azért, de a sakk rohadt jó.
  • Zoliz
    "I am dí arhitect. Áj em di father of the world and you are the slaves"
  • who am I 7
    Sőt, még sokol rádiót is vehet mellé.
  • dilofekete
    Szerinted azért vettem gta lemezt, hogy sakkozzak? Legalább el tudnám indítani linuxon a multi moddal eggyütt.
  • B0nFire
    Játsszál sakkot; az nem OS specifikus és nem kell alá hatalmas vas sem!
  • dilofekete
    A végén még a microsoft fogja magát megadóztatni:)
  • dilofekete
    Csak ilyen alapon szt sem értem, hogy a rádió lejátszására alkalmas pc-et miért akarták megadóztatni, ha a pc kerül többe, ennél.
  • dilofekete
    Aki xbox-ot vessz az nem fog internetet fejleszteni és még olyan zene lejtászót is vehet mellé ami a netes rádiókat is le tudja játszani.
  • COOLancs
    A cefrének szerintem is komoly jelentősége van az internet fejlődésében!
  • dilofekete
    A suliban is minden új diák után jogdíjakat kell fizetni a windows meg miegymás után, hogy ne "illeglásian" okosodjon a gyerek. Tudom hogy támogatja az állam, de lehetne ezzel spórolni az ingyen kajapénzért azzal, hogy ingyenes programokon tanul a gyerek? Ja hogy a windowsban akárhány felhasználó lehet, csak a telepítés van megszabva, hogy hány gépre mehet fel, de akkor mért baj az, ha a kocsmában betesznek eggy eredeti lemezt, mert az a kocsma lejátszó rendszerére lett vásárolva. Azért a technikai ellenőrzés sem jut el mindenhova, mert eggy lejátszóban nincsen net, hogy értesítse a jogvédőket, de a lemezre sem tudom ráírni, hogy miyen típusú rendszeren játszom le, mert ha rálehetne rögzíteni(amit nem lehet), akkor a zenei rendezvények is sokkal többe kerülnének, de a zenei lemezek, meg kevesebbe és mivel a rendezvények adói növekednek akkor a lemezek miért nem lesznek olcsóbbak. Habár fogalmam sincsen hogy mennyibe kerül, de azt tudom, hogy nincsenek felkötve a netre, hogy zenélhessenek, úgy ahogyan a zenerendszer sem, mert nem számítógép. Ami részemről kibaszás, hogy ha nekem van eggy eredeti zenei lemezem akkor azt nem tudom használni számítógépes játék közben, mert a linux nem tudja elindítani az eredeti windowsos játékot. Hiába van meg a két lemez eredetiben, ha azért is fizetni kell, hogy ezek eggyüt menjenek és szerintem sokan ezért utálják a windows, mert még ráadásul tényleg idegesítő eggy rendszer, mert ha eggy programozó nekiáll, hogy a saját gépén a saját lemezeit elindíthassa egyszerre akár, akkor meg már jogdíjat kell fizetnie, mert a windows az feljebb való, de akkor mért nem adnak windowst a játékokhoz??? A konzolokat ezért szeretik az emberek, de abban korlátozott lehetőségek vannak. Ezért nem is kell, soha, de soha, mert ugyan az csak a másik végletről!
    Én is útálom a windows, de a linuxot sem szeretem és elnézést, hogy megint összeugrasztottam a két témát, de ha én útálom a konzolokat akkor miért vennék konzolt, ha a windows is annyiba kerül, hacsak nem olcsóbb, mint a pc, de eggy pc-n jobb játékok is futnak. Az meg, hogy ha valaki spórólni akar vagyéppen, hogy a jobb rendszert veszi meg(windows+3-4xpc) akkor miért vannak felosztva platformokra a játékok? Na ezt mondj el nekem valaki, mert én pont ezt nem értem, de azzal eggyetértek ilyen alapon, hogy a torrentezés félig akkor legális és nem elítélendő.
  • Molnibalage
    És mi az a twitter? Lehetek sikeres ember, ha ezt nem tudom?
  • Justil
    Nekem csak az nem szimpi a fószerban, hogy ha jól tudom a guglinak dolgozik. Ők meg...hát zseniálisak, és tényleg közel ülnek a tűzhöz, ha már az Internetről van szó, csak éppen adatvédelmi szempontból nem épp a legjobb hírben állnak manapság, ugyebár.
    Szóval nemtom.
  • blessyou
    Ő volt a Mindentudás Egyetemén is, nem?
  • FoodLFG
    Nem ez a muki óbégatta itt kb egy évvel ezelőtt, hogy két éven belül az internet össze fog omlani ? Hümm.. Lehet, hogy nem ez volt, de egyre megy. Az is valami szakértőnek adta ki magát.
    Mindenesetre én azóta várom a világvégét. :D

Egyébként meg: Torrentre fel!
  • matyasp99
    egyébként egy-két éve volt szeméyleen BP-n a fickó, érdekeseket mesélt :)
  • matyasp99
    én is ezt mondtam mindig, az informatika legnagyob áldása az ingyenes és azonnali másolás. Aki ezt korlátozni akarja, az a. hülye, b. mocskos gazember, aki a szólásszabadság ellen van.
  • CollerbladE
    matrix forever :-P
  • Ruley
    Én is mindíg ezt mondogatom, csak én nem az Internet atyja vagyok, hanem egy SG kommentelő, tehát rám senki sem figyel.

A hagyományos másolásvédelem elavult: Régen volt értelme, amikor az offline médiát fáradságosan terjesztette valaki, és ebből élt, hogy más ezt ne vehesse el, így az információ hatalom volt és ezt a hatalmat akarták megtartani a szerzői jogok élvezői.
    De ha egyszer ma már bárki képes bármilyen információt elérni, lemásolni, egyre gyengébbnek hatnak azok az érvek hogy miért NE élnénk ezzel a lehetőségünkkel.

És a végén marad az elavult, "ősi előjogaikhoz" ragaszkodó "Hollywood-i arisztokrácia", akik paragrafusokat lengetve érvelnek hogy "NE MÁSOJJÁ KÖCSÖG!!! Írva vagyon hogy másolni bűn!"
  • readswift
    bagoj ...?
  • Tripax
    Egyél kevesebb lecsót.
  • Sanyix
    a twitterezést megint tripperezésnek olvastam...
  • amitakartok
    "A legtöbbször nem várják el a szolgáltatóktól, hogy teljesen betartsák a törvényeket, holott a Digital Millennium Copyright Act azt követeli tőlük, hogy minden olyan tartalmat töröljenek, amelyet illegálisként azonosítottak."

De azt azért elvárják, hogy az egész világon mindenki megfeleljen egy AMERIKAI törvénynek, mi?

"Az egész copyright-probléma azért áll fenn, mert az internet a másolások miatt működik."

Ezt nektek, RIAA, MPAA és a többiek!