45
  • Epikurosz
    #45
    ja, ez a romcsi eset nem toros volt, azt csak elmeséltem, mint érdekesség, vagyis példa visszautasított tranzakcióra.
  • Epikurosz
    #44
    Van tulok, vagy nincs tulok? :-)
    A TOR egy iszonyún lassú hálózat, én kipróbáltam, atán ment is a kukába. Ha alkajdás lennék, akkor használnám, de nem vagyok az, és nincs is titkosítanivalóm.
    Annyi most eszembe jutott, hogy valamelyik bankba cselesen a tor-ral léptem be. Bengedett, de valamit furcsállott, mert a kezdeményezett tranzakciót visszautasította.
    Egyébként, volt hasonló esetem 3 éve Romániában (Romcsiban).

    Kifogyott a feltöltője a telómnak, és gondoltam eccerű, mert besétálók egy netkávézóba, és feltöltöm, hisz erre való a netbank. Látszólag minden okés volt, a mobilomra megkaptam az érvényesítő kódot sms-ben, bepötyögtem, a rendszer elfogadta a megbízást, de a tranzakció a jóváhagyási szinten elakadt. Gondolom, nézték az IP-címet, és mivel nem passzolt a korábban használtak közé, az én védelmemben bezúzták a tranzakciót.
    Ez jó is, meg rossz is.
    Végül vettem egy romcsi sim-et, és azzal dumcsiztam. ez volt a heppi end.
  • Tetsuo
    #41
    A szelessav nekem csak Torrentre kell meg Vista frissiteseknek. ;)
  • MacropusRufus
    #40
    anó már említettem, hogy a net kemény ellenörzés alá fog kerülni....
    Egyébként meg: mi tartotta vissza ezt a gyíkarcot, hogy
    - megnézze moziba
    - meg vegye amikor megjelenik

    Válasz: nincs kedve fizetni, v. lusta elmenni a boltig, stb.
    Kb. a hazai letőltök is ide tartoznak. Lehet a mostani rendszert nem szeretni, én sem szeretem, hogy nincs anarchia, de hát ez van, a mostani rendszer szabályai szerint kell játszani.
    És igen, nem kötelező netezni. A srác beszopta. És ebben az esetben nem indok az, hogy erős büntetés az offline mód. MIért amikor valakit börtönbe zárnak akkor ő is egyfajta offline módba kerűl.
    A srác megszeget valammit.
    Az viszont igaz, hogy a szolgáltatónak meg nem ártana egy új szerződést kötnie a userekkel ui. ez kb. olyan mind amikor a T-System ignorálta azokat akik a "szokásosnál" nagyobb adatmennyiséget szedtek le... csak elfelejtette deffiniálni a szokásos méretet a szerződésben.

    Szóval sztem ennél sokkal durvább lépések is lesznek.
  • kvp
    #39
    "azt áruld már el hogy ezt a statisztikai sületlenséget honnan szedted?"

    Ez egy jol mukodo stategia, aminek letezik par implementacioja. Es legyunk mar buszkek a magyar teljesitmenyekre, meg akkor is ha lehallgatasrol van szo... Nem feltoresrol van szo, hanem arrol, hogy a bemeno forgalmat korrelaljuk a kimeno forgalommal. A kimeno pedig mar nem titkositott. A masik (gyakori) turkk, hogy a tor szerverek egy resze arulo, tehat mind a bemeno, mind a kimeno szerverek egyazon (transzatlanti) egyuttmukodesben resztvevo allamok iranyitasa es/vagy megfigyelese alatt vannak, ami lehetoseget ad a forgalom kovetesere. A bemeno szerver megjeloli a csomagokat, a kimeno pedig ez alapjan korrelal. A bemeno tudja, hogy kivel beszel, a kimeno meg latja a titkositatlan forgalmat. Az elonye, hogy nem kell korrelalni, mert van egyedi kulcs, tehat alkalmasabb a tomeges kovetesre.

    A banki tranzakciok megtoresere egy osregi trukk a man in the middle tamadas, ahol a tamado fel beul a ket fel kozze es az o kulcsat adja mindket iranyba. Ez elvileg kiderulne a root ca szerverek ellenorzese soran, de ha a tamado felnek van egy legalis kulcsa, amit a root ca-k elfogadnak barmelyik masik helyett, akkor a ket fel nem veszi eszre, hogy a kapcsolatot megtortek. (a legtobb nato tagallamnak csak kernie kell es kapnak) Erre lassan mar 11 eve letezik magyar fejlesztesu szoftver is, amit akar egy ceges halozatra is lehet telepiteni. Ceges halozat eseten mivel a cegnek nincs allami kulcsa, ezert telepites utan egyszer le kell okezni a man in the middle-t vegzu tuzfal sajat kulcsat, utanna mar minden ssl kapcsolat torheto ezen a modon es a resztvevo felek eszre sem veszik. (a ca nelkuli ssh-nal is csak akkor ha a belepo fel es a szerver rendszergazdaja telefonon beolvassak egymasnak a kulcsok fingerprint-jeit) Ilyen tuzfal szoftver nagyon sok cegnel van telepitve, bar a legtobb helyen a tamadasi funkciokat kikapcsoljak es transzparens helyett normal tuzfalkent hasznaljak, de mivel a program eredeti celja tamado szoftver volt, ezert mindket uzemmod rendelkezesre all. Forgalomnaplozasra pl. tokeletes es ha rendszergazda tisztesseges akkor nem fogja ellopni a ceges geprol bankozgato emberek penzet.
  • NEXUS6
    #38
    Na ezt már tényleg nem hiszem el, mijez balkán!??
  • zola2000
    #35
    A legtöbb netezőnek ez magas sokak még attól is megijednek, ha ie helyett csak firefoxot találnak a könyvtári gépen (már csináltam ilyent).
  • Yv@n
    #34
    "1. hogyan tudnák lelassítani a forgalmat, mikor azt sem tudják milyen adat halad át rajtuk keresztül, (proxy nélkül)"

    No épp így. Amint nem tudja tartalom alapján megállapítani, hogy az adott információ milyen protokoll családba tartozik és mit tartalmaz már csapja is nullás prioritásba. Egész egyszerűen ellentétes irányból közelítik meg a problémát és MINDET korlátoznak, amiről nem tudják megállapítani, hogy mi az :D
  • kvp
    #33
    "A második eset önmagáért beszél, nincs semmilyen titkosszolgálat, szervezet, se senki a világon , de még a nagyszakállú sem , aki fel tudná törni a TOR hálózatot és a hasonló elven működő decentralizált titkosító hálózatokat."

    A tor torheto statisztikai analizissel. Igy korrelalhato a kimeneti pontokon megjeleno titkositatlan forgalom az egyik bemeneti ponton titkositottan csatlakozo felhasznalo ip cimevel es foldrajzi helyevel. Erre mondjuk a magyar allamnak is megvan a lehetosege. (tisztan technikai szempontbol nezve, azaz telepitett hardvere es szoftvere van hozza)
  • Vantulok
    #31
    azt áruljátok el, ha be van kapcsolva a protokolltitkosítás vagy neadjisten egy SOCKS proxy-t (pl. TOR-t , anon-t stb..) rákonfigolok a végpontra, akkor:

    1. hogyan tudnák lelassítani a forgalmat, mikor azt sem tudják milyen adat halad át rajtuk keresztül, (proxy nélkül)
    2. hol a bizonyítékuk hogy én illegális cuccot töltöttem le (proxyval)

    Az első esetben fogok egy igazságügyi rendszergazdát, odaültetek a gépem elé
    az orra előtt kezdem el letölteni proxy nélkül, de protokolltitkosítással a torrenten a Fedora Redhat 11-et (ami ugye full legális) és ha csak egy bit/szekundummal is lassabban fog jönni mint a szerződésben, a szolgáltató által GARANTÁLT MINIMÁLIS sávszél, akkor már perelem is be őket néhány billió forintra ! De az sincs kizárva hogy még el is dádázom őket hiretelen felindulásból , előre megfontolt szándékkal.


    A második eset önmagáért beszél, nincs semmilyen titkosszolgálat, szervezet, se senki a világon , de még a nagyszakállú sem , aki fel tudná törni a TOR hálózatot és a hasonló elven működő decentralizált titkosító hálózatokat. Így lassan, de biztosan lejön az a kalózos film, ha:

    1, szűrik, cenzorálják, a torrentet mint protokollt ,
    2, az összes, kivéve egy (azaz 1) szabad portot az internet fele ,
    3, betiltják és blokkolják a TOR-t és az összes titkosítást (TOR-bridge),
    4, összekakikálják magukat az örömtől a szolgáltatók akkor is,
    5, összekakikálják magukat az örömtől a jogvédők akkor is.
  • TeDDyRuSh
    #30
    Két féle szolgáltató lesz a jövőben szerintem. Aki az államnak nyal majd és a kis forgalmat bonyolító, alacsony előfizus csomagokat ad majd, illetve olyan, aki az ügyfelei érdekeit nézi és nagyobb forgalmat bonyolító drágább csomagokat is kínál majd szűrés nélkül. Természetes utóbbiak próbálnak majd betörni az előbbiek piacára is, hogy elszipkázhassanak, kiszolgáltatott felhasználókat is. A torrent illetve bárminemű fájlcserélés, már túlnőtt a szimpla szerzői jogvitán. Ez most már komoly üzleti stratégia is lehet a szolgáltatók részéről, hogy kiszolgálják a nagy forgalmat lebonyolító (drágább csomagokat vásárló) ügyfeleket. Gondoljunk csak bele a pár éve nagy port kavart 50 előfizetőre, akiket a T-com kidobott, mert nem érte meg őket tartani akkora forgalmat generáltak. Persze a reklám a korlátlan internetről szólt, ezért egy kellemes kis büntetés és ÁFSZ módosítás lett a végeredmény, illetve nekem egy 5-s üzleti etika dolgozat:) Egy hétre rá meg is jelent pár másik ADSL szolgáltató aki bejelentette, hogy szívesen átveszik a menesztett ügyfeleket, mert náluk tényleg korlátlan az internet hozzáférés. Hm... Természetesen, mint már pár "fejlődő" országban bevezetésre került törvényi szabályozás ellen (vagyis ellenőrizzen és büntessen a szolgáltató) nem sokat tudnak tenni, de biztos vagyok benne hogy komoly lobbi tevékenység alapja lesz. Ki tudja, lehet pár éven belül már a nagy jogvédők és mega telekommunikációs cégek feszülnek egymáshoz.

    Amúgy én alapból nem hiszem, hogy ebben a nagy 3G-s internet világban ne lenne lehetőség mobilnetes előfizetésre a cikkben említett hölgynek. Ha nem, akkor meg jó alapja lehet a szolgáltatók harcának.
  • zola2000
    #29
    Nem is tudom, ha én nem torrentezhetnék, akkor asszem inkább nem is lenne szükségem a netre, gondolom ott is jó páran vannak így, tehát akármennyire is monopólium, sokan kiköttetik a netet/inkább átállnak a legolcsóbb csomagra, e-mailezni az is elég...
  • pasi29uk
    #28
    1, TOR != TOR-rent
    2, Virgin egy rakás fos
  • Mike at home
    #27
    utolsó mondat: ja már megint visszaél valaki a monopolhelyzetével
    mobilnet ezeknél nincs?
  • Mike at home
    #26
    látom azért a feljelentés/felnyomás itt is kell

    és már megint egy szolgáltató játsza a hatóságot
  • morguldae
    #25
    Ó, ez nálunk kicsiny Magyarországban a se..fej UPC-nél már rég meg is valósult! Kb. egy éve egy cég bejelentette, hogy a weblapomon egy olyan KÉP van felrakva az oldalra, amelyet szerzői jog véd, és ők nem adtak rá engedélyt! - Figyelem!!! Egy egyszerű képről van szó!!!! - és minden kérdés nélkül a UPC fogta és megszüntette 3 napra a kapcsolatunkat, ami egyébként céges és már évek óta náluk volt. És amíg nem ismertem el, hogy vétkeztem ebben és nem írtam a UPC irodájában személyesen alá, hogy igen is nem fog ilyen többé történni, addig nem is kapcsolták vissza a netet!!!! Szóval nem csak külföldön vannak ám ilyen seggfej cégek! Tanulság-a hivatalos net szolgáltatód tárhelyére sza.t se tegyél fel semmit mert egy nap arra ébredsz, hogy nincs neted - bár ez a UPC-nél egyébként is előfordul ám!.... :-)
  • kvp
    #24
    "Egy szolgáltatónak van joga megnézni hogy mit csinál az ügy fél a neten/nettel?"

    Magyarorszagon a upc szerzodeseben is benne van, hogy barmikor belenezhetnek a forgalomba, csak aktiv tamadast nem vegezhetnek a felhasznalo ellen. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a technikusok latjak a felhasznalo titkositatlan forgalmat. Az allam meg latja az egeszet, szoval nem nagy dologrol van szo. Ami az interneten at megy, azt ugy kell kezelni mint egy kepeslapot vagy egy uzenotablat. Barki lathat barmit.

    "Akkor ez alapján bárkit letilthatnak aki titkosított állományokat szed le..."

    Elvileg igen, gyakorlatilag csak ha valaki feljelenti az illetot. Egyebkent franciaorszagban regen volt olyan torveny, hogy csak olyan titkositas hasznalhato amihez az allam mar kapott kulcsot. Aztan az internet terjedesevel ezt a bankok miatt elfelejtettek. Az angliai szolgaltato pedig egy ido utan eleg nagy bajban lesz, mivel a legtobb elofizeto nem fog alairni semmit es amugy sem akarja megkockaztatni, hogy legalisan perelheto legyen a kesobbiekben, tehat inkabb lemondja az elofizeteset, mint hogy meg egyszer elkaphassak es (kesobb) bortonbe kerulhessen. Sok szulo meg valoszinuleg megelozeskeppen fogja ezt megtenni, nehogy a gyerek miatt bajba keruljon a csalad. (ami egyebkent eleg logikus dontes latva a jogi helyzetet)
  • Amergin
    #23
    "A rossz embereket el kell ítélni! Akik bűnösök szenvedjenek!" -Gino majálisa
  • Tetsuo
    #22
    mifelénk a Virgin is szuri a torrentet.. es amugy is a 10 megas csucsidoben jo ha van fel mega.. undorito.
  • Simaji
    #21
    Csak arra vagyok most már kurvára kíváncsi, hogy hogyan bizonyítják be, hogy én most éppen mit töltök le ha mondjuk titkosított állományokat szedek le?!

    Akkor ez alapján bárkit letilthatnak aki titkosított állományokat szed le...
  • Epikurosz
    #20
    "Az offline módba kerülés éppen ezért egy szörnyű büntetés."
    Elképzelem, 100 éve ezt hogy lehetett volna elmagyarázni.
    Esetleg: a morfiumfüggőktől megvonni a morfiumot... :-)
  • ocsieu
    #19
    Állítom, még így is olcsóbb lenne, hisz jelenleg majd minden családtagom, haverom egyben internetelőfizető is... GDP-nek is biztos nagyon jót tenne, ha ezt itthon az összes szolgáltató bevezetné!!! És valószínűleg a netre szánt összeget az előfizetők önkéntes adó formájában befizetnék az állambácsinak!!! Még véletlenül sem indulna be a mára már talán kissé visszaszorult piaci "fekete" kereskedelem...
  • ocsieu
    #18
    :D:D:D
    Hajrá, csak így tovább!!! Én is szeretnék 5 EUR/hó-s szélessávú (10-20 mbit) netet, havi 10GB korláttal!!! Legalább nem egyedül, vagy barátnőmmel kettesben néznénk filmeket, hanem a nagy család (10-20 fő minimum), plussz haverok sűrűbben összejönnénk filmvetítésekre, kb, mint a VHS korszakban... Az lenne ám az igazi házimozi, nem ám az 5.1...
  • kukacos
    #17
    Én is őket használom. A hír meg úgy baromság, ahogy van, kingstoni ismerőseim éjjel-nappal töltenek, bár elismerem, a szolgáltatójukat nem ismerem.
  • cateran
    #16
    Pay as you go mobilinternet es t. szolgaltato bekaphatja..illetve keves olyan hely van, ahol csak 1 szolgaltato ad netet..ha mas nincs ott a BT.. (honnan vettek ezt a zoldseget?:S)
  • FoodLFG
    #15
    Internetszolgáltató FAIL

    @Narxis:
    Ctrl+c Ctrl+v FAIL


    őő nagyjából ennyi. Többet nem tudok hozzátenni a témához, mert hát egyértelmű a helyzet, ugye..
  • cliff
    #14
    Itt az SG-n szabad floodolni??:) De jó...:P De ha már ennyire tudsz másolni-beilleszteni, nézz utána, h ebben a térségben milyen lehetőségek vannak, mert amit a cikk állít, nem igaz!
  • Ferrer
    #13
    TOR!
  • chronos75
    #12
    nálunk majd akkor ha nem lesz csillogó a cédén addig csak egy "érdekes" hir..
  • kisedi
    #11
    Kingston upon Hull térségében 3 mobilszolgáltató kínál szélessávú internetet, és
    a műholdas net is jó áron hozzáférhető...
  • Narxis
    #10
    Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. Mivel Kingston upon Hull térségében a Karoo az egyetlen internetszolgáltató, így szinte kilátástalan a helyzetük. vv
  • egyember1
    #9
    ja, es akik esetleg angliaban vannak es olvassak ezt a cikket:
    http://www.bethere.co.uk

    az oldaluk eleg csunyara sikeredett, de a legolcsobb, leggyorsabb szolgalatato, aki nem szuri a netet es nem ugral minden hulyesegert. raadasul korlatlan.

  • Solten
    #8
    Karoo??? Ez meg mi a fene?



    par NEV: Virgin, O2, BT, Sky...

    #7: jaja, akar le is huzhatjak a rolot mar most.
  • egyember1
    #7
    egy pelda arra, hogy hogyan veszitsunk el minden ugyfelet egy delutan alatt.
  • Lowosan
    #6
    Egy szolgáltatónak van joga megnézni hogy mit csinál az ügy fél a neten/nettel?
  • gosub
    #5
    Szerintem a szerzői jogvédő szervezetek álma a következő:
    Minden torrentezőnek a helyszínen statáriális ítélet:
    1 film esetében 1 műsoros film átlag ára * a torrenthálózat használóinak száma.
    1 zeneszám esetében 1 műsoros CD átlag ára * a torrenthálózat használóinak száma.
    Ha bebizonyosodik, hogy visszaeső az illegális letöltésbűnöző akkor a fenti tételek megtérítése után golyó általi halál, majd hamvasztás! A hamvakat kiadhatja a szerzői jogvédő szervezet a családnak miután megtérítették az egész eljárás költségeit és az emberiséget ért jogdíj veszteséget. Plusz a szerzői jogvédő szervezetet ért erkölcsi kártérítés.
    Ha egy évben növekszik az illegálisan letöltő bűnelkövetők száma, a szerzői jogvédő szervezet hozhat újabb törvényt a szigorításra.
    (Törvénytervezet az illegális letöltő büntetésének kibővítése a bűnelkövető családjára.
    Törvénytervezet az illegális letöltés emberiség elleni bűntetté nyilvánítására, vagyis soha nem évül el.)
  • Cat #4
    Nem fogja. Olvasd el az utolsó mondatot is.
  • NEXUS6
    #3
    Meglássátok internetszolgáltató ilyen gyorsan még nem veszítette el az ügyfeleit, mint ez a cég fogja!
  • Tetsuo
    #2
    maffia
  • Frayer
    #1
    bűnözők