33
  • Etinger
    Google gondoltam.
  • Etinger
    Majd kiderül a saját oprendszerük milyen lesz. Ha lejár a Win7 RC-m, úgy júniusban asszem... akkor ki is próbálom :)
  • Etinger
    *muszáj

Win7 jejejejejejeeeeeeeeee :)
  • KasztnerTokman
    Ingyen nincs semmi az ingyen mobil árát beleépítik az előfizetés árába és ingyen PC? eltom képzelni milyen lehet tömör műanyag MADE IN CHINA felirat és az egészen egy kurutyoló instabil linSuxal!

OFF:
    LinSux kell a halálnak!
    Először le akartam írni azt a mérhetetlen oltást ,de inkább nem mert linux felhasználókat nem lehet meggyőzni.
    Ott van haverom ugyanolyan laptopja van mint nekem és linuxot használ mindig lefagy valami mindig nem indul valami mindig sz*r szval nála van a szopás.
    Kedvenc szövegeim:
    -Várj még tölt
    -Jah lefagyott
    -áh ez nem megy
    -pill megcsinálom
    Aztán várok félórát és végülis talál neten valami eldugott fórumon leírást ,hogyan lehet megjavítani a problémát és kijavítja és azt hiszi ettől okosabb ,mert Ő ért hozzá valójában KURVÁRA nemért hozzá ahogy a linux juzerek jó része nem ért a rendszerhez ,de megtanultak guglin keresgélni és úgy ahogy összefércelni egy rendszert ,hogy az működöképes legyen, TISZTELET A KIVÉTELNEK!
    Ami legjobban zavaró a linuxban hogy a grafikus felületének semmi értelme ha igazán használni akarod a rendszer muszály konzolba pötyögni, és innentől kezdve bármit csinálsz azt már csak lassabban teheted meg mint vistán van GUI és van Powershell mind2vel bármit meg lehet csinálni. Mind2 jól felvan építve használható egyszerű és gyors.
  • Epikurosz
    A szívemből szóltál. Én tanultam Linuxot, és amúgy a szívem csücske, de jól példázza azt a tételt, hogy "Pénz beszél, kutya ugat". Így van ez minden ingyenes szoftvernél, ritka az amely kielégítené az igényeket. Egy olyan terméket, mint számítógépes oprendszer, nem lehet lelkes amatőrizmussal jó minőségben kifejleszteni, és a piacon tartani. Rengeteg pénz kell ehhez, és rengeteg szakember munkájának az összehangolása. Semmi nincs ingyen, valahol valakinek mindenért meg kell fizetni. Én nagyon örülnék, ha egy dúsgazdag cég, mint pld. a Google, mellé állna a Linuxnak, annál is komolyabban, ahogy most teszi.
  • cateran
    Hehh..nalam a hiperszuper linux 3 oraig elt..(ubuntu,ha jol emlekszem 9.04-es)
    Telepites utan rahorrenek az FF-re,nezzunk youtubeot felkialtassal...nincs flash a gepen..ohh semmi gond,se perc alatt felmegy a flash...rogton utana az FF szarrafagy,majd megint es megint es megint...kk biztos gebaszos az FF..Opera felhussan...onnek nincs flash a gepen...wtf? ujrarakom a flasht...onnek nincs nincs flash a gepen...anyad..keresek how to-t a neten..vannak is megoldasok..2006-bol 1 masik Operahoz...anyad..reinstall Windows es no problem a flash lejatszassl vagy akarmi massal..(pedig aztan sose voltam MS parti..de a Linux -nekem- nem koser...es nincs kedvem vagy idom tanulgatni mint egysegsugaru user...)
  • bobi64
    szerintem van akinek kell a linux ingyen. én most is linuxon vagyok éppen. nincs is windowsos gépem. kínlódtam vele egy darabig az igaz, de most már megszoktam.
    az az érdekes , hogy a windows nem annyival jobb a sok pénzért mint, egy normális linuxos disztro/pl. ubuntu/. sőt!!!
  • CollerbladE
    Szevasztok

kvp: engem is érdekelne ez a saját fejléesztésű os :P. Szívesen kipróbálnám/tesztelném ha lenne rá valami mód.

Egyébként kedves linux fanoktól kérdezném, hogy mi az a hatalmas előny amit ki tok használni a linnnuxban, és eddig nem ment windowsban könnyedén. Mert ugye ha meg akarjátok az embereket győzni (engem meg lehet, ha megfelelő indokokkal támasztjátok alá), akkor kérlek soroljátok fel mi az az előny amit fejlesztőként nekem a linux nyújt a windowsal szemben.

Üdv CollerbladE
  • Epikurosz
    Nem.

Nekem sok bajpn volt az agyondícsért Win XP-vel, amely egy asztali PC-n van a mai napig. Általában a videokártya vagy más hardver okozta a problémát.
    Az AGP kártyát hamar kiszúrtam, hogy valamilyen érintkezési hibája van. Én beledródoztam a gépbe, azóta nincs vele gond. A cinezés még jobb lenne.

2 éve használom a Vistat, igaz notebookon. Tökéletesen működik, eszméletlenül jó. Egyszer volt rendszerleállás, még az elején, amikor egy évig használtam a Norton antivírusát. Amiatt volt valami.

2 éve úgy megy, mint a karikacsapás!
    Nem kapcsolom ki, hanem altatom (hibernálom), így secperc alatt feláll a rendszer. A frissítések után, vagy ha valamelyik programtelepítés kéri (le is nézem az ilyen progikat, mert nekem az a jó progi, amelynek telepítése után nem kell újraindítani), akkor újraindítom.

Tudom, egy összegányolt asztalit nem lehet összehasonlítani egy jól összekinfigolt notebookkal, de ez engem nem érdekel.

Nálam, és ez a lényeg: Teljes elégedettség a Vistaval kapcsolatban!
  • Sanyix
    hát igen de ott van az a fránya 10% amikor a rendszerben van a hiba :)
  • SityiSXT
    Vagy esetleg megtanult érteni hozzá (lásd MS képzések: MCP, MCSA, MCSE, stb.)...
  • kvp
    Esetleg ert hozza es jo windows valtozatot hasznal... (mint mondtam akiknel nem mukodik jol a windows ott az esetek 90%-aban a szek es az asztal kozott van a hiba) :-)
  • Sanyix
    "(csak aki nem ert hozza annal nem mukodik jol, ezekbol epul a windows ellenes tabor)"

Meg akik értenek hozzá és mégsem működik normálisan :)

(mellesleg aki szerint vindóz tud működni normálisan, az egyszerűen hazudik, vagy fel sem tűnnek neki a hibák)
  • Struggler
    A cím nem teljesen korrekt. Inkább előfizetéses PC-ről van szó.
    Semmi sincs ingyen.

Ez is "Olcsó húsnak híg a leve" módon fog megvalósulni. Itthon meg még inkább igaz lesz a mondás.
  • kvp
    "Én spec nem sok embert ismerek magamon kívül aki KP ért vette volna a gépét,"

Akad. En is kp-ert szoktam vasarolni, persze nekem van sajat epitesu gepem is. (sajat epites: a core2solo mellett vannak benne sajat tervezesu nyak-ok is, hazilag forrassztva) Egy vadonat uj core2-es desktop gep egyebkent mar kihozhato 30 ezerbol es _nem_ integralt intel vga lesz benne, tovabba rakotheto hdtv-re es van benne sok.1-es hang is. Aki ezek utan reszletre vesz valami joval dragabb, de butabb cuccot az valoszinuleg nem ert hozza. (ez utobbi mondjuk jellemzo) Az os arat nem szamoltam bele, mert mindenki azt hasznal amit akar, de ha nincs mernok a kozelben akkor biztosabb valasztas valamilyen windows mert az altalaban hozzaertes nelkul is mukodik. (ezert terjedt el)
  • kvp
    A feltetelezest kikerem magamnak. Engem egyik nyugati ceg sem fizet (sajnos). A magyar allam mondjuk igen, de az meg mas kerdes...

A cikkhez meg annyit, hogy a lenyeg, hogy amiben penz van azt fogjak arulni. Az ingyenes termekben csak akkor van penz, ha dragan lehet eladni. Viszont a draga termeket meg dragabban lehet eladni es meg a vasarlonak sem all kette a fule amikor hasznalni probalja. A linux rendszergazdai tudas nelkul remenytelen, vagy erteni kell hozza vagy kell egy mernok aki beallitja. A windows vacak, de mindenkinek mukodik valahogy. (csak aki nem ert hozza annal nem mukodik jol, ezekbol epul a windows ellenes tabor) Egyebkent nekem teljesen mindegy, a munkahelyen 11 kulonbozo operacios rendszer ala fejlesztek, otthon meg mindig az fut ami eppen kezre esik. (az egyik gepen pl. sajat keszitesu os)
  • haxy27
    Szerintem azoknak akik, mobilt vesznek 0ft ért azoknak van benne ráció. Csak ez a linux, mondjuk internetezésre ja de semmi másra. Azért nem kell itt fikázni mert méz körül otthon mi mindenetek van részletre, ami legalább 50% THM. A mobilod tuti ha előfizetéses. Ha jól meggondolom már régóta így van csak eddig a bankon keresztül veted meg a gépet most meg a nett szolgáltatón keresztül. Én spec nem sok embert ismerek magamon kívül aki KP ért vette volna a gépét, vagy hitelre vagy Hitelkártyával ami ugyan úgy hitel.
  • Vantulok
    kvp=torcipepe=mousee=SityiSXT => a Májkémszaft fizetett trójai Windows 7 propagátora"i"
  • torcipepe
    ráadásul azt sem mondják, hogy a kényszeridő letelte után megtarthatod-e a gépet vagy ha hosszabbítasz, akkor kapsz-e új konfigurációt vagy érd be a régivel. valamint ha meghal benne valami, cserélik-e azt is free??
    ha meg nem fizetsz be egy számlát időre, akkor rádküldenek két behajtót és viszik a gépet, rajta a családi képekkel, home videókkal, mentett jelszavakkal, letöltött e-mailekkel, céges dokumentumokkal, stb... persze ehhez nem szólnak semmit a jogvédők, mert ebből nekik nem esik le a százalék.
  • kvp
    "a 100e Ft feletti Windowsos gépeket meg majd a hajukra kenheegethetik főleg a viszta és win7-tel szerelt trójai felovakat"

A szolgaltatonak az az erdeke, hogy a dragabb gepet vegye meg a felhasznalo, mivel akkor magasabb elofizetest es tobb kamatot lehet kironi ra. Ilyen a hype-phone is, ahol meg a copy/paste es a mms is 3. generacios extranak szamit (a mukodo 3g-s videohivas meg majd a 4. vagy 5. gen. lesz), viszont magas elofizetessel es husegeskuvel lehet csak elvinni. A lenyeg, hogy az emberek megbizhatoan es hosszu ideig fizessenek egy sokkal olcsobb vagy lehetoleg ingyenes termekert. Ez a kettot fizet, egyet kap marketing otlet...
  • Tetsuo
    Es 1 csomoan beveszik.. iszonyu igenytelenseg megy UKban.
  • JimKirk
    :D
  • JungleGeorge
    Romaniaban ez mar regi hir lenne, egyik netszolgaltatonal volt olyan akcio, hogy egy Pc-t lehetett valasztani, vagy felevig ingyen netezel.
  • DjDano
    Naná mert a Linux ingyen se kell senkinek heheh D:
  • MEdievil
    És ez nekünk miért jó? Azt tudom nekik miért.
    Azt meg már megtanulhattuk az Ingyen és az ajándék ami a végén a legtöbbe kerül.
  • Vantulok
    a 100e Ft feletti Windowsos gépeket meg majd a hajukra kenheegethetik főleg a viszta és win7-tel szerelt trójai felovakat
  • tom235
    Ennyi erővel akkor az ingyenes kocsi sem álom már jóideje. Azt is elviheted 0fr-ért, aztán jön a 10 éven át tartó havi 100 ezres törlesztés
  • Szemjuel
    igazándiból itt a PC-ről van szó :) laptopokat nálunk is lehet olcsó pénzen venni mobilnet előfizetés mellé..
  • Solten
    Laptopok, netbookok eseteben ez mar a valosag (UK).
  • BlackRose
    A bankoké :) hitelexpanzióóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó...
  • Tetsuo
    Kinek az álma ilyen fos árukapcsolás?
  • BlackRose
    Sőt általában 2x annyiba kerül a végén :) csak számolni kell...
  • Hegi90
    A 0 Ft-ért vett előfizetéses telefon se van ingyen.