1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
-
#131 a vitatkozással semmi baj nincs, amíg az nem megy át személyeskedésbe, és kulturált formában történik -
#130 Türelem kell hozzá. -
#129 nálam van egy: Visoko-i piramisok
na ez pl. engem érdekel, még lesznek ott érdekességek,
és talán választ kapunk az azóta kitörölt #127-es üzenetre is -
#128 Mi a topic címe? Mi lenne, ha nem vitatkoznánk, hanem keresnénk egy rejtélyt és infókat gyűjtenénk róla, ötleteket, mi lehet a megoldás...Gondolkodnánk együtt nem egymás ellen....
Van egy rejtély a zsebbe vkinél? -
#126 És mégis milyen nyilvávaló bizonyítékok? Had röhögjek egy kicsit.. -
#125 Nekem tetszik az ún. ovis stílus. Tudod miért? Mert az agyontudományoskodott szövegelés, az idegen szavakkal teletűzdelt ún. tudományos stílus elriasztja a gyerekek, emberek egy részét a tudománytól, nem pedig érdeklődővé teszi őket. Vagy szerinted nem az egy tudományos csatorna feladata, hogy közérthetően tájékoztasson esetleg érdeklődővé tegye az embereket a tudomány iránt? Vagy az, hogy a legtöbb embernek érthetetlen módon sugározzon és sokakat elüldözzön a tudománytól? Ne már, ami jó dolog nem kéne lehúzni.... -
#124 Szoktam olvasgatni, csak heti egy-két alkalommal frissítik :/ -
#123 ilyenek helyett inkább
itt olvasgass, szerintem iszonyat jó cikkek -
#122 értem, néztél vmit a natgeon és nem fogtad fel, miről van szó. ez nem gáz, bár elég ovis stílusban vannak ott a dolgok elmagyarázva, talán ez is az oka annak h sokan onnan szeretnének tudományos képzést szerezni. a stílusom pedig olyan amilyen, ha sértőnek érzed, ne haragudj, sajnálom. a gyerekeidre meg mit mondjak? cukik -
#121 Sohasem fogom megérteni, hogy miért olyan nehéz felfogni, hogy vannak nálunk jóval értelmesebb lények, amelyek ellátogatnak más bolygókra is.
Iszonyatosan nagyképűség lenne az önpusztító emberi fajt a legértelmesebb lénynek titulálni, főleg, miután nyilvánvaló bizonyítékaink vannak idegen lények létezésére... -
#120 Ja tuti hülyeség. Komoly tudósok azért vizsgálták ezt a jelenséget, azért készítettek filmet amit a Natgeon mutattak, azért kísérleteznek állítólag elektromágneses teret gerjesztő "légdeszkával".
Mellesleg nem az én szegénységi bizonyítványom, hogy hogy beszélsz egy 3 gyerekes anyával. Ha nem hiszed, mert nem látod ott vannak a galériában a képek. Sajnálom, eszet meg modort nem adhatok neked drága! -
Wudu Allen #119 http://www.varga.hu/A%20MULT%20NAGY%20TITKAI/_A%20MULT%20NAGY%20TITKAI%20AB%20egyutt.htm
A linkeket is érdemes megnézni, igaz többsége angolul van. -
#118 jajj, már megint te, nem vettél már egyszer könnyes búcsút a fórumtól?
ha a meddig a magasságra vonatkozik, akkor felmennek egy magas hegyre és megállapítják h meddig akadályozza meg. amit ezután írsz hülyeség. elektromágneses tér? ez mivel kapcsolatban jut eszébe egy ősembernek? fájsz. az elktromágneses térerősség és a grav. térerősség 2 különböző fizikai mennyiség, szal nem lehet azokat összehasonlítani. -
#117 Azt kérdezi az egyik ősember:
-Meddig akadályozza meg a gravitáció, hogy lebegjünk?
Na mit válaszol az okoska ősember?
-Addig, míg nem termelünk, teremtünk akkora ellenerőt ami legyőzi a gravitációt.
-Akkor elméletileg előfordulhatna?
-Igen. Pl. mint kutatták egy mozgólépcsős eset kapcsán előfordulhat, hogy erősebb elektromágneses tér jöjjön létre a gravitációnál.
Jaj de okosak voltak az ősemberek.Ja, bocs akkor még nem volt mozgólépcső, én kérek elnézést.....De azért szép mese.....(?) -
#116 Nincs. Maga az oldal ahol találtam, a régi "PS" meseterek munkáit ábrázolja. :)
-
#115 Az hülyeség..:-)))
Kérdez meg pár antropológust inkább,biztos tele vannak jobbnál jobb magyarázatokkal.
Lapozz fel pár történelem könyvet,tanulj,tanulj,tanulj.
Képelemzők véleményét is kikérhetnéd,és különben is,ne láss te ott semmi furcsát azon a képen,nálad okosabbak sem láttak.Amúgysem ez a hivatalos,és különben is hogy jössz te ehhez?.. :-)))
Arról nem is beszélve hogy ez a kép nem is létezik...:-)))
!(Kéretik nem komolyan venni ezt a hozzászólásomat,csak vicceltem van itt pár hozzászóló,akiktől ezt szoktuk kapni,egy másik topikban)!
Szóval,csak vicc volt!:-)
Érdekes a kép,bár én nem veszem ki a koreai zászlót(most hogy ezt kimondtam,gondolom az ellentábor azonnal látni fogja:-)
Nincs más látószögből erről az eseményről kép?
-
#114 Enegem inkább az ilyen rejtélyek mozgatnak.
http://englishrussia.com/images/soviet_photoshop/4.jpg
A kép kobb oldalán az egyik zászló mintha a koreai (!) zászló lenne. -
#113 teljes mértékben egyetértek,
azért sarkítottam kicsit burkoltan, hogy erősebben kijöjjön az, hogy a mai, "egyszerű" embernek egyre kevesebb fogódzkodója lesz az áltudományok talaján.
Hála az égnek..
ha továbbra is fantáziálni szeretne, kénytelen lesz bővíteni ismereteit
kóklerek meg mindig is lesznek, de egyre többen röhögik ki majd őket,
és azokat akik hisznek nekik. -
#112 csak, hogy belepofázzak én is, bár nem vagyok szakértője a témának, csak szimplán érdekel.
a tudás egy állandó dolog, az meg egy más kérdés, hogy az ember ennek a tudásnak mekkora százalékára jött, vagy jön rá a létezése során.
a célirányos kutatásokkal, és ennek melléktermékeként véletlenül felfedezett dolgokkal, csak elképesztően minimális szeletét tárja fel az ember.
az helytálló, hogy egyre kevesebb az ismeretlen, még talán az is, hogy nagyon gyors ütemben történik ez a mai világban, de azért ezt a gyors ütemen dolgot a helyén kell kezelni.
kb. mintha a kezdetben a tudást kávéskanalanként mertük volna ki az Óceánból, majd evőkanállal, és most már talán elértük az merőkanál szintjét is...
és, hogy miért gondolom így? mert a feltárt tudás újabb feltárandó tudást generál, ráadásul hozzájön az emberi agy korlátozottsága, ami miatt a tudás legnagyobb része sosem lesz feltárható az ember számára, de attól az még ott van!
-
#111 és ezért jó a tudomány, mert egyre kevesebb az "ismeretlen" rész.
minden területen..és nagyon gyors ütemben.
Azt várom, amikor az ismeretlen területek annyira "lekorlátozódnak" majd,
hogy az egyszerű embernek nem lesz arra rálátása.
Kvantumfizikáról meg ugye mégsem fognak áltudományos topikokat nyitogatni.. -
#110 így lenne helyes:
minden, aminek léte nem bizonyított, az értelemszerűen
nem létezhet, vagy még ismeretlen. -
#109 nah, végigolvastam, fasza, csak így tovább... -
#108 nem, félreértettél. mivel az ősemberek nem lebegtek, ezért létezik a gravitáció. a nem lebegésből következik a gravitáció. érted? de mondok egy egyszerűbb példát:
valaki azt mondja nekem h egy elefánt van az asztalomon és követeli h bizonyítsam be h nincs ott, ha én úgy gondolom h nincs ott. erre én azt mondom h mivel nem látom az elefántot az asztalomon, ezért alapból nincs ott, majd ha be tudja bizonyítani h ott van, akkor fogom állítani és is h ott van.
most visszatérve az te ősemberes példádhoz: az egyik ősember azt mondja:
- létezik egy dolog, (nevezzük gravitációnak) ami megakadályozza h lebegjünk.
erre ezt mondja a társa:
- mivel nem lebegünk, igazad van.
(folyt.köv. XD)
nos? -
polarka #107 valszeg úgy érthette, h nem kezelhető létezőnek, de attól még létezhet... -
Fbn Lx #106 "minden, aminek léte nem bizonyított, az értelemszerűen nem létezik."
omfg, ekkora fasságot.
szegény ősemberek lebegtek, számukra nem létezett a gravitáció. -
#105 "Már kérdeztem, milyen bizonyítékot tudnál elfogadni?"
Mondjuk az kezdetnek megtenné, hogy ne legyenek az elképzelésben önellentmondások.
De nem ez a lényeg, hanem hogy ez az egész mese egyáltalán nem koherens, nem összefüggő. Kiragadsz dolgokat a történelemből, akár 3000 év távolságra egymástól, és mutogatod büszkén.
Mondom, aztékok alig 6-700 éve irtódtak ki. Ha lett volna fejlett technológiájuk, akkor azt a spanyolok is észreveszik.
Aztán ott van a tárgyi bizonyítékok hiánya. Nem gyanús, hogy ezek a hülye élienek is csak kőfaragáshoz, kövek kupacba hordásához, meg _embert_ ábrázoló nagy szobrok kifaragásához értettek?
Meg az hogy jön össze, hogy űrhajót tervezni megtanították őseinket, _anélkül_ hogy a rajzolást, a 3D-s világ korrekt 2D-s leképezését megtanították volna? Ne már!
Csak egyszer gondolj már bele a részletekbe, kérlek! Nagyon szépen fel tudod mondani a leckét, amit ezektől a kóklerektől tanultál, de úgy örülnék neki, ha legalább egy picit használnád az agyad magad is! -
#104 Én egy hiteles, világszinten elismert tudományos portál cikkét elfogadnám pl.
nem csak mindenféle fake-helikopter kőre photoshoppolt áltudományos szarokat,
72es betűméret gagyi össze-vissza színes oldalakkal..
sajnos egészen eddig ez csak hit egy mesében.. -
Pares #103 Már kérdeztem, milyen bizonyítékot tudnál elfogadni? Írásos bizonyítéknak ott az írások a különféle repülőkről abból a korból, amikor a repülőgépekről még álmodni se volt szabad, nemhogy az összetételüket leírni meg ilyesmi, az űrrepülést már meg se említem. Tárgyi bizonyíték (tisztázzuk, hogy nem feltétlenül egy földönkívüli, de egy fejlett földi civilizációra) is van, olyan szerszámok, amiknek akkor nem "szabadott" volna léteznie, vagy a különféle építmények... De nemtudom, nektek, "szkeptikusoknak" mi elég jó bizonyíték. Mindenesetre le szeretném szögezni, hogy nem foglak győzködni, mert fölösleges, úgyse tudlak meggyőzni... -
#102 Milyen érvekből? Én szkeptikus vagyok, nem én érvelek. Én csak nem hiszek, nem fogadom el puszira ezeket a hülyeségeket. Kételkedem.
Te vagy meggyőződve róla, hogy jártak itt idegenek, neked kéne érvelned. Én csak kérdezősködöm. Bebizonyíthatod, hogy az elképzelésed összefüggő és értelmes.
Vagy maradhatunk abban is, hogy neked ez a vallásod, bár bizonyíték nincs rá, és megmagyarázni sem tudod. De akkor meg ne erőltessük, hogy ez nem csak esti mese! -
Pares #101 Ne is vedd figyelembe, mindig ilyenekbe köt bele.
Akkori népek - értsd.: Kr.e. létrejött birodalmak...
"Egyesekben meg nem. Nem bírom az ilyen általánosítást..."
Nembirod, de azért te is szivesen használod... -
#100 ték -
#99 Te is tudod, hogy értettem. Ezek után kötekedni csak azt jelenti, hogy kifogytál az érvekből. -
#98 Nevetséges, hogy neked mindegy, hogy 500 vagy 5000 éve jártak itt idegenek... -
Jázmin15 #97 Sziasztok!
Engem nagyon izgatnak ezek a rejtélyes dolgok. Most sajnos nincs időm végigolvasni a fórumot, de legközelebb majd elolvasom. Addig is üdv mindenkinek! -
#96 Nevetséges, hogy ilyen dolgokba kötsz bele...
Akkor mondom másképp: fejletlen, a repülőgépeket kurvára nem ismerő népek.
Vegyük például a csendes-óceáni szigeteken élő törzseket, akik a második világháborúban láttak először légi eszközöket, meg rádióba ordibáló katonákat...
Faragott szobrokat készítettek repülőkről, tankokról, táskarádiókról, és istenként imádták őket.
Körülbelül ez történhetett "akkor" is.
Ui.: Most látom, hogy Pares videót is linkelt róluk. Köszi! -
#95 Nekem meg még mindig az "akkori népek"-kel van bajom.
Mondjuk "akkori népek" az aztékok (~i.sz. 500-1300), meg "akkori népek" az egyiptomiak is, (~i.e. 4000-i.sz. 30)? Csak mert akkor tényleg mi is "akkori népek" vagyunk, meg közelebb vagyunk időben az aztékokhoz, mint az egyiptomiak... -
#94 Egyesekben meg nem. Nem bírom az ilyen általánosítást... -
Pares #93 Itt egy kis részlet a Mahábharátából:
CLXXIII. fejezet Nivátakavacsa Juddha - részlet
Ardzsuna szólt
1. Aztán, miközben visszafelé mentünk (Indra hajlékába), útközben megpillantottam egy nagy mennyei várost, amely oda ment, ahova a kedve tartotta, és olyan ragyogó volt, mint a tűz vagy a Nap.
2. (Ebben a városban) ékszerfák voltak, édeshangú, tarka madarak sereglettek. Ott laktak a Paulamák és a mindig vidám Kalakandzsák.
3. Kapuk és tornyok díszítették, valamint négy bevehetetlen kapu, amelyek mindenféle mennyei drágakőből készültek - csodálatos volt ez a látvány.
4. Az ékszerfák gyümölcsöket és virágokat termettek, ágaikon szépséges, mennyei tollas teremtmények éltek.
5. Mindenfelől körülvették a virágfüzéreket viselő, mindig vidám Aszurák, akik buzogányokat, kardokat, dárdákat, íjakat és botokat tartottak a kezeikben.
6. Amikor megláttam a Daitják csodálatos városát, ó király, megkérdeztem Mátalit, "Mi ez a csodálatos dolog?"
Mátali szólt
7. Valamikor egy Pulamá nevű Daitja nő és egy másik óriáshölgy, Kalaká ezer mennyei éven át szigorú lemondásokat végeztek.
8-9. Amikor befejezték, az önmagától létező (Szvájambhu) teljesítette a kívánságaikat. Ó királyok királya, azt kérték, hogy a gyermekeiket soha ne érje szenvedés, és kapjanak egy gyönyörű, rendkívül pompás légi várost,
10. amely tele van mindenféle ékkövekkel, és még a halhatatlanok, Mahársik, Jaksák, Gandharvák, Pannagák, Aszurák és Ráksaszák se vehessék be.
11. Minden kívánatos tárgy meglegyen benne, a bánat és a betegség azonban kerüljék el. Ó Bharaták legjobbja, Brahmá megteremtette a Kalakejáknak
12. ezt a mennyei várost, amely a levegőben mozog, és nincsenek benne félistenek. Ó hős, itt laknak a Paulama és Kálakeja Dánavák.
13. Ennek a hatalmas városnak a neve Hiranjapura, és nagyon erős Aszurák őrzik, a Kálakeják és a Paulamák.
14. Ó királyok királya, boldogan lakoznak itt, a félistenek sem pusztíthatják el őket, nem ismernek aggodalmakat, és minden kívánságuk beteljesül.
15. Korábban Brahmá úgy rendelkezett, hogy halandók fogják megölni őket. Ezért, ó Pártha, gyorsan verd le ezeket a legyőzhetetlen és rendkívül erős Kalakandzsákat a harcban, a Vadzsra (mennykő) fegyverrel.
Ardzsuna szólt
16. Ó föld ura, amikor megtudtam, hogy a félistenek és az Aszurák nem pusztíthatják el őket, örömmel mondtam Mátalinak, "Menjünk gyorsan ebbe a városba."
17. Meg fogom semmisíteni a félistenek ellenségeit a fegyvereimmel. Nincsenek a félisteneknek olyan gonosz ellenségeik, akiket ne tekintenék az áldozataimnak."
18. Mátali gyorsan elvitt engem mennyei lovaskocsiján Hiranjapura szomszédságába.
19. Amikor Dití különféle ruhákat viselő fiai megláttak engem, felszálltak a kocsijaikra, és hevesen rám rontottak.
20. Ezek a kiváló és vitéz Dánavák haragosan megtámadtak Nalikákkal, Naracsákkal, Bhakákkal, buzogányokkal, kardokkal és Tomárákkal.
21. Én azonban felhasználtam mindazt, amit megtanultam a fegyverekről, és hatalmas nyílzáporral hárítottam el a fegyvereket.
22. A kocsi úgy járta be a csatamezőt, hogy teljesen összezavarta őket. A megzavarodott Dánavák egymásra támadtak.
23. Én pedig százával fejeztem le kardommal a zavartan egymásra támadókat.
24. Dití fiai a városban kerestek menedéket, és ismét a levegőbe emelkedtek vele a Dánavákra jellemző illúzió segítségével.
25. Ekkor, ó Kuruk leszármazottja, sűrű nyílzáport bocsátottam a Dánavák útjára, és megakadályoztam a mozgásukat.
26. Dití fiai azonban az isteni adomány folytán könnyűszerrel tartották magukat a Napként ragyogó mennyei légi városban, és oda mentek, ahova kedvük tartotta.
27. Néha belemerültek a földbe, aztán ismét fölemelkedtek a levegőbe, máskor nagy kanyart írtak le, aztán pedig eltűntek a vízben.
28. Ó ellenségek kínzója, különféle fegyverekkel támadtam rájuk, akik oda mentek, ahova a kedvük tartotta.
29. És, ó Bharaták legjobbja, nyílzáport lőttem ki mennyei fegyvereimből, így támadtam meg a várost a Daitjákkal együtt.
30. Ó király, annyiszor eltaláltam és megsebeztem az Aszurák városát egyenes röptű dárdáimmal, hogy az lehullott a földre.
31. Ó király, megsebeztem az Aszurákat is vasnyilaimmal, amelyek olyan gyorsan repültek, mint a villám.
32. Ekkor Mátali fölszállt a magasba, és mintha csak egy nagy ugrást tett volna, gyorsan visszatért a földre ezen a Napként tündöklő kocsin.
33. Ó Bharata, már annyira akartak harcolni velem, hogy dühösen körülvettek 60.000 kocsival. Én azonban megsemmisítettem azokat a kocsikat, keselyűtollakkal díszített, éles nyilaimmal.
34. Annyian harcoltak, ahány hullám van a tengerben. Megfontoltam, hogy nem semmisíthetem meg őket a halandókra jellemző harcmodorral,
35-37. ezért én is a mennyei fegyverekhez folyamodtam. Ezek a szekérharcosok azonban csodálatosan küzdöttek, ezer meg ezer fegyverük lassanként visszaverte mennyei fegyvereimet; sok száz és sok ezer rendkívül hatalmas Dánavát láttam, akik kocsijaikról harcoltak, és mindenféle taktikát bevetettek. Különféle sisakokkal, díszes páncélokkal, szépséges zászlókkal ékesítve,
-
#92 Tessék, itt egy kisebb összefoglaló a témáról. -
Pares #91 Csakhogy ezek nem akármilyen Istenek voltak. Nem csak egy ismeretlen természeti jelenséget írtak le vele, mert szinte az összes ősi civilizáció hagyományaiban benne van, hogy leszálltak közéjük az Istenek a csillagok közül, tanították őket, stb. Nem úgy, mint a Biblia Istene, hogy a mennyországból egy láthatalan alak beszél hozzájuk.
A vallások kialakulása is magyarázható ezzel. Modern példa is van rá. A legfurcsább dolog, hogy mint pl.: az indiai Istenek úgy a többiek is harcoltak egymással (ilyenkor kerültek leírásra az Istenek fegyverei meg járművei), miközben városok pusztultak el, stb...
quetuol: mondmár meg nekem, hogyha annyira tetszik a bizonyíték szó, milyen bizonyíték lenne elég jó neked?