1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
-
Pares #171 Őőő, ezt nevezik trollkodásnak? Vagy az rátok nem vonatkozik? -
Pares #170 Már megbocsáss, de te honnan veszed, hogy égy nem nézek utánna a hivatalos dolgoknak? Ha nem tettem volna, akkor el se jutottam volna idáig. De te meg egy pár szkeptikus elvtársad olyanok vagytok, hogy eldöntitek magatokban, hogy (most éppen) én előre elhatározom, hogy idegenek nyomait keresem csak, meg ilyenek... Megkérdezhetném, hogy ezt honnan veszed? Azzal jösz, hogy nem a nulláról indulok, meg hogy olvasgassak könyveket. Nem fogok felvágni azzal, hogy hány könyvet olvastam el csak egyiptomról + internet, teljesen tisztában vagyok a régészek állításaival, teóriáikkal. Először elolvasom az adott (pl.) tárgyra adott hivatalos magyarázatot, utánna megnézem mi a másik oldal. Csak tudod, sokszor nincs hivatalos magyarázat, vagy ha van, akkor is csak egy (még a danikenes "sci-fi"-nél) is röhejesebb teória, amit ők sem gondolnak komolyan, és inkább nem is beszélnek róla...
Persze hogy a felvetett "bizonyítékaink" relatívak, mert akármire mondhatod azt, hogy ugyanmáreznembizonyítéknekem.
"Én meg erre azt mondom, hogy de, nézd meg, ott van. Semmi okunk azt hinni, hogy nem ember hozta létre. Az ábrázolt dolgokról nincs okunk mást feltételezni, mint hogy művészet."
Mert a barlanglakó ősembernek nagyon sok oka volt megépíteni Stonehenge-t. Jah, hogy mert a vallás így meg úgy. Nade honnan ered a vallás? (ha most ebből is azt szűröd le, hogy azt mondom, ezt is a zufók építették, akkor én szúrom tökön magam)
-
#169 már hogyne lenne, a kristálykoponyát a szíriszról származó kentauriak hozták el nekünk, mikor a 33. dimenziókaput megnyitva meglátogattak bennünket, és ha már itt voltak megmanipulálták egy kicsit a génállományunkat is és átadták az ősi tudást. -
#168 ennyit rólatok -
#167 basszus ne viccelj már, nem tök mindegy, hogy földönkívüli, vagy szuperintelligens, nyomtalanul eltűnt ember?..
hülyeség az egész úgy ahogy van, ti meg boldogan úszkáltok benne hát gratulálok.
egyetlen épeszű bizonyítékot nem mutattatok fel,
mint írtam, minden korból rengeteg leletet tár fel több millió régész
de érdekes módon a ti elméleteteket még egy sem támasztott alá
vagy holnaptól én is bemeséljem magamnak, hogy Xenuék voltak, és kezdjem terjeszteni? -
#166 Nem akarok hülyeséget írni, de asszem a kristálykoponyák nagy részérők kiderült, hogy hamisítvány. A maradékot pedig elkészíthették akár több tíz év alatt is, apáról-fiúra tovább adva a tárgyat, volt elég idejük... -
#165 Khm. Földönkívüli tanításoknak hiszünk?ASD:FASD:asd
Tehát leírom mégegyszer, lassan, hogy a kis agyacskátok is megértse. Nos:
Egyrészt, a mondatod számomra értelmezhetetlen. Mellesleg csak én látok furcsaságot abban, ho... A picsába, megint le kell írnom, de inkább csak ctrl+v-zek: ,,Két, egymástól független civilizáció, amelyek még hírből sem ismerik egymást, egyaránt repülő hordókról fantáziálnak. Vagy a korai emberekben valamiféle szexuális kielégülést idézett elő az, hogy fényes korongokról, és tüzes harci szekerekről irkálták?"
Mellesleg Verne: egy tengeralattjárót kissé könnyebb leírni, mint egy repülőgépet, de ha ettől, és attól a ténytől, hogy Verne (akit nagyon is tisztelek, számos regényét elolvastam már) ,,kissé" modernebb környezetben élt, eltekintünk, akkor is nehéz megmagyarázni a ,,tüzes nyilakat, amelyek a hangja alapján követték az ellenséget".
Senki sem írta, hogy földönkívüliek voltak, lehettek akkori, fejlettebb civilizációk is, akiknek a tevékenységét látták, de az, hogy egymástól független emberek fénylő hordókról, repkedő járművekről, és tüzes korongokról, na meg égből jött bölcs ,,istenekről" számoljanak be, képtelenség, annak a lehetőségnek megfontolása nélkül, hogy esetleg ,,más" keze is benne van a dologban... -
#164 Mi van olyan tárgyakkal amikkel kapcsolatban még csak elmélet sincs, hogyan készíthették őket? pl. kristálykoponya -
#163 Kissé kiakadtam, hogy a fenébe lehettek olyan ostobák, hogy
abban a korban, amikor 40.000 (!) éves furulyát, dínókat, főemlős-emberszabás átmenetet, homo sapiens által kinyírt neandervölgyit stb-stb találnak,
ti földönkívüliek tanításaiban hisztek?????
egyetlen egy bizonyítékot sem mutattatok fel, de mivel alapból elfogultak vagytok,
és ahogy Zero is írta nem a nulláról indultok még szép, hogy rá lehet mindenre
vetíteni azt ami számotokra kényelmes!!!
-
TDantes #162 Igen, az biztos hogy egy repülőt soha nem látott nép, azt fogja rá mondani, hogy isten repül az égen...oké.
De lehet, hogy csak kitalálták. Maguktól. Minden ok nélkül.... -
#161 Verne is elég részletesen és pontosan leírja a tengeralattjárót. De például William Gibson is egy zseni, egyre több valósul meg abból amit a '80-as években leírt. Vannak ilyen emberek, akiknek igen jó a fantáziájuk, abból a szempontból, hogy eltalálják azt, hogy a jövőben mi lesz megvalósítható. De most nehogy elmenjünk jóslás meg jövőbelátás irányba, mert akkor komolyan tökön szúrom magam. -
#160 "Nemtudod a kérdésekre a választ, de azért azt teljes bizonyossággal kijelented, hogy úgysincs igazunk. Hol érzem itt az ellentmondást?"
Mert nem nullhipotézisből indulsz ki a leletek összességének vizsgálatánál. Nem azt nézed, hogy hogy áll össze a kép a részletekből(ezt csinálja a régészet, pl), hanem előre elhatározod, hogy mit fogsz keresni, és kiválasztod azokat a részleteket, amik megfelelnek a teóriádnak. Ez jó eredményre nem vezethet.
Másik fele, hogy szerintem az is rossz kiindulási alap, hogy valamiről eldöntöd, hogy azt ember, akkor, úgy, saját kútfőből és saját erőből nem csinálhatta. Már miért ne?
"Mert a régészek (akik ha mondanak valamit, az biztos úgy is volt)"
Ezt soha nem mondtam.
"logikus (?) elméleteket alkotnak, amikre aztán nagyon sok megdöntő bizonyíték van..."
Eljárás menetét leírtam. De tudod az a helyzet, hogy nem csak a régészek. Hanem a történészek, művészettörténészek, antropológusok, kormeghatározás kapcsán érintőlegesen a fizikusok, egy szép nagy tudáshalmazt hoztak össze az évszázadok során, amiben pont nincsenek benne földönkívüliek.
"Mindenre létezik válasz, az más dolog, hogy mi mennyit tudunk megválaszolni."
Viszont ha nincs (még?) válasz, akkor minek kell kitölteni az űrt hülyeséggel?
" hanem bizonyíték vs bizonyíték alapon vitázni. "
Az a baj, hogy ami "bizonyítékot" eddig felmutattatok, az csak egy bizonyos szemszögből bizonyíték, abból, hogy azt mondtad, hogy azt ember nem csinálhatta.
Én meg erre azt mondom, hogy de, nézd meg, ott van. Semmi okunk azt hinni, hogy nem ember hozta létre. Az ábrázolt dolgokról nincs okunk mást feltételezni, mint hogy művészet.
Ha ma körülnézel a világban, akkor is rengeteg fikciót találsz idegenekről, képi, írott, tárgyi, meg úgy általában akármilyen formában. Régen is volt igénye fikcióra az embereknek, és ez meg is jelenik a művészetükben.
Nem értem, miért kell beleerőltetni ide mindenféle földönkívülieket. Komolyan, nem értem. Én csodálom, hogy régen is mikre voltak képesek az emberek, lenyűgözőnek találom. Néhány dologról fogalmam sincs, hogyan csinálták, akkor, azzal a tudással. Az emberiségre érzem sértőnek, hogy azt mondod, hogy ez magunktól nem ment volna, ehhez külső segítség kellett.
Ne ilyen Däniken videókat nézz, meg élienek régen izéket. Válassz ki egy civilizációt, mittudomén, Egyiptomot, és keress annyi információt róla, amennyit csak el tudsz viselni, olvass az ókori Egyiptomról annyit, hogy kifollyon a szemed. Mondjuk egy évig, napi egy óra egyiptomkutatás. Aztán nézd meg megint Dänikent, és ha még mindig komolyan tudod venni, akkor térjünk rá vissza. Már komolyan, nincs jobb ötletem.
"erre pedig a mindent kimerítő válasz amit kaptunk az az volt, hogy "nemtudom, de biztos nem úgy volt"."
Nem, a kimerítő válasz az, hogy nézz utána a témának jobban, és ne csak ilyen bulvárDäniken szinten. Nem várhatod, hogy mindennek én nézzek utána, minden választ én keressek elő, minden összefüggésre én hívjam fel a figyelmed. -
#159 De nem igaz, hogy ennyire korlátolt hogy lehet valaki, már bocsáss meg?
Leírom kb. hatodjára. Két, egymástól független civilizáció, amelyek még hírből sem ismerik egymást, egyaránt repülő hordókról fantáziálnak. Vagy a korai emberekben valamiféle szexuális kielégülést idézett elő az, hogy fényes korongokról, és tüzes harci szekerekről irkálták? Remélem érted a lényeget... -
#158 Mármint, szinte ,,mindenki" repülő hordókról, és fényes korongokról számol be.Tehát a görögök annyira, mint a kínaiak. Nem egészen értetted, amit írtam, pajtás. -
Pares #157 Ráadásul a Védák ennél jóval részletesebben írják le a repülő tárgyakat és azok fegyvereit. -
Pares #156 "De mondom, én nem zárok ki semmit, de logika, bizonyítékok. Így kell valamihez hozzá állni, és nem úgy, hogy ha nem tudunk valamit megmagyarázni, akkor egyből Idegen lényeket látunk bele.
Például, egy régi mese, valószínűbb hogy csak egy régi mese, nem pedig Idegen űrhajók leírása"
Nem vágtam rá egyből semmit (ellentétben egyesekkel), de meg kell értened, hogy (pl.) egy Csendes-Óceáni elszigetelt indián törzs egy nap az égen meglát egy nagy repülő csillogó izét, ami fehér kondenzcsíkot húz maga után, arról nem fognak neked pontos leírást adni (szavuk nincs hozzá). Azt fogják írni, hogy a (pl.) Tirupatu főisten repülő fényes kígyójával büszkén szelte át az eget. Kész is az első Isten. Jöhet a többi. (Csak szemléltetésképp) -
TDantes #155 ,,Haha, de jó lenne, ha már ott tartanánk, hogy csak egy zavaros dolog lenne a történelemben. UFO-t se magyarázunk bele, és képzeld, az esetek többségében mégcsak idegen lényekről sincs szó. "
Nem úgy értettem, hogy egyetlen egy darab rejtély van...nem számnévként kellet volna értelmezni....hanem általában...ha veszünk egyet a sok közül, nem egyből Idegen civilizáció lényeit( így megfelel?) kell belelátni...
Hm.Spekulációk? Igen . Például ilyen spekuláció, hogy az Idegenek bármi hatással is voltak a Föld és az emberiség történelmére...
Spekuláció, hogy bármit is építettek, bármit is tanítottak, bármiben is segítettek, hogy a mondákban szereplő istenek, Idegenek...ez mind-mind spekuláció.
De mondom, én nem zárok ki semmit, de logika, bizonyítékok. Így kell valamihez hozzá állni, és nem úgy, hogy ha nem tudunk valamit megmagyarázni, akkor egyből Idegen lényeket látunk bele.
Például, egy régi mese, valószínűbb hogy csak egy régi mese, nem pedig Idegen űrhajók leírása
-
Pares #154 Neked mindenben meg kell erőltetned magad, nem csak hogy lásd az összefüggést... Erről írtam már egy hozzászólást, pont neked, de mintha a falnak beszélnék... -
Pares #153 Jó, hogy a piramisra (és egyúttal EvD-re is) pontosabban kitérjünk. Nem arról van szó, hogy biztosan mindent az idegenek építették ,akik egy másik bolygóról jöttek. Lehet, hogy nem is voltak idegenek. Itt jön a képbe egy (szerintem nem annyira meredek) elmélet, mi szerint a piramisok építésének korában vagy az előtt létezhetett egy (a környező törzseknél és embercsoportoknál) fejlettebb civilizáció a Földön, ami ismerte a repülést (Atlantisz? Mu? Lemúria?). De ott a másik teória is, mely szerint a fejlett földi civilizáció helyett egy nem földi avatkozott be az emberek fejlődésébe... -
#152 " Mivel ezeknek a leírása nagyvonalakban egyezik. Repülő hordók, fényes ,,tányérok","
Na ezaz, hogy pont ennyire egyezik meg. Te most komolyan, neked hasonló egy hordó, meg egy tányér?
Meg egyszer hangtalanul suhan, másszor tüzes szekér, harmadszor meg szárnyas emberek, de azért biztos, hogy mind ufó?
Nekem igencsak meg kell erőltetnem magam, hogy lássam az összefüggést.
Tudod mennyi mindent rajzoltak/festettek/véstek még le emberek ezen kívül, ami egyébként csak a fantáziájuk szüleménye? -
Pares #151 Az első dolog, amin fennakadtam a hozzászólásodban, az az UFO-k használata. Mivel az UFO szó az Unidentified Flying Object rövidítése, így biztosan állíthatom neked, hogy a hozzászólásod igaz, bár kissé fura, mert valószínűleg nem azonosítatalan repülő tárgyak építették a piramist...
na de hogy komolyra vegyem a szót.
"Az baj ezzel a témával, hogy van egy megoldatlan rejtély? Akkor biztos UFO-k..."
Először azt hittem, hogy ez a szkeptikusoknak szól...
"Ugyanígy, az hogy van egy zavaros, dolog a történelemben? Se UFO-t, se más misztikus dolgot nem kell belemagyarázni."
Haha, de jó lenne, ha már ott tartanánk, hogy csak egy zavaros dolog lenne a történelemben. UFO-t se magyarázunk bele, és képzeld, az esetek többségében mégcsak idegen lényekről sincs szó.
"Igen, vannak furcsa, nehezen megmagyarázható dolgok. Például, hatalmas épületek, amiket a ,,primitív" emberek nem építhettek...(amúgy dehogynem építhették...sok mindenre képes az ember..primitív szerszámokkal is) és akkor egyből biztos az UFO-k építették a Piramist...miközben inkább arról van szó, nem ismerjük pontosan hogyan is építették...(bár azért elég nagy valószínűséggel igen)"
Csak spekulációk vannak róla, hogyan építették, és hogy mikor. Annyira nagy valószínűségű teóriát még nem hallottam. És külömben is, az Egyiptomi piramisok még távolról se a legrelytélyesebb építmény ezen a bolygón. -
#150 A régi emberek azokat a jelenségeket,amiket nem tudtak megmagyarázni,isteni jeleknek,tetteknek tekintették.És ezekhez a jelenségekhez "kreálták a vallásokat".De azért izgalmas belegondolni,hogy pl.:hogyan építették a piramisokat?Hogyan tudták azokat a több tonnás kőtömböket mozgatni?Akaratlanul is elkalandozik az ember fantáziája,és az akkori technikát ismerve a kőtömbök mozgatását nagyon nehezen tudták megoldani.Ekkor jön a kérdés,hogy mi van akkor,ha a piramisokat nem az ember építette,hanem az idegenek?De akkor miért van a piramis alatt sírkamra? -
Pares #149 "...100% biztos, hogy úgyis helytelen?"
Nemtudod a kérdésekre a választ, de azért azt teljes bizonyossággal kijelented, hogy úgysincs igazunk. Hol érzem itt az ellentmondást?
"Logikátlan, összefüggéstelen, racionálisan elképzelhetetlen, és bizonyíték pontosan nulla van az alátámasztására, és még nyomai is csak az a néhány, aminek amúgy is erős belemagyarázás szaga van"
Mert a régészek (akik ha mondanak valamit, az biztos úgy is volt) logikus (?) elméleteket alkotnak, amikre aztán nagyon sok megdöntő bizonyíték van... Nincs összefüggés? Mintha eddig nem ezt magyaráztuk volna. Az, hogy számodra elképzelhetetlen, nem jelenti azt, hogy nem úgy volt. Ezzel a belemagyarázással meg ne gyere, mert ugyan úgy belemagyaráznak akár mit a régészek is akár mibe, amiről fingjuk sincs... csakhát ugyebár, nem mindegy kinek a szájából hallod...
"Szal miért hiszitek azt, hogy minden "kínos" kérdésre létezik válasz egyáltalán? Vannak dolgok, amiket soha a büdös életben nem fogunk megtudni. Ez új nektek?"
Mindenre létezik válasz, az más dolog, hogy mi mennyit tudunk megválaszolni.
Megint azt a játékot játszuk, amit már egyébként számtalanszor lejátszottunk... nem filozofálni kell a megfogalmazásokon és a fogalmakon és jelentéktelen dolgokon fönnakadni (mint a bizonyos Információs központ, ugye, ugye?), hanem bizonyíték vs bizonyíték alapon vitázni. Mert eddig semmire se jutottunk, hogy említve lett pár teória, tárgy, kérdés, erre pedig a mindent kimerítő válasz amit kaptunk az az volt, hogy "nemtudom, de biztos nem úgy volt". -
#148 Akkor oszd meg velünk, kérlek, te mivel magyaráznád a világ minden táján feltűnő fényes égi objektumokat? Mivel ezeknek a leírása nagyvonalakban egyezik. Repülő hordók, fényes ,,tányérok", stb... És itt kérlek, ne gyertek azzal, hogy ,,mese, biztosan csak mese"
Vagy egyezzünk ki abban, hogy halvány lila fingunk sincs róla (ez lenne a legésszerűbb).
Tényleg nem lehet mindent földönkívüli jelenléttel magyarázni, de a túlságosan földhözragadt gondolkodás sem helyes. Én valahol a kettő között helyezem el magam, de ebben a témában nem látok más megoldást.
Mondjuk léteznek eléggé érdekes légköri anomáliák, meg meteorok is... -
TDantes #147 Az baj ezzel a témával, hogy van egy megoldatlan rejtély? Akkor biztos UFO-k...
Én nem zárom ki, sőt lehetségesnek tartom...de nem kell minden szentjánosbogárban UFO-t látni...
Ugyanígy, az hogy van egy zavaros, dolog a történelemben? Se UFO-t, se más misztikus dolgot nem kell belemagyarázni.
Igen, vannak furcsa, nehezen megmagyarázható dolgok. Például, hatalmas épületek, amiket a ,,primitív" emberek nem építhettek...(amúgy dehogynem építhették...sok mindenre képes az ember..primitív szerszámokkal is) és akkor egyből biztos az UFO-k építették a Piramist...miközben inkább arról van szó, nem ismerjük pontosan hogyan is építették...(bár azért elég nagy valószínűséggel igen)
Számtalan magyarázat lehetséges, nem kell egyből a legvadabbat elhinni.
Logika, bizonyítékok...ez alapján kell a megoldást keresni, nem úgy hogy mindenben UFO-t látunk -
Pares #146 Sajnálom hogy megint csak angolul tudok videóval szolgálni...
History Channel: Ancient Aliens HD (2009)
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész
7. rész
8. rész
9. rész
Nagyon sok mindenről van benne szó, amiről itt szó eshet... -
#145 Egyébként nem hiszem el, hogy nem érzitek a párhuzamot.
1. Mi volt ez? Nagy, kurvafényefényes... jujbazdmeg, most még hangos is! Akkó' biztos az istenek!
2. Mi az ott? Nagy kőből van... ezt ember nem építhette. Akkó' biztos az élienek!
Totál ugyanaz. Ugyanazt csináljátok, mint az ősember, nem tudtok valamit, aztán kreáltok hozzá egy vallást.
Nem baj, ha én ezt a gondolkodásmódot igencsak idejétmúltnak és elfogadhatatlannak tartom? -
#144 Miért fáj nektek az a válasz, hogy "nem tudom"? Vagy az, hogy "több elképzelésem van rá, nem tudom, melyik a helyes"? Én nem vagyok régész, nem kutatok, gyanítom te sem. Majd ha azok az emberek, akik egész életükben ezzel foglalkoztak, találnak új információkat, amik esetleg megmagyaráznak más leleteket, akkor majd változtatok az elképzelésen, meg lehet, hogy nem "nem tudom" lesz a válasz.
Miért kell mindenáron felépíteni egy hitrendszert, ami szinte 100% biztos, hogy úgyis helytelen? Ráadásul logikátlan, összefüggéstelen, racionálisan elképzelhetetlen, és bizonyíték pontosan nulla van az alátámasztására, és még nyomai is csak az a néhány, aminek amúgy is erős belemagyarázás szaga van? Aztán ragaszkodni hozzá minden ellentmondó tény ellenében?
Minek? Mire jó ez?
Megnyugszik a lelked tőle, vagy mi?
Szal miért hiszitek azt, hogy minden "kínos" kérdésre létezik válasz egyáltalán? Vannak dolgok, amiket soha a büdös életben nem fogunk megtudni. Ez új nektek? -
Pares #143 Khm. Szóval ne adjunk föl zavarba ejtő kérdéseket. -
#142 Miért olyan meglepő, hogy mindenféle elborult dolgokban hívő emberek értelmetlen dolgokat csinálnak? Mikor volt a történelem során _bármi_ épeszű indoka a vallási rituálék és szokások nagy többségének?
Lehet még kismillió ugyanilyen kérdést feltenni.
Mi értelme van leölni a halott kedvenc lovát?
Mi értelme van ékszereket rakni a sírba?
Mi értelme van kurvanagy katedrálisokat építeni évtized hosszan?
Semmi. De a vallásos emberek képesek minden tudásukat összeszedve végtelen energiát ölni halál értelmetlen dolgokba. Ilyen ez, semmi meglepő nincs benne. -
HUmanEmber41st #141 Úgy látom, már megint mindenről szó van, csak a lényeg marad ki.
Tehát idemásoltam azt a h.szt, ami miatt (úgy gondolom) létrejött ez a topic. (Javíts ki Pares, ha tévednék!)
NWO topicból:
"Dänikenezzünk" még egy kicsit!
A múlt megoldatlan rejtélyei c. 2007.-ben készült filméből a megoldatlan kérdések:
-kik és miért csinálták 4000 m magasan azokat a diorit-tömbökből készült elemeket, milyen eszközökkel érték el a milliméter pontosságot, párhuzamot s.t.b.
-miért rejtették egy piramis mélyére, töltötték fel kővel a lépcsősort, h eldugják az a bizonyos palenque-i reliefet (az "űrhajósról" beszélek)
-lentebb írták a gizai piramisban található "lélekjárat" felderítését. A járgányról közvetített képen jól látszik, h a kőtömböket egymáson húzták, vagy csúsztatták ( Däniken azt mondja, neki megvan az üregvizsgálati térkép is, amit szintén eltitkol a "hivatásos" történészet. Miért? Nem vagyunk még rá érettek?
- minek építettek (vagyis véstek ki) a sivatag alatti sziklatalapzatba több km. alagutat, és töltötték fel 1000 számra krokodil, íbisz, szkarabeusz és egyéb állat múmiákkal?
-Szekemhet fáraó sírjának kérdése: mit látott az a professzor, aki bemászott a fáraó szarkofágjába, és pár nap után öngyilkos lett? Utána bemászott a prof tanítványa-titkára is, ő is öngyilkos lett. Az eset után lezárták a sírt, a lejáratot ismét betemette a homok.
-Az Ápisz szarkofág kérdése: a hozzávaló követ tényleg Egyiptom másik végéből szállították ( több 100 tonnás ) 1000 km messziről. A Níluson akkoriban 2 zúgó is volt, ahol ki kellett pakolni a hajót, szárazföldön kikerülni, majd visszapakolni.
Mindezt kötél, emelőcsigák, fák nélkül? Mert ezt az akkoriak a hivatalos tört. szemlélet szerint nem ismerték. Mikor felfeszítették az Ápisz szarkofág tetejét, az csordultig fel volt töltve aszfalttal, és apróra tört csontmaradványokkal.
Logikus ugye? Odacipelik a bazi nagy sziklatömböt, leengedik a föld alá épített sírkamrába, majd feltöltik aszfalttal, meg összetört csontokkal.
- a szitává lyuggatott diorit-köveket lejjebb említették.
- maradt még a nagy kérdés: Nazca fennsík vonalai, bár vannak rajtuk olyan geometriai ábrák, amik gabonakörökben is meg szoktak jelenni. Megmutatta még ugyanott a hiányzó hegyeket is. Valakik egész hegyoldalakat vittek el onnét. Hova?
Az egyéb Bibliai, Mahábháratai kérdésekre ne térjünk ki, mert azok "csak" leírt történetek.
Nagyjából ezekre a kérdésekre vár válasz Däniken. (meg én is ) :D
Tehát adva vannak a filmfelvételek, fényképek. Akkor most mindent Ő talált ki? Csak legyen témája a filmjének? Egyszerűen olyan dolgokat mutat be, amire a "szakértők" csak jól hangzó elméleteket, vagy még azt sem tudnak felmutatni.
D. is előadja természetesen a saját elméleteit, rámutat a tudósok csúsztatásaira. Ezért ő rögtön hazug, megbízhatatlan s.t.b.
Várom a saját véleményeket!
Várom a cáfolatokat, egyéb elméleteket, mert én nem tudok angolul, sem németül. -
Pares #140 Érdekes dokumentumfilm. Vajon mi maradna meg 10000 év után a mostani "modern" civilizációnkból, ha az emberek eltünnének e bolygóról? -
#139 Majd reggel. -
#138 Egész érdekes téma. Jó ötlet Krisz. Olvasgatok majd kicsit.... -
#137 minden információt meg kell szűrni manapság.
megbízható forrás nélkül mindenki azt mond amit akar.. -
#136 Hoppá, bocs úgy tűnik le vagyok maradva piramis témában.... -
#135 Mikori képek?
Jobb későn, mint soha.... -
Fbn Lx #134 Az alapján fogadod el az információt, hogy hogyan van tálalva, és hogy kik tálalják ezt.
Pont ennek a két dolognak van legkevésbé köze az igazságtartalomhoz. -
#133 nézelődj itt
a probléma elsősorban az, hogy elképzelhető, hogy sokkal ősibbek mint az Egyiptomi
piramisok..
sajnos nincs még hiteles adat, ill. nem tudok róla. van aki szerint 8-10ezer éves is lehet (bár van aki szerint Magdi anyus valós szereplő:)) -
#132 Néztem azt a képet. Felmerült bennem egy kérdés: miért nem nézték még meg mi az valójában? Ránézésre nem annyira tűnik "természetes" képződménynek....Bár a kozmikus komikus tud tréfát de ez tényleg mesterségesnek tűnik....